Politické rozpory s bratom
Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?
@anonym_autor môj brat veru na také konšpiračné teóri,že dovi dopo 😅 a jeho politické názory tiež nehovorím,že aké sú rozdielne...keď príde na také reč tak bud ho ignorujem úplne alebo stocim na úplne inú tému...presviedčať ho viem ze nema zmysel a zas tiež mi to nestojí za to aby sme sa rozhodali..on ma svoju a ja zas svoju pravdu...neber si tak ku srdcu jeho názory, aj ty máš svoje.. môžeš ho skúsiť presvedčiť o opaku ale snaž sa no nebrať si to až tak osobne ak sa to nepodarí
My sa o politicke nerozprávame, ja jednoducho ho už nemôžem vidieť. Je mi z neho fyzicky zle. A to len kvôli Smeru.
@anonym_autor Našla si si obeť v svojom nešťastnom živote.
Prepáč, ale je to tak. Kvôli politike znenávidieť rodinu?
@anonym_515a8a ja sa strasne smejem na tych vašich xy pohlaví😂😂😂 boze vy bezmozgovci, iba hlupo počúvate co vam smer nakecal. Akých 45 pohlaví? Pohlavia mame muž a žena, pár biologických rarít sa narodí nieco medzi ale to nie je take časté aby sa to bralo ako ďalšie pohlavie. Vy viete iba vytrhávat z kontextu a klamať. Kiežby ste sa zamysleli vlastným rozumom, ci nahodou neveríte hlúposti.
Prosim o skopírovanie alebo doloženie, kto kedy okrem koalície hovoril o 45 pohlaviach, lebo zatial som to od inych nepočula.
@anonym_257984 ľudia sú tak sprostí, že nevedia odlíšiť že pohlavie sú len dve. A zároveň v tej svojej debilite ani len netušia, že to pred čím vyťahujú Krucifix sú sexuálne orientácie a preferencie 🙃 Neskutočne tupý národ keď sa tohto bojí 🫣
Chod sa porozpravat s psychologom aj psychiatrom. Mozno ti pomozu. A mozno nie. Chudak brat. Vinu za svoj pokazeny zivot hadzes na neho, ale velmi neopravnene. Mozeme sa vnutorne hnevat na to, ze nasa rodina ma iny politicky nazor, ale toto co robis ty je chore.
@anonym_autor namiesto toho aby si sa sústredila na zlepšenie svojho života,tak úspešne hľadáš a chceš preniesť vinu za svoj nie úplne ideálny život na brata a ostatných FICO voličov 🙈🙈🙈noo ešteže vas v tomto zmýšľaní neni veľa..
@anonym_7fd77e No nahodou,hovori spravne,,Co tito kumpani Fico a jeho kumpani spravili dobre..Ano, ale len pre seba,,Tvoj brat asi nebude moc spravodlivy,,ked ako slepy voli Fica,,,Vsak hadam SK narod sa zobudil .Dufam ,ze uz padnu. ,,este chvilku vydrzime..Ja budem asi volit Matovica, za jeho vlady nam ked len trosku bolo lepsie..keby doteraz Matovic vladol, uz teraz by sme sa mali jak v Rakusku
Neriešim, koho volí tvoj brat ...
ale ver tomu, že keď sa ti niečo stane, budeš potrebovať pomoc...alebo tvoje deti opateru - prvý prikluše tvoj nehodný BRAT !!!! - rodina, ktorú máš a ktorého zavrhuješ kvôli hlúpej politike.
akurát včera sme sa bavili s mužom - a nevedeli sme na to prísť. ohľadom čurilovcov. akým zázrakom je toto téma pre ficovoličov. prečo ficovoličom tak záleží na tom, aby nejaký im absolutne neznámi vyšetrovatelia išli do basy. nekradli, nevraždili, reálne nemali a nikdy nebudú mať dosah na fungovanie štátu - ale ficovoliči ich chcú v base. žiaden ficovolič mi toto ešte neobjasnil 😏
a ak to nie je téma ficovoličov - čo je ich téma? a nevadí im že fico sa venuje čurilovcom a ničomu inému?
