Pokazený vzťah
Patrí podľa vás do vzťahu to že manžel (ktorý pracuje v zahraničí),hocikedy pre mňa nedostupný deň-dva?A vždy ma na to pripravenú odpoveď-zabudol si mobil v kamarátovom aute,nešiel mu zapnúť,nemal signál...Nebolo to raz.Navyše neposiela mi na chod domácnosti peniaze-teraz aktuálne 4 mesiace a pred tým hocikedy ako sa mu chcelo- či nepravidelná sumu,a jeden mesiac poslal druhý nie.KeĎ sa s ním snažím porozprávať že toto sa mi nepáči-odpinká ma že zase sa chcem hádať.Už toľkokrát som rozmýšľala o rozvode,ale veľmi sa bojím že to nezvládnem.Asi som si prestala veriť-hlavne sa bijím že nedokážem synovi zabezpečiť to čo bude treba,aj keĎ už teraz je to hodne skromné (robotu nemôžem riešiť pretože som zaviazaná starať sa o deduška).Pár ľudí z blízkeho okolia čo vie o mojích problémoch len točia hlavou že prečo som ešte v takomto vzťahu-no ja stale verím v manželovu nápravu.Navyše je mi ho trochu aj ľúto-nemá okrem nás žiadnu rodinu a čo má nestíka sa s nimi.Neviem už ako ďalej to riešiť-pretože ako som písala každá snaha o rozhovor zlyhá........Proste mu neverím už ani v bežných veciach-všetko čo mi hovorí tak si myslím že ma klame,možno v niektorých ani neklame-neviem-už toľkokrát som ho prichytila pri klamstve,že to už ani nepočítam.Ja len že názory užívateľov na moju diskusiu mi možno pomôžu niekam sa presunúť ☹
@berty152 je mi ľúto, že ťa musím schladiť, ale vyhraté nemáš ani náhodou. ☹ Vyhraté budeš mať, keď bude tá suma na papieri a tam ešte zďaleka nie si. Právnika si síce obišla, možno si niečo ušetrila, ale obávam sa, že výživné sa na SK odvíja od toho, ako sa ktorý sudca vyspí 😝 😝 😝 , maminy z tejto stránky by vedeli o tom rozprávať....tak by som sa na to nespoliehala. Nie som právnik, ani nikto z mojej rodiny, ale mám s tým osobnú skúsenosť a ja osobne by som do toho išla jedine s ním. Držím palce, nech ti to vyjde.
Dlhoooo predlho som tu nebola ,tak mam nejake novinky aj ked neviem ako to nakoniec cele bude,moj muz dostal u mna druhu sancu-navrh na vyzivne samozrejem podany,a uz mame vytycene aj pojednavanie-najala som si aj pravnika,preistotu,nenechala som nic na nahodu.V jednom ste mali pravdu,ked nechape,ze peniaze treba kazdy mesiac,musim mu pomoct pochopit system zivota,a zvlast ked mas rodinu...Za ten cas sa u nas vela udialo,manze sa zbalilk a odisiel,lebo som nalomila jeho muzske ego podanim toho navrha,a ked videl ,ze to so mnou ani nepohlo,kolenacky zase dosiel naspat.Momentalne mame vztah taky,ze sa snazi spravat k svojej rodine ako otec rodiny (zeby to bola nakoniec pravda,ze chlap dostane rozum ,az ked mu hori za patami?),ja sa snazim prijimat jeho pozitivnejsi pristup,ale je tok tazke,predsa len mam v sebe hlboke jazvy sklamania z toho ako sa choval.Neviem ako to cele dopadne,pretoze raz sa zobudim s pocitom,ze super,kazdy si raz musi prejst aj trnistu cestu,aby ten dalsi zivot stal za cosi,a potom pride den,ked neviem ci stoji za to,zacat verit cloveku,ktory si vyhladal milenku a zvysoka kaslal na to co robi jeho rodina ako sa maju....no vsak uvidime casom.Ale vam dakujem,vela ste mi pomohli,ani sa nepozname,ale dali ste mi vietor do plachiet 🙂 🙂 🙂
Prispevok vyssie patril vam @dejnas @evamarek77 @trubelka13 @darzneba
@berty152 paráda! 🙂
skutočne som ani nedúfala v taký obrat a veľmi ti držím palce, aby to vo vašom prípade skončilo happy - endom...
