icon

Pomáhajú vám svokry a matky s deťmi?

27. jan 2025

Ahojte , neberte to v zlom . Chcem sa len spýtať ako je to u Vás . Či Vám pomáhajú svokry alebo matky s deťmi . Len v skratke , mám 2 ročného syna a dvojmesačné bábätko . S našim prvorodeným to bol extrém, mal koliky a ťažký reflux , pri ktorom sa každý deň dusil , nevedel sa nadýchnuť aj sme skončili v nemocnici . Po sekcii to bolo ťažké sa hneď starať . Malý je odmalička extrémne náročný , mal poruchy spánku , extrémne hyperaktívny nedá sa nijak vybiť doslova . Nikto nám niekdy fyzicky nepomahal . Moja matka sa rozhodla že jediná dcéra ju nezaujíma , a ani jej jedine vnúčatá .. takže ona ani nevie ako sa majú a vyzerajú - tak logicky nechodí k nám , proste žiadny kontakt. Ale to je jej rozhodnutie , kde sa stalo kopa iných problémov ktoré mi spôsobila .. ale to nejdeme riesit tu.. Ale .. moja svokra vie aká je situácia a pred pôrodom druhého bábätka mi povedala že pomáhať majú matky od dcéry . Je podľa Vás toto tvrdenie správne ? Keď vie akú máme situáciu od mojej matky plus nevieme sa ani na sekundu zastaviť pri deťoch s mužom . Nejde o lutovanie len ma zaujíma Vás názor že či matka od syna nemá pomáhať varovať vnúčatá . Takže nepomáha nie len moja matka ale nikdy ani ťuk svokra .
Ďakujem . Prosím poste úprimne 🙂😃

Strana
z5
really8
27. jan 2025

Svokra si len vymyslela nieco aby sa obhajila. Babka ako babka

evcagabi
27. jan 2025

Ja mam pomoc od oboch 🤷‍♀️

dskjhfdlkdjhl
27. jan 2025

Na deti sme boli sami dvaja s manzelom, ani jedna babka sa nikdy nespytala, ci nepotrebujeme pomoc, ked som moju mamu raz poziadala, tak odmietla, takze sme sa zariadili podla situacie a prezili sme.

colsami
27. jan 2025

Svokra je blizko a sama ma vazne problemy, takze miesto pomoci mame len starosti. A rodicia su daleko, takze pomahat chcu a ked sme spolu je to raj, bohuzial to nie je casto. Takze len treba vydrzat, ked su deti naraz a malicke, je to masaker. Ale, my sme ich chceli a ked sme ich chceli, ani sme nepocitali, ze nam niekto bude pomahat. Ak nevladzes, odporucam, naozaj, najdi si opatrovatelku, aspon raz za cas par hodin, kludne studentku, nech sa hra s Tvojim 2rocnym a Ty si trochu oddychnes.

elviku11
27. jan 2025

niektorým pomáhajú, niektorým nepomáhajú. Táto informácia od iných ti nijak v tvojom prípade nepomôže.

selena_luna
27. jan 2025

Ja mam pomoc len od svokry paradoxne. Su to jej vnucata a chce si ich uzit.

lauriik
27. jan 2025

Tak snad je jedno ci je vnuca od dcery alebo od syna 😏 Asi nema zaujem pomahat a tak si vymyslela trapnu vyhovorku.

maryetta
27. jan 2025

A tvoj muz ma sestru? Resp pomaha svokra svojej dcere podla jej tvrdenia?
My zijeme daleko od rodicov. Takze si musime poradit sami. Ak je to ale ozaj tazke. Nevyhnutne. Tak pride svokra-jej sa da skor prist a vziat volno. To ale tak raz za 2-3mesiace.

tramtada31
27. jan 2025

Tiez sme boli na všetko sami, nikto neprisiel ani pokocikovat (raz došla svokra sestry😀, tak vdaka bohu aspoň za to). Svokru ešte finančne musíme dotovať, záujem o deti z jej strany nikdy nebol a teraz s nou mame veľké problemy kvôli jej zdravotnému stavu, takze ja som nazoru, že lepsie bolo, ked sme o nej ani nevedeli.

ktobytobolpovedal
27. jan 2025

Ano, mam pomoc od oboch. Ale oni to neberu ako pomoc. Oni tie deti zboznuju. Svokra mi velakrat zavola, ze posli deti a porob si, oddychni..pohram sa s nimi… cize za toto som ja velmi vdacna, ze aj moja mamina aj svokra su skvele zeny, ktore by sa pre vnucata rozkrajali 😅

ktobytobolpovedal
27. jan 2025

Este dodam, nikdy som to nezneuzila a neberiem to ako samozrejmost…

lenka2710
27. jan 2025

Nám tiež nikto nepomáhal, všade kde som šla, išli aj deti, či úrady, či lekár, či kadernik! Muž chodil na týždňovky nejaký čas, takže sme boli sami! Nikdy som sa na nikoho nespoliehala, len sama na seba! Nepoviem, keď prišli na návštevu, tak sa s deťmi pohrali, ale to je asi tak všetko 🤷‍♀️

biba_18
27. jan 2025

mne pomáhali obe a ja som im obom vďačná ..