to sú pre mňa záhady mysle voličov tejto čvargy…
@anonym_257984 ľudia sú tak sprostí, že nevedia odlíšiť že pohlavie sú len dve. A zároveň v tej svojej debilite ani len netušia, že to pred čím vyťahujú Krucifix sú sexuálne orientácie a preferencie 🙃 Neskutočne tupý národ keď sa tohto bojí 🫣
@anonym_c89ecc ja som nad tým tak minule rozmýšľala, ze to ze je niekto teplý ma nijak neobmedzuje ani nezasahuje do môjho života. Nemam pocit, ze by sa nejak extra pretŕčali, dokonca aj kamarátov mam homosexuálov a lesby. Ked sa mi nepáči nepozerám sa, nestýkam sa. Ale to, ze ltt vyžijeme momentálne a ta neistota co bude o rok o dva ci budu mat moje deti co potrebujú a zároveň rodicov co nedru ako otroci pritom zlodeji vo vláde maju nakradnuté na 10 životov ma teda ovplyvňuje vela. To, ze gaspar mohol to male dievcatko v aute kludne zabiť a oni este daju za vinu tej rodine aj ked on obiehal vo vysokej rýchlosti cez plnú auto, co odbacalo doľava ma tiez ovplyvňuje. A to nejdem pisat o plesnivých nemocniciach a padajúcich stropoch…
Super, okrem toho, ze si srackach, sa este aj rozhadas s najblizsou rodinou. Skvele.
Chápem Ťa, aj mne by bolo z brata na grcanie. Ja sa ale politike venujem intenzívne, ja by som sa s nim nepohádala hneď, ja by som ho doslova grilovala a dávala také otázky, že by Fica už v živote nevolil. A v celku by ma zaujímali jeho argumenty. Čo dodať... Ako tu niekto spomenul - rodinu si nevyberieš....
A prajem Ti nech sa ti v živote polepší.
@anonym_c89ecc ja som nad tým tak minule rozmýšľala, ze to ze je niekto teplý ma nijak neobmedzuje ani nezasahuje do môjho života. Nemam pocit, ze by sa nejak extra pretŕčali, dokonca aj kamarátov mam homosexuálov a lesby. Ked sa mi nepáči nepozerám sa, nestýkam sa. Ale to, ze ltt vyžijeme momentálne a ta neistota co bude o rok o dva ci budu mat moje deti co potrebujú a zároveň rodicov co nedru ako otroci pritom zlodeji vo vláde maju nakradnuté na 10 životov ma teda ovplyvňuje vela. To, ze gaspar mohol to male dievcatko v aute kludne zabiť a oni este daju za vinu tej rodine aj ked on obiehal vo vysokej rýchlosti cez plnú auto, co odbacalo doľava ma tiez ovplyvňuje. A to nejdem pisat o plesnivých nemocniciach a padajúcich stropoch…
@anonym_257984 tak vidíš, podĺa koník logiky máme byť vlastne super kamoši so zrúdami tohto režimu. Mňa osobne tiež štvú iné problémy fungovania bežných dní, nie nejaký penis, vagína a či miluje chlap chlapa, alebo žena ženu.
To sa politikom clovek uz narodi, alebo kazdy clovek sa moze stat politikom a dostat sa az do vlady? Preco sa ti, co nadavaju na politikov sami nestali politikmi?
@anonym_autor Gratulujem,takze si skocila na Ficovu vojnu. Jemu ide presne o to. Rozostvat spolocnost,rodiny.. smutne,ze ludia tak strasne prezivaju politiku. Aj u nas mame ficovolicov a ja Fica neznasam,ale aby som sa kvoli tomu vadila s rodinou? Co som na hlavu padnuta? Ano,stvu ma ich nazory,ale laska k rodine mi je prednejsia ako hadky pre politiku.
To sa politikom clovek uz narodi, alebo kazdy clovek sa moze stat politikom a dostat sa az do vlady? Preco sa ti, co nadavaju na politikov sami nestali politikmi?
@anonym_98055f Práve to, že nikdy nebudú politici, ktorí budú robiť tak, aby bol s nimi každý spokojný, spoločnosť je rozdelená a to nielen na Slovensku. Ale svoj osobný život si každý zariaďuje sám, zbytočne nadáva na brata či politikov. A treba si aj dobre naštudovať nové zákony, lebo ja som ešte nikde nečítala, že sa ide niečo také robiť, že budú pracujúcim ID znižovať dôchodky. A čo ak sa to autorky nebude vôbec týkať, a robí zbytočné problémy v rodine.
