icon

Pokazený vzťah

berty152
27. júl 2013

Patrí podľa vás do vzťahu to že manžel (ktorý pracuje v zahraničí),hocikedy pre mňa nedostupný deň-dva?A vždy ma na to pripravenú odpoveď-zabudol si mobil v kamarátovom aute,nešiel mu zapnúť,nemal signál...Nebolo to raz.Navyše neposiela mi na chod domácnosti peniaze-teraz aktuálne 4 mesiace a pred tým hocikedy ako sa mu chcelo- či nepravidelná sumu,a jeden mesiac poslal druhý nie.KeĎ sa s ním snažím porozprávať že toto sa mi nepáči-odpinká ma že zase sa chcem hádať.Už toľkokrát som rozmýšľala o rozvode,ale veľmi sa bojím že to nezvládnem.Asi som si prestala veriť-hlavne sa bijím že nedokážem synovi zabezpečiť to čo bude treba,aj keĎ už teraz je to hodne skromné (robotu nemôžem riešiť pretože som zaviazaná starať sa o deduška).Pár ľudí z blízkeho okolia čo vie o mojích problémoch len točia hlavou že prečo som ešte v takomto vzťahu-no ja stale verím v manželovu nápravu.Navyše je mi ho trochu aj ľúto-nemá okrem nás žiadnu rodinu a čo má nestíka sa s nimi.Neviem už ako ďalej to riešiť-pretože ako som písala každá snaha o rozhovor zlyhá........Proste mu neverím už ani v bežných veciach-všetko čo mi hovorí tak si myslím že ma klame,možno v niektorých ani neklame-neviem-už toľkokrát som ho prichytila pri klamstve,že to už ani nepočítam.Ja len že názory užívateľov na moju diskusiu mi možno pomôžu niekam sa presunúť ☹

mamavera
12. aug 2013

@berty152 odkladaj bločky zo všetkého, aj z vatových tyčiniek do uší!!!! Koľko máš zažiadať, teda akú sumu, v tom ti neporadím, ale najvyššiu, akú si trúfaš, lebo ju vždy skrešú 😝 😝 😝 . Inak oplatí sa zaplatiť dobrý právnik, aj keby si si mala na neho požičať. Vráti sa ti to čoskoro, píšem z vlastnej skúsenosti.,Na trvalý pobyt sa vykašli, to zruší majiteľ domu behom dvoch minút na obecnom, alebo mestskom úrade. Ale vtedy by si už mala mať vybavené to, čo som ti písala. A najmä!!!! Nedaj sa zastrašiť žiadnymi jeho rečami. Skúšať to bude určite, bude sa nerád vzdávať tohoto života, aký si mu umožnila. 😠 😠 😠 😠 . Drž sa!!!!

berty152
autor
12. aug 2013

@dejnas vies oficialne okolo 1.100 -to uz dostava na ucet, ked mu zamestnavatel stiahne aj ucet za byvanie,mne neprispel uz 4 mesiace ako som pisala a pred tym nepravidelne jeden mesiac 20.dna v mesiaci napr 300 € potom mesiac vynechal-no teraz je august a od zaciatku roku mi dal na syna a domacnoat 1.700 €
A ked nasmerujem tie pridavky na synov ucet-sud to neskor nekontroluje?V pripade nudze ich mozem pouzit?

berty152
autor
12. aug 2013

@mamavera dakujem ved ja este budem prispievat co nove-nemam sa komu postazovat-mam dost zna,ych dobrych-niektory aj vedia ale taketo drobnosti nechcem vesat nerada by som,ked este neviem ako sa to cele vyvinie-neviem ci chapes-ja som taka blba ako vacsina asi ked sa dostane do podobnej situacie ze stale niekde na dne duse dufa ze ten chlop predsa len zmeni spravanie

dejnas
12. aug 2013

@berty152 urob to tak... alebo založ radšej vkladnú knižku... nech ti v banke poradia, nejakú takú formu, kde budeš môcť v prípade núdze kedykoľvek vybrať (alebo len s malou sankciou)... ide o to, dostať tieto peniaze na stranu tvojich výdavkov.... v akej výške sú tie prídavky?
@berty152 ak mu oficiálne príde na účet taká výplata, to neodtají, súd si to skontroluje.... pokojne žiadaj výživné aj tých 300 - 400 éčiek

mamavera
12. aug 2013

@berty152 kľudne píš, uľaví sa tvojej boľavej dušičke. A že muž zmení správanie....ja osobne takého nepoznám....iba ak na chvíľu, aby ženu dostal tam, kam chce.....každou hodinkou, počas ktorej dúfaš, že sa zmení si odsúvaš iný, krajší život. Prečo si vedome ubližuješ?

