icon

Pomáha vám partner s domácnosťou?

28. jún 2020

Ahojte, pomaha vam vas partner s domacnostou, ked on sa stara o vsetko okolo domu?
Mam pocit, ze nic ine nerobim, len varim a upratujem a varim a upratujem a stale dokola. Uz mi to leze na nervy, najradsej by som utiekla niekde, kde by som aspon tyzden nemusela nic robit.

Strana
z3
cervenaruza123
28. jún 2020

Ale aj tak netreba nechat chlapov sa prilis flakat, aj ked nas prejdu nalady 😀

pseudomonas87
28. jún 2020

To bude asi taká mini depka, to mávam z domácnosti aj ja, mm navarí, riady sprace umývačku a tak, povysava, čo neurobí to sú kúpeľne, inak sa to dá, ale k veci co som chcela, ja som si nedávno vymyslela že budem upratovať zónovo. V pondelok napríklad kúpeľne, v utorok spálňu, v stredu pracovna, atď s tým ze napríklad v piatok ešte umyjem podlahy v celom byte. Víkend voľný, čas na rodinu, výlety. Zatiaľ to ešte nemám úplne zabehnuté ale sama som zvedavá ci sa mi to bude pozdávať.
No a veľa zapájam robotický vysávač. To je veľký pomocník.

daganov
28. jún 2020

drahý ti povie, kde videl prach, alebo pavučinu? A čo konkrétne robí doma a okolo domu on? A koľko času to zaberie jemu a koľko tebe spolu s varením? A že sa nechce najesť vonku? No tak si bude musieť níečo urobiť doma, lebo ty sa vonku naješ a zase tak výrazne sa tým varením doma neušetrí, ak si skutočne započítaš všetko. Mne keby môj partner povedal, že niekde v dome videl pavučinu, tak by som sa ho spýtala či ju odstránil, alebo si ju odfotografoval. 😒
Ty musíš v prvom rade zmeniť svoje myslenia a následne svoje správanie. Ty máš výčitky? Ja nie, už dávno nie. Varila si džem, ak máš vlastné ovocie, tak to ešte chápem, ak nie, tak pre dvoch ľudí je to zbytočné. Koľko pohárov za rok zjete? Ak zaplatíš ovocie, cukor....tak ušetríš, no dokopy nič moc. Áno, beriem argument, že vieš, čo do toho dávaš. To je v pohode, pokiaľ ťa to teší, napĺňa, relaxuješ pri tom, ale nie vtedy, keď máš takéto pocity. Snaž sa držať hesla - keď veci neurobím, tak nebudú. Nedá sa to vždy, ale niekedy to pomáha uvedomiť si, čo je v živote skutočne dôležité.

evkamotka
29. jún 2020

Domáce práce robime obaja ale manzel viac. Vari len on, upratuje viac on(optimalizujeme cas, ze ja napr idem s detmi von a on zatial sikovne uprace). Mame 2 male deti, starame sa rovnako ved su nase, nie moje/jeho

autor
29. jún 2020

@daganov no rad ma upozornuje co kde vidi...uz som mu povedala, ze ja ti nechodim po vonku a neriesim co kde mas “zle”, ze neriesim jeho neskutocny bordel v garazi. Teraz robi ploty a pristavbu, ktoru si vymyslel (ako ja ten dzem), preto som bola asi taka mimo, ze on si robi svoj konicek, zveladuje si vonkajsok a ja by som obcas bola rada, keby sa na to vykaslal a pomohol obcas mne... ale co uz, musim sa aj ja naucit mat v pazi. A ten dzem mame z nasho ovocia a som ho porozdavala po rodine, to bola taka oddychovka, nieco mimo kolotoca🙈
Mas pravdu, vdaka 🙂

letfenixa
29. jún 2020

Mne v začiatkoch vzťahu tiež raz partner povedal, že tam je pavučina. Povedala som mu, nech sa páči, tam je vysávač, odprac ju. Zamyslel sa a povedal, že mám pravdu.

luccija
29. jún 2020

Niečo robís zle, alebo si mega pedant. Smuha na umývadle je taká katastrofa?Urobiť rezne pre 2 ľudí?Čo Ťa má muž upozorňovať na pavučiny?
2 mladí ľudia bez dieťaťa by mali ráno vypadnúť z domu niekde sa najesť a mať krásny deň.Ked budeš doma všade uvidíš neporiadok a to, čo by si ešte mala spraviť.Ked budeš mať dieťa všetko na teba spadne toľko povinnosti jednou rukou variť druhou cikať dieťa nedovol to a chlapa treba spoločne zapriahnut.Preco chodievaš na aktivity sama?Si šťastná v manzelstve?
Ak by ste sa 2krat išli najesť za gastrolístky do týždňa bol by kľud.Ak aj ratam každý deň 2 lístky x 20 pracovných dní je to úžasná suma bez námahy varenia cez víkend si varte.

