icon

Pohodlnosť otca mojej dcérky

koran
11. jún 2013

Ahojte. S otcom dcérky som sa začiatkom januára rozišla, on prerába dom a vtedy ho mal ešte v hroznom stave, tak u nás doteraz ostal bývať, nedávno sa odsťahoval. Snažila som sa s ním dobre vychádzať, už len kvôli malej. Druhá by mu po rozchode zbalila kufre a dovidenia. On ešte skoro pol roka mal kde byť a nie v rozrobenom dome. Musím upresniť kde býva (koli tomu vlastne o čom tu chcem písať aby ste boli v obraze) - predstavte si bod A-tu bývam ja, potom 15min. autom v bode B má prácu a v bode C ďalších 15min. býva už teraz on v tom dome čo prerába. Čiže odomňa do jeho domu je to tá pol hodina autom. Teraz so mnou býva mama a trochu mi pomáha, ale aj tak toho mám už "plné kecky" a potrebujem si od malej odpočinúť sem tam a mať čas aj pre seba + máme velký pozemok a tiež rekonštruujeme dom a všetko okolo a ja potrebujem aj porobiť isté veci. Dcérka má 15 mesiacov a už len jeden spánok za deň a ja tým pádom nič nespravím. A teraz k veci. Včera som mu volala a povedala mu, že mu zajtra malú doveziem do práce až bude končiť o cca 15h , nech si ju vezme k sebe domov (môže tam ísť na ihrisko a pod. (proste sa aj trochu starať!) a potom mi ju večer dovezie, povedzme okolo 20h. Že takto by som to chcela robiť tak 2x do týždňa počas pracovných dní a potom jeden deň cez víkend si ju vždy zoberie na celý. To by sa mu páčilo ten víkend, pretože to ide na celý deň k mame a sestre, popýši sa s dcérou a má to bez starostí kedže na ňu nie je sám. Potom som mu povedala, že moji rodičia pôjdu 8.7. na dva týždne na dovolenku a budem potrebovať počas tej doby každý druhý deň berie po práci, lebo ja sa budem musieť aj osprchovať niekedy, navariť aby sme mali čo jesť atd atd... V podstate súhlasil dokým som mu nepovedala to, že potom večer mi ju vlastne dovezie. Ćo by bolo pol hodina ku mne od jeho domu a potom vlastne pol hodina naspäť. Najprv povedal " a to mám akože chodiť hore dole?" ja na to "a do ........... (mesta kde býva jeho mama s jeho sestrou) môžeš chodiť hore dole? (má ešte dcéru z predošlého manželstva a velmi často ju vozil tam a späť). Hovorím mu že keď je to zaťažko koli malej chodiť hore dole, tak ju môžem mať 7dní v týždni a nemusíš ju vidieť vôbec. Tešiť sa to by sa mu páčilo, ale to že ja chodím jak cigaňa lebo sa nemám ani kedy upraviť osprchovať a podobne, to je v poriadku. Dobre viete všetky mamičky (len tí chlapi to nevedia!!!) že materstvo je náročnejšie než chodenie do práce, to nemusím nikomu asi objasňovať že... Potom to otočil na to, že "to si ju budeme prehadzovať jak nejakého psa?" a ja hovorím - ako to chceš akože riešiť? on že to nemôžem prísť tam (akože ku mne) a byť s ňou tam? na to som mu povedala, že mne nevadí ked sem príde samozrejme, ale ako to chce akože riešiť do budúcna? že ja si nenájdem dom v dedine kde býva on! na to mi už nededel odpovedať, že ako to vyriešime, čo navrhuje. stále si potom mlel to, že si ju budeme prehadzovať ako nejakých psov? že chuďato. ale aké chuďato??? cestovať autom je zvyknutá, byť so svojím otcom je zvyknutá, tak aké chuďato??? ja som sa doteraz snažila s ním vychádzať, na deň detí som ho zavolala do ZOO ked som s malou išla, pár vecí som mu do jeho domu doniesla ked som za ním prišla s malou na návštevu, lebo ešte ani kuchyňu tam nemá, len spálňu hotovú... proste som na neho myslela že mu je tam asi aj smutno a nemá tam vybavenie ešte atd. A on? Myslí len na seba a na to čo vyhovuje jemu. Pekne sme sa poštekali do toho telefonu a ja som z toho nešťastná, na víkend to ano to by si pre malú prišiel keď by mal namierené k mame a sestre, to by mu pasovalo ale ja nebudem tolerovať to, že si bude robiť len tak aby to vyhovovalo jemu. Chcela som si rozdeliť povinnosti, ale jemu je to zaťažko doviezť mi večer malú. Ale keby som povedala, že si pre ňu prídem, to už by bolo v poriadku a iste by nevyrukoval s tým že si ju budeme prehadzovať ako psa. A na to som sa ho ešte spýtala že čo sú toto za reči, čo to vypráva za blbosti a on mi na to povedal že to je asi tak ako celý môj životný štýl (nechápem ako to myslel, ale on ked nevie čo má už povedať tak vyrukuje proste s niečím uplne nezmyselným, proste zbrojí). On sa stará do môjho životného štýlu, ale to že jeho nechali už dve matky jeho detí, to asi o niečom svedčí že... S deťmi nie sú len radosti ale aj velké starosti ale on odkedy sa narodila tak mi s ničím nepomohol, ani v noci keď plakala koli kolikám alebo zúbkom, nikdy ani len nevstal a neprišiel sa spýtať či niečo nepotrebujem, proste nič, nikdy si ju nevzal aby som si odpočinula, to som mu musela "prikázať" ale keď sem prišla jeho dcéra (už velká) tak si ju hned vzal do kočíka a išiel na prechádzku. Proste len čo sa hodí jemu! Nehnevajte sa som naštvaná, píšem trochu chaoticky, ale píšem tak ako to mám na srdci. Som nešťastná lebo viem že touto hádkou sa celé naše dobré vychádzanie pokazilo, ja som to tak nechcela ale nenechám si zase so sebou kývať a nemienim tolerovať jeho laxnosť. Vyjadrite sa mi prosím čo by ste vy robili na mojom mieste. On v podstate nepovedal že nemá záujem o malú, to zas nechcem takto tvrdiť, ale ja som chcela proste aby si ju vzal niekde preč, vyznie to teraz tak blbo, ale aby som si od nej úplne oddýchla, lebo keď je tu tak aj tak sa stále za mnou hrnie a aj tak nemám klud. Chápete ako to myslím 😒 Navyše ja bývam na takej polosamote takže tu môže ísť akurát na prechádzku niekde to okolo, nie je tu nič kde by ju mohol zobrať inde. Jedine autom.