berty152
autor
12. aug 2013

@dejnas ano len ja mam dojem ze dostava aj viac-ked zacal makat -uz som to pisala dostal na ucet aj 1.500 -teraz zahadne robi aj nadcasy-a vyplata mu isla dole.Ukaze mi len vypolatnu pasku ale ked pytam vypisy z uctu tak to zahovori-takze mam dojem ze oficialne dostava len toto a bokom este cosi na vyse-nemam to ako dokazat.Pridavky su 184 €

dejnas
12. aug 2013

@berty152 keby na to došlo, tak si to právnik preklepne.... na to sporenie by som posielala napr. 100 - 150 éčiek mesačne, nech to neni presne celá suma prídavkov, aby to nebolo "okaté", zvyšok môžeš použiť na nákup potrebných vecí pre syna.. oblečko, strava... proste veci, ktoré deťom treba 😉

berty152
autor
12. aug 2013

@mamavera nuz len pre ten dovod ze sa bojim este horsieho zivota.Som 12 hod za den pri dedkovi, a neviem preco si stale myslim ze radsej takto ako este horsie.Ja viem nedava to zmysel-len ked dojde k rozvodu on nema ziadne zavazky,asi len tie alimenty posiekat,ja mam syna-vdakabohu-este viac mu budem musiet byt matkou aj otcom-navyse je tu ten dedko.Uz teraz mam strach ze zlyham a skamem tych najblizsich .Citim sa strasne vyprahnuta ,unavena,nemam vdaku od toho od koho by som to najviac chcel.Hocikedy v noci sa zobudim a nemozem spat rozmyslam kde sa stala chyba ze si ma Mm pomylil s nejakou handrou,ked som mu len dobrou zenou chcela byt-ale asi to bude tak,ako to tu uz jedna kocla pisala,ze vyskusal iny zivot za hranicami bez povinnosti tak si uziva....

winka99
12. aug 2013

@berty152 vypisy z uctu ti nekuaze zrejme preto, lebo by si sa tam docitala do akej restauracie chodi a ake cacky nakupuje niekomu
no ty musis vediet ako to citis, ty to prezivas, ja viem ze stale je za tym vsetkym...a co ked...neklame, nepodvadza, naozaj maka....len z toho co tu pises, ti napisem...si blba, prefackaj sa a zajtra naklusaj podat tu ziadost ...prepac ze tak narovinu

dejnas
12. aug 2013

@berty152 ja si myslím, že energiu ti zo života saje tvoj "nepodarený" manžel... možno, ak sa od neho odpútaš, zrazu zistíš, že ti je fajn, že sa nemusíš trápiť tým, či a koľko peňazí ti pošle (výživné bude musieť cvakať, inak si zarába na basu), či niekde niekoho má, či ťa klame a podvádza, a či mu na vás ešte záleží....

berty152
autor
12. aug 2013

@winka99 viem baby viem vidim to kdesi za tou hmlovou co mam este stale pred ocami,som rada ze sa pise narovinu,lebo ludia z okolia ho poznaju tak maju na to dva nazory.Navyse ma uraza ze pred niektorymi znamymi roznasa ze mu ma zaujimaju len prachy co zaraba-lenze-to je hovadina,lebo ja pytam len cast na normalny chod domacnosti-no bohuzial aj takto sa uz na mna pozeraju ludia z mojho prostredia,ze ja som doma ,v podstate oddychujem a moj muz tazko zaraba a jalen dlan otrcam 😅

dejnas
12. aug 2013

@berty152 hej dlaň otŕčaš a naprázdno... to už zabúda dodať.... on zarába ťažko v zahraničí a ty si nútená pýtať peniaze od rodiny, aby si prežila so synom 😝 😠

berty152
autor
12. aug 2013

@dejnas este ma napadlo,myslis ze by som mohla skusit pytat nieco aj spatne?Ked preukazem vypisom z mojho uctu kolko esiacov mi neprispel?Jasne ze sa opytam aj pravnika len niektore veci mi je jednoduchsie spatat sa tu aby mi niekto pivedal jasne ziadaj-alebo jie nie toto by bolo hlupe....