zuzka_zuzicka
29. jún 2020

Bývame síce v byte ale myslim, že úlohy máme rozdelene rovnomerne, pomôže mi s pradlom (aj sám vyperie, vyvešia, zvesí, uloží do šatníka), pomáha so psami, vykladá umývačku riadu, smeti sú tiež jeho záležitosť, aj ustlať vie, som rada, že je taký.... No myslím že podiel máme rovný.

ckatka
29. jún 2020

Jaaaaj moja...sa.zblaznis keď budeš mať deti.
My sme dlho žili sami so psom...v garsónke 35m štvorcových...to bolo upratané raz dva. Len spávať sme tam chodili...A ja občas home office.
Odkedy sme v dome, 200m štvorcových plus mala záhrada a dvor, pes, dieťa, druhé dieťa na ceste...ešte nemám pocit, že sme tu mali fakt ze upratané 😂😂😂 BA...raz keď som dostala pod stromček upratovaciu catu pred Vianocami. To bolo super!
Ale...co.pomaha mne...zbavila.som sa co najviac veci. Predmetov. Lapacov prachu...blbosti...nepoužívaných veci...
Vysavat musíme furt lebo pes. Prať a skladať oblečenie tiež. Nezehlim. Nič. Vôbec. Prach vysavam nadstavcom so.stetinami je to raz dva. Kúpeľňu umýva manžel a dvakrát do roka poriadne upratovačka.
Variť denne by ma nedonutil nikto. Všetko čo varím musí.byt aspoň na dva dni, polievka aj na tri. A striedame sa, raz varím ja, raz manžel. A aspoň raz do tyzdna jeme vonku. Večere mame obvykle suché. Chlieb s niečím, veľa robím nátierky, zelenina, alebo jogurt a vločky a podobne.
Pomohlo aj to ze pes nemá prístup do dvoch izieb takže bordelu je tam menej. Naučil.sa. Takisto dieťa nesmie nosiť hračky z detskej. Piclo by ma upratovať to z celého domu.
No a potom dosť pomáha trosku oslepnut. Ze nie je umyté zrkadlo? Sral to.pes. Pokým si vidím vytlačiť vyrazku, je to.okej 😂😂 Ze je niekde pavučina? Pavúky chytajú komáre. Nechám ho žiť. Keď mám náladu 😂😂
Ze je niekde pohadzane oblečenie? Neriešim netriedim tresknem to do práčky a zo snur si každý pozbiera svoje...

daganov
29. jún 2020

no to, že ťa rád upozorňuje, treba čo najskôr stopnúť. Daj mu najavo, že domácnosť je vaša, nie tvoja, čiže aj tá pavučina je aj jeho a dokonca na počudovanie je jeho aj vysávač, tak ho môže použiť. Mne to trocha pripadá, akoby ste ani nežili spolu, ale vedľa seba, píšeš, on si robí svoj koníče, zveľaďuje si vonkajšok - veď ho zvaľaďuje aj pre teba, nie? Myslím, že by pomohlo vypadnúť niekam na víkend a porozprávať sa

lavender273
29. jún 2020

Nie 💩

karolinakr
30. jún 2020

Pavučina je tvoja aj vysávač je tvoj😄😄

evkamotka
30. jún 2020

Pocuvaj daj priklad. Co denne upratujes? Lebo ja mam 2 male deti a upratujem raz za tyzden(kupelna, wc, prach, kvety, podlahy). Pre predstavu. Tiez co to varenie. Nemate obedy na dennom menu? Gastrace? Preco denne varis?

simoonas
30. jún 2020

My bežné každodenné aktivity nemáme nejak rozdelené. Keď doperie práčka tak ten kto môže ide povešať prádlo, to isté s umývačkou. Čo sa týka varenia varím každý deň a ked príde priateľ skôr z práce a chce priložiť ruku k dielu tak popri tom ako varím naloží riad do umývačky. Keď stihnem veľké upratovanie, ktoré robím zväčša v sobotu urobiť cez týždeň, preťože dôjdem skôr z práce (vo štvrtok alebo v piatok ) tak upratujem sama. Ak sme cez víkend doma tak priateľ automaticky pomáha, nikdy som mu nemusela hovoriť aby mi s niečim pomohol. On vždy tvrdí, že mu je blbé sedieť na gauci zatiaľ čo ja okolo neho utieram prach, vysávam aťd 🙂

neviemodpoved
2. júl 2020

moj muz robi vsetko... Bud on je z malou a ja upratujem alebo naopak 👌

julix1
13. okt 2024

ešte, aby nepomáhal

Strana
z3