koran
autor
11. jún 2013

@kikusa8 dakujem za radu, iste to myslíš dobre ale k takymto liekom mám odpor, to radšej budem 10x v noci kojiť. ked tak použijem Viburcol - homeopatický čípok a ten dosť ukludní 🙂

koran
autor
11. jún 2013

@lila69 joj kebyže mám vaňu a nie len sprchovy kut 😠 to by odpadol jeden "problém"... ale presne nad tymto som rozmyslala, mam ohradku, ale nezmesti sa mi do chodby, musela by byt v izbe kusok od kupelne, tak jej tam dam nejake hračky a bude musieť vydržať. tak to urobím asi počas tej dovolenky ked tu nebudem nikoho mať. dakujem 🙂

koran
autor
11. jún 2013

@mummy01 moj ex vie ako to u nas je, ja to tu nemozem všetko dopodrobna objasňovať, ale pre pobavenie, mozno sem hodim fotku az bude čas. aby ste pochopili, ze v tej mojej provizornej kuchyni sa ozaj nič nedá. prečítaj si par prispevkov vyssie kde pisem ohladom mojho byvania. mame tam špinavo a navyše schod, kde stale uteka a moze spadnut. ale dakujem. a inak to neber doslova, to som myslela ako priklad, to osprchovanie, chap to ako čas pre seba skratka. je na mne stale nalepena, kebyze mam tu vanu tak nemam problem, ale neviem si predstavit ze sa zavrem do sprchoveho kutu a necham ju v kupelni na zemi, vsetko by tam postrhavala, to by som ju musela celu vypratať, teraz zacala otvarat vsetky skrinky, ledva si rano zuby pri nej umyjem, fakt.

