icon

Pohoršenie z tohto systému

sasinka001
18. aug 2013

Ahojte zienky a maminky... Chcem Vam tu napisat svoj pribeh, co sa udialo v mojom zivote a ako velmi nechapem tento system na Slovensku... Som matka dvoch deti a bola som tyrana muzom... Jedneho dna, ked ma moj muz bil tak, ze som si uz myslela ze to neprezijem som sa dostala k mobilnemu telefonu a zavolala som policiu po zufalych prosbach o pomoc... POLICIA PRISLA O HODINU A POL (to keby niekto nahodou potreboval rychli zasah), moj muz zatial samozrejme z bytu usiel.. po stavili sa nadomna dvaja policajti a povedali mi, chodte teraz k lekarovi a potom pridte spisat na stanicu zapisnicu (bola som tak zmlatena, ze som ledva pobalila svoje deti a sadla do auta).. po vysetreniach som behala 2 dni.. ked som priniesla vsetky papiere na policiu, konecne sa ma ujal jeden mily policajt, ktory so mnou vsetko spisal.. ked som sa ho opytala co bude dalej, povedal mi ze on nevie, ze to zalezi od lekarskej spravy.. tak som sa ho opytala co mam robit ak by sa vratil, viete co mi povedal? tak nas zavolate ....... tak som sa ho opytala ci si mysli ze moj muz pocka hodinu a pol kym ma zabije , kym oni pridu... nekomentoval to a ukoncil moje vypocuvanie... dalsi sok prisiel, ked mi prislo po vyse mesiaci! predvolanie z obvodneho uradu.. kedze sa mi hrube rany zahojili do 7 dni a nebola som PN (ako aj kedze som na materskej), klasifikuju to len ako priestupok a nie tresny cin... tak som sa dovalila na OU, kde sa mi jedna pani opytala ako sa to stalo... vsetko som jej znova povedala a ona si skopyrovala policajnu spravu do svojej, vytlacila a dala mi to podpisat... opytala som sa jej co bude dalej a ona mi povedala, ze ho budu pokutovat ... !!!???? MNA DOBIJE MUZ A ON ZAPLATI POKUTU OBVODNEMU URADU A MOJOU JEDINOU OCHRANOU JE, ZE MOZEM ZAVOLAT POLICIU KEBY NIECO, KTORA PRIDE NAJSKOR O HODINU !!! vtedy som uz prestavala chapat... na to mi ta mila pani povedala, ze mozno dostanem pokutu aj ja, lebo on povedal ze som ho udrela aj ja a ukazal im ako dokaz skrabanec, povedala som jej, pre boha ved ma skoro zabil, branila som sa a povedala som to aj policajtom (ja mam 50 kg a 168cm a on ma 198cm a 110kg, len pre ozrejmenie ako som mu asi mohla v obrane ublizit).. to ju samozrejme nezaujimalo, takze dalsie ponaucenie: AK VAS MUZ MLATI A VY SA BRANITE, VY DOSTANETE ZA TO ESTE POKUTU, AKO STE SA DOVOLILI BRANIT!!! keby sa to tymto skoncilo, bola by som stastna.... predstavte si, ze na mna moj sused zavolal socialku... ked som sa prisla spytat preco to spravil, povedal mi, ze on pocul mna kricat (volala som o pomoc aby bolo jasne a prosila som aby ma nechal) a moje deti plakali, tak on z toho vydedukoval, ze ich ja tyram !!! moj syn ma 5 rokov a este odo mna nedostal ani len po dupe.. milujem svoje deti viac ako cokolvek na tomto svete... takze mile tyrane mamicky, v tomto state nema zmysel sa ani branit, lebo okrem toho ze vam nik nepomoze, este zaplatite pokutu za branenie sa a este vam aj zoberu deti, lebo ste kricali o pomoc... neviem ako toto vsetko konci, ale prvykrat v zivote som si povedala, ze keby som sa ticho nechala zmlatit tak by moj zivot isiel dalej asi jednoduchsie.... ja v tomto svete uz nerozumiem nicomu!!!!