miroslava21
27. jan 2025

Mam dvoch synov, ked raz budu mat svoje deti je pre mna samozrejme pomahat a venovat sa im. Snad budem mat stastie na nevestu, ktorej to nebude prekazat 😉

beronsche
27. jan 2025

Všetko je to o vzťahoch. Neexistuje žiadna povinnosť, žiadne pravidlá.
Ak sú vzťahy srdečne, aj záujem o vnúčatá je úprimný..

Mne rodičia pomáhali a stále pomáhajú, ak naozaj potrebujem, ale situaciu nezneužívam. S deťmi majú výborný vzťah, moje deti ich milujú.
Svokra občas prišla postrážiť, výnimočné. Svokor je pre deti cudzí človek, nemá záujem..

nikoleta999
27. jan 2025

Ja mám pomoc len od svokry a svokra aj to až po roku, malý prešiel ťažkou operáciou asi mali strach prvý rok, ale potom to už išlo a teraz by sa pre neho aj rozdali ... Je od mojej mamy dokonca o 15 rokov staršia a lieta za malým, ako mladica ... Mňa mrzí, že moja mama nieže by nemala záujem, ale jej sa jednoducho nechce, odvykla si od všetkého, čo sa týka malých detí, ale ja som manžela na to upozorňovala už pri tehotenstve, že od mojej mami nečakám, žiadnu pomoc. Ale zamrzela ma aj moja sestra, ja ani nepočítam koľkokrát som jej opatrila jej deti, pokočíkovala, bola s nimi, keď ona musela ísť do práce, pokupila im, zobrala ich kade tade. Toľko sa dušovala, že keď budem mať ja raz detí všetko mi vráti. A vrátila v štýle, že raz potiahla kočík a raz si ani nespomenula na narodeniny môjho syna a tento rok sa spamatala az vtedy, ked videla fotku, že oslavujeme ... Taktiež jej vyhovuje, že ma svoj svätý pokoj, keď príde z práce, nie starať sa o malé dieťa, ale je to smutné, keďže nejde o žiadne cudzie dieťa, ale jej synovca ... ALE nemôžem nikomu nič rozkazovať ...

tiezjedna
27. jan 2025

Nám pomáhali obe naše skvelé babičky, keď boli deti malé, ale nie pravidelne, skôr príležitostne, alebo keď sme chceli s manželom niekam odletieť... Ani jedna nebýva nablízku. Teraz už chodia sporadicky, jedna má vysoký vek a cesta vlakom je 5 hodín, druhá má veľkého psa, o ktorého sa jej nemá kto postarať. Našťastie už máme jednu dcéru dospelú, takže keď chceme niekam frnknúť, tak sa nemá problém o mladších súrodencov postarať❤

radula17
27. jan 2025

Mne nikdy nepomáhal nikto. Ale bývame ďaľej takže to ani moc nejde.

nops
27. jan 2025

Rodičia milujú moje decká(sú už veľké),som im veľmi vďačná za pomoc,vždy som mala náročnú prácu a strážili,brali zo škôlky,na prázdniny,keď boli choré aby som nemusela na OCR.Robia to dobrovoľne,ponúknu sa,málokedy ich žiadam.

timea301196
27. jan 2025

Tak za nas pomáhajú obe ako sa da. Obidve postrážia. U oboch deti spia. Svokra býva pri nas tak tu aj chodí. Mne to nevadí mám ju veľmi rada a veľmi mi pomáha. Dokonca jej poviem viac ako máme. Máme pekný vzťah. 🙂

biba_18
27. jan 2025

ale na druhú stranu - babkám sa to vráti - či to dobré alebo aj zlé - moje už dávno dospelé dieťa ich navštevuje, telefonuje s nimi, pomáha keď treba ... čo do toho dieťaťa vložili, sa im teraz vracia ...

luccija
27. jan 2025

Keď bolo treba ísť k lekárovi, na úrad či sme stavali dom pomáhali vždy iba moji rodičia.Svokor nás raz zobral na vylet do Viedne on je chudák pod nadvládou svokry🙂ale dobrák len radšej sa stiahne.A svokra postrážila 2x u nej doma inak 0 bodov.Tak tvoja svokra to asertivne povedala na
plné ústa, že nemáte rátať s pomocou.Rodina je rodina nie su vnúčatá iba jednej babky to bola trápna výhovorka, ale zase vy ste rodičia naozaj nie je povinnosť starať sa o vnucata, ale zase ide aj o cit, záujem o vnúča nie každý má veľké srdce a lásku

simca06022011
27. jan 2025

Mne tiez nechodil nik pomahat, ale ja som si vedela vzdy pomoct sama. Aj bez chlapa, ten bol zvacsa v praci 6-18/19 :DD Ale napr. mam rodinu, kde naozaj prave svokra chodi, cestuje busom 200km za vnucatami od ich narodenia, ci na predlzeny vikend, alebo dovolenku vezme albeo hocico, aby pomohla ked treba, alebo uz su vacsie deti,tak jej ich aj dovezu...

