icon

Podraz od švagriny

8. nov 2020

So svagrinnou, manzelovou sestrou vseobecne nie sme kamosky, nesadli sme si, ale tolerovali sme sa na navstevach, po porode ma vsak velmi nahnevala a ja to neviem prekusnut, snazili sme sa o babatko skoro dva roky, uz sme chceli ist aj na umele, ale nakoniec som otehotnela.... svagrinna sa po porode na oslave vyjadrila pri nejakej teme o detoch, ze moj muz maleho ani nechcel ... velmi ma to urazilo a odvtedy s nou nekomunikujem, nechodim k nim a odmietam ju na navstevach u nas ... urazilo ma to, nakolko syn neni ziadny vyplod nahody ale snazenia sa a nechápem kde zobrala vobec drzost nieco taketo vobec povedat a este aj na oslave ... vseobecne je drza a ma tendenciu sa starat do druhych a rypat ale toto mi uz dojde cez a manzel este jej nic ani na to nepovie, nepovedal, to ma serie najviac a povie, ze on u toho ked to povedala nebol a tak jej nebude nic hovorit .... co s tym? Ja naozaj nemam silu sa na ni po tom, co toto povedala usmievat a tvarit sa ze nic, ked najradsej by som ju za to poslala do prdele a jednu jej vylepila ...

marca12
8. nov 2020

V prvom rade by som sa jej opytala,kde prisla na to,ze bol nechceny. Aby si nebola prekvapena,lebo aj taki su chlapi a rozpravaju ako ho zena nuti do dietata. Pred zenou sa tvaria,ze chcu a poza chrbat,aki su nuteni. Poznam takych chytrakov. No a podla odpovede by som sa zariadila.ale snazila by som sa odpustit. Ja sa tiez so svagrinou velmi nemusim,neustale ma blbe poznamky a vsetko by ona inak robila a nasilu ti nuti svoje nazory. Viem,ze ma aj ohovara a rozobera kade tade,ale snazim sa,nebrat si to k srdcu. Obmedzujem navstevy na minimum. Ale ked viem,ze ma prist,som nekludna,nervozna. Ked odchadzaju,ulavi sa mi. Cize viem,co prezivas. Materstvo by ta malo naucit velkorysosti a nevsimat si reci. Este sa napocuvas kadecoho. Moja rada,vysvetlit si to s nou a snazit sa nejako vychadzat. Je to muzova sestra,nie je to tvoja sokyna,takze klud. Netreba si nechat okydavat rodinu,ale musis sa naucit byt aj diplomatom. Dobre rodinne vztahy su aj o tolerancii,kompromisoch. Je sice pravda,ze s takymito hlupanami sa tazko vychadza,ale nie je to nemozne. A zlate pravidlo nepriatela si drz blizko stale plati.

eliska13
8. nov 2020

Tak ju raz a navždy umlc prečo ju nekonfrontujes?prečo jej nepovieš čo si to dovolila šíriť také reči?s takymi ľuďmi len priamo, keď má hubu nevymachanu.

autor
8. nov 2020

@mogaa ale ja mu nezakazujem sa stretat s nou, bed nech s nou ide von, k nej, mne je jedno, ale doma ju nechcem, to neznamena ze mu zakazujem ju stretat

autor
8. nov 2020

@sissy27 no asi len to, ze treba jej povedat svoje ked sa s nou nahodou stretnem

autor
8. nov 2020

@mondolina no ja som na nu nevravela nic zle dokym ona nepovedala hento na nasho syna, az to ma uz dostalo

autor
8. nov 2020

@panelacikova praveze aj manzel sa snazil, chodi na spermiogramy, vysetrenia a neviem co len aby sa zadarilo ... mne to dojde ako keby on bol vychovany ze my drzime spolu a za kazdej okolnosti ... ako keby nechapal ze to uz neni o ich rodine, ze ma teraz svoju a aj tu ma chranit, on ako leby ma nejaky vychovny blok ze jej nepovie nikdy nic

autor
8. nov 2020

@marca12 no pisala si ze neni sokyna ale ja mam prave pocit ze ona ako keby bojuje do mnou, zavidi, nevie prezit, ona deti nema, ani muza, najradsej by podla mna aby brat tiez nemal, ako keby neznesie ze on je uz inde, dokonca aj byvalu jeho frajerku vraj navadzala aby sa s nim rozisla, ked boli povadeni a atak, aj to tak dopadlo... ako keby mu nepriala a robi zle

