icon

Politické rozpory s bratom

20. mar 2026

Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?

anonym_b7694d
22. mar 2026
@anonym_d9cba1

@anonym_b7694d svätá Matka Božia ...dokážeš pochopiť, že my sme boli aj napriek Rusom sebestačný ? že sme mali fungujúce poľnohospodárstvo, priemysel ...kto nám všetko po 89 -tom zlikvidoval ? Rusi ?...veď taká hlúpa nemôžeš byť ...či ???? prečo musíme utekať pracovať do zahraničia ? kvôli Rusom ? no nie, ale preto, lebo nás západ zruinoval, lebo z týchto platov nedokážeme uživiť rodiny ...ja proste neviem, ako mám na toto, čo si napísala reagovať ...Rusi nám zanechali dedičstvo, rozpad hodnôt , kradnutie ???? ako vážne ????..choď do Nemecka, do školy, kde polovica žiakov ani nevie po nemecky a učitelia sa boja prísť do triedy ....ako nechápem, nechápem ...som v šoku, čo dokáže vyprodukovať jeden človek ...ako ti tak mohli vymyť mozok ?

@anonym_d9cba1 sebestacni? rady v obchodoch, nedostakovy tovar polovica veci? po revolucii sme si to rozkradli sami. zapad s tym nic nemal. predali sme si fabriky privatizerom, co vsetko vykradli. bez eu fondov sa tu nepostavi nic. kazda rekonstrukcia je dotovana eu. neodpovedali ste mi, preco sme po revolucii museli dobiehat zapad, ked to tu tak skvele fungovalo a tam nic nefunguje? ako to ze sa im zije ovela lepsie ako nam?

anonym_257984
22. mar 2026
@anonym_b7694d

@anonym_d9cba1 sebestacni? rady v obchodoch, nedostakovy tovar polovica veci? po revolucii sme si to rozkradli sami. zapad s tym nic nemal. predali sme si fabriky privatizerom, co vsetko vykradli. bez eu fondov sa tu nepostavi nic. kazda rekonstrukcia je dotovana eu. neodpovedali ste mi, preco sme po revolucii museli dobiehat zapad, ked to tu tak skvele fungovalo a tam nic nefunguje? ako to ze sa im zije ovela lepsie ako nam?

@anonym_b7694d spomienkový optimizmus. Takých sa neda presvedčiť. Nebudú nikdy logicky argumentovať

anonym_d9cba1
22. mar 2026
@anonym_b7694d

@anonym_b7694d hlavne, že teraz sme na prvom mieste vo výskyte rakoviny hrubého čreva z toho, čo sme nútení konzumovať ...čo ti chýbalo? banány? priemysel a poľnohospodárstvo sme si zlikvidovali sami, že ? to máš odkiaľ? celý východný blok si ho zlikvidoval sám, však? západ to nechcel, on chcel, aby my sme vyvážali k nim, aby sme my prosperovali, ale nie, zlí Rusi a ani my sme to nechceli ...nie a nie a nie ....len pozri elektrinu, ako nás západ podrazil, vyrobíme a vyvezieme lacno a nakúpime cez burzu draho ...aha, prepáč, to západ nechcel, to bol náš nápad a my sme to chceli ..veď nám už naprtí nič, ani tá voda...všetko majú v rukách západné spoločnosti a áno, Rusi nám tu vodu predali ...ešte raz a naposledy ...áno, západu leží na srdci naše dobro, prosperita ...to len my a Rusi to nechceme

anonym_d9cba1
22. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_b7694d spomienkový optimizmus. Takých sa neda presvedčiť. Nebudú nikdy logicky argumentovať

@anonym_257984 a ty vieš logicky argumentovať ? či len papagájuješ, čo ti povedia na Markíze ?

anonym_257984
22. mar 2026
@anonym_d9cba1

@anonym_257984 a ty vieš logicky argumentovať ? či len papagájuješ, čo ti povedia na Markíze ?

