icon

Pokazený vzťah

berty152
27. júl 2013

Patrí podľa vás do vzťahu to že manžel (ktorý pracuje v zahraničí),hocikedy pre mňa nedostupný deň-dva?A vždy ma na to pripravenú odpoveď-zabudol si mobil v kamarátovom aute,nešiel mu zapnúť,nemal signál...Nebolo to raz.Navyše neposiela mi na chod domácnosti peniaze-teraz aktuálne 4 mesiace a pred tým hocikedy ako sa mu chcelo- či nepravidelná sumu,a jeden mesiac poslal druhý nie.KeĎ sa s ním snažím porozprávať že toto sa mi nepáči-odpinká ma že zase sa chcem hádať.Už toľkokrát som rozmýšľala o rozvode,ale veľmi sa bojím že to nezvládnem.Asi som si prestala veriť-hlavne sa bijím že nedokážem synovi zabezpečiť to čo bude treba,aj keĎ už teraz je to hodne skromné (robotu nemôžem riešiť pretože som zaviazaná starať sa o deduška).Pár ľudí z blízkeho okolia čo vie o mojích problémoch len točia hlavou že prečo som ešte v takomto vzťahu-no ja stale verím v manželovu nápravu.Navyše je mi ho trochu aj ľúto-nemá okrem nás žiadnu rodinu a čo má nestíka sa s nimi.Neviem už ako ďalej to riešiť-pretože ako som písala každá snaha o rozhovor zlyhá........Proste mu neverím už ani v bežných veciach-všetko čo mi hovorí tak si myslím že ma klame,možno v niektorých ani neklame-neviem-už toľkokrát som ho prichytila pri klamstve,že to už ani nepočítam.Ja len že názory užívateľov na moju diskusiu mi možno pomôžu niekam sa presunúť ☹

mircalla
1. aug 2013

@berty152 Jeho priatelka mozno ani netusi, ze ma rodinu. Teda dost pravdepodobne. Ukonci to, nezasluzi si ta, tu uz asi cesta spat nevedie.

berty152
autor
1. aug 2013

Aj to je mozne ze nevie az teda naozaj je medzi nami.Mam prebdenu noc analizovania-co bolo,co je a ak to bude.To bude den......

berty152
autor
5. aug 2013

@yidaky
@saska.t
@monika2012
@modrazaba
@barcelona94901 mozno si niekto potuka po cele,baby ale ja som sa skusila obratit na vestkynu-potvrdila moje obavy,jasne jej ukazalo ze manzel ma znamost a jeho city su obratene k nej.Ze nas este tuto zimu caka sudne pojednavanie a ze tam pride ako geroj ,ze on to vsetko vedel,horsie je ze nasim rozvodom,sa prestane zaujimat aj o syna.Myslim ze tuto skutocnost az to tak bude budem niest najhorsie-pretoze ja netusikm co poviem malemu,ze kde je jeho otec-nakoniec to nemusi tak byt len vela veci trafila.Nechcela vediet o mne ona nic-ani datum ze ona do tej veci vidi,dokoncs predpovedala ze manzel pride domov ku koncu tohto mesiaca-co my sam do telefonu povedal v piatok-a ze sa bude snazit rozputat hadku aby konecne mohol zavriet za nami dvere.

barcelona94901
6. aug 2013

@berty152 ja neťukám na čelo ,z nášho okolia ,aj moje známe chodili k veštici do NZ , chválili ju,ale ked im to začalo aj vychádzať,ešte aj u kaderníčky sa o nej bavili ,tak som tam išla potom aj ja 😀 a tiež nechcela nič vedieť,iba dátum narodenia a priezvisko,meno.nič sa nepýtala,začala si niečo čmárať a ....ja som z nej nemala, ale taký nadšený pocit,ako ked ju opisovali,aká je užasná,mne prišla naopak...taká obyčajná žena čo si chce len zarobiť..aj som ľutovala cestu do NZ ked som ju videla..no ,ale ked začala rozprávať a vedela aj minulosť,aj ľudí z nášho okolia,práce,rodinné vzťahy,rozvody,svadby,umrtia,tak som len počuvala a nám teda všetko vychádza ,aj také veci vyšli ,čo som myslela,že "no to určite,moja milá to si sa sekla,to nemože byť tak " a veru nesekla sa,stalo sa 😀 takže ja neťukám na čelo
dufam,že ti povedala aj niečo pozitívnejšie do buducna,že sa máš na čo tešiť a neboj sa o synčeka,ved má statočnu maminu 🙂

