icon

Politické rozpory s bratom

20. mar 2026

Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?

anonym_21a0a8
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@anonym_a1f44a Mne nikto nic trepat do hlavy nemusel, nepotrebujem na to opoziciu, mam vlastny rozum. Nerozumiem Dubcekovym rozkom a nerozumiem, kedy opozicia mala kradnut, ked posledne 4 vlady tu vladne Fico. S vynimkou par rokov pandemie covid. Nemam iluzie o politikoch, ale vidim ako kradli Meciar, Slota a Fico, ako vytvorili novodobych grofov, baronov, velkostatkarov a zbohatlicku vrstvu.
Ale presvedc ma, co tu pre nas urobil Fico za svoje 4 vlady, ked dnes vo velkom odchadzaju zamestnavatelia zo Slovenska, preco potrebujeme x konsolidacnych balickov, zatial co on si maca gule v zlatych vaniach a chodi v predklone do Moskvy po rozumy ako Gustav Husak, Vasil Bilak a Milos Jakes.

@anonym_bc59b5 prečo chceš, aby ťa niekto o niečom presviedčal??? Na čo by to niekto normálny robil? Však maj svoj názor, zároveň nepretláčaj ten svoj všetkým ostatným. Akosi ti úplne uniká pointa. Nik tu nezastáva smer či fica či koho (alebo ano?). Ty jednoducho nedokážeš prijať iný názor, len ten tvoj je podľa teba správny. A ľudí nazývaš blbcami či debilmi len preto, že s tebou nesúhlasia. Ale to vypovedá len o tebe. A práve s takýmito ľuďmi by som nechcela mať nič spoločné, a nie kvôli politickému názoru, ale všeobecnému postoju.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_257984

@darmasiswa preco neodpovedáš ani na jednu otazku? Nedáš žiaden protiargument? Ved ak nesúhlasíš napis jej preco nesúhlasíš a kde je pravda podla teba. Inak su tvoje odpovede uplne zbytocne lebo neprídeme k žiadnemu záveru ani kompromisu.

@anonym_257984 ak chces odpovede na otazky, tak ich prosim naformuluj jasne a bez podsuvania odpovedi a emocii

anonym_257984
23. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_257984 ak chces odpovede na otazky, tak ich prosim naformuluj jasne a bez podsuvania odpovedi a emocii

@darmasiswa dakujem za očakávanú odpoved, iba si dokázala, ze nie si schopná argumentovať a mas v hlave len to co vam tam natlačili 😃

anonym_a1f44a
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@anonym_a1f44a Mne nikto nic trepat do hlavy nemusel, nepotrebujem na to opoziciu, mam vlastny rozum. Nerozumiem Dubcekovym rozkom a nerozumiem, kedy opozicia mala kradnut, ked posledne 4 vlady tu vladne Fico. S vynimkou par rokov pandemie covid. Nemam iluzie o politikoch, ale vidim ako kradli Meciar, Slota a Fico, ako vytvorili novodobych grofov, baronov, velkostatkarov a zbohatlicku vrstvu.
Ale presvedc ma, co tu pre nas urobil Fico za svoje 4 vlady, ked dnes vo velkom odchadzaju zamestnavatelia zo Slovenska, preco potrebujeme x konsolidacnych balickov, zatial co on si maca gule v zlatych vaniach a chodi v predklone do Moskvy po rozumy ako Gustav Husak, Vasil Bilak a Milos Jakes.

@anonym_bc59b5 tých pár rokov pandémie covidu ti nestačí? Vtedy Fico nevládol. A aj pred ním boli vlády. Ty nič nevidíš, lebo máš klapky na očiach a ideš si svoje. A ani nič vidieť nechceš, len to svoje. Veľmi obmedzený pohľad.

anonym_a1f44a
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@magdalienka11 Ked sa niekto neockuje, tvrdi, ze zem je plocha, voli ludi, ktori rozkradaju a vedu tento stat do krachu, tak je debil. Nie kvoli inemu nazoru, ale kvoli tomu ze ten nazor je uplne mimo. Ludia co dbes volia Fica, su ti isti co volili Meciara. Prestali ho voilit, az ked stat bol v rozklade. To mam cakat na dalsi rozklad Slovenska, kym debili dostanu rozum, lebo ho dostavaju az ked je vsetko pred zrutenim a potom dalsich 10-15 rokov splacaneme tento rozklad? Ved uz cakame od 1989, 36 rokov, kym tu bude normalny stat. Ja ani ostatni uz nemame dalsich 40 rokov ...