@anonym_d9cba1 Daj si nejaký čaj alebo sa chod prejst na čerstvý vzduch pomoze ti to oveľa viac ako hádanie sa o tomu ake je Rusko top.
A ja Markízu nepozerám 🙂 robim si obraz na základe oficiálnych dat a toho, co vidim okolo seba. Mimochodom, aj ľudia ako ty k tomu obrazu výrazne prispievajú.

anonym_d9cba1
22. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_d9cba1 Daj si nejaký čaj alebo sa chod prejst na čerstvý vzduch pomoze ti to oveľa viac ako hádanie sa o tomu ake je Rusko top.
A ja Markízu nepozerám 🙂 robim si obraz na základe oficiálnych dat a toho, co vidim okolo seba. Mimochodom, aj ľudia ako ty k tomu obrazu výrazne prispievajú.

@anonym_257984 vieš, že to isté som si pomyslela o tebe?

anonym_257984
22. mar 2026
@anonym_d9cba1

@anonym_b7694d hlavne, že teraz sme na prvom mieste vo výskyte rakoviny hrubého čreva z toho, čo sme nútení konzumovať ...čo ti chýbalo? banány? priemysel a poľnohospodárstvo sme si zlikvidovali sami, že ? to máš odkiaľ? celý východný blok si ho zlikvidoval sám, však? západ to nechcel, on chcel, aby my sme vyvážali k nim, aby sme my prosperovali, ale nie, zlí Rusi a ani my sme to nechceli ...nie a nie a nie ....len pozri elektrinu, ako nás západ podrazil, vyrobíme a vyvezieme lacno a nakúpime cez burzu draho ...aha, prepáč, to západ nechcel, to bol náš nápad a my sme to chceli ..veď nám už naprtí nič, ani tá voda...všetko majú v rukách západné spoločnosti a áno, Rusi nám tu vodu predali ...ešte raz a naposledy ...áno, západu leží na srdci naše dobro, prosperita ...to len my a Rusi to nechceme

@anonym_d9cba1 to, ze tolko ludi umiera na rakovinu velmi úzko súvisí aj s neskorou diagnostikou a liečbou. Na ct čakáš pol roka liečba nie je plne hradená a jedno kolo chemo na KRK stojí vyše 1000€. Nehovoriac o tom, ze počas liečby ti nemocnica padá na hlavu a dýchaš tam plesne, lebo peniaze nie su🤷🏼‍♀️ ale na iné dôležitejšie veci peniaze su však?
A toto neplatí iba o kolorektalnom karcinome ale aj o inych ochoreniach, kategorizácii liekov atd. Tento stat riadia nekompetentní ľudia ktorí hrabu iba sebe ale pre ludi nerobia nic, iba im škodia. Iba slepec alebo hlupák to nevidí.

anonym_257984
22. mar 2026
@anonym_d9cba1

@anonym_257984 vieš, že to isté som si pomyslela o tebe?

@anonym_d9cba1 no ved si mysli co chces ak sa tak cítiš lepsie

anonym_d9cba1
22. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_d9cba1 no ved si mysli co chces ak sa tak cítiš lepsie

@anonym_257984 veď aj ty ..

anonym_257984
22. mar 2026
@anonym_d9cba1

@anonym_257984 veď aj ty ..

@anonym_d9cba1 teba niekto núti konzumovať vo väčšom množstve cervene maso, údeniny a alkohol? Núti ta niekto fajčiť a sedieť na zadku? Alebo ani nevies rizikové faktory rakoviny hrubého čreva a papagajujes co ti povedia na fb a konšpiračných stránkach? Este si nespomenula ako nas lietadla poprasuju chemikáliami 😃 daj este nieco urcite som nespomenula všetky vase konšpirácie, ja to moc necitam

anonym_d9cba1
22. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_d9cba1 teba niekto núti konzumovať vo väčšom množstve cervene maso, údeniny a alkohol? Núti ta niekto fajčiť a sedieť na zadku? Alebo ani nevies rizikové faktory rakoviny hrubého čreva a papagajujes co ti povedia na fb a konšpiračných stránkach? Este si nespomenula ako nas lietadla poprasuju chemikáliami 😃 daj este nieco urcite som nespomenula všetky vase konšpirácie, ja to moc necitam

