Pokoj v duši
Zienky, potrebovala by som poradit, resp. vyrozpravat sa lebo neviem ako sa zachovat v tejto situacii. Neda sa napisat vsetko, ale staci ak poviem, ze vydala som za milujuceho, dobreho muza,ktory sa snazi aby nasa rodina fungovala. Obaja vsak pochadzame z rodin, kde nie je atmosfera idealna. Hlavne z jeho strany. Ide o najmä o to,ze ma starsieho brata s ktorym vyrastali oddelene. Su uplne rozdielne povahy a maju aj odlisny nazor na zivot.
Ked sme spolu zacali chodit, tak jeho brat bol proti, nemal ma jednoducho rad, ale postupom casu sme si k sebe nejako nasli cestu, ale stale citim vo vzduchu ,,nejaky problem". Neviem ci to poznate, ale nieco ako 6 zmysel alebo to ak citite, ze niekto k Vam nie je uprimny a nema Vas tak rad ako sa prezentuje. Ide o to, ze on nemal velmi stastne detstvo(zil s otcom) a moj muz s mamou. Skratim to tak, ze ich otec mal nanho zly vplyv, ale povedzme, ze teraz uz dospel, ale samozrejme nejake crty a spravanie mu ostalo a v niecom sa na neho podoba.
Co sa tyka ich mamky(svokry), tak presli sme si s nou dlhu cestu, taktiez bola zo zaciatku proti nasmu vztahu, ale potom sa udialo vela veci, par rokov sme sa spolu nebavili, ale nakoniec sme si k sebe nasli cestu,vysvetlili sme si ,,stare hriechy" ako sa hovori, a tak sme sa doli dokopy a rozumieme si dobre. Beriem ju ako svoju 2 mamku a mam s nou dobry vztah.
Problem je vsak s bratom Oliverom. Moj muz mozno nemal az tak nestastne detsvo, ale taktiez si prezil cely cirkus ohladom rozvodu rodicov, snazil sa zariadit si zivot a tym, ze sme prerusili kontakt s jeho mamkou, tak musel sa postavit na vlastne nohy, sam vystudovat, zarobit si a vsetky veci okolo toho zaco som nanho velmi pysna.
Avsak Oliver to vidi inak. Ozenil sa s Kikou, ktoru som povazovala za velmi inteligentnu a serioznu babu. Predtym mal jeden vazny vztah, ktory nedopadol dobre, takze sme mu vsetci priali aby mu to teraz vyslo. Zo zaciatku sa javilo vsetko super, stretavali sme sa ako pary, boli sme aj na spolocnej dovolenke a aj ked som si vsimla uz vtedy, ze Kika je skor taky introvert,nerada rozprava a pod, tak som si len povedala, ze kazdy z nas ma predsa nejaku povahu a mozno je taka. Postupom casu, ked uz sa stala mojou svagrinou, tak sme zistili najprv od svokry, potom priamo od Olivera aky je v skutocnosti ich vztah.
Vraj sa uz od zaciatku hadali, resp. mali nejake nezhody kvoli tomu, ze Oliver mal jednoducho vela kamaratok(hlavne kolegyne ci zname) a jej to prekazalo, tak mu urobila scenu. Cele toto obdobie trvalo este pred manzelstvom, ale tak brala som to tak, ze este je mlada, ze mozno je to prehnana reakcia, kedze naozaj nikdy ju nepodviedol ani nic podobne.
