icon

Politické rozpory s bratom

Dnes o 17:59

Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?

malapepka
Dnes o 18:52
@anonym_c89ecc

@darmasiswa tak ale niekto nedokáže rešpektovať okolie ktoré sympatizuje napríklad s kokotlebovcami, Danym Kollárom Bombicom 🧐
Či ty by si akože v pohode šla s takou osobou na kávu, dovolenku, oslavu a tváriť sa, že sme kamoši??? Ja teda nie

@anonym_c89ecc ak clovek vypusti politicke temy, vsimam si, aky je to clovek. A ano, ja by som isla na kavu aj s takymi, ak by to boli fajn ludia.
Ci je clovek dobry sa nemeria politickym nazorom. Ja si vsimam charakter.

anonym_a433f7
Dnes o 18:54

Už asi pred mesiacom som zachytila v správach, že máme v prepočte na 100 tisíc obyvateľov najvyššie percento invalidov medzi okolitými krajinami. Každá vláda by to riešila.

ludkka0407
Dnes o 19:04

Moj brat a ja mame diametralne odlisne nazory na politiku, ci sucasnu svetovu situaciu. Riesim velmi jednoducho, vypocujem, debatu nerozvijam a ideme na inu temu. Aby som sa kvoli politike "hadala" s clovekom, kt.mi je blizky? Naco? Debatovat mozem s detmi (uz aj teraz, ale aj neskor, ked budu starsie) a respektovat ich nazor a naucit ich respektovat ten moj a hlavne naucit ich klast otazky a aktivne pocuvat

anonym_8ce2ba
Dnes o 19:06

Prísť o brata kvôli politike? Gratulujem. Fico príde a odíde, ale tvoj život bude stále taký, aký si ho zariadis. Zjavne ostaneš sama takto. A tak ti treba

autor
Dnes o 19:07
@ludkka0407

Moj brat a ja mame diametralne odlisne nazory na politiku, ci sucasnu svetovu situaciu. Riesim velmi jednoducho, vypocujem, debatu nerozvijam a ideme na inu temu. Aby som sa kvoli politike "hadala" s clovekom, kt.mi je blizky? Naco? Debatovat mozem s detmi (uz aj teraz, ale aj neskor, ked budu starsie) a respektovat ich nazor a naucit ich respektovat ten moj a hlavne naucit ich klast otazky a aktivne pocuvat

@ludkka0407 a rovnako mame pravo obklopovat sa ludmi, s ktorymi mame nieco spolocne a ktori nas nerozculuju. Pre svoje vlastne dobro. Je to normalne. Ze cesty sa rozidu. Aj ked je to kvoli politike. Je to jeho slobodna volba.

anonym_c89ecc
Dnes o 19:07
@anonym_21a0a8

@anonym_c89ecc politický názor nie je to, podľa čoho si vyberám priateľov.

@anonym_21a0a8 ja zas nedokážem byť priateľ s vygumovanou hlavou a IQ 18

autor
Dnes o 19:08
@anonym_8ce2ba

Prísť o brata kvôli politike? Gratulujem. Fico príde a odíde, ale tvoj život bude stále taký, aký si ho zariadis. Zjavne ostaneš sama takto. A tak ti treba

@anonym_8ce2ba zjavne neostanem sama chvalabohu. Mam este maminu, ktora ma velmi podobny nazor, mam sestru, mam priatelov, kolegov a moje milovane deti. Jediny, kto ostane sam je moj brat so zenou. Lebo vsetci od nich bocia.

namornicka
@anonym_autor

@malapepka ma pravo na svoj nazor a ja mam pravo si vyberat do svojho zivota ludi, ktori mi vyhovuju. A ludi, ktori sa mi priecia zo zivota pustit.