@anonym_257984 to vidno, že vôbec nič nečítač ... obrázky stačia, však

anonym_257984
22. mar 2026
@anonym_d9cba1

@anonym_257984 to vidno, že vôbec nič nečítač ... obrázky stačia, však

@anonym_d9cba1 ved mi odpovedz. Ked tvrdíš, ze mame rakovinu z toho co sme NÚTENÍ konzumovať, tak argumentuj. Ci uz ti došli argumenty?
Ake obrázky? Normalne sa asi nevies rozprávať však?

anonym_d9cba1
22. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_d9cba1 ved mi odpovedz. Ked tvrdíš, ze mame rakovinu z toho co sme NÚTENÍ konzumovať, tak argumentuj. Ci uz ti došli argumenty?
Ake obrázky? Normalne sa asi nevies rozprávať však?

@anonym_257984 stravujeme sa kvalitne? máme kvalitné potraviny? veď sa zaujímaj, odkiaľ dovážame a čo jeme ....a správaj sa prosím normálne a nie ako zatrpknutá, uštipačná, všetko vracajúca ...si žena, predpokladám matka, zachovaj si určitú úroveň ...

anonym_257984
22. mar 2026
@anonym_d9cba1

@anonym_257984 stravujeme sa kvalitne? máme kvalitné potraviny? veď sa zaujímaj, odkiaľ dovážame a čo jeme ....a správaj sa prosím normálne a nie ako zatrpknutá, uštipačná, všetko vracajúca ...si žena, predpokladám matka, zachovaj si určitú úroveň ...

@anonym_d9cba1 ja sa správam normalne 😃 pokiaľ si si nevšimla ty mi píšeš, ze pozerám Markízu a nečítam iba pozerám obrázky🤦🏼‍♀️
Moja zlata mas smolu, téme kolorektálneho karcinómu si si nasla zlého súpera.
Mozes si kúpiť maso od farmára, ktorého dobytok sa pasie na tráve ma voľný výbeh minimum stresu a teda kvalitne maso s dobrým pomerom omega 3 a 6mk a pod. Praveze v dnešnej dobe mas tak dostupné kvalitne potraviny ze mas na vyber. Šunku si mozes vyrobiť doma za chvilu bez dusitanov. Treba citat co potraviny obsahujú odkiaľ su a vybrať si správne. Je vela veci iba v našich rukach.
KRK ma 90% životosprávu - alkohol fajčenie obezita strava stres. Vsetko to co mozes zmeniť. 10% je predispozícia.
Kto ta teda núti konzumovať nekvalitne potraviny a nečítať etikety? Este nieco by si rada dodala?

anonym_10127a
22. mar 2026
@anonym_7fd77e

@anonym_autor namiesto toho aby si sa sústredila na zlepšenie svojho života,tak úspešne hľadáš a chceš preniesť vinu za svoj nie úplne ideálny život na brata a ostatných FICO voličov 🙈🙈🙈noo ešteže vas v tomto zmýšľaní neni veľa..