winka99
12. aug 2013

presne to som mala na jazyku, co @dejnas napisala...berie ti energiu ktoru by si mohla lepsie vyuzit
na to sa vykasli, co hovoria ludia, on predsa by sa mal snazit zabezpecit svojho syna co najlepsie, ved preto isiel do zahranicia pracovat @berty152 pre teba a pre syna a nie ze 1100 e rozflaka sam ...neviem si predstavit ze na co, ked este ani nieje schopny z toho posla kazdy mesiac pravidelne nejake peniaze..blud jak oci
inak pises, ze mobil mu platis ty...nema v poslednej dobe vyssie faktury?

dejnas
12. aug 2013

@berty152 nie som si istá, či v tvojom prípade je možné aj spätné doplatenie.... (to by ti možno vedeli poradiť napr. pracovníčky sociálky, oni by ti aj mohli pomôcť spísať návrh na určenie výživného. resp. teda právnik, ak to budeš riešiť cez neho) .... práve preto by bolo dobré, dlho s tým neotáľať

berty152
autor
13. aug 2013

@winka99 nie nemal tie faktury vyssie ale teraz pri vypisoch so si vsimla ze to cislo pouziva na volanie len mne nijake ine dchadzajuce hovory z toho nesli to znamena ze pouziva este nejake nemecke,ktore nemam

berty152
autor
13. aug 2013

@dejnas ach ano,len si stale hovorim ten mesiac hore dole ked uz som to tak dlho vydrzala,nemam v plane sa s nim pohadat o extremu-teda nechcem ani hadku vyvolat-skor skusit na normalnu notu este raz ci voe,ze jeho wynovi to a to chyba ,to a to mu musim pdopriet pretoze na to nemam fiunancie a ide do skoly.
A az nic tak bohuzial-nemala by som riesit co bude neskor ale vidim ze padne na hubu

mamavera
13. aug 2013

@berty152 prečo sa bojíš horšieho? Prečo sa netešíš na lepšie? Energiu z teba vysáva tak, ako ti napísali baby - on svojím postojom k tebe. A chybu si naozaj urobila. Svojím postojom k sebe samej. Chcela si a chceš vyhovieť všetkým - dedkovi, synovi, manželovi, rodičom, priateľom a KDE SI TY? A TVOJE POTREBY? Buď konečne trochu sebecká!!!! Zaslúžiš si od života viac, ako sedieť celé dni pri dedkovi bez peňazí a s myšlienkami, s kým si užíva ten tvoj magor. Čo rozpráva priateľom, na to sa vykašli. To ťa akurát oberá o ďalšiu energiu. Choď ešte dnes vybaviť to výživné, čím to viac odďaľuješ, tým neskôr budú peniaze. Ideálne by bolo naozaj riešiť všetko cez právnika, naozaj sa to vyplatí. Veľmi, veľmi i držím palce, aby si sa čo najskôr rozhýbala, aby si tým, že dáš veci do pohybu našla novú chuť do života, energiu a vieru v iný, kvalitnejší život.

berty152
autor
13. aug 2013

@dejnas urcite budem vsetko riesit cez pravnika,predsa len oni do podobneho probemu vidia najlepsie a mozno ma az prekvaia co vsetko poriesi.Nevies nahpdou ako to urcenie vyzivneho prebieha?To normalne nas predvolaju budu sa pytat mna na priciny aj jeho-az pride?A nemoze sa z toho vykrutitAz si vymysli nejaky pribeh,nepojde, zo sudu z dlhym nosom?Aaz nebude suhlasit to mu mozu normalne zo svk nejako siahnut na jeho ucet?Ja len ci nevies

mamavera
13. aug 2013

@berty152 vykrútiť sa z toho teda nemôže, ani náhodou Raz je otec, má vyživovaciu povinnosť. Právnik ti už dá odpoveď na všetky otázky. je to dobrá voľa, poznám prípad, kde sa prostredníctvom dobrej právničky podarilo vybojovať neuveriteľné.