@anonym_autor ano, mas pravo vyberat si ludi do svojho zivota a ked sa cez toto nevies preniest, tak ho proste pusti a vybavene. Kazdy clovek ma inde hranicu co toleruje a co je uz cez ciaru, ako vidis aj v tychto prispevkoch.

anonym_21a0a8
@anonym_c89ecc

@anonym_21a0a8 ja zas nedokážem byť priateľ s vygumovanou hlavou a IQ 18

@anonym_c89ecc vieš, keby si bola taká inteligentná, tak vieš, že človek s iq 18 nedokáže ani písať, či čítať, nie to ešte rozumieť politike či o nej diskutovať

anonym_8ce2ba
Dnes o 19:10
@anonym_autor

@anonym_8ce2ba zjavne neostanem sama chvalabohu. Mam este maminu, ktora ma velmi podobny nazor, mam sestru, mam priatelov, kolegov a moje milovane deti. Jediny, kto ostane sam je moj brat so zenou. Lebo vsetci od nich bocia.

@anonym_autor ... Tak snáď aj teba raz niekto odstaví len pre tvoj názor. Musíš byť veľmi smutná osoba

wolf_
Dnes o 19:11
@malapepka

@wolf_ toto je tiez cudny nazor, ze by si nemohla mat muza s inym politickym nazorom.
Predstav si, ze ked sme sa s muzom brali, boli sme rovnakeho nazoru. 10 rokov sme volili rovnako, nazory na svet sme mali rovnake. Posledne roky, cca od kovidu, sa nase nazory zacali odlisovat.
A teraz co... mam muza pobalit a rozviest sa?
Kde sa podela tolerancia a respekt?

@malapepka myslím si, že partneri/manželia robia rôzne (spoločné) rozhodnutia, ktoré na základe politického smeru môžu byť diametrálne odlišné. Preto rozlišujem medzi "okolím" (s ktorým sa v podstate nemusím zhodnúť nakoľko vo väčšine prípadov nemajú priamy vplyv na moje rozhodnutie, výchovu prípadných detí atď) a "mužom" (ktorý ten vplyv má rozhodne väčší). Neberiem to ako vec tolerancie a rešpektu, ale ako vec ne/kompatibility v rôznych otázkach, ktoré ja osobne považujem za dôležité.
Ale tak ako život nie je čierny a biely, tak ani toto. Samozrejme, že v prípade toho, že sa nejedná o spoznávanie/prvotné fázy vzťahu, ale po rokoch sa tie názory zmenia, tak nemávnem len tak flegmaticky rukou, že tak čau končím keď ideš voliť toho a toho. Ale záležalo by na mnoho ďalších okolnostiach - vrátane toho ako moc sa tie názory odlišujú, či sa jedná o radikalizáciu/sfanatizovanie/extrém, či a do akej názorové zmeny ovplyvňujú náš život/prístup k veciam, ktoré v živote riešime. A tak ďalej. Konieckoncov to, že ľudia menia po rokoch názor, prístup, životný štýl, príp. až osobnosť atď. sa deje aj mimo politických tém. A áno, ak sú to radikálne zmeny, ktoré priamo ovplyvňujú ne/fungovanie vzťahu, tak to happyendom končiť nemusí.

anonym_dc5b70
Dnes o 19:15

Vidíš , my sa ani o politike nebavíme, nemám ani len potuchy ako volili moji súrodenci a ich manž. pred 2 rokmi alebo v ktorýchkoľvek voĺbách, a aj tak sa vieme pohádať . O majetky.

autor
Dnes o 19:20
@anonym_8ce2ba

@anonym_autor ... Tak snáď aj teba raz niekto odstaví len pre tvoj názor. Musíš byť veľmi smutná osoba

@anonym_8ce2ba ja som práveže veľmi veselá osoba. Smutný je môj brat. A čo chcel, to má. Ako sa hovorí, kto chce kam... a tým nemyslím iba mňa. On si je strojcom svojho šťastia.

anonym_c89ecc
Dnes o 19:26
@anonym_21a0a8

@anonym_c89ecc vieš, keby si bola taká inteligentná, tak vieš, že človek s iq 18 nedokáže ani písať, či čítať, nie to ešte rozumieť politike či o nej diskutovať

@anonym_21a0a8 to bolo obrazne napísané. Keby si rozmýšľala, pochopila by si 🙃

anonym_a59cc3
Dnes o 19:26
@anonym_3c5daa

Mozem sa spytat, kde zistim detailnejsie informacie o krateni ID v pripade, ze sa invalidny dochodca zamestna/pracuje? Mockrat dakujem.