@anonym_7fd77e ,👍

anonym_10127a
22. mar 2026

@anonym_autor ja zas nepochopím,že sa rodina dokáže rozhádzať pre politiku.Žiadny politik za to nestojí.A pokým si ľudia budú mysliet,že im politici tvoria život,nebudú sa mať lepšie.

anonym_74465e
22. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_257984 tu nejde o to, či je Rusko top. Vôbec nechápeš pointu. Tá demokracia, ktorá nám tu bola nainštalovaná po 89, nemala za cieľ našu prosperitu. Hádam si neverila strapatému bicyklistovi dvojnásobne platy? Bola to rozkrádačka storočia . Západ si tým zabezpečil ešte pár rokov blahobytu, ale už sa to za chvíľu zrejme zosype. Myslíš, že si naši politici mohli a môžu dupnúť? Že taký Mečiar si mohol povedať, choďte do prd..ele, nič sa privatizovať nebude? Veď ten "prevrat" bol realizovaný presne za týmto účelom.

anonym_257984
22. mar 2026
@anonym_74465e

@anonym_257984 tu nejde o to, či je Rusko top. Vôbec nechápeš pointu. Tá demokracia, ktorá nám tu bola nainštalovaná po 89, nemala za cieľ našu prosperitu. Hádam si neverila strapatému bicyklistovi dvojnásobne platy? Bola to rozkrádačka storočia . Západ si tým zabezpečil ešte pár rokov blahobytu, ale už sa to za chvíľu zrejme zosype. Myslíš, že si naši politici mohli a môžu dupnúť? Že taký Mečiar si mohol povedať, choďte do prd..ele, nič sa privatizovať nebude? Veď ten "prevrat" bol realizovaný presne za týmto účelom.

@anonym_74465e https://dennikn.sk/blog/1782915/kvalitne-potrav... ja to sem dam aj ked viem co na to napíšete😂😂 velmi pekny článok zhrnujuci dostupnosť a kvalitu potravín za sociku. Vobec sme takí samostatní neboli ako tu viaceré píšete. Stačí dohľadať zdroje a žiaden rozumný človek by to nespochybňoval aj ked to nepasuje do vašej konšpirácie.

top_manazerka
22. mar 2026
@anonym_d9cba1

@top_manazerka milujem ľudí ako ty , ktorý si myslia, že keď majú päť vysokých škôl, majú aj patent na rozum ...tebe ten zdravý sedliacky chýba ...povyšuješ sa nad každého, kto má iná názor, ponižuješ ho, vysmievaš sa ...chýba ti empatia, ľudskosť, to titulmi nezískaš ..ži si ten svoj život v oblakoch mysliac si, že si tá najlepšia a najmúdrejšia na svete čím najdlhšie ...

@anonym_d9cba1 vieš čo, nemám patent na rozum. Určite nie kvôli môjmu vzdelaniu. Ale pohybujem sa v medzinárodnom prostredí a nasavam informácie v troch svetových jazykoch. Pár týždňov dozadu som sa vrátila zo služobnej cesty v USA. A to by som vám, poniektorym, dopriala zažiť aká atmosféra je tam.. tam sú rozvadené cele komunity, ľudia sa ešte aj po omši v kostole hádajú o politike.. ten oranžový dement rozsekal všetky ich istoty a národnú hrdosť. Hovoril mi klient, u ktorého dom bola, že on sa už 5 rokov nestretáva s polkou svojej rodiny - nie preto, že sú republikáni.. ale kvôli tomu, že nekriticky zbožňujú Trumpa a pritom sú to ti klasickí do seba zahľadení Amíci, ktorým ku šťastiu stačí natlačiť sa vo fastfoode a mať doma veľkú telku. Sú presvedčení o tom, že USA majú vládnuť celému svetu a že môžu viesť vojny a zabíjať…

akje
22. mar 2026

@anonym_autor jezismaria Jozefe.

Môj volil matovica a teda jedine, čo sa stalo je, že som sa plesla po cele a išla ďalej. Je to úžasný človek so srdcom na pravom mieste a pomáha svojim najbližším ako sa len dá. Živí sám 5 člennú rodinu nadpriemerne a mysli mu to za 10tich. No nechal sa oplantat sľubmi. Veď komu sa toto nestalo nech hodí kameňom. V ŽIVOTE BY SOM SA HO NEVZDALA a NEDÁVALA ZA VINU niečo, čo UROBIL NIEKTO INÝ!!!!!!!