obaja ste sa zrejme poučili, tvoje pocity sú úplne adekvátne a pochopiteľné
dokázala si mu, že nie si na neho odkázaná - a ono to tuším zabralo 🙂 takže teraz vieš, čo na neho platí, snáď pochopil, čo v tebe má a že sa musí snažiť udržať si ťa a celkovo vašu rodinku 🙂
@dejnas vies sama som neverila,ze to dokazem,myslela som,ze sa tu postazujem,precitam si co poradia druhy,a znovu sa utiahnem do tej svojej ulity -trpitelky-lenze slova co som si od vas precitala,ma fakt nastartovali,nieco sa vo mne zlomilo a povedala som si,ze to vazne takto nemoze ist hlavne ,ked chcem lepsi zivot pre svoje dieta...A najlepsie sa bojuje s takymi istymi zbranami.Asi aj miz ma povazoval za nejaku chuderu,co to neporiesi,a ostal ako obareny ,ked mu na prechodnu adresu prislo predvolanie na sud-najprv si ale myslel,ze sa jedna priamo o rozvod.Ked zistil co je vo veci,to bol doma horo-jasne ze som bola chudera,ktora si zaklada,len na peniazoch ....som mu povedala,nech pocuva co trepe a nech si zbali veci a vypadne 😉 ,odisiel a ked videl ,ze z mojej strany sa nekonaju ziadne srdcerevuce sceny,prisiel on.Som z toho a hlavne z neho zmatena,ale ako som pisala,tak len zivot a cas rozdeli ludi co k sebe nepatria
Manžel ma pred rokmi podviedol a po čase som od neho odišla aj s deťmi bývať preč od neho. Chodieval za nami a po roku nás požiadal aby sme sa vrátili. Túžila som byť s ním tak som súhlasila. Klapalo nám to pokiaľ sme si opravili byť a znovu sa to všetko pokazilo. In sa veľmi zmenil no keď mu to poviem tak sa hádame že si znovu namyslam. Viem že si vyhľadáva ženy na kadejakých fórach čo sú na nete. Viem aj to že ,,vaby,,ženy na stretko a aj na sex. No na sex so zakonitou nemá chuť,vraj sa v ňom niečo zlomilo a prinúti sa možno dva krát do mesiaca že spolu spime. Poviem vám že mne to nestačí. Pri rozhovore s ním sa všetko obráti na hádku z ktorej samozrejme obvinená som ja. Pýtala som sa ho dva krát či sa chce rozviesť a on sa toho chytil a povedal mi ze si mám rozmyslieť či to poviem aj tretí krát. Mám ho stále rada a milujem ho no on si to vôbec neváži a hľadá si ženy na rôzne stretnutia ,ponuka im kvalitný sex a podobne. Ja veľa nezarabam , máme spolu tri dcéry,ktoré dve sú plnolete a jedna študuje na vysokej škole. Čo by ste mi poradili ???? Neviem čo mám robiť a ako ho mám postrašiť aby si ma začal vážiť ako jeho milujucu ženu. Možno už trochu prehanam a rozpisala som sa až moc.
@ponizena je mi ťa ľúto, ale teraz úprimne, žiadne posmešky. On sa nezmení, ty si tá hlúpa hus, ktorá sa vždy vráti. Pošli ho do prdele.
Často si to tu čítam, nie vždy sa zapájam do debát, ale vďaka tomuto si uvedomím, čo mám doma.
@monikaparson Ďakujem,ale je to veľmi ťažké nechať všetko po toľkých rokoch.
@ponizena ach, to mi je luto, ze aj napriek sanci a odpusteniu,co nie kazdy dokaze, si to tvoj muz nevazi a hlada chybu v tebe....smutne, bohuzial, taky je zivot...mala by si nanho asi zabudnut, trosku sa odputat, deti su uz velke, skus sa zamerat sama na seba, uzivat si trosku zivot, sem tam vypadnut...nehovorim, ze na drahe dovolenky, niekedy uplne staci kava v meste....mozno nejake cvicenie...ziskas novych znamych....mozno ti to pomoze, aby sa ti lahsie zilo....mozno keby tvoj muz videl takuto zmenu, ze uz nie si na nom zavisla a necakas, ze ta bude lubit, sa zamysli.....ak nie....nemas asi uz co urobit, viem, je to tvrde, tazke,ale dolezita si rovnako aj ty sama....!!!!
@ponizena To ti verime ze je to tazke, a este nejaku dobu aj bude ale prejde to neboj sa a vsetko bude dobre, bud silna
@ponizena Drz sa !!!
@ponizena podla mna ani jedna z nas nema pravo sudit, radit... nie sme v rovnakej situacii, no nedalo mi nereagovat, lebo sa mi natiska jedna dost podstatna otazka : "čo je ťažké nechať po toľkých rokoch?" ponizovanie? podvadzanie? neuctu? za tymto ti bude luto? neviem kolko mas rokov, ale nenechaj si zivot pretiect pomedzi prsty a cakat ze sa nieco zmeni ked sa to nezmenilo za tie cele tie roky! mas pravo na krajsi a lepsi zivot, nie ho premrhat s oplanom ktory ta ma za nic! baby su dospele, nie su od teba zavisle, tak na co cakas?! vela stastia a sil prajem!