@anonym_3c5daa toto aj mna zaujima, nikde som to nepostrehla, ani nenasla na nete.

anonym_515a8a
Dnes o 19:28

@anonym_autor sice nie osm ficovolič, ale za to, že má brat svoj názor, si ho znenávidela ? Ako vážne? Skôr maš problém sama so sebou. Nech má každý svoj názor, treba sa to naučiť rešpektovať, aj keď ty, s tým nesúhlasiš. Ja som zasa proti lgbti komunite, čo zmôžem ak vyhrá ďalšie volby ps ? Nič, budem sa to asi musieť naučiť rešpektovať, s tým, že do mojej hlavy nikto nevtlčie nasilu, 45 pohlaví, a to poznám od narodenia len 2.

anonym_bc59b5
Dnes o 19:31
@anonym_9397cc

@anonym_autor tak toto už je naozaj choré. Viniť brata za jeho názor za svoj nešťastný život..toto nepochopím nikdy. Tento politický fanatizmus všetkých PS karov. Mala by si sa zamyslieť nad sebou a nie viniť celý svet.

@anonym_9397cc PSkarov? Ale nehovor. Nevykrikoval to Fico, ze Caputova je americka ku.va? Nevykrikuju to ficodementi, ze ked sa niekomu nepaci, tak ma z tejto krajiny vypadnut? Ste priam vzor tolerancie a lasky k bliznemu. A v nedelu na spoved nie?
Mam sa tvarit, ze je to v poriadku, ze tato krajina krachuje a tie dlhy budu splacat este deti nasich deti. Ze nebude na moj dochodok, aj ked cely zivot platim na inych ludi? Tvarime sa, ze je to v poriadku, ze tu vrazdia novinarov a Fico pracuje na tom, aby pustili Kocnera?

anonym_21a0a8
Dnes o 19:34
@anonym_c89ecc

@anonym_21a0a8 to bolo obrazne napísané. Keby si rozmýšľala, pochopila by si 🙃

@anonym_c89ecc ja rozmýšľam, len ti nastavujem zrkadlo, očividne si nepochopila

anonym_c89ecc
Dnes o 19:34
@anonym_21a0a8

@anonym_c89ecc ja rozmýšľam, len ti nastavujem zrkadlo, očividne si nepochopila

@anonym_21a0a8 😄 zlatko nemusíš mi nadstavovať zrkadlo. Ja presne viem o čom píšem

anonym_21a0a8
Dnes o 19:35
@anonym_c89ecc

@anonym_21a0a8 😄 zlatko nemusíš mi nadstavovať zrkadlo. Ja presne viem o čom píšem

@anonym_c89ecc veď vidím 😄

biba_18
Dnes o 19:36

@malapepka aký je charakter človeka, ktorý ignoruje svoľou vedomou voľbou to čo sa tu deje dnes? že jeho sestra s id ktorá podnikala je dnes zaťažená transakčnou daňou a k tomu jej bude krátený id? a preto budú mať jeho netere a synovcovia menej peňazí na dôstojný život. ako sa dá toto nebrať v úvahu keď sa bavíš s človekom??

biba_18
Dnes o 19:37

@anonym_515a8a a ako sa ti zhorší život ak by dostala lgbt komunita nejaké práva o ktoré bojuje?

anonym_c89ecc
Dnes o 19:40
@biba_18

@malapepka aký je charakter človeka, ktorý ignoruje svoľou vedomou voľbou to čo sa tu deje dnes? že jeho sestra s id ktorá podnikala je dnes zaťažená transakčnou daňou a k tomu jej bude krátený id? a preto budú mať jeho netere a synovcovia menej peňazí na dôstojný život. ako sa dá toto nebrať v úvahu keď sa bavíš s človekom??