Niektorým vám tu z tej politiky tak prepína, že by ste mali začať riesit samostatnosť a schopnosť riešiť politické rozhodnutia za seba alebo robiť inú brigádu…

Stále sa tu opakuje to iste dokola:
- bola som na rande ale je volič smeru, čo mám robiť
- bola som na rande ale on je volič republiky, ma to význam?
- priateľovi rodina súhlasí s Harabinov, ako sa s tým zmieriť?
- môj muž volil smer, mam sa s nim rozviesť?

Nikdy som tu necítala nič na štýl:
- on volil matovica, mám sa s nim rozviesť?
- on si mysli, že všetko okolo simeckovej rodiny je úplne v poriadku a ľudia im krivdila, mám v tom ďalej pokračovať?
- on mi povedal, že je v poriadku, že grohling nechce sulika, zakladateľa strany, na kandidátke, čo by ste na mojom mieste robili vy?
- on mi povedal, že jeho rodina súhlasí s Jarom Nadom a je ich vzor, myslite, že je v poriadku?

Mne z týchto neustále sa opakujúcich sprav vyplýva, že prispievateľky:
- su neschopné akceptovať výsledok volieb a teda aj akceptovať ani iný názor
- sú neschopné sa samostatne rozhodovať
- platené uzivatelky rozduchavajuce vášne.

Este som od voliciek opozície, ktorých reálne zaujíma rozvoj Slovenska, necitala diskusiu typu:
- Ako by sa podľa vás dala zlepšiť situácia ohľadom živnostníkov?
- ako by ste si predstavovali hospodárenie štátu.
- ako je môžme dosiahnuť zlepšenie pracovných podmienok.
- a to bez urážok na ľudí s inými volebnými preferenciami alebo rozhorčením na politickú scénu.

Ale iba neustály hate. Už sa dajte troska dokopy. Ja sa nechcem radiť do takejto vzorky.

anonym_7fd77e
22. mar 2026
@top_manazerka

@anonym_d9cba1 vieš čo, nemám patent na rozum. Určite nie kvôli môjmu vzdelaniu. Ale pohybujem sa v medzinárodnom prostredí a nasavam informácie v troch svetových jazykoch. Pár týždňov dozadu som sa vrátila zo služobnej cesty v USA. A to by som vám, poniektorym, dopriala zažiť aká atmosféra je tam.. tam sú rozvadené cele komunity, ľudia sa ešte aj po omši v kostole hádajú o politike.. ten oranžový dement rozsekal všetky ich istoty a národnú hrdosť. Hovoril mi klient, u ktorého dom bola, že on sa už 5 rokov nestretáva s polkou svojej rodiny - nie preto, že sú republikáni.. ale kvôli tomu, že nekriticky zbožňujú Trumpa a pritom sú to ti klasickí do seba zahľadení Amíci, ktorým ku šťastiu stačí natlačiť sa vo fastfoode a mať doma veľkú telku. Sú presvedčení o tom, že USA majú vládnuť celému svetu a že môžu viesť vojny a zabíjať…

@top_manazerka žijem tu uz nejaký ten čas a že som si to vôbec nevšimla?! 😅🙈 prosím ta v ktorej časti si bola???? Po jednej pracovnej ceste a rozhovorom s dvomi-tromi Američanmi už takéto závery 🙈🙈🙈

denithestrange1993
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@denithestrange1993 Netvarme sa, ze ak bol za komancov niekto v stb a prenasledoval nevinnych ludi, mucil ich, ze co sme si, to sme, je to iba politika a doma sme uz normalni obycajni ludia. Ak bol niekto v HSLS a nakladal zidov do transportov, tak sa vecer po skonceni sichty nezmeni na slusneho cloveka a rano zase na bezcitnu svinu. Ked niekto voli kotlebovcov, nacistov, o com sa mas s clovekom obhajujucim vrazdenie ludi a genocidu bavit, aj ked je to rodina ... Ak mas vacsiu cast rodiny slusnych a inteligentnych ludi, tak travis cas s nimi, nikto ta nenuti travit cas s idiotskou castou rodiny, aby si z toho bola akurat otravena a znechutena ich debilitou. Moja svagrina je antivaxerka, nakazila tym brata, su aj proruski, uz sme sa nevideli 4 roky a su mi ukradnuti, nechyba mi ich pritomnost ani nazory . Mam dalsich surodencov, s nimi sa bavime normalne.