Avsak tesne predtym asi mali krizu a v rok, ked sme sa mali brat my, tak si prechadzali velkou krizou,lebo Oliver ochorel..nevedel co mu je a aj Dr. mu povedal, ze ma ist na psychatriu. On to vsak nevzdaval a hladal riesenie aby sa uzdravil. Cele toto obdobie vsak Kika mojho svagra nepodrzala. Tiez uz si myslela, ze je simulant, prehana to, liezlo jej to na nervy a stalo sa to, ze ho podviedla. Teda myslim, ze boli vtedy na cas rozideni, ale podviedla ho s nejakym chlapom(dali si len bozk nic viac). Mojho svagra Olivera to vsak velmi vzalo, ale to vzal vinu na seba, resp. mal pocit, ze sa tak zameral na seba a svoje problemy, ze zabudol na pocity Kiky. Co sa samozrejme aj mohlo stat, ale skratim to. Vsetko prehrmelo...on konecne nasiel kliniku kde mu pomohli a zistili co mu je, nasadili liecbu a tak sme uz onedlho organizovali rozlucku so slobodou pre Kiku a dokonca sa vzali skor ako my, co nas prekvapilo,ale ok neriesili sme to. Potom vsak nastal problem v manzelstve..dozvedeli sme sa najprv od svokry, ze sa im az tak nedari, ze Kika jednoducho nie je typ na domacnost. Prestahovali sa z bytu do domu,lebo svagor mal cely zivot sen aby mal dom, psa a pod. Avsak potom,ked prisla jedna velka hadka, tak to z neho vyslo, ze jeho zenu to nebavi, ze tyzden ked bol v praci( v zahranici), tak nebola schopna umyt hrniec, kde robil kapustu,pretoze to varil on a ma si zasebou upratat.
Jednoducho sme sa zacali dozvedat aka v skutocnosti je, ze ju taky zivot nebavi, ze preco to musi robit a vsetky taketo veci. Viete ja surodencov nemam, ale tesila som sa, ze po vydaji ziskam takto novu sestru. Ze budu z nas kamosky, zajdeme na kavu,do kina a pod. Bohuzial vsak Kika o to nestoji, resp. ma len sestru, ktorej sa venuje aj jej malemu, ale inak nie je velmi spolocenske. Tym to vsak nekonci,lebo Kika potratila-mimomater.tehotenstvo, Samozrejme, ze mi to bolo luto, ale nechcela som sa jej nato vypytovat, kedze viem aka je to citliva tema.
No odvtedy sa to este zhorsilo.
Prejdem k zaveru- zistili sme, ze svagor sa pytal nasej svokry, ze preco ma moj muz take stastie. Ze on mal v zivote vsetko lahsie, ze sa mu darilo aj v osobnom zivote, v laske, ale aj v skole, ze nemusel robit ani prijimacky na strednu a on musel. Tak ma to strasne prekvapilo, ze preco takto super s vlastnym bratom, kedze aj on nezaraba zle, postavil si predsa dom, zaraba mesacne viac ako moj manzel, precestovali za rok nespocetne mnozstvo krajin,kedze Oliver je taky dobrodruzny typ, ale toto porovnavanie s mojim muzom ma prekvapilo.
Posledna kvapka pre mna vsak bol,ked sa spytal svokry, ze ci nahodou niesom tehotna, ze Kika si vsimla, ze si prezeram taketo stranky a pod. Uplne ma to nahnevalo, pretoze ani nie 3 tyzdne dozadu sa chceli rozviest. Mali obrovsku hadku- svagrina sa ukazala v pravom svetle, povedala, ze aby ju vyplatil z domu, dokonca jej nechal auto, aby nemusela chodit MHD ci SAD kou. Ja som mala len otvorene usta a nechapala som.