@biba_18 biba vidíš, tu pohoda jahoda 😃 Možné, aj nemožné

autor
Dnes o 19:41
@biba_18

@biba_18 presne tak, v tomto si to absolutne vystihla. Ja to neviem odclenit, za mna je to absolutna stopka.

anonym_c422b2
Dnes o 19:41

Vtejto teme skoro vsetky hadzete spinu na fica,a v inej teme zase ako sa vsetko zneuziva.
A tu je super priklad toho,ako sa system zneuziva,lebo ved ked som invalid tak mam dochodok a nie pracovat.Tu zrazu Vam to vadi, v inej teme s tym mnoho zien suhlasi.
Ty teda bud invalid alebo riadne pracuj.

anonym_44eba1
Dnes o 19:42
@anonym_autor

My sa o politicke nerozprávame, ja jednoducho ho už nemôžem vidieť. Je mi z neho fyzicky zle. A to len kvôli Smeru.

@anonym_autor ak ti nijako inak neublížil, len svojím politickým názorom tak by som sa to snažila prekusnúť. Viete obidvaja aké máte politické názory a nesnažte sa toho druhého presvedčiť o svojej pravde. Ak ti vnucuje svoj názor povedz mu, že sa o tom už nechceš s ním baviť. Je to brat, dosť blízka rodina. Život je príliš krátky na to aby sme sa kvôli takýmto veciam nenávideli.

anonym_257984
Dnes o 19:43

@anonym_autor ja ta chapem. Pre mna su ficovolici totálni idioti. Dupľom ti, ktorí si fica obhajujú a ani za nic nepriznajú, ze túto krajinu vedie do záhuby. Ja ich neviem vystat, nedokážem tie dristy pocuvat. Oni iba melu svoju naučenú pesničku dookola a ani sa nezamyslia nad tým, kde je pravda.
A mas úplnú pravdu, sami si volíme okruh svojich najbližších a je na tebe, ci sa budes obklopovat ľuďmi, ktorí ti prinášajú do života radosť a pokoj. Nadávať na neho nemusíš ale mozes sa rozhodnúť, ci sa s ním chces stretavat. Je uplne normálne, ze vyhľadávame ľudi, s podobnými názormi a s ktorými sa cítime dobre.

anonym_257984
Dnes o 19:48
@anonym_515a8a

@anonym_autor sice nie osm ficovolič, ale za to, že má brat svoj názor, si ho znenávidela ? Ako vážne? Skôr maš problém sama so sebou. Nech má každý svoj názor, treba sa to naučiť rešpektovať, aj keď ty, s tým nesúhlasiš. Ja som zasa proti lgbti komunite, čo zmôžem ak vyhrá ďalšie volby ps ? Nič, budem sa to asi musieť naučiť rešpektovať, s tým, že do mojej hlavy nikto nevtlčie nasilu, 45 pohlaví, a to poznám od narodenia len 2.

@anonym_515a8a ja sa strasne smejem na tych vašich xy pohlaví😂😂😂 boze vy bezmozgovci, iba hlupo počúvate co vam smer nakecal. Akých 45 pohlaví? Pohlavia mame muž a žena, pár biologických rarít sa narodí nieco medzi ale to nie je take časté aby sa to bralo ako ďalšie pohlavie. Vy viete iba vytrhávat z kontextu a klamať. Kiežby ste sa zamysleli vlastným rozumom, ci nahodou neveríte hlúposti.
Prosim o skopírovanie alebo doloženie, kto kedy okrem koalície hovoril o 45 pohlaviach, lebo zatial som to od inych nepočula.

biba_18
Dnes o 19:48

@anonym_autor ja ti rozumiem. mám tak s kamoškou z detstva. mám ju rada, ale normálne s každou hovadinou s ktorou príde táto čvarga som na ňu viac a viac nahnevaná…

anonym_257984
Dnes o 19:52
@biba_18

@anonym_autor ja ti rozumiem. mám tak s kamoškou z detstva. mám ju rada, ale normálne s každou hovadinou s ktorou príde táto čvarga som na ňu viac a viac nahnevaná…

@biba_18 presne, moja velmi dobra kamoska, vyštudovala ing na ekonomickej a povie mi, ze Fico su pre ňu sociálne istoty a Kotleba je najsprávnejšia voľba 🥺 a ja som nevedela ci sa smiať ci plakat. Tak sa vyhýbam politickým témam a snazim sa na to nemysliet