Pokazený vzťah
Patrí podľa vás do vzťahu to že manžel (ktorý pracuje v zahraničí),hocikedy pre mňa nedostupný deň-dva?A vždy ma na to pripravenú odpoveď-zabudol si mobil v kamarátovom aute,nešiel mu zapnúť,nemal signál...Nebolo to raz.Navyše neposiela mi na chod domácnosti peniaze-teraz aktuálne 4 mesiace a pred tým hocikedy ako sa mu chcelo- či nepravidelná sumu,a jeden mesiac poslal druhý nie.KeĎ sa s ním snažím porozprávať že toto sa mi nepáči-odpinká ma že zase sa chcem hádať.Už toľkokrát som rozmýšľala o rozvode,ale veľmi sa bojím že to nezvládnem.Asi som si prestala veriť-hlavne sa bijím že nedokážem synovi zabezpečiť to čo bude treba,aj keĎ už teraz je to hodne skromné (robotu nemôžem riešiť pretože som zaviazaná starať sa o deduška).Pár ľudí z blízkeho okolia čo vie o mojích problémoch len točia hlavou že prečo som ešte v takomto vzťahu-no ja stale verím v manželovu nápravu.Navyše je mi ho trochu aj ľúto-nemá okrem nás žiadnu rodinu a čo má nestíka sa s nimi.Neviem už ako ďalej to riešiť-pretože ako som písala každá snaha o rozhovor zlyhá........Proste mu neverím už ani v bežných veciach-všetko čo mi hovorí tak si myslím že ma klame,možno v niektorých ani neklame-neviem-už toľkokrát som ho prichytila pri klamstve,že to už ani nepočítam.Ja len že názory užívateľov na moju diskusiu mi možno pomôžu niekam sa presunúť ☹
@sissmiss ale my dokopy nic nevlastnime tak neviem ako s tym bsm ale to sa opytam tiez pravnika,mojmu muzovi sa nejako nedarilo najst robotu-preto odisiel robit von,to co zarobilk tu pokrylo nase vydaje,nekuili sme ani byt spolu,byvali sme v prenajme,az potom sme sa rozhodli ze peideme byvat k mojmi dedkovi,pomaly si prerobime a ja budem dedkovi aj po ruke,predsa ma svoj vek.Zatial je majitelom domu dedko-je pravda ze sme spolu financovali akesi prerabky-mensie ale zdaleka to nie je schopne na normalne byvanie-chceli sme robit podkrovie no takymto stylom to nejde-kedze neprispieva.Myslis ze svojim sposobom moze zabrat tok ze syn je s nami v jednej izbe,teraz napr.ide do skoly a nema ani svoj pisaci stol-taky kutik kde by sa solidne pripravil do skoly?Vies o to ide to co mi prispeje na syna-pokryje len vydaje na neho-ja zatial do roboty nemozem,chlapa si vesat na krk nebudem a ja som chcela nejako aj posetrit aby soin synovi zariadila schopne byvanie....myslim ze mu urcia platit nejakych 150 € to bude problem pre mna 🤐
je sutne ze nema inu rodinu a takto sa k tej jedinej chova...
@darzneba vidis ved prave preto ja myslim ze on vsetko pochopi az o nas pride,mozno si mysli a stale zije v tom ze nech robi hocčo tak ma to u nas iste.vytvarala som mu doma pocit istoty,ved jasne nema nikoho,tak som chcela aby sa po kazdej stranke citil dobre-nehovorim ze som niekedy aj ja nebola protivna-ved to by som musela byt anjel aby som taka bola 😉 -ocividne u nas nastala situacia ,ked si moju dobrotu zle vysvetluje 😕
@darzneba ☹ neviem clovek ma taku tendenciu patrat teda aspon je to u mna a analyzovat vsetky situacie co som urobila ze sa takto zacal spravat-teda kde som urovila chybu.Ale prichadzam na t,ze niekekedy ani nemusis urobit chybu-mozno mu len skrizia cestu nejaka kocena-a mozno ona ani o nas nevie
@berty152 na to budeš mať právnika, aby ti vydupal čo najvyššie výživné.... myslím, že 150 eur, je vzhľadom jeho príjmu málo... určite pýtaj viac, ako som ti už písala... apeluj na to, že malý ide do školy, s tým súvisiace výdavky na šk. potreby, prípadne nejaké krúžky, školy v prírode, výlety a pod. .... veeeeeľmi pochybujem, že pri príjme 1200 € by mu určil súd výživné iba 150 € ... má na seba písané 2 autá? fajn, má nejaký majetok....