Teraz pride ta rada zienky...ako sa mam k nej spravat? uz predtym sme mali velmi chladny vztah, ale aspon sme sa ako tak stretli, ale potom co spravila ja sa s nou jednoducho nechcem ani bavit. Pre mojho muza je to obycajna zlatokopka, ktora ked zistila o co vsetko moze prist, tak radsej rozvod odvolala,pretoze sa dali dokopy a vraj su OK. Svagor ju musi velmi milovat,lebo sme sa dozvedeli, ze predtym,ked mali hadku kvoli spravam s inymi zenami, tak si musel klaknut a odprosit ju-dokonca jej poskytol vsetky hesla a ucty, cez ktore ho vraj kontroluje doteraz. Ja taky vztah nechapem, ale strasne ma vytocilo, ze prave Oliver je ten co mi vynadal, ze JA sa staram do niekoho zivota, ze riesim kazdeho a neviem co, a pritom ta posledna hadka bola vyvolana svagrinou. Urobila scenu lebo si pisal s kolegynou(naozaj neslo o neveru) a ona hned volala svokre, a pritom moja svokra je chora zena, berie lieky a taketo veci jej nerobia dobre. Trapilo ma to hlavne kvoli svokre, ze ju takto zatazuju a nevedia si svoje problemy vyriesit ako dospeli ludia.
Co mam robit? blizia sa Vianoce...niesom typ cloveka, ktory ma rad pomstu ci pod,ale nemam chut sa s nou bavit. Svagra respektujem, je to brat mojho muza a nemam proti nemu nic, ale nepaci sa mi, ze sa do nas stara. Stale ma potrebu sa s mojim muzom predbiehat, ze kto ma skor svadbu,byvanie a teraz riesi aby sme my nemali skor deti ako oni. Mne to pride strasne detinske a na hlavu. Je podla Vas OK ak sa nebudem so svagrinou bavit alebo som zla v tomto? naozaj som este v takejto situacii nebola,vzdy sa snazim s kazdym vyjst za dobre, ale velmi ma ranilo, ako tato situacia vzala svokru, ale aj mna, ze sa mi niekto miesa do zivota.
Smutne natom je, ze Oliver vzdy hovori ako nema rad, ked sa mu niekto stara do zivota, riesi ho a pritom on robi to iste a nema guraz aby mojmu muzovi povedal do oci, co v skutocnosti citi,ale nechapem preco bratovi zavidi. Ved predsa kazdy z nas ma nejaky osud, stastie ci si sam riadi zivot no nie? Som z toho smutna,lebo chcela som mat svagrinu ako priatelku, svagra ako priatela..rodinu s ktorou viem zdielat aj starosti, stastie, ale tu sa to neda a neviem aky postoj zaujat. Dakujem vopred zienky za radu, ak to docitate az sem ❤️
Dúfam, že kika si to tu prečíta a vyrieši tvoju dilemu sama.
Po pravde, ľudia ako ty, ktorí sú schopní napísať, povedať kilometre omáčky kým sa dostanú k podstate mi kvalitné lezú na nervy. Ľudia, ktorí rozpitvavaju každú udalosť a pritom začnú pri Noemovej arche mi lezú na nervy tiez. Ak si aj v živote taka ako tu, tak nezávidím nikomu kto s tebou musí viesť akúkoľvek debatu. Takže mam pre teba dve rady. Jednu nevyziadanu: Vždy sa sústred len na podstatu, vyhnes sa mnohým nedorozumeniam. A ta druha je k tomu co si sa pytala: Chod na návštevu ku svokrovcov, bav sa len o veciach, ktoré sa týkajú priamo vás a reči o svagrovcoch vypočuj ale viac nerozpitvavaj. Nie je to tvoja starosť.
Bože hrozne,,,Ty čo chodíš do základnej školy že takto rozmýšľaš? Kto čo kde s kým prečo začo ako keď veď oni my....katastrofa. zi a nechaj žiť.
Si jak stará Blažkova
Mňa unavilo to.... "Skratim to" a písala si ďalších 1865 viet.... To nie je veľmi skrátenie ale ok.... Po ďalšie myslím že je to problém len tvojho švagra a jej .. keby s ňou nechcel byť alebo ona s ním tak nie sú..... Oni vedia čo majú a budú mať medzi sebou ..sustred sa na svoj vzťah a nerieš ich 😉

kazdopadne by som to neriesila. su to povah. ak sa aj stretnete, proste to vydrz, s ktorymi len tak nepohnes a najlepsie je sa do cih problemov proste nestarat, nekomentovat