berty152
autor
6. aug 2013

@barcelona94901 pozitivne ani nie.Ja som nechcela vedit komplet vestbu len tuto vec s manzelom.A pisala ze to budem mat po rozvode tazke ale ze po case to pominie a ja sa naucim ist zivotom aj sama-mozno to bol naznak ze ostanem uz sama-Mome talne po tom nepatram-ucidime ako to moje manzelstvo vlastne dopadne 😒

barcelona94901
6. aug 2013

@berty152 držím palce 🙂

yidaky
6. aug 2013

@berty152 Ahoj, no drzim palce. Co sa tyka tej cesty do nemecka...radim, necestovat. Kasli na to. Mozno sa nikdy nedozvies ci za tym je niekto cudzi. A je to zbytocne stresovanie pre teba, zbytocne minanie penazi. Aj ked podla jeho spravania som si ista, ze ano, je tam niekto treti. No ta osoba ani nemusi o vas vediet. Netrap sa ani vycitkami, ze si ho nebodaj vela zatazovala, ked prisiel zo sluzobky domov. Ved je otec a manzel, tiez ma nejake povinnosti voci rodine. Ty si tiez nechodila iba po kamoskach, kadernickach a s nohami vylozenymi pred tv. Neviem, ci je riesenie iba cakat ako bude vase manzelstvo plynut. Mozno by aj tebe viac pomohlo, keby ste sa rozisli. Je mi jasne, ze financna situacia je tazka a bude aj tazsia, ked sa rozvediete. Tu treba zvazit vsetky mozne riesenia. Aby to nahodou nedopadlo tak, ze poda ziadost o rozvod manzel a ty zostanes uplne zaskocena a postavena pred hotovu vec a potom nebudes vediet zrazu pokryt tie pridavky z nemecka. Aj ked chlapi nie su taki hrdinovia. Skor ti bude vsetko vycitat, vyvolavat hadky a vsetko zvalovat na zenu, miesto toho aby si priznali, ze su oni na vine. Skus pozvazovat svoju financnu situaciu akoby sa dala zlepsit, aby ste neboli z velkej casti odkazani na neho. Viem, staras sa este o stareho otca...potrebuje celodennu starostlivost? A co sa tyka vestice...nemyslim, ze naznacovala, ze by si cely zivot zostala sama....no napr. nikdy nepochopim, ako otec moze kaslat na svoje dieta. Ved, ked uz chce opustit svoju rodinu, tak aspon o syna by mal mat nejaky zaujem a nemal by mat problem na neho prispievat. No to tu nevyriesime. Tu pomaha iba rozhovor a rozumne pristupenie aj z jeho strany k problemu, k svojim povinnostiam co sa tyka syna. No to tu my nevyriesime. A ked je on "sebec", tak neviem co pomoze, aby otvoril oci a trochu pochopil...

saska.t
6. aug 2013

@berty152 hlavu hore to zvladnes, drzim palce!!!! a vyzmykaj z neho vsetky prachy,ktore budes moct,pretoze taky sviniar si nic ine nezasluzi, a neboj sama neostanes,casom sa vzdy najde niekto,kto je pre teba "ten pravy" 😉

berty152
autor
9. aug 2013

@saska.t
@yidaky
@barcelona94901
Viete kocky ja mam strasne obavy ze to nezvladnem.Neviem kedy sa toto so mna stalo pretoze som bola kus veselej ,usmievavej zeny-bola so mnou svanda.V poslednom case len povinnosti-nie to som ale chcela ja nechapem ani to kedy sa do takehoto stadia dostal nas vztah-manzelsky vztah.Keby bol taky od zaciatku tak sa na neho ani neusmejem.Keby bol taky ked sme boli uz zobraty,ale bez dietatka tak ho poslem do r***.Myslim ze taky ani nebol ked odisiel na zarobky,nechapem tomu ze za par mesiacov sa zmenil na takeho tvrdeho chlapa,ze zrazu nechape co znamena slovo rodina,co je ucta,laska....Neviem ci vydrzat a dufat ze je to ta nejaka puberta,ze si zrazu dokazuje aky je geroj ze zbalil nejaku zenu este,ci mu nieco chybalo a hladal a nasiel a tym -syn a ja-padom sme niekde na konci toho zaujmu.Ci o co ide?Tie co ste zazili taketo nazvyme to ponizovanie,myslite ze az by nahodou dostal rozum,ze moze byt z toho zase fungujuci vztah?Da sa vobec dovera obnovit?