nesmieš stále myslieť len negatívne a obávať sa dopredu.... pokús sa skontaktovať teda s nejakým právnikom, ten ti vysvetlí, čo a ako, čo je možné a čo už nie, začneš veci vidieť reálnejšie a nie ticho doma sedieť a premýšľať, čo bude, až bude...
na margo toho rozhovoru s ním... ja viem, bolo by to od teba férové, ale ver tomu, že ty ho upozorníš, a on už tak férový nebude... autá môže dať okamžite prepísať na iné osoby, ktovie, ako sa dohodne so zamestnávateľom a ako porieši výplatné pásky (oficiálne).... takže neviem - neviem, na tvojom mieste by som ho postavila pred hotovú vec, a vôbec by ma to netrápilo... presne tak, ako netrápi jeho, keď ti neposiela peniaze, keď sa nezaujíma o teba ani o syna 😒
Pozistuj si ci nema inu bo z toho co pises bud ma frajerku alebo je ozaj tak blbi ze ho netrapi ci ty mas nejake peniaze..ked dojde domou tak si vsimni ci telefon ma pri sebe a ci ho strazi ak ano urco nieco taji(vlastna skusenost) a ja ta chapem tiez mame vo vztahu obcas tak zle ze rozmyslam na rozchod ale potom sa uvedomime obaja..drzim palce ale ja by som mu riadne vyplachla zaludok
a nezalozil si tam novu rodinu?
@dejnas
@evamarek77 kocky bola som za pravnikom a moc ma nepotesil ☹ povedal mi ze nech si nerobim velke nadeje-vyzivne maximalne 100 € na dieta/ a na mna skor nic ako nieco-mam sa smiat ci plakat?
@berty152 a to odkiaľ prišiel k takej sume? to je úplný nezmysel.... 😠 skús sa poradiť aj s iným právnikom (resp. neviem - platila si aj za konzultáciu? prípadne nejakú ženu - právničku možno skús) ... pokiaľ preukázateľne zarobí 1200€ a viac, nevidím dôvod, prečo by mal platiť max. 100€ na dieťa... dieťa má nárok podieľať sa na životnej úrovni rodiča... takže ak tatko dobre zarobí, mal by dobre prispieť aj na dieťa....
nebola si sa pýtať na úpsvar? nie sú tam síce právničky, ale sú to pracovníčky ktoré majú veľa reálnych skúseností.... trvaj na tom výživnom vo vyššej sume, nedaj sa odbiť.... musíš si pripraviť argumenty - zvýšené náklady súvisiace s nástupom do školy a pod. ....ak nepochodíš, tak nepochodíš.... ale nežiadaj 100 len preto, že ti povie nejaký právnik, že viac nedostaneš.. možno sa budeš čudovať
@dejnas jasne dohodla som si stretko a aj som platila za konzuktaciu-povedal mi ze na sude uz vedia ake su zhruba naklady na 6 rocne dieta,hypoteku ani nic podobne nemame,byvam z dedom takze naklady na byvanie (elektrika,voda,plyn.... idu na polovicu) nikoho nezaujima ze pristahovanim k deovi sa zvysili naklady vo vela veciach a teda si to nedelime na polku ale poctom osob kolke sme tam prihlasene,takisto nikoho nebude zaujimat ze platim mobil,internet,mam auto (poistka,benzin,naklady na opravy)-to je brane ako nadstandart-tiez myslim ze skocim za inym pravnikom/ckou-len ma to starsne znechutilp-ze stat prihrava v nasom pripade muzovi-a z nas urobi chudakov?
@berty152 kks, som dosť šokovaná, tým čo ti povedal... preboha, aký nadštandard? o čom to melie? proste sú to reálne výdavky..... no ja neviem, riadne som prekvapená z toho, čo ti narozprával ☹
skús ten úpsvar - to máš zadara - čo ti tam poradia, prípadne nech ti poradia nejakého dobrého právnika/ právničku....kolízne pracovníčky chodia denne na súdy, tiež majú aké také skúsenosti s výškou výživného.... ja osobne by som na tohoto pána právnika okamžite zabudla 😝
@evamarek77
@simisi
@dejnas mam sa priznat ratala som s tym ze mu daju aspon 250 € nakolko je to jeho jedine dieta a pokym viem nema ine vydavky (dalsie dieta,pozicka,......) .A presne kazdy rok kupujeme pevne palivo na kurenie a len na toto musime vyclenit 700 €.Urcite si dohodnem este ine stretko.Mimochodom ked som spomenula pred pravnikom zeby som si chcela ziadat vyzivne aj na seba-nakolko zatial do prace nemozem a ten opatrovatelsky je moc nizky-tak mi povedal ze keby som odkazala na hmotnu nudzu ta je ovela nizsia,takze vlastne "moj prijem" je v norme.