Rozumiem ti,ja tiez pohrdam tymi jednoduchymi ludmi co toto zvolili.Pohrdala by som aj vlastnym muzom keby ich volil.Tazko radit,nie nadarmo je politika no go tema v rodinach.Ale pozri na Tanu Pauhofovu,Adelu Vinczeovu.Oni to maju rovnako a snazia sa s nimi nejak vychadzat.Adela sa uz k tomu aj vyjadrovala,mozno by ta mohla inspirovat.
@anonym_7fd77e No nahodou,hovori spravne,,Co tito kumpani Fico a jeho kumpani spravili dobre..Ano, ale len pre seba,,Tvoj brat asi nebude moc spravodlivy,,ked ako slepy voli Fica,,,Vsak hadam SK narod sa zobudil .Dufam ,ze uz padnu. ,,este chvilku vydrzime..Ja budem asi volit Matovica, za jeho vlady nam ked len trosku bolo lepsie..keby doteraz Matovic vladol, uz teraz by sme sa mali jak v Rakusku
@anonym_7add22 svata prostoto 🙈🙈😂😂😂😂😂
@darmasiswa tak ale niekto nedokáže rešpektovať okolie ktoré sympatizuje napríklad s kokotlebovcami, Danym Kollárom Bombicom 🧐
Či ty by si akože v pohode šla s takou osobou na kávu, dovolenku, oslavu a tváriť sa, že sme kamoši??? Ja teda nie
@anonym_c89ecc pre mna je dolezity respekt bez ohladu na politicky nazor, stretnem sa s kymkolvek, ak si mame co povedat, politicky nazor aj tak realne u nas nic nezmeni, nebudeme mat ani viacej chleba, ani lepsi zivot, naopak, zda sa, ze nas to rozdeluje, co politikom naramne nahrava, a skutocny prospech maju z toho iba politici a ich plateni aktivisti
@anonym_515a8a ja sa strasne smejem na tych vašich xy pohlaví😂😂😂 boze vy bezmozgovci, iba hlupo počúvate co vam smer nakecal. Akých 45 pohlaví? Pohlavia mame muž a žena, pár biologických rarít sa narodí nieco medzi ale to nie je take časté aby sa to bralo ako ďalšie pohlavie. Vy viete iba vytrhávat z kontextu a klamať. Kiežby ste sa zamysleli vlastným rozumom, ci nahodou neveríte hlúposti.
Prosim o skopírovanie alebo doloženie, kto kedy okrem koalície hovoril o 45 pohlaviach, lebo zatial som to od inych nepočula.
@anonym_257984 jediný bezmozgovec si ti ty. Este byvala prezdientka menovala, ako sa všetky pohlavia volaju a stačí otvoriť internet a uvidiš ake pohlavia tie icch 45 je. Nikde nepocitam biologicke rarity, ktore je vlastne narodenim a sposobene poskodenim chromozonov pri oplodneni ako postihnutie a ako neviem kto tu klame, ocividne ta moj nazor rozzúril daj si radšej cokoladu
To, čo popisujete, nie je len konflikt o politike. Je to presun hnevu a bezmocnosti na konkrétnu osobu, ktorú máte po ruke, na brata. váš nervový systém je dlhodobo pod tlakom (financie, deti, neistota) a potrebuje niekde „vybiť“ napätie. Politika sa stala spúšťačom, ale skutočná emócia pod tým je strach a pocit nespravodlivosti. A ten si vaša myseľ zjednodušila: „on za to môže.“ To je pochopiteľné, ale zároveň vás to uväzňuje v cykle hnevu, ktorý vás stojí energiu, ktorú teraz nutne potrebujete inde. Skúste sa na to pozrieť inak: váš brat nie je systém. Je to človek, ktorý urobil voľbu, možno z iných strachov, hodnôt alebo informácií. To neznamená, že s ním máte súhlasiť. Ale ak z neho spravíte „symbol všetkého zlého“, pripravujete sa o možnosť mať aspoň jeden stabilný vzťah vo svete, ktorý je pre vás už teraz dosť nestabilný. Nastavte si hranicu, o politike sa s ním nerozprávajte vôbec. Nie preto, že by to nebolo dôležité, ale preto, že vy si teraz nemôžete dovoliť ďalšie emocionálne vyčerpanie. Keď téma príde, pokojne ju ukončite vetou: „toto je pre mňa príliš citlivé, nechcem sa o tom baviť“. To nie je slabosť. To je regulácia. Ak by váš brat zajtra zmenil názor a volil „správne“, naozaj by sa váš život zmenil natoľko, aby zmizol ten hnev a tlak, ktorý cítite? Alebo by si vaša myseľ našla ďalší dôvod, kam ho presunúť?