mamavera
10. aug 2013

@berty152 nehnevaj sa, ale tvoj manžel potreboval presne takú ženu, aká si ty. Čo mu všetko zhltne....Veď to, čo opisuješ, je už tak jasné a ty stále dúfaš v nemožné. Ty by si ho ospravedlnila, aj keby si do toho Nemecka šla a našla si ho ležať na nej - tvrdila by si, že ju prikrýva, lebo jej je zima. ...
Berty, hlavu hore!!!! A prečo by si to vlastne nemala zvládnuť? Veď to zvládli tisíce iných žien s viac deťmi, bez vlastného bývania. Ty máš oveľa lepšiu štartovaciu čiaru, ako veľa žien, ktoré sú tu na MK. Baby ti radia veľmi rozumne - šup v pondelok - požiadať o výživné, o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti. Spýtaj sa zároveň, či nemôžeš poberať nejaký opatrovateľský príspevok na dedka, v tomto ti neporadím, absolútne sa v tom nevyznám. Manželovi ANI SLOVO! Ani náznak, nech ťa to ani nenapadne!!!!!! Nemá zmysel s ním niečo riešiť. Keby sa aj teoreticky zľakol, keď by si dala na stôl žiadosť o rozvod - zaručilo by ti to, že ti bude posielať peniaze? Že nebude pokračovať v tom vzťahu, ktorý v Nemecku evidentne má? Že nebude mať o nejaký čas iný? Veď si mu teraz úplne ľahostajná, inak to bohužiaľ už nebude. 😠 😠 😠 😠 Samozrejme, že ťa zastrašuje, lebo tento model manželstva e pre neho úžasný, nechce sa ho vzdať. Ty sa bojíš čoho? Veď ti neposiela peniaze už teraz! Čo sa zmení rozvodom? No zmení - na syna bude musieť platiť a nie len mu posielať, to čo mu posiela. A ešte niečo sa rozvodom zmení- keď si usporiadaš svoje veci, budeš mať šancu začať vzťah s mužom, ktorý si ťa bude vážiť a nie ťa klamať na každom kroku. Odkladaj si všetky účtenky, od všetkého, čo malému kúpiš - teraz ide do školy - budeš kupovať pomôcky, ale odkladaj naozaj aj paragón od kvapiek od kašľu, sprchového šampónu - veľmi sa ti to zíde. Tomu tvojmu primitívovi povedz, že potrebuješ peniaze malému na pomôcky a snaž sa potom z nich aspoň niečo ušetriť. Neviem, v akom zdravotnom stave je tvoj deduško, či sa od neho nemôžeš ani pohnúť, ale možno by sa dala nejaká práca robiť aj popri tom, aspoň niečo na privyrobenie - piecť torty, pagáče, upratovať niekde na 2 hodky, vždy sa dá nájsť riešenie. Neviem, ako má dedko poriešený svoj majetok, keby niečo. Opatruješ ho, tak by bolo logické, keby spísal závet tvoj prospech. Ak sa to dá, zver sa mu so svojím problémom a svojimi obavami. Cítim z teba veľkú lásku k nemu, verím, že je opätovaná a dedko chápe, že raz nechceš zostať na ulici, keď tu už nebude. Toto nie je žiadna kalkulácia, jednoducho ty nechodíš do práce a z niečoho žiť musíš a musíš sa zabezpečiť do budúcna. To, že tvoj manžel investoval do toho domu nerieš, má ako dokázať, že do neho investoval? Je tĺk, neboj sa toho, že by sa ich domáhal. Aké peniaze posiela tebe pre tvoje potreby? Je predsa tvoj manžel nie? A správa sa ako nevyzretý pubertiak 😝 😝 A keby ťa ešte niekedy v živote zastrašoval - tak sa postav proti nemu a povedz mu, že ty sa jeho úbohých slov nezľakneš, že si konečne pochopila, ako sa na tebe priživoval, keď ti neposielal peniaze. Ísť za ním do Nemecka je hlúposť, minieš kopu peňazí na cestu a budeš ešte za väčšiu chuderu. Ešte raz, hlavu hore, nemáš sa čoho báť, v pondelok si hneď vybav to, čo je treba, lebo takto každým mesiacom prichádzaš o peniaze, ktoré patria tebe a tvojmu synovi. Keby si čokoľvek potrebovala, kľudne aj IP.Drž sa!

