icon

Pomoc od rodičov

15. dec 2022

Moji rodicia nás vychovali, sme 4ja teda skromne. Mali sme malo a všetky peniaze išli do domu. Keď som mala 18 odišla som a od vtedy sa o seba starám sama. Raz mi dala mama 500€ a na narodky 50. Ale ja som im kupovala oveľa hodnotenie dary, pracka, myčka, dovolenky.. osobne som si myslela ze nemajú € až si teraz kúpili auto za cca 30000... vôbec také nepotrebovali lebo z dediny do mesta idú raz za mesiac.. inak nechodia nikam. Mohli si kúpiť aj starší model. Každopádne je mi z toho divne lebo si myslím že nám mohli trochu pomôcť, alebo si tie € odložiť na zle časi. Pokiaľ viem neostalo im nič. Asi som sa chcela len vyzalovat, cítim takú krivdu. Asi to musím nejak vstrebať.

Strana
z9
lacibo
24. dec 2022

Nemyslim si ze im zavidis, skor sa citis ukrivdene a sklamane, ze sa nepotrdilo, co si si myslela a sice ze ziju chudobne..ale ved to je vlastne dobra sprava ze su na tom financne dobre..tes sa s nimi..ak by bolo treba, mozu auto vzdy predat a financovat si svoje vydavky..do narabania s financiami im ty nezasahuj..predpokladam ze su financne gramotni..ty ries svoje financie a na nikohi peniaze sa nikdy nespoliehaj!!

mon777
24. dec 2022

@macko_usko222 veru. Ja by som sa sama pred sebou od hanby pod zem prepadla, keby som sa dožila toho, aby mi moje deti verejne na internete poza chrbát vyhundrávali, koľko peňazí od nás ako od rodičov ne/dostali, na čo sme si my s manželom dovolili minúť naše peniaze alebo ako sme sa rozhodli naložiť s našimi majetkami, poistkami, sporeniami atď za nášho života. Že je dnešná doba zvrátená a plná zloby vidím a občas aj zažívam na vlastnej koži už niekolko rokov, ale kam ame to dospeli, aby deti závideli šťastie vlastným rodičom? Ako písala, že žili v skromnosti, lebo boli 6 členná domácnosť a dovolili si teraz kúpiť drahé auto "na staré kolená". Boha, veď ak si celú mladosť odopieram vlastné blaho, len aby deti mali čo potrebujú, lebo ich mám 4, tak hádam môžem minúť vlastné peniaze na niečo (hoc aj nepotrebné), po čom túžim celý čas a nemohla som to mať, lebo boli deti malé a finančne závislé odo mňa, respektíve od nás ako rodičov.

Životné hodnoty autorky sú totálne mimo. Ja by som najradšej od mojich rodičov dostala lásku, pochopenie a záujem o ich vnučku (a aj o tú, ktorá je na ceste). Aj keby mi mesačne posielali na účet 100 000€, neznamenalo by to pre mňa ani o máčny mak viac, ako keby od nich konečne dostanem úprimné lásky plné objatie a z ich strany dobrovolnú nezištnú návštevu bez zamienky vynadať nám za spôsob života, ktorý vedieme.

ingridpisarova
24. dec 2022

30 tisíc je strašne veľa z auto pre obyc, norm. ľudí A to s manželom pracujeme skoro 40 rokov... a ešte fakt treba myslieť na horšie časy a mat rezervu,,

natasha1988
24. dec 2022

no a čo si maju odkladat peniaze len na truhlu? ved nech si dopraju su to ich peniaze. Nie su povinny ti davat peniaze. A to že ty si im dala dary vo vysokej hodnote? a čo. Hovori ti niečo že dary maju byt nezištne? že nečakaš za to nič.. Vieš tvoji rodičia možno už nebudu žit dlho, tak nech si to užiju. Ty si este mlada, na seba a svoje sny si zarobiš..

mandarinka555
24. dec 2022

Z akého dôvodu vlastne od nich očakávaš pomoc? Načo im kupuješ myčku, pračku a dovolenky, ak od nich čakáš také isté hodnotné dary? Ja si tiež chcem na staré kolená dopriať niečo, čo mi urobí radosť a deťom a vnúčatám dávam toľko, koľko môžem...

elizita
24. dec 2022

@adkalu len je rozdiel dopriať si a mať na to a nie požičiavať si,živoriť a mať hoľu rit a spoliehať sa,že ak sa dačo stane,veď niekto má z toho vybrané. Ja tiež doprajem rodičom ale viem,že oni majú dosť financii,len si nedopraju,resp nemajú akoby takú potrebu. Sú príliš skromní.