@anonym_bc59b5 rozumiem tomu pointu,ale to si dal mozno trochu extremne pripady. Poznam ludi,ktori proste nemaju mentalnu kapacitu na to zhodnotit si ze Republika je hnoj,pre nich je Mazurek a spol hrdinovia. A nedovolim si povedat,ze ti ludia su horsi,povedzme ze boli ovplyvneni zlou ideologiou a svoje nazory od toho odvodzuju. Neznamena to vsak,ze nemiluju svoju rodinu,nemaju pracu,konicky...Ja temu politika nevytahujem skoro nikdy,nemam chut si pokazit vztahy niecim do coho aj tak 100% nevidime.

anonym_a1f44a
23. mar 2026
@anonym_b7694d

@anonym_d9cba1 nehovorim, ze mame osocovat rodiny. len ze sa nemame vzdavat. inak sa to nikdy nezmeni, vysvetlovat, snazit sa. ale je to tazke. a chcem verim, ze niektori idu do politiky nie len preto, aby sa obohatili ale mozno aj nieco spravili pre ludi. nehovorim, ze je to lahke. ale urcite nebudem podporovat dakoho, kto vidim, ze kradne a len zlobu siri. mozno sa pomylim a tiez to nebude stat za to. ale aspon nedam hlas tomu, o kom viem, ze to uz teraz nerobi.

@anonym_b7694d čo chceš ty komu vysvetľovať z akejsi pozície nadradenosti? Prečo berieš človeku jeho právo sa politicky rozhodnúť ako on sám uzná za vhodné. Čo je toto za aroganciu novodobú?

anonym_163959
23. mar 2026
@akje

Môj volil matovica a teda jedine, čo sa stalo je, že som sa plesla po cele a išla ďalej. Je to úžasný človek so srdcom na pravom mieste a pomáha svojim najbližším ako sa len dá. Živí sám 5 člennú rodinu nadpriemerne a mysli mu to za 10tich. No nechal sa oplantat sľubmi. Veď komu sa toto nestalo nech hodí kameňom. V ŽIVOTE BY SOM SA HO NEVZDALA a NEDÁVALA ZA VINU niečo, čo UROBIL NIEKTO INÝ!!!!!!!

Niektorým vám tu z tej politiky tak prepína, že by ste mali začať riesit samostatnosť a schopnosť riešiť politické rozhodnutia za seba alebo robiť inú brigádu…

- on si mysli, že všetko okolo simeckovej rodiny je úplne v poriadku a ľudia im krivdila, mám v tom ďalej pokračovať?
- on mi povedal, že je v poriadku, že grohling nechce sulika, zakladateľa strany, na kandidátke, čo by ste na mojom mieste robili vy?
- on mi povedal, že jeho rodina súhlasí s Jarom Nadom a je ich vzor, myslite, že je v poriadku?

Este som od voliciek opozície, ktorých reálne zaujíma rozvoj Slovenska, necitala diskusiu typu:
- a to bez urážok na ľudí s inými volebnými preferenciami alebo rozhorčením na politickú scénu.

Ale iba neustály hate. Už sa dajte troska dokopy. Ja sa nechcem radiť do takejto vzorky.