sissmiss
10. aug 2013

@berty152 skus sa nad tym lepsie zamysliet, lebo v takychto chvilach zena vidi hlavne to dobre. Ja ked som podavala ziadost o rozvod, odrazu sa mi zdalo ze ved on mi nikdy nic zle nepsravil, preco to hrotim a prehanam. Normalne som sa pytala kamaratok ci im pripadam stastna, spokojna, nepamatala som si len tak z voleja ci mi nieco zle spravil, vsetko bolo zahalene takym nejakym ruskom s ruzovkastou farbou, cely vztah som si idealizovala- kvoli strachu. Bala som sa co budem robit sama s malym dietatom, bala som sa ze je to zle rozhodnutie, bala som sa ze kazim nejaky plan, nejaky osud, ze sa vzopieram, ze to bol dobry vztah atd atd. Chodila som m psych.a to mi tiez pomohlo nenechat sa sama sebou oklamat. Jasne som si spomenula na daleku minulost, kedy som sa citila zle, nepamatala som si detaily, len som mala spomienky na pocity a tie boli ze mi ublizuje, ze citim bolest, ze v tom vztahu trpim, ze je jedna prijemna vec na sto negativnych...ale som to vytesnovala, to je caste, take idealizovanie. Ja co poznam chlapov, tak niektori su verni, niektori nie, okrem chronickych zaletnikov su aj taki ze dlho vydrzia vo vztahu kde nie su spokojni a potom s tym prastia, odidu, alebo si najdu milenku po tom co ich manzelka sklamala v niecom zasadnom. Alebo im sibne, vselijake dovody su. On nikdy nemal nejake chvilky zeby sa zadival niekde inde? Nikdy v zivote ste podobne problemy neriesili? Bolo u vas typicke ze ste sa casto rozpravali? Aj on rozpraval? Pomahal s detmi= prebaloval, vstal v noci miesto teba, nakupoval, dokazal pomoct v domacnosti? Zvykol ta objat a povedat lubim ta? Hovorieval ti to ako casto. Bozkavali ste sa, milovali? Mal nejake konicky? Bola si dobra manzelka a ked tuzil chodit napriklad do prirody s tebou, chodievala si? Zdielala si s nim jeho aktivity? Usmievali ste sa vela? Pytal sa ako sa citis, aky si mala den? Absolutne ti nenadaval, nikdy, neudrel ta nikdy? Slus si spomenut na nejake pamatnejsie dni, narodeniny, ako si sa citila, dostala si darcek, bola oslava, kojkal ta...alebo choroby, ako si sa citila, staral sa o teba, pomahal ti? Skus byt uplne konkretna, presne nejaky den si zober, lebo take to vseobecne zvykne zavadzat...

sissmiss
10. aug 2013

@sissmiss kojkal= mojkal

barcelona94901
10. aug 2013

@berty152 príležitosť robí zlodeja,bohužiaľ ,ale ak on nezachranuje vzťah,má k vám vlažné správanie,asi ti v skutočnosti,nebude stáť za to trápenie,len to chce troška časového odstupu,aby si ho mohla vidieť inými očami ,než teraz

saska.t
10. aug 2013

@berty152 plac,zufalstvo ani nic ine ti nepomoze,teraz je tazko odpovedat na otazku ci sa vztah opravi,skor nie,ako ano a dufat nema vyznam,inak sa nepohnes dalej. Urcite mas krasneho syna,urcite to zvladnes hlavne koli malemu a ty sa casom tiez das dokopy,len to chce nieco robit,nie len plakaat nad rozliatym mliekom, ja viem,je to tazke ale ide to. nieco podobne sa mi tiez stalo v 6 r. vztahu,bolo to strasne ale isla som dalej,vzdy to chvilku trva,ale podstatane je,ze sa to da zmenit!!! 😉

berty152
autor
12. aug 2013

@sissmiss ahoj presne si to opisala,presne to co prezivam -viem co robi ,vidim preto som aj napisala do tejto diskusie-opisalka muza a nasu situaciu,aby i to niekto ozrejmil kto to cita,ze si nic nenamyslam a spajam to dobrym smeroim,ze nie je : moja chyba co sa deje aj ked mam pocit ze to mozem akoby ja za to.Normalne som si premietala ten obraz ked pojdem s tymi rozvodovymi papiermi ako budem na podatelni preslapovat ci robim dobre-ci to nie je rychle rozhodnutie-nemam rada,ked sa ludia vzdavaju a nesnazia sa o napravu-lenze tu treba dvoch ☹.A ten moj len vrci-zrovna dnes po tyzdni normalnych hovorov som sa odvazila spytat jak je mozne ze od 22.jula -ked tvrdil že z jeho uctu peniazky odisli-ich este nemam-strasne sa nasral,ze zase som po tyzdni nasu komunikaciu pokazila a to vie ze jeden zdovodov na opytanie bol ten fakt ze mi treba dat auto do servisu 😒 .Ja nechapem ten jeho postoj...a na tie otazky som povacsine odpovedala nie.....

