icon

Podráždený manžel

2. jan 2022

Ahoj. Idem si po nestranny naroz, ako vidite moju situaciu a co si o tom myslite.
Asi som postupne prestala milovat manzela. Mame dve mensie deti, skolkarov. On je taky samonasieraci typ. Naladovy. Nevie sa pomaly z nicoho tesit. Den vie pokazit celej rodine - chystame da na výet tak je nervozny, len po nas steka, mame ist z cesty lebo on si vsetko najlepsie nachysta sam... tak ideme z cesty. Potom fuci ze vsetko musi on. Vsetci su debili len on dobre robi veci. Vsetko co robime alebo prerabame v byte nie je radostou ze je to pre nas a netesime sa z toho, lebo s nim je to utrpenie, na vsetko pinda, ktory debil to robil, ako je to nanic, ze ma dost, potom steka na deti...
Deti buzeruje za kazdu blbost, ma dni ked im nic ine nehovori len nerob toto, nerob tamto, co si? to co robis?! furt vsetko zle.
V keden den povie nieco, na druhy den opak. ked sa ho na to opytam, zvysuje hlas ze ja som to nepochopila... jaj ani sa mi nechce vsetko pisat, ale mam toho uz nejak dost... nechce sa mi takto do konca zivota. Ked na nieco zabudneme alebo sa nam nieco pokazi, poljodinu ke schopny vymyslat aťrgumenty preco za ti mozem ja a v ziadnom pripade za to nemoze on. neznesie ani drobnu kritiku ani len naznak co by poukazoval na to ze on nieco nedomyslel... no je takychto blbosticiek vela, ze ani mi teraz vsetko nenapada...
Na druhej strane je starostlivy, ked ma dobru naladu vie byt super, bavime sa, je vtipny, ale za desat minut je schopny sa uplne otocit a len nasrato pochoduje po byte. fuci...
som narocna ja alebo to nie je uplne ok? co si o tom myslite? lebo ja uz mam castejsie pocit ze by som jo uz radsej ani nevidela, ako pocit ze ho lubim...

Strana
z3
lucilaines
2. jan 2022

Mam doma takmer to iste, este aj znamenie sedi. Mozno s tym rozdielom, ze moj muz, ked ma dobru naladu, tak je naozaj uzasny, skvely otec, pochvali aj mna, maximalne pomaha, hovori mi krasne veci. Akonahle je nervozny, tak je z neho toto, co si popisala ty. Len steka, na mna aj na deti, za kazdu hovadinu frfle, co mu vcera nevadilo, dneska je najvacsi problem. Podobne ako u teba s vetranim, vidi, ze davam napriklad synovi jablko a presne “tym tonom” sa ma pyta umyla si ho? Ako keby som bezne detom davala neumyte ovocie jest. Milion detailov bezneho dna kedy na teba vystekne a ako keby si bola retardvoana. Uplne viem o com hovoris. Tiez sme sa kvoli tomu nahadali neskutocne velakrat. Tiez to dopadlo vzdy tak, ze on si to aj uvedomil, sj sa ospravedlnil ale nezmenil sa. Uz som bola v stadiu, ze mi hlavou behal rozvod pravidelne, dokonca som ho uz aj poslala prec nech sa odstahuje. Ale nakoniec som si uvedomila, ze je to moj manzel, je inak skvely otec aj muz a ze ho lubim a zabojujem. Tak sme nejako zapracovali na sebe, hlavne som zmenila pristup ja. Ano, on frfle stale. Ale ja reagujem uplne inak. Nastavila som sa tak, ze to proste neberiem osobne. Co sa da, hadzem do ironie. Umyla si to jablko? Nie laska, chcem deti otravit postrekom. Vyvetrala si? Nie, uzivam si ten smrad co tu mame. On sa vacsinou po takejto sarkastickej odpovedi zasekne a uz vie, ze nema pokracovat. Nie vzdy to pomoze a presne ako ty pises, niekedy sa proste potrebuje pohadat a bude rypat a rypat a vymyslat dovody. Na to ja uz proste nepristupujem. Normalne poviem, vidim ze sa zas potrebujes pohadat, netahaj ma do toho, ja sa hadat nechcem. Tam chod von, zabehat si alebo cokolvek, ked sa ukludnis, pridi naspat. Dovtedy nekomunikujem. Normalne odchadzam do inej miestnosti, ked sa neda proste ho uplne ignorujem. Akoze on si ide svoje, rype si dalej a ja ho totalne ignorujem jak vzduch. Ked sa proste nema s kym hadat, tak ho to prejde. Nie je to stale dokonale, ale ja to beriem ako jeho jedinu zlu vlastnost a teda mi za to stoji. Pravda je, ze je to viac roboty pre mna, nenechat sa vytocit a jednoducho mu nedovolit aby si zo mna robil hromozvod. Ja mu to uznedovolim ani na detoch. Drzim palce.