berty152
autor
13. aug 2013

@mamavera hovorim ze som ako tupa-doteraz moj zivot bol ako tak super,neriesim tie bezne manzelske nedorozumenia pretoze tie svojim sposobom vztsh otuzuju 😉 Chodili sme na vylety,bicyklovat,plavat,v zime lyzovat-vzdy ked sa len dalo.Je pravda ze k synovi nemal silny vztah hned od zaciatku,som si vzdy hovorila ze to tym ze je babatko a je maly,ze ked vyrastie sa to zlepsi aj tak bolo-a to nikdy nepochopim ako niekto moze toto urobit.Keby len na jeho potreby posiela,uz ked teda na manzelstvo kasle-ved kazdy normalny clovek chape a vie kolko sa minie na take dieta.Mas pravdu treba to riesit-takto to nejde,len ako sme uz preberali stale mam tendenciu ho pred sebou ospravedlnovyt-ze ved neni taky ako chlapi v mojom okoli.Nepije,nevysedava po krcmach,nefajci,nehra automaty,nikdy nezdvihol na mna ruku-idealny 🤐 -vazne nechapem ako sa tak zrazu mohol zmenit,ako keby som v manzelstve celkom ineho muza ako som si brala-stale sa mi vracaju aj tie dobre myslienky,tie dobre zazitky co sme spolu zaziili-viem ze z myslienokk sa neda zit.Len som to chcela nejako ozrejmit ze co ma brzdi

mamavera
13. aug 2013

@berty152 nie, nie si tupá, máš len dobré srdiečko a naozaj tendenciu ho ospravedlňovať. To, že muž nepije, nevysedáva po krčmách, nefajčí, nehrá automaty, nikdy nezdvihne na mňa ruku - považujem za samozrejmosť. Za samozrejmosť považujem aj to, že sa ma snaží finančne zabezpečiť, že mi kupuje darčeky, že keď nie sme spolu, tak mi volá, ako sa mám, pošle mi SMS alebo MMS, že mi pripravuje milé prekvapenia. Považujem to za samozrejmosť, pretože to robím aj ja jemu. Je to samozrejmosť, ale vážim si to, lebo tiež som to v minulom vzťahu všetko nemala. Ale nerobilo mi problém vzťah, v ktorom som bola ukončiť, lebo som vedela, že takto ďalej žiť nechcem a verila som, že budem žiť lepšie, krajšie. Ja by som tvojho muža zabila asi za týždeň 😝 😝 😝 Takého človeka - vyciciavača čo sa finančnej aj psychickej stránky týka, by som pri sebe nezniesla.

berty152
autor
13. aug 2013

@mamavera krasne si to napisala,dodala si mi taky prilev energie,ze sa hned citim lepsie 😵 -ze je stale co riesit a postavitsynov aj moj zivot na tu spravnu kolaj

mamavera
13. aug 2013

@berty152 tvoje myšlienkové pochody sú úplne normálne, to, že si privolávaš spomienky na pekné chvíle, je tiež úplne normálna fáza, psychológ by ti to pomenoval presnejšie. Tiež som tým prešla....a to som nemala ani zďaleka také problémy s partnerom ako ty. Ale uvedomovala som si, že nechcem stráviť ďalšie roky s takým človekom. Že mám len jeden život, repríza nebude, nikto mi nevráti ani dnešný deň, ani ten včerajší a veľa ďalších, ktoré zabijem čakaním na to, že sa zmení. Vieš si vedľa seba predstaviť muža, ktorý ťa finančne zabezpečí, hrá sa s tvojím synom, nesmierne si ťa váži za to, ako sa staráš o dedka a ty si pre neho na prvom mieste na svete? Nie? Tak si taký život predstavuj, utápanie sa myšlienkami na to, aké to bolo kedysi s manželom pekné je stratou času a klamaním seba samej. Tak sa dnes naštartuj na nový život a a s tým právnikom neváhaj, máš krehkú dušičku a potrebuješ takúto oporu. Drž sa!!!!