autor
8. nov 2020

@eliska13 no sak asi to potrebuje aby som ju poslala do pecka ... tiez najlepsie niekde na oslave

mogaa
8. nov 2020

ale v dome/byte nežiješ sama, ale ja tvoj muž ......a aj on si môže pozvať koho chce.......skôr či neskôr ti to vytkne, je to jeho sestra s ktorou on evidentne zlé vzťahy nemá a ani ich nechce mať.....zo strany jeho rodiny sa to obráti proti tebe.....a ver či never, ale blízka rodina veľmi vie ovplyvniť aj tvojho muža.....možno nie hneď, ale o pár mesiacov, ale niekto to vytiahne proti tebe....či jeho rodičia ku ktorým sa príde "vyžalovať"po hádke alebo sestra s ktorou sa stretne a určite na teba pekné slovo mať nebudú.....už len za to že je trápne ak bude nejaká rodinná oslava a ty tam nepôjdeš lebo tam bude jeho sestra alebo nebude môcť prísť za svojim synovcom mu dať darček, či prísť zagratulovať mužovi spolu s rodičmi k vám.....neviem, ale môj názor je, že by si sa mala snažiť to vysvetliť, urovnať a nehrotiť ešte viac.....ja by som sa s ňou porozprávala že viem čo povedala a že je to blbosť a nepraješ si aby takéto veci pred kýmkolvek riešila , že aj keby to bola pravda, nie je to jej vec .....ale rob ako myslíš, len počítaj s možnosťou že skôr či neskôr sa muž postaví na stranu svojej rodiny a môže to byť proti tebe....

mogaa
8. nov 2020

inak nenúť ho vyberať si medzi tebou a jeho rodičmi, či sestrou.....tým že sa oženil neprestane považovať svojich rodičov a súrodencov za blízkych , aj oni sú jeho rodina....

panelacikova
8. nov 2020

autorka: takých príbehov tu čítam na stovky. v jednom som žila. vydržala som po narodení dieťaťa 6 rokov. už v ňom nežijem, chvalabohu 🙂

autor
8. nov 2020

@mogaa o synovca ona zaujem nastastie vobec nema, ona sni po porode nepovedala ze je rada alebo ze gratulujem, nic, ked sa stretli ako keby vzduch, takze to ona zaujem nema aj ked je pravda ze ked bude chciet byt zaujimava tak povie ze za nim nemoze ist aby hrala chudinku, pritom realita je taka ze ju nezaujima .... s nou sa ani neda ale porozpravat ona je jeden arogantný clovek, ja keby jej napisem stretnime sa ona by prave sa potesila ze ja som sa ozvala a este by zahrala dolezitu ze nech sa nehnevam ale ona nema cas alebo nieco take ... a keby ju priamo konfrontujem tak by sa zacala smiat ako kobyla ze som mimo alebo tak... ona je jednoducho arogantny clovek s ktorym sa neda ani podobre to som skusala doteraz a co sa týka tych navstev ona sama nepovie ze by sla k nam, to by jej ego nedovolilo sa pchat, lebo ona je nieco, ona prave by chcela aby som presne ja ju snad prosila aby prisla a to teda nebudem

autor
8. nov 2020

@mogaa ja ho nenutim aby sa rozhodoval ale je dospely tak snad moze sa asertivne porozpravat so sestrou o tom co nie je ok

autor
8. nov 2020

@panelacikova a toez ste to urcite skusala riesit a nepomohlo nic teda? Proste jeho rodina a vy ste boli nic nie?

mondolina
8. nov 2020

Keď to nerobil doteraz neurobí to ani teraz.

vilma7
8. nov 2020

Koľko rokov má tvoj brat a švagriná?
On zrejme vie, že s tým nič nedosiahnete, tak sa nechce zbytočne hádať. Takí sú chlapi. Takže nič ti neostáva len sa pred ňou tváriť aká si v živote šťastná 😂😂😂

maminkasisa
8. nov 2020

Fuha, silne alova, ze ju nechces doma, je to muzova sestra, aj jeho dom. Keby on povedal, ze nemaju chodit k Vam Tvoji rodicia? Ved sa so svagrinou porozpravajte ako rozumne zeny.