@anonym_257984 jediný bezmozgovec si ti ty. Este byvala prezdientka menovala, ako sa všetky pohlavia volaju a stačí otvoriť internet a uvidiš ake pohlavia tie icch 45 je. Nikde nepocitam biologicke rarity, ktore je vlastne narodenim a sposobene poskodenim chromozonov pri oplodneni ako postihnutie a ako neviem kto tu klame, ocividne ta moj nazor rozzúril daj si radšej cokoladu
@anonym_515a8a no veď nám sem skopíruj link ako vymenováva 45 pohlaví keď si taká odvážna 😂 či len tárať do vzduchu klamstvá že to je také vaše. A nie intersexualita nie je postihnutie ani chromozómové poškodenie je to prirodzená variacia biologických znakov. 🤦🏼♀️🤦🏼♀️áno takí hlupaci ma veru zdvíhajú zo stoličky ale čokoládu nepotrebujem ukludnim sa predstavou, že vy za svoje postihnutie jednoducho nemôžete😅
@anonym_515a8a zbytocne minas slova, uz len debata o terminologii trans a gender a pohlavia a rozdiel medzi xyz pohlaviami je zabijanie casu, neskac na tie chore vyplody, co v minulosti mali nazov diagnozy
@anonym_257984 sladka nevedomost 😅, urcite ini politici pripravia stastnejsi a lepsi zivot 😅
@anonym_autor To sa pohadas s clovekom, ktory je tvojou rodinou a mas naňho averziu len kvoli ludom, ktorym na nas absolutne nezalezi????????
Samozrejme, ze sa mi to tu nepaci, ako to je, ale zaroven ani neverim, ze tu bude, nech sa dostane k moci ktokolvek.
nuz keby ludia mohli volbami nieco zmenit davno by im bolo pravo volit vzate. ludia si radi myslia ze maju nejaku moc. az na to ze nie.
Bola som druhacka na zakladke, ked padol komunizmus. Odvtedy si pamatam, ako sa u nas navstevy koncili hadkou kvoli politike. A to od komunizmu bolo tych vlad neurekom. Politicke temy skratka koncili burlivo. Vzdy bol jeden proti druhym, druhy proti prvym. Ani tieto hadky nie su ine od tych spred 30 rokov.
Nechapem, preco ludia su k sebe taki kruti a znenavidia sa kvoli politikom, ktorym sme ukradnuti. Co je svet svetom, vrchnost kaslala na lud, ten sa musel o seba postarat. Ale vtedy aspon obycajni ludia drzali spolu. Teraz sa rozostvavaju rodiny, kamaratstva koncia kvoli politike. Ako moze byt vo svete mier, ked si ho nevieme vytvorit aj okolo seba.

@anonym_autor ja ta chapem. Pre mna su ficovolici totálni idioti. Dupľom ti, ktorí si fica obhajujú a ani za nic nepriznajú, ze túto krajinu vedie do záhuby. Ja ich neviem vystat, nedokážem tie dristy pocuvat. Oni iba melu svoju naučenú pesničku dookola a ani sa nezamyslia nad tým, kde je pravda.
A mas úplnú pravdu, sami si volíme okruh svojich najbližších a je na tebe, ci sa budes obklopovat ľuďmi, ktorí ti prinášajú do života radosť a pokoj. Nadávať na neho nemusíš ale mozes sa rozhodnúť, ci sa s ním chces stretavat. Je uplne normálne, ze vyhľadávame ľudi, s podobnými názormi a s ktorými sa cítime dobre.
@anonym_257984 👌👌👌