@akje a diskutujú o týchto témach voliči koalície? Lebo ja som ešte ich diskusiu o týchto otázkach tiež nezaznamenala. Nebránim nikoho, politikou veľmi nežijem, len na okraj.

anonym_257984
23. mar 2026
@akje

@akje toto si neviem reálne predstavit ale skúsme. Tak otázka Ako by sa podľa vás dala zlepšiť situácia ohľadom živnostníkov?
Ja by som povedala, ze vytvoriť szco normalne podmienky na podnikanie, znížiť odvody a poplatky a co mi na to povie klasicky volič koalície? Ze keby matovic nezadlzil Slovensko tak by súčasná vláda nemusela šetriť 😃 a potom ja som uz v koncoch a nemam chuť dalej debatovať.
Alebo si vezmime konsolidáciu. Ok chapem, ze stat “nema” peniaze tak treba šetriť. Ale uz neviem koľké kolo maju politici zvyšovanie platov, predražene nakupujú pre seba veci, a z ich štýlu míňania mi vobec nepride, ze konsolidujú. Tak co na to voliči koalície? Všetkým sa to zdá v poriadku? Do kukurice vrazili len teraz za ledku a vnútorne vybavenie 600tisic. Keby dali opraviť tie plesnivé steny v nemocnici hned by to vyzeralo lepsie, ze im aj záleží na ľuďoch nech tam nemusia tie plesne dýchať.
Alebo kauzu mladého Gašpara, letel tak rychlo, ze nestihol dobrzdit. A polícia to uzavrela, ze siel 54km/h. To je totálny výsmech. Obiehal cez plnú čiaru vo vysokej rýchlosti rodinu, ktorá odbacala doľava. Ale vinu mu neuznali. Co keby niekoho v tom aute zabil? Aj to by mu prešlo, len pre to, ze ma známosti a na Slovensku je korupcia? A ako mozeme mat v takej vysokej funkcii starého Gašpara, ktorý je obvinený z trestného činu? Toto je zlomok veci, pri ktorých mam milión otázok.
Ako mame vzájomne diskutovat, ked si kazdy mysli, ze pravda je inde?

anonym_b7694d
23. mar 2026
@anonym_a1f44a

@anonym_b7694d čo chceš ty komu vysvetľovať z akejsi pozície nadradenosti? Prečo berieš človeku jeho právo sa politicky rozhodnúť ako on sám uzná za vhodné. Čo je toto za aroganciu novodobú?

@anonym_a1f44a z akej nadradenosti? hovorim, ze za mna je toto hodnotova otazka. politicky nazor je, ci som liberal alebo konzervativec a pod. To, ci podporujem zlodejov a klamarov, je o hodnotach a nie o nazore. to nebudem podporovat lebo to proste nie je ok. nie je ok, ked niekto ineho okrada.

anonym_21a0a8
23. mar 2026
@anonym_b7694d

@anonym_a1f44a z akej nadradenosti? hovorim, ze za mna je toto hodnotova otazka. politicky nazor je, ci som liberal alebo konzervativec a pod. To, ci podporujem zlodejov a klamarov, je o hodnotach a nie o nazore. to nebudem podporovat lebo to proste nie je ok. nie je ok, ked niekto ineho okrada.

@anonym_b7694d v politike ten kto je pri moci tak klame a kradne. Teda myslím, že všetci majú niečo za ušami. Osobne žiadna strana nie je taká, s ktorou vo všetkom súhlasím. Resp.je málo strán, s ktorými vôbec súhlasím, lebo všade sa nájde niečo, s čím nie som ok. A nerobí to zo mňa horšieho človeka, ak si proste jedného v tých voľbách vyberiem. A každý má iné preferencie, prečo sa tak rozhodol. Je úbohé kvôli tomu odsudzovať ostatných, ktorí majú iný názor ako ja či ty.
Také niečo, že správať sa rovnako ku všetkým, bez rozdielu rasy, náboženstva, politického názoru...dokáže málokto. A je to smutné, keďže potom tak celý svet vyzerá.

akje
23. mar 2026
@anonym_163959

@akje a diskutujú o týchto témach voliči koalície? Lebo ja som ešte ich diskusiu o týchto otázkach tiež nezaznamenala. Nebránim nikoho, politikou veľmi nežijem, len na okraj.