elena9
11. jún 2013

@koran Nechce sa mi citat vsetky prispevky, len sa chcem vyjadrit. Len nechapem, preco sa niektore do teba tak pustili. Nevidim na tom nic zle, ked dieta stravi u otca 3x do tyzdna 4 hodiny. Reakcie boli podla mna prehnane. Ja mam ex, ktory vidi syna maximalne dva krat do roka a aj to uvazujem, ze uz zatrhnem. Lebo 5 krat do mesiaca slubuje, ze dojde a aj tak nikdy nedojde. A kedze uz bude mat 10 rokov, tak nie je sprosty a pochopil, ze jeho otec nie je schopny vzdat sa svojho pohodlia, kamaratov a konickov, aby si nasiel trochu casu na neho. Maly k nemu nema takmer ziadny vztah, ale vie ze je to jeho otec a je mu z toho proste smutno, ze vlastny otec na neho kasle. To len na margo toho pohodlia oteckov. Takze pokial sa len trochu da, treba malu davat otcovi, nech si vytvoria spolu vztah a nech mala vie, ze je milovana aj z druhej strany.

ask
11. jún 2013

@koran Napadlo ma, nepodarilo by sa Ti odpojit kocikovu vanicku aj s malou a dat ju potom aj s nou bud do ohradky, alebo do postielky?

koran
autor
11. jún 2013

@lenusiatko drzim ti palce nech sa dcerka uzdravi, mas to tazke, obdivujem ťa. kazdy to zvladame inak, ja sa snažim ale niekedy to tak prepukne a mám toho po krk. hlavne toho bývania tu, všetko je tu na nič a ja nemam kam inam ísť, odsťahovať sa. patrí to tu mojmu otcovi, je to taka chalupa/dom na polosamote ale teda prerábame to už sto rokov, stále sa tu práši, búra, on nedotiahne nič dokonca a ja tu takto žijem, v rozbordelovanom dome. akurát to podrkovie máme ako slušní ludia, inak za ostatné sa hanbím, to bývanie mám fakt sťažené, možno si podaktoré myslíte že preháňam, ale je to tak.

koran
autor
11. jún 2013

@ask jéé ahoj 🙂 vieš čo dnes ma s mamou práve napadlo, že ju uspím v šporťáku, kde sú popruhy, takže sa chvílu možno bude jedovať, ale potom zaspí a ja sa nebudem musieť strachovať že vypadne alebo čo. takže aspoň čo to porobím, za tie 2 hodiny. zajtra bude skúška 😉

koran
autor
11. jún 2013

@ocko78 máš môj obdiv, si dobrá. ale príd si toto vyskúšať do môjho bývania, to by si nedala.

koran
autor
11. jún 2013

@jabadaba dufam, ze to s tym kojenim nebolo myslena na mňa, ja mam kojenie ťažko vybojovane pretoze som chcela dať to najlepšie. prekonala som vela problemov s kojenim, vela krat som uz bola na nervy, lebo to nie je jednoducha zalezitosť, ale vydržala som koli dcerke a som na seba docela hrdá 😉

ask
11. jún 2013

@koran Ahoj mojka 😉 Aj mne Vava spavala cez den dlho v koci aj vo vnutri ked kvoli uz behajucemu Ferimu musela byt v inej izbe...a mala som na nu take traky co kedysi boli aby mi nevypadla ked sa preberie a kym som dobehla ked zaplakala. Takze myslim ze traky v sportaku ju udrzia v pohode. Chcem sa spytat...tu vysielacku babysiter ci ako sa tomu nadava-mas? Viez zeby si ju pri malej zapla, a tu druhu cast mala so sebou v kuchyni ci v sprche a ked sa Ti mala ozve hned dobehnes 😉

koran
autor
11. jún 2013

@jabadaba tak nejako. dakujem za pochopenie 🙂

koran
autor
11. jún 2013

@digysa vdaka. on ju inak uz mal,tak na pol az tristvrte dna a v pohode. kedze je na neho od narodenia zvyknuta, tak nema problem. na mna je sice hodne naviazana, ale aj s nim je v pohode. keby nebola, nechcem to po ňom. dohodnem sa s ním, teda dúfam že sa to ešte po tom našom "rozhovore" bude dať, lebo je extrémne ješitný...