@anonym_bc59b5 debil je akurát ten, kto rozmýšľa ako ty. A ešte k tomu nadradene arogantný. Ty si naivne myslíš, že keď budeš voliť dnešnú opozicíu, nebudú politici kradnúť. Svatá (s)prostoto.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_257984

@darmasiswa preco neodpovedáš ani na jednu otazku? Nedáš žiaden protiargument? Ved ak nesúhlasíš napis jej preco nesúhlasíš a kde je pravda podla teba. Inak su tvoje odpovede uplne zbytocne lebo neprídeme k žiadnemu záveru ani kompromisu.

@anonym_257984 Riesenie verejnych financii nie je jedna veta, ani uloha pre jedneho cloveka bez pristupu k datam a celkovemu kontextu.

Nie som za to platen,a ani nemam vsetky informacie aby som tu na kolene riesila komplexny system statu.

Ak chces odpovede tak skus polozit jasnu vecnu otazku, na ktoru sa da odpovedat, a nie zmes emocii a extremov

To ze chces jednoduchu odpoved este neznamena ze existuje jednoduche riesenie

anonym_bc59b5
23. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_257984 Riesenie verejnych financii nie je jedna veta, ani uloha pre jedneho cloveka bez pristupu k datam a celkovemu kontextu.

Nie som za to platen,a ani nemam vsetky informacie aby som tu na kolene riesila komplexny system statu.

Ak chces odpovede tak skus polozit jasnu vecnu otazku, na ktoru sa da odpovedat, a nie zmes emocii a extremov

To ze chces jednoduchu odpoved este neznamena ze existuje jednoduche riesenie

@darmasiswa same bla bla a vyhovorky. Nevies, nemozes, nepoznas,... Odpovedz, co urobil tvoj Fico pre bezneho cloveka za 4 vlady a preco stat teraz krachuje, preco platime tie posr.ne konsolidacne balicky a stat stale nema prachy. A pridu dalsie a dalsie balicky, lebo na
Najlahsie je kradnut a vytiahnut zakonmi prachy z vrecak vsetkych, nez setrit a hospodarit.
Ja odpoved poznam. Ked niekto nevie viest stat k vseobecnej prosperite ani za 4 vlady a iba kradne, nech odtial vypadne a necha to niekomu, co sa v tom vyzna.
Keby sme neboli v eu, je to tu dnes stale ako za meciara. Pozri si film MIKI a Cernak, dodnes by to tu bolo take. Mafiani a vsetko polorozpadnute. Vysvetli, ze preco je na jednej strane tvoj mudry Fico a Orban, na druhej cela unia. Znamena to, ze Fico je mudry a prosperujuca zapadna EU (z ktorej zijeme aj my) je sprosta?

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@darmasiswa Ty predkladas iba vseobecne reci. Daj argumenty, preco sa v tomto state mame dobre, ake budu zajtrajsky za tejto skorumpovanej vlady uzasne, ked uz v 2024 mala Socialna poistovna stratu 3 miliardy eur a tato strata sa zvysuje kazdy rok a kumuluje. Ake mas riesenie? Ze vsetkym zvysime dane na 90% a budeme robit zadarmo, aby ti hore a mozno aj ty, ked tu tak za nich kopes, si macali gule v zlatej vani vo Vietname, lebo tebe a tebe podobnym to zatial nevadi? Ked nedostanes dochodok, lebo fondy budu prazdne, potom sa zobudis a bude neskoro, aby si vykrikovala.
https://spravy.stvr.sk/2025/01/socialna-poistov...

@anonym_bc59b5 Ak chces odpoved, tak poloz prosim jasnu vecnu otazku bez emocii a nalepiek, potom sa mozeme normalne bavit dalej

anonym_d4fdcf
23. mar 2026

Akoze chapem na jednej strane, tiez mam nervy ak ide o rozhovory so smerovolicmi, hlasovolicmi apod. To mentalne nastavenie je prestrelene, uletene niekde uplne mimo zdravy rozum. Dezolat je pre nich este velmi diplomaticke a slusne oznacenie.
Ale je to predsa tvoj brat. Rodina musi znamenat viac nez politika. Ovela viac, zvlast ak ste mali dobry vztah predtym. Nemoze vas rozdelit niekolko mafianov, degesov a blaznov vo vlade. Neboj, aj tym sa cas krati a raz sa skonci to obdobie hrozovlady.
Mala by si sa povzniest nad tym, bratovi odpustit. Vyhybat sa rozhovorom o politike a skusit udrziavat vztahy aspon na akej takej urovni. Par zlych, pomylenych ludi vam predsa nemoze rozbit rodiny. A odpust aj sama sebe. Da ti to novi energiu a chut do zivota.

