icon

Pod jednou strechou so svokrou

monika8311
7. jan 2013

Ahojte všetci ! Som na tu nová členka a celkom sa mi páčia, témy, diskusie na tomto fóre. Rada by som predstavila seba i svoju situáciu. Od minulého roka som vydatá, a minulý rok v septembri sa nám narodila malá Barborka. Po svadbe sme sa dohodli že budeme bývať u svokrovcov... u nás bývajú aj bratia a on žil už iba s rodičmi. Jeho brat švagor má postavený dom hneď za svokriným domom, takže švagor dostal pozemok a manžel vraj dom..So svokrou sa dá vychádzať len máme spoločnú kuchyňu a je dosť náladová...S dcérkou tu bývame už od narodenia, manžel chodí do roboty aj svokra aj svokor takže som vlastne celý deň sama. Problém je že svokra o všetkom rozhoduje v dome, manžel sa s ňou nikdy neháda, všetko musí byť tak ako ona chce.. Hypotéku by som v živote nezobrali, mne sa zdá absurdné platiť 30 rokov a manžel sa tiež nikam nehrnie. Manžel je v pohode, dobrý otec, zarába len keď dôjde víkend a má po celom týždni voľno tak v piatok má zapotreby ísť s kamarátmi von. Ja samozrejme nemôžem ísť von lebo svokra by už o pol hodiny telefonovala aby sme už išli domov, postráži malú ale nerada. Párkrát sa stalo aj to že manžela kamaráti doniesli domov spitého na mol, a na mňa svokra začala revať že som chuderka, že čo nerobím scény ako ona. Ja som tolerantná manželovi som slušne vysvetlila že keď ide na pivo, tak nech ide na 2-3 pivá nech sa vráti po vlastných. Svokra po týchto skúsenostiach už zakazuje synovi ísť na pivo..a ja tiež nemôžem ísť von s manželom, lebo ona nepostráži dcérku. Ja sa s nou maximálne slušne rozpravám a nijak sa s nou nemienim hádať, ani zbytočne rozprávať. Manžel je v pohode až príliš má svojich kamarátov, ktorým pomôže aj o polnoci ak treba ale niekedy s tými kamarátmi preháňa, jednému ide robiť toto, druhému pomáha na stavbe...Chcela by som nejakú radu alebo vlastnú skúsenosť. Dakujem.

Strana
z2
monika8311
autor
9. jan 2013

@zabka88 no tak neviem, lebo podnájom určite nechceme, a nejaké tie peniaze by aj boli, minule svokra mi vynadala že čo budem robiť s manželom keď dôjde domov docenganý keď už náhodou budeme niekde sami bývať..

prasiatko30
9. jan 2013

Mnq by len zaujimalo - ty to aj chces nejako riesit alebo si sa len potrebovala vyrozpravat - co je tiez velmi potrebne ale malo platne. Tvoj problem je to ze si nastahovana niekde kde sa vobec necitis dobre nemas tam vlastne ziadne pravo na to aby si viedla vas spolocny zivot tak ako ty chces. Problem je v tom ze tvojmu muzovi maximalne vyhovuje sucasny stav veci - full service od mamicky + zeny + zije s svoj zivot slobodneho mladenca = bol by blbec kebyze to chce zmenit - a ty pokial cakas ze tym ze ti povedia ze dom je tvojho muza nieco zmenis tak ja sa uz fakt len cudujem ake maju niektori ludia predstavy o zivote - a svokrovcov kde vyhostis? Do zahradneho domceka?????? Alebo im nechas kufre predo dvermi a nech sa pracu z ich domu???? Tvoji svokroci su podla vsetkeho este dost "mladi" a pocitaj ze prinajlepsom tych 15-20r si este poziju a to pocitaj ze neskor uz budu aj na dochodku a budu cele dni doma cize ak s nimi nevydrzis teraz co budete robit potom?? Pokial chcete ostat na dedine tak si bud urobte vlastnu nadstavbu alebo radsej vas domcek ale cakat kym sa osamostatnia svokrovci by som moc necakala

baklik
9. jan 2013

@monika8311 len nerozumiem, aku chces radu... my sme s drahym neboli sami vecer von, odkedy je maly na svete. byvame v inom meste ako nase rodiny. aj ked sme u mojej mamy, este ma ani nenapadlo ziadat, aby maleho dala spat ona a hybaj von. a tvojej svokre davam za pravdu v tom, ze by si si s partnerom mala narobit poriadky. moj tiez ide kazdy piatok vecer hrat futbal a potom na pivo, ale o deviatej - desiatej je doma, nedajboze, aby prisiel opity, tak to by som nezniesla. a ked uz ide von, tak potom mame dohodu, ze v sobotu a v nedelu rano vstava s malym on a ja si doobeda pospim. 😉 a sme spokojni. 😉

baklik
9. jan 2013

@monika8311 apropo, aj my sme na silvestra boli doma. 😉 to je uz udel rodicov.... s tym si neratala, predtym ako si otehotnela, ze sa ti zivot obrati naruby a nocne vyjazdy vymenis sa strazenie dietata??

vierkasteffi
10. jan 2013

@monika8311 aj my by sme mohli kludne bývať u svokry ale s nou sa tiež dlho vydrzať nedá má svoje muchy, no radšej sme sami platíme si podnájom a sme šťastný nikto nám do ničoho nehundre 😉 malého berieme všade so sebou prípadne postráži tatino ak si chcem ja niekam vybehnuť, mojich rodičov mám vzdialených 400 km s malým mi nepomožu sem tam ked dojde mama na návštevu ale nesťažujem sa naopak sme radi že sme sami

monika8311
autor
Autor odpoveď zmazal
zabka88
10. jan 2013

@monika8311 osamostatniť je ťažké, hlavne preto že odmietate hypotéku a vlastne si ju teraz ani nemôžete vziať kvôli ručeniu tvojho manžela.. tým čo píšeš len potvrdzuješ to, že dom bude vždy svokrin .. poriadok si musiš spraviť s manželom, kym on nechce situaciu riešiť, tak ty sama to nevyriešiš.. jedine že by si odišla od neho sama..

weru3ka
20. nov 2020

Asi som cudna ale naucila som sa ,ze neriesit.
Napriklad my nasim detom nedovolime skakat po gauci ale nasim to nevadi tak jasne,ze ked su u nich furt vystrajaju po gauci a smeju sa vsetci 4....a mne ide rozdrapit ukludnujem sa a ked im aj cosi poviem tak nasi,ze nechaj ich tak oni mozu vsetko... myslim,ze raz budu na to spominat ako dobre byvalo u babky a dedka ako ja teraz.
Jedine konflikty sme mali ohladne stravy ale to som ich uz naucila ,ze ked chcu nieco doniest tak sladkosti nie lubia ovocie alebo ked moc chcu tak kinder mliecny rez mozu😀
To ze ju nosi na rukach by som tiez neriesila skus nieco preglgnut nech si aj oni utvoria krasny vztah🙂 v dnesnej dobe pomali vzacnost ,ze babky maju zaujem o vnuca preto si to treba vazit a neriesit zas vsetko urcite ju nebude nosit do puberty🥰😉

Strana
z2