elizita
24. dec 2022

@ouwecka čo im má dopriať? Že si narobili dlžoby na sprostosť a spoliehajú sa,že veď ich deti zadotuju keď to nevyjde? 🤦

ouwecka
24. dec 2022

@elizita necitala som komentare,oni narobili dlhy? Ja som myslela ze z usetrenych si kupili auto

elizita
24. dec 2022

@ouwecka ešte si 10tis na to požičali a majú v podstate na konte nulu usetrenu

kk77
26. dec 2022

Velmi skarede komentare sa zviezli na Tvoju hlavu. Ja Ti rozumiem o com pises. Nieco podobne zazivam aj ja s mojim otcom. Tiez mina podla mna takto nelogicky a nikdy sa nas deti nic nepyta, neporadi sa, vzdy da na inych cudzich ludi. Tie zbytocne vyhodene peniaze za predrazene nove auto vlastne dali cudzim ludom. Rovnako dobre by ich povozilo mierne ojazdene auto za polovicu a tie zvysne peniaze by vedeli minut aj inak rozumnejsie, resp. by si ich nechali ako poistku keby nieco. Ani ja nechcem peniaze od mojho otca, len sa nemozem niekedy divat, ako ich zbytocne vyhadzuje. Ja by som to mojim detom neurobila nikdy. Vobec by mi nevadilo, keby ich minul na dovolenky, pripadne konicky, ktore miluje, mne vadi, ze ich mina uplne zbytocne. A nepiste mi ziadne hluposti, ze som nevdacna, chamtiva a pod lebo ja ich od otca nepytam. Mame aj druhych manzelovych rodicov, kde je situacia uplne opacna, vzdy sa s nami poradili, myslim, ze zvolili najlepsie riesenia, my sme ich vyzyvali nech si kupia auto s klimou, ze im urobi radost a bude pre nich pomocou. V kazdom ich rozhodovani sme videli, ze nam veria, ze na nas myslia a po smrti nam chcu zanechat len to nejlepsie. Je smutne, ked rodicia neprijmu, ze ich deti su rozumne dospele bytosti, ktore im mozu v rozhodovani pomoct, lebo ved svet sa vyvija, doba sa meni. Ja mam 45 a veru sa uz na niektore veci pytam mojich tesne dospelych deti a aj dam na ich nazor. Prosim Ta neber si k srdcu tie skarede komentare predtym.

gabesz1
26. dec 2022

Súhlas s kk77

gabesz1
26. dec 2022

@adkalu Nesúhlasím s tebou! Ty rob ako chceš, ale nedávaj iným blbé rady, ak tá tvoja rada je nanič!

adkalu
26. dec 2022

@gabesz1 pokojne nesúhlas, tvoj komentár je pre mňa nepodstatný, pls neoznacuj ma😉

autor
26. dec 2022

Vy ste to evidentne vôbec nepochopili až na pár výnimiek, nie ja potrebujem ich peniaze. Ale oni hlúpo investovali a spoliehajú sa na moje peniaze. Tak preto sa starám. A pre všetkých premudrelych nie je to ich 1. Nové auto. Už jedno mali. Vaše hodnoty by boli kde keby vaši rodiacia všetky peniaze aj tie co ešte nemajú dajú do somariny co nepotrebujú a potom by pýtali od vás ani vtedy by ste sa nestarali co...? Vtedy by ste boli poslušnými deťmi co by povedali sorry rodicia ale nemám porad si.

autor
26. dec 2022

@elizita aspoň niekto pochopil..

gabesz1
27. dec 2022

Nechápavosť nie je choroba ale stav! 🙂 Nestaraj sa o blbé rady! Napísali a nech sa tešia, aké sú dobré deti svojich rodičov! 🙂

oli18
27. dec 2022

Autorka, aj ja som pochopila. A to som ovela starsia od tvojich rodicov. My sme si tiez predpar rokmi kupovali nove auto, je to uz nase posledne. Vobec sme k tomu deti nepotrebovali, lebo by sme zbehli . Peniaze nam ostali na uzivanie si a na horsie casy. Aj ked mame nizke
dochodky , deti nas nepotrebuju dotovat. Darceky si davame len zdvorilostne. Nic uz nepotrebujeme. Takze ta uplne chapem, o co ti ide.

mon777
27. dec 2022

@autorka
Peniaze by som im nedala a hotovo. Vybavená vec. Vedeli minút, majú sa vedieť starať. Prečo by to teba malo zaujímať? Sú dospelí a je ich vec, ako nakladajú s financiami. Tak ako oni nie sú povinní dotovať teba, ty nie si povinna dotovať ich.
Naši si nabrali na plecia toho tolko, že my so sestrou podedíme len starosti. Ale že by sme im teraz dačo šli platiť, tak to nie. Kto si vie na problém zarobiť.l, ten nech si ho potom rieši. Hoc aj rodič. Takže ja vôbec tvoje pobúrenie nechápem. Keď prídu drankať, povieš NIE a hotovo

oli18
27. dec 2022

@oli18 my sme zbehlí 😀

pipistrel13
2. jan 2023

a toto je aky nazor?!narokovat si na peniaze,ktore si oni zarobili...nech si ich minaju kde chcu a ako chcu,moji svokrovci su totalni prachaci a nikdy nam nedali ani cent a uprimne mi je to uplne jedno,nech si ich maju,co mi je luto je to aki su manipulativni a nezalezi im na vztahoch..ani by mi nenapadlo ocakavat aj od mojej mamy,nech si kupi co chce,co ak bola celozivotna tuzba rodicov mat raz nove auto a konecne si ju mohli splnit...
a este rozmyslat,ze teraz nic nemaju a ked sa nieco stane budem sa musiet starat,to uz je aj na hanbu...maju dom aj auto minimalne
a to ze si im kupovala ty velke dary,preco si to robila,ked ta to trapi?
dufam,ze moje deti nebudu mat nikdy taketo naroky,ja by s im sice dala keby mam,ale nie je to moja povinnost
kto si co zarobil nech si aj minie..
a ak je pravda,ze pytaju od teba a vyuzivaju ta,rada je jednoducha,nedam

Strana
z9