anonym_bc59b5
23. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_bc59b5 Ak chces odpoved, tak poloz prosim jasnu vecnu otazku bez emocii a nalepiek, potom sa mozeme normalne bavit dalej

@darmasiswa Otazka bola polozena jasne. Odpovedz, co urobil tvoj Fico pre bezneho cloveka za 4 vlady a preco stat teraz krachuje, preco platime tie posr.ne konsolidacne balicky a stat stale nema prachy.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_257984

@darmasiswa dakujem za očakávanú odpoved, iba si dokázala, ze nie si schopná argumentovať a mas v hlave len to co vam tam natlačili 😃

@anonym_257984 to, ze nevidis argument, neznamena to, ze tam nie je, ides do osobnychutokov, co hovori samo za seba, ak chces diskusiu, skus klast otazky jasne, vecne, spravne a slusne

anonym_bc59b5
23. mar 2026
@anonym_a1f44a

@anonym_bc59b5 debil je akurát ten, kto rozmýšľa ako ty. A ešte k tomu nadradene arogantný. Ty si naivne myslíš, že keď budeš voliť dnešnú opozicíu, nebudú politici kradnúť. Svatá (s)prostoto.

@anonym_a1f44a Tak mam volit Smer so vsetkymi ich dokazanymi zlodejinami a vysledkom vlady krachujuci stat, lebo podla teba su vsetci rovnaki ... a kto je tu potom debil a svato (s)prosty ak nie ty.
Podla tohto nemusela byt ani revolucia v 1989 a mohli sme mat stale Meciara a byt cierna diera europy mimo eu.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@darmasiswa Otazka bola polozena jasne. Odpovedz, co urobil tvoj Fico pre bezneho cloveka za 4 vlady a preco stat teraz krachuje, preco platime tie posr.ne konsolidacne balicky a stat stale nema prachy.

@anonym_bc59b5 To nie je jedna jasna otazka, ale viac tem dokopy, a este aj s emociami
A podsuvanie, ze moj fico, si nechaj pre seba, koho som volila je moja vec
Ak chces odpoved, rozdel to na konkretne vecne otazky bez nalepiek ,a potom sa mozme bavit

anonym_bc59b5
23. mar 2026
@anonym_a1f44a

@anonym_a1f44a Neviem, ci ti sluzi pamat, ale v 1999 po Meciarovi bola nezamestnanost 17% (aj to bola umelo drzana zamestnanost v statych uradoch, cize mohla dosahovat okolo 20%), uroky v bankach 25% (skus si zobrat hypoteku s 25%), skrachovali styri vytunelovane banky, zahranicny obchod bol v beznadejnom minuse, skk kurz bol 40 sk/ eur a statna kasa bola po Meciarovi prazdna.
Dnes sme dostali 24 miliard netto z eurofondov a nezamestnanost je vdaka eu 4,5%. Ale ficovolici budete plut proti eu.
Dnes sa sprava Fico ako Meciar 2.0.

anonym_bc59b5
23. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_bc59b5 To nie je jedna jasna otazka, ale viac tem dokopy, a este aj s emociami
Ak chces odpoved, rozdel to na konkretne vecne otazky bez nalepiek ,a potom sa mozme bavit

@darmasiswa zase vseobecne bla bla bla. Nerobis ty pr v politike? skoda reci. Beriem to, ze nemas odpoved ani argumenty. Obkecavat mozes na strednej pri maturite, neskor tliachanie, kde sa nic nedozvies, uz nikoho zaujimat nebude.