sense
27. jan 2025

Mama mi pomáhala istú dobu po rozvode aby som nemusela hľadať opatrovateľku, a keďže nebola ešte v dôchodkovom veku som ju kvázi zamestnala ako opatrovateľku (nežijeme na SVK). Inak nepomáhal nikto keďže rodina 1000km od nas. A keď bolo treba platená opatrovateľka
Vieš ono je úplne jedno ako to majú iní, ty sa musíš zariadiť podľa toho ako to máš ty

mane01
27. jan 2025

Nikdy mi ani svokra ani mama nepomahali, jedna este pracovala, ked boli deti male. Ani k nam nechodili. Ked tak, isli sme my pozriet ich. Nikdy by mi nenapadlo chciet od nich, aby mi pomahali s detmi.

jablkovastrudla
27. jan 2025

Nam nepomaha nikto, svokrovci su skveli ale ziju daleko plus pracuju.Moja mamina je uz starsia ale ked sme boli doma tak nevymenila synovi jednu plienku, ale kazdemu sa stazovala ako mi musi vela pomahat 😏 U nas to bolo tiez narocne, mladsi mal reflux ale taky ze prereval dni, spanok bol 3 krat po 20 minut a zbytok dna plac. Tiez sme skoncili v nemocnici par krat lebo som sa fakt bala ze malemu praskne nejaka cievka v mozgu z toho placu, nakoniec mu dali lieky a az to trochu pomohlo. Ale prvy rok bol u nas hrozny a starsieho syna to tiez dost poznacilo. Mne tu blizko zije sestra takze ona obcas dobehla, ako emocionalna podpora 🩷
A babke sa to vrati, potom nech sa necuduje ked s vnucatami nebudu mat ziadnu vztah, lebo ten sa buduje a nie iba ked sa to jednej strasne hodi.

lucia13022023
27. jan 2025

Možno to závisí ako sú zvyknuté..
Moja starká pomáhala obom dcéram, čiže mojej mamine a tete. Moja mamina a teta taktiež pomáhajú s ich vnúčatmi. Čiže od maminy ale aj ocina mam veľkú pomoc, môj malý ich zbožňuje.
Od svokry zas pomoc nemám. Keď tam prídeme, zahrá sa s malým ale máličko. Ona ale vravela, že nikdy pomoc od nikoho nemala, že ona sa všade vlacila s deťmi. Neviem no..

pohodacka03
27. jan 2025

Pomahali aj nasi aj svokra. Dorabali sme veci okolo domu, tak ked sa robilo, postrazili deti obe, aby som ja mohla makat tiez. Niekedy som mala okolo nich viac starosti ako keby som bola na deti sama. Teraz mam 3 deti a svokra sa stara o jej mamku, ktoru nemoze nechat samu, cize nechodi(su to jej jedine vnucata). A moja mama mi povedala, ze ani jej nikto nepomahal(co nie je pravda, kedze mna strazila babka aj starsi surodenci a surodencov zase strazil dedko casto). Ale zase mamka je astmaticka a nechcem ani aby sa nakazila od nas. Moje deti su vsetky 3 malicke este, casto chore, ale poradime si nejako. Ked bolo najhorsie, tak manzel vzal ocr. Musis sa zariadit podla tvojich moznosti. Ak ste na tom financne dobre, su aj parhodinove skolocky aj pre dvojrocne deticky alebo opatrovatelka.

earlgrey
27. jan 2025

Svokru som nikdy nemala ... bývalý partner už nemal rodičov...a moja mama...pokiaľ vládala, dcéru mi postrážila na pár hodín...teraz už nevládze, tak mi ju postráži max. ma hodinu, čo vybehnem na nákup...a to býva u mňa...vyjadrila sa, že ona to nezvláda, nevládze, nebude mi strážiť dieťa....ani vyberať zo škôlky...takže asi tak nejako 😀 ale nikdy som od nej nechcela, aby sa venovala môjmu dieťaťu či uz hraním, varením, prechádzkou atď. len ak som niečo mala aby mi ju na chvíľu postrážila...čo je zriedka

maxik24
27. jan 2025

Nikdy by som si nenarokovala pomoc, neviem si ani len predstavit ocakavat pomoc s detmi, ktore sme si priviedli na svet ja a manzel. Takze nie, o deti sa starame vyhradne my, chodime na navstevu k starym rodicom, alebo oni ku nam. Nie sa starat, ale uzivat si chvilku s vnucatami.

Strana
z5