kitycat
2. jan 2022

@eeffka ano vidim, ze je tu vela zien, ktore do seba nechaju takto kopat..

Dala som navrh, kam moze ventilovat svoj hnev ci ako si nastavit mantinely. Nie ze on chce tak ona si necha aby bol pan muz spokojny lebo 99% casu je to kkktko, ALE kvoli 1% peknych chvil to predsa nebude riesit..

dadis
3. jan 2022

Aby si mohla v takomto vztahh fungovat a nezblaznit sa, musis sa prestat snazit, aby si ho nerozculila. Napr. hneva ho, ked pride z prace a je neporiadok v obyvacke? S kludom anglicana by som tam neporiadok nechala, isla s detmi von a po navrate sa pri vycitkach na neho len milo usmievala a podakovala, ze to upratal. Musis sa obrnit a vzdy sa zamysliet, ci svoje spravanie menis kvoli je hnevu a prestat to robit. Ak sa stanes viac nezavisla od jeho hnevu, uvedomis si, ze jeho hnev je jeho problem a nie tvoj, lahko sa odosobnis a nic ti jeho vycitky nebudu robit. A ze sa tak sprava k detom? Tak toto sa rozvodom nezmeni, ved in vždy bude ich ufrflany. Neboj, oni sa tiez naucia, ako zit s takymto clovekom.

beybitko
3. jan 2022

Fu, akoby si opisovala mojho otca. Na jednej strane bol neskutocne starostlivy, nam detom aj mame doprial vsetko, vzdy ked si mama vymyslela nejaku robotu na dome, spravil, mna odviezol, kupil co som potrebovala, platil mi skolu... Ale vsetci sme boli neschopni debili🙈🙈🙈🙈
ja som io iste obdobie mojho zivota ignorovala, odpovedala som mu len na otazky, potom som zacala byt neskutocne ironicka. Ked som videla, ze ide spustit tu svoju serenadu, len som povedala, ano, viem, vsetci sme debili a jediny schopny si tu ty. Nebudem teda
zavadziat tvojej vznesenosti a odisla som🙂🙈
Ako som odisla z domu, ukludnil sa. Uz na mna nema blbe pripomienky, k mojmu muzovi a neveste si absolutne nic nedovoli a vnucata zboznuje. Mozno je to tym, ze vie, ze uz sa mozem rozhodnut, ci pridem alebo nie. A uz len kvoli mojej mame sa snazi. Vie, ze by jej tym ublizil.
Mama s nim je stale, proste to brala, ze toto je jeho jedina mucha a ona s tym vie zit.
Inak jeho brat je taky isty. Ku mne ako neteri je ako med a k vlastnej dcere katastrofa.