koran
autor
11. jún 2013

@ask ano mám chuvičku, ale teraz sa mi prave včera stalo to, ze sa zobudila a hned sa driapala z kocika, v chuvicke som to nepočula bola to rychlovka. ale tie popruhy ma mohli napadnut skor, no dlhe vedenie mám 😝 🙂

maca_p
11. jún 2013

zboznujem zeny, co maju patent na mudrost. aj na partnerske problemy. vlastne manzelske, kedze partnerske vztahy zavrhuju a odsudzuju... pritom je zrejme viac rozvodov ako rozchodov... 😲

@koran drzim ti palce, aby si to s expartakom zvladla vykomunikovat vo vseobecny prospech. mam za to, ze muz - otec -chlap by sa mal podielat na vychove svojho dietata v co najväcsej miere a nie v takej, ako vyhovuje prave v tom case jemu! cize, nastoj na to, aby travil s dietatom viac casu ako jeden den cez vikend a aj to takym sposobom, ze malu supne mamicke-babicke. ved nech je u teba a nech ti pomoze s prerabkou domu. ved aj jemu ma zalezat na tom, aby jeho dieta vyrastalo v normalnych podmienkach na byvanie.
mna tiez osobne jeduje spolocnost deti mensich ako 5 rokov pri vareni, upratovani, skrabani zemiakov a zeleniny, ked sedim ne toalete alebo prave stojim v sprche. dajme otcom moznost, prejavit sa ako otcovia v co najvyssej moznej miere 😀

jabadaba
11. jún 2013

@koran nie nie, to neber osobne s tym kojenim. Myslela som to tak, ze zbytocne podaktore zeny prehanaju a myslia si, ze su ovela lepsimi rodicmi len prave kvoli tomuto. Co nie je pravda. Lebo naozaj aj muz dokaze byt fantasticky rodic a aj beza schopnosti kojit. Na tomto rodicovstvo nestoji. A spomenula som to v kontexte jedneho prispevku tu, kde prispievatelka tvrdila, ze mama je mama a nik iny dietatu neda to co ona. 😉

koran
autor
11. jún 2013

@maca_p 😀 😀 😀 super napisane, pravda... diky 🙂
mimochodom ta prva veta je velmi vystizna, tiež ma to napadlo.....

jabadaba
11. jún 2013

@maca_p statistika o rozhodoch sa akosi nevedie, na rozdiel od rozvodov. Kedze manzelske zvazky sa eviduju. Aj ich rozpad nasledny. Tazko teda posudit co sa pohybuje vo vyssich cislach. 😉 Ale inak suhlas so zvyskom prispevku.

ask
11. jún 2013

@koran Tak drzim palce nech si mala neuvedomi zmenu s trakmi a pekne s nimi spinka+k tomu ta chuvicka a budes si istejsia 🙂 A aj k tomu aby tato zlato trosku zaspolupracoval....ved kazdy toho mame vela nie len on.
Vsetko dobre babule... a obcas kuknite aj k nam marcovciatkam, potesime sa vam 🙂

koran
autor
11. jún 2013

@jabadaba jasne chapem 🙂 žial takychto otcov je málo. ani on ním nie je, postarať sa dokaže, nie na 100% ale nikto nie sme bezchybný. ale rád sa zbaví povinnosti a nech sa starajú druhí, to som videla aj u jeho dcéry z prveho manželstva.

koran
autor
11. jún 2013

@ask dakujem moc... PS kukla by som sa tam ale odkedy malá tolko nespí, tak nie je moc kedy 😝

maca_p
11. jún 2013

@jabadaba skus si sama v duchu odpovedat, kolko partnerskych vztahov kde su deti sa rozpadlo a kolko manzelstiev co si poznala/poznas sa rozviedlo. jednoduche ako facka 😀 .
som skalopevne presvedcena, ze rozvodovost je ovela vyssia ako rozchodovost 😉 .
moj kamos (zenaty), ze sobasny list je listom vlastnictva 😀 . hmmm, myslim si, ze na tom nieco pravdy bude 🙂