sissmiss
13. aug 2013

@berty152 na tie otazky si povacsinou odpovedala nie. Dobre. Takze chlap nepomahal s detmi, nepomahal tebe, nejaka laska tam velmi nebola. A tebe je luto ze by si o takeho prisla. A teda na dovazok ma zrejme milenku. Zlato, aj keby ju hned v tejto chvili poslal do prdele, tak to co z neho zostane je pre teba zaujimave? Ja viem, zvykla si si... Ale to ti staci? Teraz ti posiela v cca 210e mesacne (mame 8my mesiac, poslal ti v tomto roku 1700e...) a ty sa bojis ze ked ti bude posielat 250e vyzivne pravidelne tak budes na tom horsie? Aka matematika? Tiez teraz chodieva asi obcas domov, takze aj teraz nieco zje, raz za dva tyzdne, ale zje, takze ti robi minus. A potom nebude. Proste s peniazmi na tom budes zrejme lepsie. Zalezi od vyzivneho...Ale je dost velka pravdepodobnost ze ano. A znova opakujem, dufat ze sa zmeni, dobre. V poriadku. Zajedno nezmeni. A za druhe, ak zmeni, tak k tomu na co si povacsine odpovedala nie?

sissmiss
13. aug 2013

@berty152 otrcas dlan...teraz citam 😀
Ja som doteraz v ociach mnohych ludi spina, ktora byvaleho vyuzila (byval a jedol u mojich rodicov gratis, chceli nam pomoct, na dovolenke som s nim nebola 8rokov, ku koncu(posl.rok) mi len nadaval, na domacnost a maleho neprispieval pocas celeho manzelstva nijako...). Nedavno som sa dozvedela ze babicky z dediny ho lutuju ze ako dopadol chudacik a ja som ta zla, lebo som si nasla dobreho muza a sme stastni...Ze splacam ako sprosta aj s mojim muzom dlhy ktore na mna ex hodil, to nevidi nikto, lebo sa usmievam, nerozpravam kade tade o tom aky je a bol...nemam potrebu sa uz obhajovat, kazdy bude verit len tomu co chce. A on plakal kade chodil a nadaval na mna... tak ho lutuju...Kratko po rozvode sa mi donieslo ze vyplakava kamosom ze taku zenu ako ja uz nestretne, ze je nestastny a uplne zlomeny....hovorila som to kamoske....a ta mi na to povedala, ze ano, nenajde taku sprostu na ktoru by mohol pisat faktury (par podvodov na mna spravil). To mi dost otvorilo oci. Oni z nas musia robit sproste lebo mudre by im nezozrali tie kecy a klamstva. Potrebuje apelovat na tvoje svedomie, sokuje tym obvinovanim ze ty si na peniaze (skoro ziadne ti nedava) aby ta vyosil a mal cas a priestor pre seba a aby si mu dala pokoj. Ak by mu na tebe zalezalo, tak by sice nechcel pocuvat vycitky, ale urcite by si nasiel cas a nervy na to aby ti to vysvetlil, mrzelo by ho ze ti nedokaze posielat tie peniaze, riesil by to s tebou ze ci by nebolo lepsie aby prisiel domov...hocico, ale proste by komunikoval. Lenze on ta stale len zahriakne, lebo ho rusis

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
sissmiss
13. aug 2013

@evamarek77 kazdopadne ak nie aj hned rozvod, tak bsm by som ziadala zrusit...lebo je spusta debilov co narobia dlhy pocas manzelstva a potom sa dlhy delia napoly...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
sissmiss
13. aug 2013

@evamarek77 ja som byvalemu podpisala, tak radim vdaka skusenosti 🙄 🙄 🙄 🙄 ale to sme spolu este zili bachorku ze vsetko je v poriadku