anonym_257984
23. mar 2026
@anonym_a1f44a

@anonym_a1f44a ved nech si kradnú kolko chcú. Nikto tu nikde nenapísal, ze ina vláda kradnúť nebude. Ale to co robia ti nymandi aj vďaka ľudom ako ty je totálny výsmech.
Najskôr nech zabezpečia riadne fungovanie štátu a potom nech si nakradnu. Nie rozkradnúť cely stat a potom navyšovať dane a poplatky obyčajným ludom. Kazdemu sme ako stat nasmiech.
Ked je prázdna štátna kasa naco je okrem iného ledka na kukurici za 400tisic? (Davam iba jednu otazku, keďže nejak mate problem odpovedať ked ich je viac tak snad na jednu sa viete sústrediť. )

anonym_257984
23. mar 2026
@darmasiswa

@darmasiswa z teba by bol výborný politik😂😂 rozprávať dookola to iste a nikto nevie o čom vlastne kecas. Ok beriem to tak zw odpoved nemáš.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@darmasiswa zase vseobecne bla bla bla. Nerobis ty pr v politike? skoda reci. Beriem to, ze nemas odpoved ani argumenty. Obkecavat mozes na strednej pri maturite, neskor tliachanie, kde sa nic nedozvies, uz nikoho zaujimat nebude.

@anonym_bc59b5 To nie je bla bla, ale snaha o normalnu diskusiu.Ak ju nevies viest bez urazok a nalepie, ukazujes, ze nemas argumenty
Kludne napis, ked budes vediet polozit vecnu otazku

anonym_bc59b5
23. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_bc59b5 To nie je bla bla, ale snaha o normalnu diskusiu.Ak ju nevies viest bez urazok a nalepie, ukazujes, ze nemas argumenty
Kludne napis, ked budes vediet polozit vecnu otazku

@darmasiswa s tebou sa nikto nebavi doma, ked mas cas na rozhovory bez obsahu? Dakujem za ponuku, stravim svoj cas lepsie a efektivnejsie. Svoju sancu na odpoved si mala, skus niekoho ineho.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_257984

@darmasiswa z teba by bol výborný politik😂😂 rozprávať dookola to iste a nikto nevie o čom vlastne kecas. Ok beriem to tak zw odpoved nemáš.

@anonym_257984 Zatial si nepolozila ani jednu jasnu a vecnu otazku, a cakas odpovede na celostatnu krizu. Skus najprv formulovat konkretnu, vecnu a jasnu otazku bez utokov, potom sa mozeme bavit

anonym_257984
23. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_257984 Zatial si nepolozila ani jednu jasnu a vecnu otazku, a cakas odpovede na celostatnu krizu. Skus najprv formulovat konkretnu, vecnu a jasnu otazku bez utokov, potom sa mozeme bavit

@darmasiswa otázok som ti dala xy a zatial som odpoved nedostala. Teda si len umocnila svoju a podobnych nálepku. Takze dakujem, nemam záujem viesť takýto štýl komunikácie, je to pre mna stratený cas.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@darmasiswa s tebou sa nikto nebavi doma, ked mas cas na rozhovory bez obsahu? Dakujem za ponuku, stravim svoj cas lepsie a efektivnejsie. Svoju sancu na odpoved si mala, skus niekoho ineho.

@anonym_bc59b5 v pohodicke, asi nemas co povedat, nemusis to balit do utokov. Diskusiu si nezvladla od zaciatku tak sa tvaris, ze nemas cas
Kludne chod riesit svet inde, tu si len ukazala prazdne reci

anonym_bc59b5
23. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_bc59b5 v pohodicke, asi nemas co povedat, nemusis to balit do utokov. Diskusiu si nezvladla od zaciatku tak sa tvaris, ze nemas cas
Kludne chod riesit svet inde, tu si len ukazala prazdne reci

@darmasiswa Skoda, ze sa tu ludia nedaju zablokovat. Aka diskusia, okrem vseobecnych fraz si nic nepovedala, ani si na nic neodpovedala. Ak nazyvas diskusiou mlatenie prazdnej slamy, tak chod mlatit dalej a inde.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_257984

@darmasiswa otázok som ti dala xy a zatial som odpoved nedostala. Teda si len umocnila svoju a podobnych nálepku. Takze dakujem, nemam záujem viesť takýto štýl komunikácie, je to pre mna stratený cas.