@tictactoe pekny prispevok 🙂
málokedy sa snažím takto radiť ale toto mi niečo veľmi silno pripomína. zažila som to v našej rodine a pre to si myslím, že on sa nezmení, nezačne si ťa vážiť ani ľúbiť.
Predpokladám že má doma full servis - navarené, opraté, ožehlené. Prečo by sa mal chcieť sám od seba rozvádzať? Pre sex a pohladenie ega chodím za cudzími ženami......
Moja mamina sa tiež roky odhodlávala a nakoniec som ich oboch presvedčila že rozvod je jediné riešenie aj keď sa ocino tomu bránil lebo iné je chodiť za frajerkami a iné je žiť sám alebo s nejakou novou ženskou.
Mamina mu prestala variť, prať, podala žiadosť o rozvod a 2 týždne po mojej svadbe boli rozvedený. Roky sa bála ako by vyžila zo svojho platu a ak by predali byt, tak by jej asi ani na garzonku nevyšlo. No nakoniec to dopadlo tak, že babka potrebovala už každodennú pomoc, tak sa predal jej byt, mamina vyplatila menšou čiastkou brata a väčšiu si nechala za doopatrenie babky, z tej sumy vyplatila otca plus sme jej mi pomohli a dali malú časť z hypotéky ktorú sme si brali na dom a mamina začala žiť s babkou v pôvodnom byte. S babkiným dôchodkom sa im spolu žije veľmi dobre, že nám už aj vrátila požičané peniaze a úplne rozkvitla. Roky sa o seba poriadne nestarala čo bolo málo peňazí a nemala na to chuť ale teraz snáď omladla o 10 rokov. Chlapa nového už nemala ale má kolegyne, kamarátky z venčenia psíka, spolu idú sem tam na kávu, vínko. A je strašne rada že sa odhodlala k rozvodu. Naopak otec si teraz búcha hlavu o stenu ale vie že cesty späť niet. 2 vzťahy mu už nevyšli, musel sa naučiť prať, žehliť, 3 mesiace býval u nás a učila som ho variť. Teraz je sám (určite má nejaké jednorázové známosti) ale o všetko sa musí starať sám a nie je to med lízať byť bez partnera v tomto veku.
Ja ti odporúčam začať rozmýšlať nie nad tým ako to zlepiť dokopy, ale ako sa od neho odpútať. Zisťuj aké sú u vás ceny za 1 izbové byt či garzonky a či by ti na ňu vyšlo ak by ste predali spoločný dom/byt. Porozprávaj sa o tom s dcérami, možno pomôžu nejakým nápadom. Nikdy nie je neskoro začať žiť pokojný a spokojný život. aj keď zo začiatku budeš sama. Moja mamina to zvládla, zahodila 24 rokov minulosti a už 6 rokov žije spokojným životom. Síce ani s babkou to nie je med lízať ale je sama sebe paňou, nikto ju neklame, neponižuje.....
@ponizena Prepac, nezmení sa a budes sa trapit dlhe roky. Je lepsie, radsej si prezit par mesiacov bolesti alebo cele roky bolesti a trapenia? Nie je to lahke,ale ako som uz pisala v inych temach, vsetko ma postupnost a su fazy,ktoré sa musia prekonat. Ja som z tych, co tiez hladali pomoc, dostala som rady aj tu na MK,ale kazdy z nas si to musi uvedomit v hlave a vo svojom vnutri. Drzim palce pre spravne rozhodnutie sa, zvazenie situácii a ist ,,do lepsieho,, Co je lepsie ako pokoj na dusi, kludny spanok, pohoda a zacat si vazit samu seba?
@jajami ona musi prist zrejme na to sama 🙂
@jajami Ďakujem vám pekne sa slová,mám 42 rokov,myslím že dosť na to aby som sa odhodlala a skúsila šťastie bez neho. V posledných dňoch sa len hádame a povedal mi keď chcem rozvod nech mu prinesiem papier a on ho podpíše. Vraj on sa nechce rozvádzať no tak mi to povedal. Jednej babe písal že v našom vzťahu skapal pes a to ma dorazilo. On si stojí za tým čo povie. Nemá snahu zachrániť čo sa dá,vraj čo je na tom ked poziva ďalšie baby na kávu alebo drink. No mne to veľmi prekáža a vraj mám byť rada že nechodí do krčmy a nebije ma. Neviem ako to zvládnem no je to na rozvodovej ceste z mojej strany. Ahojte a ďakujem
@ponizena Ty musíš byť tá, ktorá ho odmieta a sily príťažlivosti sa obrátia. Iná cesta nie je. Je to ako hrať karty, vyhráva ten, ktorý má vyššiu.Aj on ťa priťahuje hlavne preto, že ťa odmieta, že sa nenechal spútať.Urob to isté. ...Až to dokážeš, potom zistíš, či oňho máš ešte vôbec záujem a budeš možno prekvapená.