panarka
11. jún 2013

nerozumiem Vám všetkým co tu píšete tie múdre reči ze co ho pcha mužovi, co sa nestará sama a atd. Vy ste ako v poriadku? ved dieťa ma otca tak nech sa stará aj on ked je treba nie iba vtedy ked mu to vyhovuje. jej sa on nepyta či jej to vyhovuje byt 24 hod. s ním a nemôžem citat tie vaše hlúpe názory na ňu ze aka je matka ze sa ho chce zbaviť a vozit v aute par krat za den. prosím vás kde žijete v dobe kamennej? toto sú tie stupidne názory ľudí co majú doma mužov ktorí nič nepomôžu , prídu z prace a myslia si ze hotovo. prinesiete im jedlo pod nos, poupratujete, na 5 min. sa zahrá s dieťaťom, vy sa starate ako otrok a tvarite sa ze je všetko v poriadku. Pri počati su dvaja ľudia, tak aj na starost treba dvoch. dieťa je t or vnimavy a vidí a cíti kto mu koľko venuje času . je samozrejme ze mama sa venuje viac hlavne do tých 3 rokov do času škôlky ale nie je predsa otrok. este by ma zaujimalo koľko z vás mudrych tu ma deti ze tak mudrujete. namiesto toho aby ste jej pomohli situáciu vyriešiť, navrhnúť nejaké postupy tak namiesto toho jej tu nadavate a osocujete. Co ste to za ľudia?

nikoletka_h
11. jún 2013

Na prispevkoch @stanislavao som sa zasmiala 😀 a ty @koran si z toho nic nerob 🙂 chapem ta...otec jectakisto rodic ako mama...a ma povinnost starat sa o dieta...aj my sme rozideny..onedlho uz rozvedeni par...ale o malu sa stara..ako manzel bol katastrofa ale ako otec je fajn...podotykam byvame od seba pol hodinu peso...on pride na bicykli..pobalim.malu...odkraca s nou k nemu domov...vecer okolo 6tej mi ju donesie a este sa bicykluje nas5..cize si 4krat prejde tu cestu z toho dvakrat peso......pracuje na smeny...praca praca volno volno...a kazdy prvy volny den si zoberie malu na 3-4 hodinky...cize je to asi dvakrat do tyzdna...skus sa s nim este raz dohodnut..podla mna sudit sa je zbytocne..len vyhodene peniaze...drzim ti palceky 🙂

jabadaba
12. jún 2013

@maca_p nuz, ak niekto potrebuje niekoho vlastnit ako kus nabytku tak aj sobasny list pojme ako list vlastnictva. Ale ide to aj bez neho uplatnovat si majetnicke pudy. Zavisi od toho aki dvaja ludia sa daju dohromady. Ked magori, tak hovoria o vlastnickych listoch. 😀

Ja neviem, tuto statistiku si ja nevediem, v mojom okoli sa nikto zatial nerozvadza. 😉 A skutocne je zbytocne fabulovat coho je viac, kedze naozaj ziadne udaje o rozpadoch partnerstiev neexistuju. Aby to nebolo fifty fifty. Dam na to krk. Lebo ak uz niekto nema problem spravit si zo zavazku trhaci kalendar a pri zachvate pudov bezi na sud s rozvodovymi papiermi, tak mi nehovor, ze partneri bez papierov maju zazracnu brzdu, ktora im v unahlenych krokoch brani. Ehm...tomu ani sama neveris. 😀

Inac, ked sa uz tato tema nacala (beriem tak, ze kazdeho vec), ale predsa ma len zaujima ta logika. Ze co ludom brani vziat sa? Ved mat deti je neporovnatelny zavazok. To je zavazok s velkym "Z", pred ktorym ma mat clovek respekt, ak uz teda sa niecoho boji. A nie zo svadby a verejnej deklaracie vztahu. Nie je to tak trosku na hlavu? Teda, ak vychadzam zo slov jedneho nemenovaneho pribuzneho, ktory sa svadby desiako cedrt kriza uz celu dekadu, za to mat dieta na cely zivot, to mu tak zavazujuce nepride. Ja som asi z inej planety. 😀

