icon

Podmienka a krádež

emaema12
5. jún 2020

Ahojte baby.
Neterina sestra, minuly rok v auguste ukradla 500e z kasy, v OD tesko, kde pracovala ako brigádnicka.
Policajti ju odviedli do CPZ cely, kde po 72 h mala sud. Súd sa vyrozumenie, že ma zaplatit penazny trest vo vyske 260e.
Uhradila to.
Ale mala by byt v podmienke. No zistujeme to, nie sme si isty.
A včera neter prichytili, zas pri krádeži. Cukroviniek.
Sbs zavolal policiu. Policia spisala zapisnicu. Pustili ju. Nevedeli si ju overit cez system, pretoze mal vypadok. Co v takom pripade ? Vie mi niekto povedat?
Mozu ju stihat alebo aky krok treba urobit

Za kazdu radu dakujem.

Strana
z2
emaema12
autor
6. jún 2020

Baby ale nasli sme papiere zo sudu. Bol ulozeny len penazny trest o podmienke tam pisane nieje.

dilino
6. jún 2020

presne ako piše prispievateľka loginexistuje aj ja si myslim že kd bola odsudena na podmienku v super rýchlom konani tak v podmienke nesmieš nič porušiť pretože išla by normálne na tvrdo do basy ked povedal sudca/sudkyna príklad že je v podmienke dajme tomu 2 roky tak po porušeni podmienky ide na tie dva roky do basy takže čaka ju basa ked je plnoleta a ked išla na podmienku von sudca ju prepustil musia byť papiere že začo ju chytili škoda ktorú spôsobila a čo ju čaka ked to poruši to neni len tak to sú úradne papiere či len tak zahodila že nepotrebuje a adrenalín kradež 500 eur to je debilta z IQ hojdacieho koňa sorry keby že to bola nejaka frajerinka za 2 eura a chytia ju no pochopim ale 19 ročna dospela osoba žeby nevedela že ake následky jej hrozia tak to nechápem okrem pokuty ktorú platila bude musieť zrejme uhradiť škodu takže ešte je stratova s podmienkou ktorá sa jej teraz vypomstila nepasuje mi tu jedna vec 19 ročna by kradla bez toho aby vedela že ake následky jej hrozia tak potom má diagnozu kleptomaniu ked píšeš že ukradla dalšie veci neverim však jedno že na 19 rokov by nevedela ake následky to môže mať.

mondolina
6. jún 2020

@emaema12
Ak sa dopustí opakovane krádeže do jedného roka jedná sa o trestný čin.

stanulienkat
6. jún 2020

Vyfliaskat po po papuli a nechat ju,nech si to vyzerie. Ked treba,tak aj v base.

komir63
6. jún 2020

@emaema12 Už prvá krádež mala znaky trestného činu, vzhľadom na to, že škoda presiahla 266 €. Druhá krádež v priebehu 12 mesiacov je s určitosťou trestný čin. Môže byť aj basa.

evalin88
6. jún 2020

@emaema12 ked bola na sude musi mat papier: trestny rozkaz alebo rozsudok.. tam je napisane ze ma zaplatit ten penazny trest a kolko a tiez je tam ci je v podmienke, ( odsudzuje sa na trest xy s podmienecnym odkladom na xy...) precitaj si to, ak jej este plynie podmienka, mozu ju zavriet a je jedno ci ukradla 100 eur alebo jedno kinderko, kebo tym porusila podmienku... ( to by som teda adrenalinom nenazyvala, skor blbostou)

natalienka12
6. jún 2020

@evalin88 ak jej bol ulozeny PT nemoze mat podmienku. Poprosim tie ktore tomu nerozumiete nezavadzajte autorku. Ja uz to s nou riesim.

evalin88
6. jún 2020

@natalienka12 pardon

namornicka
6. jún 2020

Ked chcela adrenalin nech si ho uzije so vsetkym co k tomu patri. Este vam to takto na drzovku povie? Nech si to riesi sama, je dospela. Ak ju budete zachranovat urobi to aj treti krat.

vilma7
6. jún 2020

@emaema12 skôr by som sa spojila s nejakym psychológom,psychiatrom a pokúsila sa zistiť či nejde o kleptomaniu, lebo cukrovinky kradnúť...hm, trošku odveci.

Strana
z2