@anonym_163959 nie a ani sem neustale nepridávajú prispevky (ako tu autorka príspevku) o ukončovaní vzťahov na všetkých líniách kvoli voľbe iných politických strán

akje
23. mar 2026
@anonym_257984

@akje toto si neviem reálne predstavit ale skúsme. Tak otázka Ako by sa podľa vás dala zlepšiť situácia ohľadom živnostníkov?
Ja by som povedala, ze vytvoriť szco normalne podmienky na podnikanie, znížiť odvody a poplatky a co mi na to povie klasicky volič koalície? Ze keby matovic nezadlzil Slovensko tak by súčasná vláda nemusela šetriť 😃 a potom ja som uz v koncoch a nemam chuť dalej debatovať.
Alebo si vezmime konsolidáciu. Ok chapem, ze stat “nema” peniaze tak treba šetriť. Ale uz neviem koľké kolo maju politici zvyšovanie platov, predražene nakupujú pre seba veci, a z ich štýlu míňania mi vobec nepride, ze konsolidujú. Tak co na to voliči koalície? Všetkým sa to zdá v poriadku? Do kukurice vrazili len teraz za ledku a vnútorne vybavenie 600tisic. Keby dali opraviť tie plesnivé steny v nemocnici hned by to vyzeralo lepsie, ze im aj záleží na ľuďoch nech tam nemusia tie plesne dýchať.
Alebo kauzu mladého Gašpara, letel tak rychlo, ze nestihol dobrzdit. A polícia to uzavrela, ze siel 54km/h. To je totálny výsmech. Obiehal cez plnú čiaru vo vysokej rýchlosti rodinu, ktorá odbacala doľava. Ale vinu mu neuznali. Co keby niekoho v tom aute zabil? Aj to by mu prešlo, len pre to, ze ma známosti a na Slovensku je korupcia? A ako mozeme mat v takej vysokej funkcii starého Gašpara, ktorý je obvinený z trestného činu? Toto je zlomok veci, pri ktorých mam milión otázok.
Ako mame vzájomne diskutovat, ked si kazdy mysli, ze pravda je inde?

@anonym_257984 ty si nevytvorila témy na diskusiu ako niečo zlepšovať.. ty si vytiahla správu a spustila si kritiku a hejt a pýtaš sa ma, ako mozes spoločne nadávať na niečo s niekým, kto si nemyslí to iste čo ty.
Nepochopila si to.

anonym_b7694d
23. mar 2026
@anonym_21a0a8

@anonym_b7694d v politike ten kto je pri moci tak klame a kradne. Teda myslím, že všetci majú niečo za ušami. Osobne žiadna strana nie je taká, s ktorou vo všetkom súhlasím. Resp.je málo strán, s ktorými vôbec súhlasím, lebo všade sa nájde niečo, s čím nie som ok. A nerobí to zo mňa horšieho človeka, ak si proste jedného v tých voľbách vyberiem. A každý má iné preferencie, prečo sa tak rozhodol. Je úbohé kvôli tomu odsudzovať ostatných, ktorí majú iný názor ako ja či ty.
Také niečo, že správať sa rovnako ku všetkým, bez rozdielu rasy, náboženstva, politického názoru...dokáže málokto. A je to smutné, keďže potom tak celý svet vyzerá.

@anonym_21a0a8 niektore veci su fakt, nie nazor. raz je zem gulata, tak je gulata. a nikdy som nepisala, ze niekoho preto odsudzujem. pisala som, ze je dolezite nerezignovat. nie kazdy kazdy kradne a nie kazdy ide do politiky len preto, aby kradol. a hlavne, ked uz viem, ze to robi, nebudem to podporovat.