autor
8. nov 2020

@vilma7 manzel ma 35 a ona ma 29, akoze ja sa tvarim ze som stastna a fotecky a tak pridavam, ale na nu sa hnevam, jednoducho ona si nemoze mysliet ze si moze hovorit co chce a ja sa budem tvarit ze pohoda

panelacikova
8. nov 2020

bolo množstvo rôznych situácií či názorov, kedy tiež čušal ako pena, pritom vedel, aký mám na veci názor... on však vždy držal pri materi, sestre, či iných príslušníkoch rodiny.

bluebriggs
8. nov 2020

Počuj a nemôže byť naozaj pravda to že on ešte dieťa nechcel a iniciované to bolo z tvojej strany? Aby na to náhofou ešte nebola pravda, a niečo v tajnosti povedal sestre a ona to preto hovorí.. a on preto to nerieši lebo možno jej naozaj niečo také povedal že ho nechcel

autor
8. nov 2020

@maminkasisa uz som pisala vyssie keby on nechcem mojich rodicov za nieco co povedali urcite sa ich na to opytam a porozprávam sa s nimi nech sa mu odpravedlnia alebo co za slova ktore povedali a nie ako on ze je ticho a nechava ju aby na mna hovorila take veci a na syna ... aj to som pisala vyssie on je velmi namyslena, vysoke ego, ona by so mnou ani nerozpravala, keby jej aj napisem ci sa stretneme tak by hrala na dolezitu ze ona nema cas a podobne a keby priamo s nou som a zacnem nieco tak by sa zacala smiat alebo tak ze som mimo a ze ona sa nebude s niekym alo ja bavit, zasa by ma este isla urazat, takze to nema zmysel

autor
8. nov 2020

@bluebriggs to nie je len o tomto, ona mala vela krat blbe reci na mna, kým sme nemali maleho a teraz uz aj na neho ma, ked je on .... ja to skorej vnimam ako zavist, tym ze ona ani dieta, ani muz a nedopraje

autor
8. nov 2020

@panelacikova to je hnus, ja nepoviem nech drzi ale ked objektivne je nieco tak a vseobecne som za to aby clovek bol objektivny a nie te silou mocou drzi stale pri niekom aj ked a zachova nespravne, to mi velmi vadi

ckocka
8. nov 2020

A ty ako vzor objektivity to nesieš ťažko.

bluebriggs
8. nov 2020

Tak vyriešiť sa to dá len tak že ju budeš ignorovať a ziť si svoj život dalej

autor
8. nov 2020

@ckocka ja si cely zivot zakladam na nejakej spravodlivosti a fakt ked aj moja mama nieco zle povie spravi, ja nemam problem im povedat, vzdy sa snazim byt objektivna a nie zastavat silou mocou niekoho za kazdu cenu aj ked vidim, ze je to zastavanie odveci .... toto mi vadi, on zastava spravanie sestry a vzdy nejaku vyhovorku a tak raz na oslave tiez ma tak zacala urazat a manzel ticho a potom mi povedal ze jemu to doslo vtipne tak preto nic nepovedal, proste tato jeho subjektivita mi vadi

autor
8. nov 2020

@bluebriggs to teraz robim, len presne sa blizia Vianoce a uz to vidim ako mi aj svokra bude chciet vnutit aby som sa ja s nou rozpravala a bola kamka a uz mam z toho nervy

panelacikova
8. nov 2020

ach, u nás to bolo kadejako a šlo o fakt také veci, že doma povedal (a úprimne), že áno, mám pravdu a akonáhle mamička zahlásila opak, už mal iný názor. škoda spomínať 🙂

ckocka
8. nov 2020

Prečo sa v realite nesprávaš a nevyjadruješ tak ako tu? Už by si mala dávno po problémoch.

autor
8. nov 2020

@ckocka vyjadrujem, lenze najhorsie je ze, tam sa mozes vyjadrovat ako chces, lebo oni pocuvaju len co oni chcu a ked oni nieco zle povedia to ignoruju uplne jednym ichom dovnutra a druhym von, ale ked ja nieco tak na to upozornuju a proste neda sa s nimi, to mne rozum casto neberie to spravanie to ona keby mi povie napriklad ty krava a ja jej odpoviem ty si krava tak vela rodina bude riesit ze ja som jej povedala ze je krava ale to ze ona povedala prva a ja som len reagovala to ani nespomenu, takyto oni maju styl fungovania