Podvodník zo Somálska vypisuje mojej sestre
Ženy, potrebujem súrne radu. Píšem anonymne, lebo nechcem poškodiť "obeť". Mám sestru, ktorá je po operácii nádoru na mozgu čiastočne invalidná, má aj psychické poruchy. Bola u nás na maily prihlásená a zabudla sa odhlásiť, manžel tam šiel pôvodne na svoj účet, až keď si všimol, že je to vlastne jej mail a zbadal, že si vypisuje s nejakým "americkým doktorom" pôsobiacim v Somálsku či kde. Že ho nechcú uvoľniť zo služby, má napísať mail jeho vedeniu, aby mu dali dovolenku, tam od nej samozrejme požadujú už platby. Ako jej vysvetliť, že je to podvod? Som zúfalá, žije v ČR, kvôli korone sa tam ani nevieme dostať. Nemôžem jej povedať, že sme čiítali jej emaily a ona je pravdepodobne totálne zamilovaná, už pár dní je úplne vo vytržení, vraj jej nikdy nebolo lešie atď. Prosím pomoc a výsmech si n3chajte, ak neviete, čo sú to psychické choroby...
Ved kopec takych najdes na nete..ale tazko zamilovana s psychm problemami ti asi velmi neuveri. Ved nech zalozi tvoj muz novy mail a nech ti napise ako doktor so somalska atd...a povies ze si poslala peniaze a oklamal ta.
@amelia000 no tiez nas nieco take napadlo, ze jej poviem, ze mi pisalo presne take meno... no mam velky strach, ako to moze dopadnut... zial sa rozisla aj s niekolkorocnym priatelom, s ktorym jej to velmi neklapalo, ale mam pocit, ze to bolo prave kvoli tomuto doktorovi...
take nieco podobne riesili v relacii v cesku na stope
Nedavno tu bol taky prispevok....ze svokra je zamilovana do niekoho z afriky....
Ked je teraz po operacii.....v citovom rozpolozeni.....nemusi vas vnimat spravne.....isla by som na to velmi opatrne....aby si este ty s manzelom nebola za tu zlu co jej pokazil vztah so Somalcanom...
Posurfuj na nete.....a mozno posli pribeh ze aha kamaratka sa takto oklamala.....
Je to fakt zaujimave ako sa moze clovek namotat len na zaklade maili,fotky a chatovania....pritom clovek nerealny, z afriky aby akoze lutost bola vacsia....maju casto falosnu identitu....
@pieksamaki ved presne toho sa bojim, je velmi tvrdohlava a vobec nas nepocuva ani v inych veciach, nieto ked sa jedna o zamilovanost 😥
@ahoj0 toto som uz aj ja nasla, ale zial tento jej konkretny tam nie je a neviem, ci mi uveri, lebo ini to robit mozu, ale tento urcite NIEEE
Ak mas jeho udaje.....alebo mail.....tak by som to dala aj na policiu mozno....nech sa to riesi....urcite neni jedina ktoru namotava
Ja by som jej veľmi detailne porozprávala vymyslenú story o kolegyni a vojakovi z napr Nigérie, ako to celé zle dopadlo, ženská prišla o prachy
Iba Jej povedz že pomáhaš kolegyni ktorá je na tom psychicky zle, a povedz jej tu story
Povedz jej že podobne prípady už rieši aj polícia a nielen u nás, že je toho plny internet. Je to dobre organizovaná skupina ktorá vyhľadáva osamelé ženy, psychicky labolne, alebo choré či vdovice
Inak ja by som aj kontaktovala políciu, nech sa na to pozrú
A ak by to nemoomahala, tak pravdu že nechala otvorený mail a vy ste si to nechtiac prečítali. Bude nasrata, ale bude vedieť pravdu
@pieksamaki budu sa s tym zaoberat?
@pieksamaki vidim aj jeho mailovu adresu a aj toho akoze dovolenkove oddelenia, ktore ziada o uvolnenie doktora z misie
Zo zaciatku nie.....kedze sa skutok este nestal....ale maju urcite databazy a mozu preverit.....pripadne uvedu ako pozor na tento email ako upozornenie podvodu...napr.na fb....samozrejme zavisi od ich procesov a nebude to hned.....ale asi do CR..ked sestra byva tam.....neviem
mu napis ze si to udala na policii a ak okamzite neprestane vypisovat tak pojdes po nom kym ho nenajdes ... ak mas este pristup na jej mail zablokovala by som ho aby sestra nevedela ...
To su take haluze ti doktori z misie.....musi byt sestra velmi teraz naivna.....suvisi to so psychikou....ako je po operacii....ze si ju vobec niekto vsimne.....atd......
Ale skuste ju od toho zachranit.....lebo v tej naivite aj peniaze posle
@syslik81 lenze oni dvaja spolu komunikuju aj nejak inak, zatial som nezistila ako. Maily si vymenili len dva a uz ho tam nazyva svojim snubencom, takze ju namotava uz dlhsie
Nasla dom niekoho s tym menom na fb, vekovo by sedel, a presne v datume, kedy pisal mojej sestre si menil 3profilovky naraz a jedna z nich je akoby zo saly - je udajne chirurg... baby, poradte, ako mam vyhladat podla tej fotky, kto to vlastne je
Ta fotka bude určite sfalšovana, takže neviem či podľa nej nájdeš majiteľa. Pošli mi ju cez poštu, skúsim poprosiť znameho IT.
ak chces napis mi IP a preposles jeden mail od neho a skusime to vystopovat muz je eticky hacker
@vilma7 no ja som uz nasla praveho vojnoveho chirurga podla tej fotky, je to clovek, ktory ma aj na wikipedii clanok, vola sa David Rott. Uz jej to len ukazat, ale cely dne mi neberie telefon, uz som z toho nervozna 😥
@loginexistuje pisem ip
Aj kamaratke pisal..chirurg, vdovec s malou dcerkou..odhalila ho, a napisala mu, ze ucet da na policiu atd..zablokoval si ju a asi hlada ine’naivne’ obete 😔
Skus hodit tu foto do goohlu
..otvor google klikni obrazky na pravej strane sa to otvori vlozit obrazok tak ho vyber a daj hladat...
Rob to cez pc nie telefon
@marlent ja som to uz zistila, je to fotka chirurga Davida Notta. Ma krasnu zenu a male dieta a je to celosvetovouznavany doktor
No to je odvaha...drzim palce aby si sestru presvedcila
Mna tiez na facebooku ziadal o priatelstvo nejaky chlap a foto bolo zo saly z nemocnice. Inak celkom fesak. Asi to bol ten isty. Ja som ho zrusila
Dotyčný zrejme ukradol jeho identitu.

Teda potrebovala by som pozháňať nejaké príbehy žien, čo boli takto klamané, poprípade aj oklamanė