Baby to mam normalne dokladovat aj kolko miniem na stravu.?Syn nema ziadne ochorenie,neberie pravidelne lieky,ked je chripkove obdobie tak jasme ze musime navstivit lekara ale ja nemam o tom doklady-nenapadlo ma zboerat doteraz blociky.
@berty152 k tomu právnikovi viac nechoď.... nezvyknem používať takéto slová - najmä na verejnom fóre.... ale to čo je za debila ????? on ťa odkazuje na dávky v hmotnej núdzi aj s dieťaťom a tvoj ex si bude "kráľovsky" nažívať a zarábať nadpriemerný príjem.... ty sa budeš uskromňovať.... a jeho syn!!! sa má tiež uskromniť ??? 😠 nemám prosto slov na to....
právnika si berieš na to, aby pre teba vymohol čo najviac, takéto minimum si dokážeš na súde vydupať aj úplne sama (možno vydupeš aj viac, lebo nie si hlúpa)....
ja mám pocit (je to len môj názor, prepáč fakt sa ťa nechcem dotknúť), že pochopil, že z teba nejaké extra prachy nevytlčie, tak ťa "elegantne" vypoklonkoval 😝 😠 zmrd! proste asi nemá záujem o tvoj prípad.... inak si to vysvetliť nedokážem 😒
@berty152 zmeň právnika!!!!! Je to magor, tiež som sa bohužiaľ s takým stretla....nechápala som jeho slová, bol to kamarát môjho otca, čakala som od neho pomoc. Neskôr som sa dozvedela, že sa tiež v tom období rozvádzal. Veľmi dôverne poznám prípad ženy s dvomi deťmi, jeden vysokoškolák, druhý stredoškolák, ona má príjem okolo 1200 eur, trojizbový byt, služobné auto a bývalý muž jej platí 260 eur napriek tomu, že jeho príjem je okolo 700eur. Aj toto dokáže dobrý právnik, opakujem, že ich poznám veľmi dôverne, nepíšem tie cifry len tak.
ahojte.Mam velký problém vydatá som 6 rokov ale s manželom sme slolu už 15 rokov a ešte sme sa pred tým ako sme spolu začali chodit poznali 5 rokov. Takže 20rokov sa pozname. mam 33 a on 34 rokov mame spolu 5ročnu dcerku. Vedela som aký je aké ma chyby ale nerozišla som sa s ním len koli tomu že som bola rada že ma niekdo chce. ☹ vždy uprednostnoval aj naš vztah pred svojimi zaujmami . Ja som nemala ineho partnera iba jeho či na chodenie alebo na sex. Myslela som si že všetko čo sa deje v našom vztahu tak ma byt. Teda aspom určité veci. jeden največší problém v našom 15ročnom vztahu je alkohol. Nie že by bol alkoholik ale jednoducho neodolá alkoholu ked ma príležitost. Neopíja sa každy den a ani nepije každý den ale neni oslavy ani chaty nejakej stretavky aby sa neopil. Ale musím povedat že je to dobrý otec stara sa o rodinu neflaka sa. Citi moc nevie dat na javo viem že ma miluje aj dceru nodovšetko ale 15 rokov sa to kopilo a pred troma mesiacmi sa pohar rozbil a vo mne sa niečo zlomilo kedy som začala rozmýšlat že ukončím naš vztah. V tom období sa objvil v mojom živote iný muž. On mi ukazal že aj ináč sa da žit. Je sice odo mna o 4 roky mladší ale to mi nevadí. Manžel sa všetko dozvedel pred 4 dnami.mam toho muza rada lubim ho a teraz nevie čo dalej. Nemožem len tak ukončit 15 ročný vztah a vrhnut sa do niečoho čo trva tri mesiace. Mam dieta ktoré je na prvom mieste a ostatne veci zavesky voci rodine kedže sme sa pred pol rokom prestahovali do vecsieho bytu takže splatky uveru a tak dalej. Ten druhý muž ma miluje chce byt somnou aj s mojou dcerou. ale ja sa bojím čo bude s mojím manželom. Ze to nezvladne ked sa rozídeme. Neviem ani čo a ako bude reagovat moja dcera na to všetko je strašne citliva a svojho otca nadovšetko lubi a niekedy sa mi zda že viac ako mna. Mažel pracuje cele dni do večera a ja tiež chodím na tri smeny a ešte pracujem aj cez víkendy. Aj to je jedn z dovodou prečo naše manželstvo nebolo také ako sa partí. A sex? prvom rade bolo ho malo strašne málo.Chceme íst do poradne. Neviete o nejakej v TN DCA alebo ILAVE?potrebujeme poradit aj ked ja mam asi jasno chcela by som byt s druhým mužom ale bojím sa o všetkých okolo ako to príjmu a zvladnu ten náš rozchod
@titaka ja ti poradim presny opak toho, co tuzis spravit-ostan s manzelom. skuste poradnu, a daj mu podmienku, aby nepil (urcite to nie je take hrozne podla toho, co pises, ale nabeh na problemy tam je..tak nech ti slubi, ze na cas saalkoholu vzda uplne a neskor sa uvidi). travte viac casu spolu a s dcerkou, a rozpravajte sa uprimne o vsetkom, co sa vam na vasom vztahu nepaci.