@anonym_257984 Otazok si nedala xy, ale zmes tem a emocii. Ak chces odpovede, skus ich zhrnut do 1 az 3 jasnych konkretnych otazok ,na ktore sa da reagovat
A ak radsej koncis diskusiu namiesto jednej jasnej otazky, tak to hovori samo za seba

anonym_bc59b5
23. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_257984 Otazok si nedala xy, ale zmes tem a emocii. Ak chces odpovede, skus ich zhrnut do 1 az 3 jasnych konkretnych otazok ,na ktore sa da reagovat
A ak radsej koncis diskusiu namiesto jednej jasnej otazky, tak to hovori samo za seba

@darmasiswa Za teba hovori, ze si ani na jednu otazku neodpovedala. Tak naco stracat cas tvorenim troch otazok, ked nezvladas ani jednu.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@darmasiswa Skoda, ze sa tu ludia nedaju zablokovat. Aka diskusia, okrem vseobecnych fraz si nic nepovedala, ani si na nic neodpovedala. Ak nazyvas diskusiou mlatenie prazdnej slamy, tak chod mlatit dalej a inde.

@anonym_bc59b5 Ak pre teba diskusia znamena urazky a chaos bez jasnej otazky, tak potom chapem ze nic nedostavas. Ja som ta opakovane vyzvala na jednu konkretnu vecnu otazku, to si nezvladla
A ked niekto nedokaze ani to, tak problem nie je v odpovediach, ale v nom

anonym_bc59b5
23. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_bc59b5 Ak pre teba diskusia znamena urazky a chaos bez jasnej otazky, tak potom chapem ze nic nedostavas. Ja som ta opakovane vyzvala na jednu konkretnu vecnu otazku, to si nezvladla
A ked niekto nedokaze ani to, tak problem nie je v odpovediach, ale v nom

@darmasiswa Tak treti krat ta ista otazka. Uvidime, ako ju zahovoris po treti krat.
Odpovedz, co urobil tvoj Fico pre bezneho cloveka za 4 vlady a preco stat teraz krachuje, preco platime konsolidacne balicky a stat stale nema prachy.

anonym_a1f44a
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@anonym_a1f44a Tak mam volit Smer so vsetkymi ich dokazanymi zlodejinami a vysledkom vlady krachujuci stat, lebo podla teba su vsetci rovnaki ... a kto je tu potom debil a svato (s)prosty ak nie ty.
Podla tohto nemusela byt ani revolucia v 1989 a mohli sme mat stale Meciara a byt cierna diera europy mimo eu.

@anonym_bc59b5 keby nebola revolúcia v 1989, tak ani Mečiar by nebol 😉 takze by sme ho nemohli stále mať. Už vidím, aká si chytrá.

darmasiswa
23. mar 2026
@anonym_bc59b5

@darmasiswa Tak treti krat ta ista otazka. Uvidime, ako ju zahovoris po treti krat.
Odpovedz, co urobil tvoj Fico pre bezneho cloveka za 4 vlady a preco stat teraz krachuje, preco platime konsolidacne balicky a stat stale nema prachy.

@anonym_bc59b5 to stale nie je jedna otazka, ale tri rozne obsirne temy, a kazda z nich je velmi rozsiahla. Co urobil pre ludi, to je hodnotenie, a kazdy to vidi inak
Preco stat nema peniaze, to nie je o jednom cloveku, ale o rokoch rozhodnuti, ekonomike, krize a nastaveni systemu. Konsolidacne balicky su dosledok deficitu, nie jedneho rozhodnutia, a o ich spravnosti sa da diskutovat, ale je to velmi tazka a obsiahla tema. Skus to zuzit a skonkretizovat na jednu jasnu otazku, aby sa dalo zmysluplne odpovedat

anonym_a1f44a
23. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_a1f44a ved nech si kradnú kolko chcú. Nikto tu nikde nenapísal, ze ina vláda kradnúť nebude. Ale to co robia ti nymandi aj vďaka ľudom ako ty je totálny výsmech.
Najskôr nech zabezpečia riadne fungovanie štátu a potom nech si nakradnu. Nie rozkradnúť cely stat a potom navyšovať dane a poplatky obyčajným ludom. Kazdemu sme ako stat nasmiech.
Ked je prázdna štátna kasa naco je okrem iného ledka na kukurici za 400tisic? (Davam iba jednu otazku, keďže nejak mate problem odpovedať ked ich je viac tak snad na jednu sa viete sústrediť. )

@anonym_257984 ja sa mám stále rovnako, keďže môj blahobyt nezávisí od toho, či mi Matovič lebo vláda šupne nejaký bonus, ale sa sama starám o to, aby som zarobila.