berty152
autor
12. aug 2013

@mamavera dakujem boli to povzbudive slova pre mna-ja nikdy som nemyslela ze sa postavim tam kde su v rade rozvedene-ale viem ze to nezalezi len od zeny ale vela aj od partnerov.Ja som asi nadabila na toho divneho-ktory ma najprv svoje potreby az poťom nase-myslim rodinne.Ked je mu dobre tak nas vlastne ani nepotrebuje ale ked mu treba kdesi hlavu sklonit vtedy si spomenie....

mamavera
12. aug 2013

@berty152 nemáš za čo, verím, že to zvládneš aj keď to nebude spočiatku ľahké. A ja na rozdiel od teba jeho postoj chápem. Dovoľuje si presne toľko, koľko mu dovolíš ty. Mňa by takýmto spôsobom ako klame teba, že ti posiela peniaze oklamal len raz - prvý aj posledný. A môžu tu kľudne písať zakomplexované baby, že mám za PC veľa rečí a keby prišlo isté k istému, bla by som taká istá ako ty. Nebola a tiež som sa kopu vecí musela naučiť. Aj ty sa naučíš, ale ty sa musíš v prvom rade naučiť vážiť si sama seba a nezhltnúť mu každú somarinu, čo ti zavesí na nos. A konaj!!!!! Bola si už požiadať o to výživné? Ani nečakám na odpoveď, lebo viem, aká by bola a pýtam sa prečo? Prečo tým, že umožňuješ tomu svojmu magorovi žiť taký život, aký žije, okrádaš seba a svoje dieťa? Keď už kašleš na seba, nekašli prosím naň.

berty152
autor
12. aug 2013

@22mia bodaj by si mala pravdu ze toto je len kapitala ktorou musim prejst aby som pochopila ze to nie je chlap ale hovado,a chlap s velkym CH este len pride 😉

berty152
autor
12. aug 2013

@mamavera no ano nebudem klamat -nebola som 😠 cakam teraz v sept.pride na dva tyzdne,bud odide sam,alebo ho vyrazim chystam sa na vazny debat.Vidim to len na jednu z tychto dvoch moznosti nakolko rozhovor je pre neho zbytocny.Ano a s tymi peniazmi este na mna zautocil ze mu neverim-a kto sa jeduje?Len zmija ktorej stupis na chvoat.Ja mam samu seba rada,myslim tak zdravo viem kde som aj ja urobila chyby-snazim sa o napravu-len...l zrovna mam tazke obdobie ked si neverim a nestojim na svojich nohach tak akoby som mala-doteraz aspon za posledne roky pokym nepracoval vonku bol zavisly on odo mna-od toho co vybavim,co urobim.....a toto je pre mna uplna podraz co sa deje-narastli mu kridla-ja nikdy neprajem nikomu zle-a este tajne dufam ze sa spamata skor ako bude neskoro,a az to nestihne verim tomu ze ked dopadme bude to velmi tvrdy a neprijemny pad,lebo az si mysli ze som nejako oblbla a oblbne ma aj potom to ma smolu

mamavera
12. aug 2013

@berty152 tým, že čakáš si zarábaš na ďalšie problémy. Je to samozrejme tvoja vec, ale môže ťa to neskôr mrzieť. Baby ti radia dobre, kopa z nich má podobné skúsenosti, vybav si najskôr to výživné, zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti a potom rieš niečo s ním, aj keď myslím, že s ním už veľa neporiešiš....

berty152
autor
12. aug 2013

@mamavera a nevies nahodou?teda niekto mi pisal ip ze to vyzivne sa da len vtedy ked uz mas podanu aj ziadost o rozvod?lebo s tymto by som chcela pockat aspon do konca roka-az ma nepredbehne

dejnas
12. aug 2013

@berty152 nie ... návrh na určenie výživného môžeš podať ešte počas trvania manželstva... uvedieš, že s manželom spoločne nehospodáriš (čo ja pravda), neprispieva ti na domácnosť, ani na dieťa.... prídavky sú príspevok od štátu !!! nie od otca !!!