maminuska
12. jún 2013

@jabadaba podľa môjho názoru je to v zmýšľaní mužov, dieťa je síce záväzok ale nebráni ďalším sexuálnym avantúram , proste je u matky a s jeho matkou len žijem ( dnes ano zajtra už nemusím ) . Ďalej je tu podvedmí strach z toho že žena si bude nárokovat na " jeho peniaze " na " jeho majetok vybudovaný z " jeho peňazí " toto v spolužití odpadá, tam je to právne jednoduché - sú to jeho peniaze a majetok z nich budovaný je jeho. Taktiež vyhodiť z manželku s dieťaom je neporovnateľne ťažšie ako vyhodiť družku s dieťatom z bytu , manželke trvalý pobyt počas manželstva len tak nezrušíš.
Muži sa boja definitívov - teda tí nezrelí a manželstvo je pre nich definitívum , konečná.

sonickaka
12. jún 2013

@jabadaba Tá logika inak zaujíma aj mňa. Najprv treba zabezpečiť bývanie, najlepšie dom, a svadbu treba odložiť, lebo momentálne sa stavie. A ked sa niečo o niakych desať rokov naškriabe potom sa dorieši aj svadba a dovtedy samozrejme príde k niakym krízam, čo je normálne, veď žiť s niekym nie je prechádzka ružovou záhradou.

Niektoré príspevky sa začínajú, máme ročné dieťa, dva roky sme manželia, ale žijeme spolu dvanásť rokov. A??
Problém. Úplne normálne, len možno sa autorky zamýšľajú, ako je možné, že po dvoch rokoch manželstva je chlap taký a taký. No hovorí sa , že každému sa po rokoch mení povaha a pohľady na živoť, vzťah, okolie a pod. a to sa nejak odzrkadlí aj v tom spolužití, takže partner je toho svedkom, ale pritom nejak pozabudol, že už vyše desať rokov zdieľajú spoločnú domácnosť a nie len dva roky, čo sú manželia.

Aby sa ľudia milovali, na to skutočne nepotrebujú papiere, ale ked už sú niake problémy, tak sa dotyčný k určitému problému stavia trochu inak, je viac zainteresovaný, a asi je rozdiel rozvedený a rozídený, to rozídený sa dá aj zamlčať, si myslím.

sonickaka
12. jún 2013

@maminuska Trefné, a ja osobne mám neskutočnú alergiu na lakomcov, vypočítavcov, toto je totiž mimo niakeho normálneho vzťahu, to už je obchod.

jaja018
12. jún 2013

@koran. Ahoj ja som šťastne vydatá a mám ročnú dcérku a cčakáme druhé mimi. Manžel pracuje od rána od 6:00 do 19:00 ale väčšinou az do 22:00 a aj cez víkendy, česť výnimkám. Takže som tiež s malou celé dni sama robíme všetko spolu a v pohode stiham. Mala spava len raz a to ked spí hodinu tak to už spí dlho. A stiham si navariť upratať nakúpiť okúpať sa a všetko co treba. A nikto mi s malou nepomáha. Takže chce to len lepšie zariadiť si čas.

jabadaba
12. jún 2013

@maminuska tak nejak to bude asi. Nie nadarmo sa omielaju tie tzv. zadne vratka. Zrejme si ich podaktori maju potrebu drzat. Ono, dat veci po pravnej stranke do forsriftu chce naozaj zreleho jedinca, ktory sa nema preco takemuto kroku branit. A je fakt, ze z manzelstva sa tazsie odchadza prave pre ten proces, ktory rozvod obnasa. Cize si kazdy sakra rozmysli ci podlahne momentalnym pudom alebo sa zachova zodpovedne.

Ale jasne, ze ani manzelstvo nedava zaruku na statny partnersky zivot. Tie zaruky nie su nikde. Len v institucionalizovanom zvazku je podvedoma snaha o jeho zachovanie asi vacsia prave pre tie peripetie nasledneho ukoncenia.

jabadaba
12. jún 2013

@sonickaka no tie dvanastrocne vztahy a nasledne manzelstva, kde to potom zacne nahle po sobasi skripat, by som oznacila skor za znacne prechodene vztahy. Je doba, po ktorej by sa mal vztah bud posunut do zodpovednejsej a zavaznejsej roviny alebo by mal skoncit. 😝