uz nie si zodpovedna len za seba, ale aj za spolocne dieta. ak urobis unahlene rozhodnutie pod vplyvom hormonov, ubĺizis najviac dietatu, ktore, ako pises, je na svojho otca velmi naviazane..a ak niekoho poznas 20 rokov a doteraz ste si v podstate vyhovovali, oplati sa na tom este popracovat, nie? treba komunikovat a riesit problemy, nie od nich utekat.
ak sa rozhodnes zo vztahu predsa len odist, tak to nerob kvoli tomu druhemu chlapovi, ale kvoli sebe. a az ked si das dokopy zivot, potom chod do dalsieho vztahu.
ahoj klinček. dakujem za reakciu.ale tam nie je jediný probém alkohol a 15 rokov sme o tom hovorili a sluboval ze sa zmení alebo povedal že naá žiadny problém ked som mu povedala že mu pomožem vieš?
neurobila by som nič aby som ublížila mojej dcérke.a či sme si vyhovovali?
neviem možno ano. Ale teraz je to všetko ináč prišiel moment kedy sa vo mne niečo zmenilo a podotýkam že to nebol ten druhý chlap ktorý to vo mne zlomil ale moj muž a ja nechcem fungovat v takom vztahu bez citu.mam 33 rokov a chcem ešte žit
@dejnas
@evamarek77
@trubelka13
@darzneba
kočky tak ja som teraz vynechala právnika a skúsila som zájsť na ÚPSVaR-spolu sme spísali návrhy,na výživné na mňa-navrhli sumu 100 € a na syna 300€-že aj tak sa pravdepodobne bude sklepávať-pozítivum bolo pre mňa,keď mi jedna pracpvníčka naznačila,že na takéto veci sú sudcovia moc háklivý-keď sa chlap k rodine a zvlášť k deťom správa tak blbo,že neposiela peniaze a je arogantný-takže mám dopredu vyhraté,že isto nemám čo stratiť-chvalabohu 😵 😵 😵
@berty152 neviem naozaj co poradit..jedne to,aby sa neriesili vztahy na dialku,lebo osobne mám kooooopec znamych co to takto riesili a najdlhsi vztah co poznam vydrzal 6 rokov..ostatne maxi 3 roky..ked mi manzel povedal ze ide robit do zahranicia,tak som mu povedala ze bud idem s nim,alebo sa rozvedieme rovno..vztah ma byt pevny a ziadne peniaze nestoja za rozpad manzelstva,pripadne vztahu,nebodaj rozbita rodiny ...drzim ti velmi palce,nech vsetko dobre dopadne a verim, ze budes v zivote stastna 😎

@evamarek77 fuj ja nemam rada chapov celkovo ludi co nemaju chrbtovu kost-da skor cudzej zenskej ako vlastnej krvi-ano je to aj moj priad-o to viac mi kypi zlc.Ale teda este bojuje lebo 200 € na mesiac je taaaak vela?!No ja som zvedava ako to dopadne u nas,rada by som sa postavila na sude do svetla obete-kvoli tomu nech teda co najviac vytlcieme-uz sa na to pozeram triezvo,ale bojim sa aby sa na mna nepozerali na sude ako na prizivnicku chuderu 😖 ,muz nema dokopy nic na seba-neviem ci ma uspory,ma pisane dve auta na seba-sud asi vychadza aj z tohto,ze?Ze vlastne nic nevlastni ,myslim na vyske vyzivneho ci sa to odzrkadli