berty152
autor
12. aug 2013

@mamavera a pisala soim si nejake vydavka ale mne sa to pohybuje myslim jeden mesiac mi staci na chod domacnosti 400 nieked aj 600 €aj viac ze teda ako to,ved ja z opatrovatelskeho nemozem malemu prispiet takou sumou ako trebars jeho otec-nehovorim ze dostava toho namraky maly ale staci tak v oktobri 2 x navsteva lekara pri chorobe a hned je 50 v cudu

berty152
autor
12. aug 2013

@dejnas ano viem ale stale si myslim ze ci sud aj na tieto financie nebude nahodou prihliadat-ja napr.by soim chcela aj ako apelovat na ten opatrovatelsky ze o ten mozem prist zo dna na den-boze pre'mna su toto'celkom cudzie veci-nikdy som sa nejako o to nezaujimala -lebo ma ani nenapadlo ze sa dostanem do podobnej situacie

mamavera
12. aug 2013

@berty152 prepáč, v tomto neviem chodiť, ale keby si sa trochu porozhliadla aj tu na fóre, sú lepšie informované ženy, ktoré s tým robia, alebo si tým prešli. Ale dôležité je podať návrh na určenie výživného - dá sa to aj bez návrhu na rozvod. Uvedom si, že voj manžel ti vlastne nedáva NIČ!!! Kľudne míňa aj tvoje a synove peniaze možno s druhou babou a smeje sa pod fúzy, ako ťa dokáže klamať.... 😝 😝 😝 😝 . Žiadnu z nás, čo sme sa rozvádzali nenapadlo, že sa to raz stane, ale lamentovanie a strkanie hlavy do piesku nepomôže, pomôže len konať.

dejnas
12. aug 2013

@berty152 v žiadnom prípade súd neprihliada na prídavky!!! to nie je NÁHRADA vyživovacej povinnosti, ale PRÍSPEVOK štátu rodičom

berty152
autor
12. aug 2013

@mamavera viem ze som tu toho vela popisala a asi som sa postavila do svetla ze som histerka,ktora nevie co chce a navyse je tak blba ze sa da klamat....lenze ako som pisala dolahlo to na mna celou silou-tak dlho som pred tym zatvarala oci az som dostala taku facku-a este len teraz tvaram oci a mapujem situaciu ako to teraz co najvyhodnejsie urobit pre syna a mna

@dejnas no to si ma potesila-takze co kliudne zaziadam na maleho 200 € a mna 50€?a co domacnoat?je tu stale prihlaeny na trvaly pobyt ,platim komunalny odpad,jeho mobil pretoze pouziva slovenskeho operatora.....ale kolko nech to nepresvihnem

berty152
autor
12. aug 2013

@dejnas blba otazka ved nevies ake mam vydavky,len ci to treba dokladovat na "chlp"ako sa povie alebo preistotu cosi do zasoby-tak som to myslela

dejnas
12. aug 2013

@berty152 koľko cca zarobí tvoj manžel? zo skúseností ti môžem poradiť, aby si žiadala viac, lebo on sa bude snažiť skresať výživné na minimum... čiže, ak súd dospeje ku kompromisu, nech je to v tvoj "prospech"... napr. pýtaj 350, on bude súhlasiť len s 50, súd napokon môže určiť tých 200 (to bol len príklad)... ide o množstvo iných faktorov, výdavkov, príjmov a pod.
podrobne si pospisuj všetky výdavky - poplatky za bývanie (všetko - nájom, elektrina, plyn, vodné a stočné etc), ďalej výdavky stravu, na syna (napr, lieky, špec. strava etc), prípadné splácanie pôžičiek, sporenie... skrátka všetko.... potom si napíš svoj príjem t.j. opatrovateľský príspevok a sumu, ktorú ti manžel mesačne posiela (ak vôbec niečo posiela).... opakujem - prídavky nie sú výživné (pokojne založ synovi oficiálne sporenie a tam presmeruj platbu tých prídavkov, bude to tak úplne nedotknuteľné na súde a tým pádom to prejde pod "kolonku" výdavky, .... nie príjmy 😉 )

dejnas
12. aug 2013

@berty152 ak máš pôžičku od známych, či od rodiny - pokojne aj to tam započítaj, že to splácaš- patrí to do kolonky výdavky 😉