Pomoc od svokry
Ahojte, mame s manzelom tri deti a nie priliš najlepsi vztah so svokrovcami.Mali sme tazky zaciatok, svokra si nas zivot predstavovala inak ako sme ho zili a mali sme preto vela nezhod. Este sa to zhorsilo po tom co sa nam narodil prvy syn. Nebudem rozvadzat podrobnosti.Nastavovanie hranic bolo velmi tazke a bolestne.Teraz po 10 rokoch je to uz ako tak ok, hranice su nastavene a kazdy sa snazi sa v nich hybat.
To s cím prichadzam je to, že svokra sa nas z casu na cas zvykla opytat, že ako nam moze pomocť. Manžel jej povedal, že by nam pomohlo keby nám navarila, Kedze mame casto chore deti a nemaju len sopliky ale su to vaznejsie choroby. Počas choroby nestihame varit,cele noci riesime deti a sme fakt ze KO a casto to skoncí tak, že potom aj my ochorieme. Povedali sme si ze super ze nam chce pomocť ale problem je v tom, že ta pomoc neprichadza ked to potrebujeme ale ked ona ma cas. Na to som si uz aj zvykla, neriesim to, mozno to robi iba koli sebe aby mala pocit ze teda pomohla. Ale dalšia vec je ta, že toho jedla nam navari malicko. Akoze viem ze jedavame dost, a nase deti su jedaci ale niekedy sa citim velmi divne ked nam donesie nejake jedlo a neviem co si mam o tom mysliet. Nechystam jej nic povedat lebo je strasne urazliva a viem ze by sa urazila a ani manzel sa na to neciti ale napríklad dnes priniesla ryzu pre 4 osoby kedze sme 4 a 1 dieta este nepapa jedlo s nami a maska tak pocitam na 1 porciu dalo by sa povedat ze aj 2 mensie. Nastastie sme mali navarene takze obedovali sme to co sme navarili my lebo inak neviem ako by sme sa najedli vsetci. Zvykne obedovat u nas ked príde a ja jej nakladam normalnu porciu ako pre ostatnych clenov domacnosti. Nikdy mi nepovie ze obrovska porcia alebo take nieco. Chapala by som kebyze ona je malicko tak aj nam nosi malicko.
Este sa nam stala taka vec ze nas pozvali svokrovci na obed a teda podavalo sa kurca. Porcoval ho svokor a nalozil nam tak ze z jednej polovice kurcata nalozil sebe, svokre, manzelovi, mne a nasim dvom detom. Polovica kurcata ostala a teda svokra potom povedala ze nam ho zabali.
JA som z toho tak sokovana, ze neviem co mam povedat a ani ako sa tvarit. Je to normalne??
Mozno iba mne sa zda ze je to divne lebo moji rodicia totálne opacne správanie. Ked prídeme k nim na navstevu tak nas hostia ako kralov a ked prídu k nam na navstevu tak nam donesu jedla ako keby nas bolo 10 doma. S nasimi ale sa komunikovat da a stale hovorim, že nepotrebujeme tlolko toho. No so svokrou sa mi nechce otvarat spor lebo uz sme si toho zazili dost.
Ake to mate vy??
@babulkomale mozno mali palacinky len ako dezert 🙂 my napr nejeme sladke ako obed.
@ukulela Autorka je rozmaznaná....svokra jej donesie a ona sa ešte sťažuje...netreba žrať ako prasce...Nemusela jej nič nosiť, bola to jej dobrá vôľa , ale niektorým "dámam" sa človek nezavďačí, že ?
@andreafa Pobavila ma tou hláškou, že neuvidíš vnúčatá.....fakt komické, lebo o tom nerozhoduje ona, ale aj jej partner 😝
@mandarinka555 jasne. Mat vas za nevestu, tak neviem co od stastia robit.
@mandarinka555 a to som mlada s dcerou. Chvalabohu budem mat len zata!
@andreafa Ja som sa ťa zastala, ak si si nevšimla....
@mandarinka555 a co,partner nemoze suhlasit s manzelkou? :D
@caroline_ No ak sa jeho matka bude chcieť stretnúť s vnúčaťom, čo jej povie? Že "frajerka mi to zakázala" ???
@mandarinka555 nie,ved mozno bude mat manzel rovnaky nazor ako manzelka
@caroline_ Niektorým dámam by som fakt želala také "nevesty" , ako sú ony samé teraz....až vtedy im docvakne, že aká je karma neľútostná☹
@mandarinka555 hej, hej. Potom som si to uvedomila 🤦♀️😄

a ty ako nevesta, ani teba, ani vase deti nechcem poznat. Neovplyas ziadnou slusnostou 🤦♀️