Strana
z2
yidaky
19. aug 2013

@sasinka001 Je mi to strasne luto, mne tu tiez rozum stoji z mnohych veci 😠 . Inak, tiez podla mna skus este kontaktovat organizacie, ktore pomahaju tyranym zenam. Budu skor veiet co a ako. Inak sa asi neda....drzim palce.

lujza123
19. aug 2013

@sasinka001 jooj to je strasny pribeh..drzim palce nech sa vam dari a nech toto bol tvoj posledny stret s nasilim a hlupimy ludmi. Bohuzial podobne pribehy ma strasne vela zien, domace nasilie maju ludia tendencie stale zlahcovat....
Podla mna by ti pomohlo keby sa obratis na nejaku organizaciu ..isto aspon tam stretnes chapavych ludi co ti budu vediet poradit...a je super ze si tento pribeh zverejnila, tuto spolocnost treba pohnut, nakopnut aby sme neboli takyto lahostajny...
Inac jedeho znameho mama v sebeobrane zabila manzela..dlhe roky ju tyral, hned ju vzali do vazby ..nastastie vyslo najavo ze chlapika zabil infarkt a nie ona takze z toho vyviazla (ho porazilo z toho soku ze sa zacala branit)

Vies niekedy mam pocit ze tyranej zene ovela viac pomoze ked oslovi nejakych bezkrkych borcov z fitka nech mu to rucne strucne vysvetlia ako sa doprosovat na policii, uradoch..tam jej problem zlahcuju, davaju od toho ruky prec a prehadzuju si ju medzi sebou ako horuci zemiak len aby nemuseli nic riesit

libka1
19. aug 2013

moja skusenost s policiou: za kazdu cenu odhovorit aby sa nejake trestne oznamenie vobec podavalo... len aby nemuseli nic riesit, hned povedia 1000 dovodov preco je to zbytocne ale nehladaju ani 1 sposob ako pomoct 😠 cest vynimkam... tie sa stratia v dave 😖
@sasinka001 asi fakt len tie organizacie co sa vyslovene tomuto venuju by ti mohli pomoct ako tu uz bolo viackrat napisane... drz sa... a pevne dufam ze sa ten sviniar uz neopovazi objavit... no a s tym ze este ty dostanes pokutu si ma dostala... to je uz maximalna nespravodlivost a svinstvo!!! 😠

severanka96
24. aug 2013

po rozovde môj malý mal 3roky(dnes má 17),jeho otec chodil pre neho sám s kamarátmi,s mestskou políciou každý víkend,za to,že s ním nechcel chodiť.bola som vypočúvaná na polícii X krát,vypočúvaná na sociálne u kurátora Xkrát,na koniec som dostala exekúciu,trestné stíhanie a zákaz vycestovať zo SK.prečo?lebo malý odmietal byť s otcom.samozrejme prokurátor na súde ma označil za krkavčiu matku,ktorá marí úradným rozhodnutím(súd rozhodol že otec môže byť s otcom,tak mýá s ním byť aj keby ho ťahal nasilu,čo ja som nedovolila),dostala som pokutu 12tisíc SK ,ktoré som nemusela zaplatiť,lebo som dala proti návrh na úpravu styku podľa odporúčania súdneho znalca a že potom súd rozhodne.nikomu neprajem tie muky keď sa rozbije vzťah,deti sú svedkami hádok,bitiek ,plaču a pod....a ešte matku ťahajú kadetade úrady....os súdneho znalca(je to súdom vytýčený psychológ)že ja nehuckám,nebránim styku otcovi s malým.a na záver som si nechala rozuzlenie celého,môj bývalý ma tak zmlátil,skoro mi ruku dolámal,tak mi ju vytočil,že som sa z modrýn lízala niekoľko týždňov,a opuchu na prsníku niekoľko rokov,a svedkom toho bol náš malý vtedy skoro 3ročný syn,ktorý sa už pol roka nepocikával,avšak od toho momentu až do 10rokov.
takéto je naše krásne SK,úrady neberú ohľad na príčinu,alebo kto to zavinil,iba na dôsledok keď si to vždy matka odnesie ☹((
ako môže jedna matka nestáť za svojimi deťmi?ako si môžu úrady mayslieť že chceme im zle?len žial na SK je materská tkaá mizerná,že často zostávajú ženy pri tyranovi lebo sú na neho odkázané...
môj skoro dospelý len za celý čas odvtedy sa k tomu vrátil nedávno a povedal mi,že je rád za to,že som bola vždy pri ňom,že inak by z neho pol asi taký psychoš ako jeho bios(jeho slová) a je rád,že teraz má dobrého otca,síce neskoro,ale predsa 🙂

Strana
z2