7karolina77
3. jan 2022

Tak s takymto baranom som sa nedavno po 5 rokoch rozisla a este ho jak trafena oplakavam, tu aspon vidim ako by to skoncilo keby mame deti. Asi si to tu budem dokola citat aby som sa rychlejsie spamatala. Myslela som, ze ja jedina som natrafila zrovna na takeho komplikovaneho cloveka ale pozeram ze ich je nanestastie viac, samozrejme mal aj pozitivne vlastnosti ale nakoniec som si uvedomila ze tie negativne ktore ma su pre mna take neznesitelne ze to uz dalej nezvladnem. Zeny pevne nervy Vam prajem a spravne rozhodnutia.

autor
3. jan 2022

zienky, dakujem vam za prispevky. ja som si tiez myslela, ze ved ma vela dobrych vlastnosti, dokazem sa nad to povzniest a casom sa s nim naucim zit. ale som z toho skor unavena a city odisli. ani neviem ci chcem este na niecom pracovat, to musia chciet dvaja. mna sa tie jeho nalady velmi dotykaju, neviem sa odosobnit, proste ma to na mna vplyv a potom ani s detmi neviem byt vesela, aby som nam to vsetkym trochu odlahcila. asi nie som ten vhodny typ prenho.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
3. jan 2022

Môže mu tlačiť cysta na mozog_ boli prípady,že takéto problémy viedli k neurotickemu správaniu.Potreboval by komplexné vyšetrenie a keď tam nie je fyzická príčina tak potom už neviem

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
3. jan 2022

V USA by mu tu terapiu aj zaplatili.Sranda,že v krajine, kde každý chodí na terapie, má svojho psychiatra a číta motivačné knihy, je najviac strelných poraneni

stonoz
4. jan 2022

Móže trpiet depresiou alebo anxietou...ak ho to trapi a nechce prist o rodinu navštivit psychiatra na rozhovor lebo taketo spravanie nie je v poriadku. Mozno ma toho vela v praci, mozno zodpovednost za rodinu...niekedy staci len mala tabletka a to spravi zazrak,lebo depresia ma vela podob, aj nezvladanie emocii

silvia_pekna
4. jan 2022

dovodov preco je taky moze byt mnoho no plati len jedno, pokial s tym on sam nechce nic spravit, tak ho k zmene proste neprinuti nic a ak by mal proste takyto postoj, tak najlepsie co spravit mozes, je od neho odist

blska3
4. jan 2022

Ahojte, napisem svoj nazor teraz ako dcera takeho manzela, nie ako manzelka mozno ti to pomoze v rozhodovani. Ja som mala takeho otca. Cim viac som vnimala ako dieta, tym to bolo horsie. Ked otec odisiel na sluzobku, boli sme v siedmom nebi a ked sa vratil, bolo peklo. Ked mal svetle chvilky boli uzasne, vymyslel take blbosti pre deti ze mi to teraz pripomina ako vo filme Z tebou mne bavi svet😂, ale casom sa tie chvilky stracali a jak sme zo sestrou boli vacsie skoncili uplne. Mne skoncilo detstvo asi tak 6-7 rocnik na zakladke. Mama raz vzoprela, ukazala mu rozvodove papiere, posluchal a vydrzalo mu to mesiac. Po tom to bolo este horsie.. A niekto tu pisal, ze tie zle vlastnosti sa casom zhorsuju, mal uplnu pravdu. Nikdy sa nenapravi, teraz je to len na tebe. Neviem ako mas stare deti, ale aj ked to teraz mozno nechapu, casom urcite pochopia. Musis sa rozhodnut-ak zostanes kvoli detom, ver ze ani oni to snim nebudu mat lahke a ked budu dospievat- fuu to bude zabava😪 A o tebe ani nehovorim, zostanes vyhasnuta znicena, budes zit len pre deti, plus spoluobyvatel bytu. Uz nebudes vnimat jeho svetle dni, pretoze tie sa uplne stratia a bude len ta negativita. Moj otec uz nezije a ako sa vravi o mrtvych len dobre, ale bol aky bol, na to sa zabudnut skratka neda. Jedine co mi ostalo, ze tie krasne chvilky si pripominam, aby som nanoho nespominala v zlom. Moja mama ostala na stare kolena plna negativizmu, vsade kam chodi, vsetko je zle. Nic ine od nej nepocut, nevie sa uz radovat a bola to kedysi zena plna zivota a radovala sa aj z malickosti. Takze tak.. Je len na tebe ako sa rozhodnes ale vermi nikdy nikdy sa nezmeni, zmenis sa casom iba ty-rezignujes.

autor
4. jan 2022

@blska3 Dakujem ❤️

Strana
z3