Pomoc pre matku v ťažkej životnej situácii
Ahojte ja už neviem ako ďalej preto píšem tu lebo hanbím sa o Tom s niekým rozprávať aj bi má vysmiali 😢ide o to mám 3 deti sú hladné a nemám im čo dať jesť mám sprosteho muža stále sa hada somnou ja a deti ho nezaujímame stará sa len o seba každé ráno nás nechá bez dreva všetkeho v zimnom dome príde domov deti idú k nemu a spýtajú Sa ho čo im kúpil a on naj ho neotravuju potom osprchuje sa a ide spať ale ja sama všetko naraz vezvladam deti sú maličké nechodia ani do škôlky je to nám ňa priveľa robím všetko čo je v mojich silách aspoň Kebi on bol iný a dobrý otec,manžel ale môžem len snívať dostal výplatu kúpil si motorku a nánas kašle povedala som mu naj ide do obchodu kúpiť deťom čo potrebuju lebo sú hladné a v chladničke nič nie je tak povedal on neide lebo čo bude jesť a piť v robote nemám kam ísť lebo dávno bi som ho od nás odkopla som na Tom psychicky aj fyzicky zle veľmi zle hlavne kvôli deťom bez neho bi nám bolo lepšie lebo snažila bi som sa zoz všetkych síl teraz a robím všetko čo je v mojich silách deti bi som dala do škôlky a išla do práce abi im bolo čo najlepšie lenže nemali bi sme kde bývať prosím poraďte ako ďalej 😢😢
Prečo nechodia do škôlky? Si ešte na rodičovskom? Prečo sa nerozvedies, neziadas výživné? A nemusíš sa ani rozvádzať, keď nechceš, ale výživné si určiť môžeš dať.
Skus poprosiť susedov, aby ti prichystali drevo, keď nejaké mate, nech ti ho nastiepia.
Čo sa týka jedla, to je horšie. Ale treba si urobiť zásoby, aby si mala v mrazničke, v spajzy. Vždy sa dá niečo vykúzliť z múky, zemiakov, mäsa, zeleniny...
...nezabudni s ním urobiť štvrté....:/ ach jaj
A ty poslušne čakáš kedy čo kúpi? Keď si vieš narobiť deti tak sa o ne postaraj, vyplakavanie ti nijak nepomôže.
@kavasmliekom
@kavasmliekom jasné lenže on preberá aj môj príspevok kartu má vždy pri sebe a peniaze nám nedá aby sme si tie zásoby urobili
kde byvas? darujem ti HAK a poslem socialku, ak mas svoje deti aspon trochu rada, tak ich daj prec, nech si ich zoberu milujuci rodicia, nezasluzite si ich, preco by mali trpiet za vasu hlupost?
@januska12323 ja som vedela že takáto osoba sa tu nájde samozrejme keď ťa nepochopia ľudia vonku tak tu už vôbec ale jasne kým nezažiješ nepochopíš prajem vám peknu noc
urob si účet v FIO banke alebo aj iné banky majú účet zadarmo. A vybav si aby tvoj príspevok aj rodine prídavky išli na tvoj nový účet.
@cyberk ti bi si ich dala ? Ja otom ani nepremýšľam lebo robím všetko čo sa dá ja sa o ňe sama starám aj keď na to nemám ale milujem ich a nedám ich za nič na svete chápeš
@sendy1977 áno o Tom som rozmýšľala ale len v tom pripade že nebudeme ja a deti s ním v jednom dome lebo aj tak bi mi tu kartu zobral on
@tiezjedna ja viem len že nikto z nás nevie čo ho čaká a akú má budúcnosť
Vsade pises, ze robis vsetko co sa da ale teda nerobis podla mna nic iba sedis doma a nariekas. Takze nech sa paci tu mas krok po kroku co mas robit:
1. Chod do banky a zaloz si ucet a na UPSVAR nahlas zmenu uctu na vyplacanie rodinnych pridavkov, rodicaku…
2. Podaj ziadost na sud a urcenie vyzivneho na deti (pripadne aj seba) kedze si manzel neplni vyzivovaciu povinnost
3. Deti prihlas do skolky
4. Ty zdvihni zadok a chod do roboty
Jedine koho mi je luto su vase deti, lebo takyto zivot si naozaj nezasluzia a nemozu za to akych maju rodicov. Mas iba milion vyhovoriek, ale nerobis nic. Prestan sa lutovat a zabpjuj kvoli detom.
A načo mu ideš vešať na nos, že zmeníš účet? Bude čakať peniaze? Tak mu nepovedz, že máš kartu. Sú účty aj bez karty
Ako sa o ne môžeš starať keď ich necháš v zime a o hlade? Ja ťa nechcem urážať ale je to aj tvoja vina, že tak žijete. Prečo nie sú v škôlke? Prečo mu dáš kartu? Prečo nejdeš do roboty alebo aspoň nehľadáš krízové centrá? K internetu zjavne prístup máš tak si vieš dohladať na čo všetko máš ty a deti nárok. Sama ich oberáš o pohodlie.
Musíš sa vedieť aj ty postarať . Hneď od zajtra aspoň brigáda a deti ti niekto postráži a aj nakŕmi .a žiadam výživné od toho hajzlika
No možno nie sú v škôlke, lebo jedno má pár týždňov/mesiacov, druhé rok aj niečo a tretie tesne pred dovŕšením 3 roka...možno...🤷♀️
Ale fakt ti určia výživné od podania návrhu aspoň 300 eur a potom ešte bude musieť doplatiť ak sa aj naďalej nebude chcieť starať. ... Neboj sa súd ho prinúti
Prosím ťa nevyplakavaj ... Mne tiez muž narobil dlhy a kade čo a som tu .máme sa super ... On sa tiez poučil ...proste treba nabrať silu .aspoň kôli deťom keď už nie kôli sebe
Mne sa tomuto nechce ani veriť, toto je téma, kde by som ja napísala že je to troll.
Tak a preco nejdete do nejakeho azyloveho domu? Tam by ste boli v teple, najedli by ste sa a pomohli by ti zohnat pracu a vyriesit veci ohladne vyzivneho pridavkov a podobne.. ak mas tie deti rada tak zacni konat. A hlavne si nerob dalsie..
@personality vobec to nemusi byt troll to by si sa divila kolko ludi takto ozaj zije po osadach a kade kde .. smutne ale je to tak
Tak jemu ide do ruk tvoj rodicak, pridavky na deti a zrejme aj danovy bonus kazdy mesiac. A deti hladne.... v prvom rade je to tvoja chyba. Debil to bol uz pri prvom dietati. Isto sa neprejavil az po tretom. Co teda mienis hned zajtra ist spravit?
A čo si urobila doteraz aby sa to zmenilo?
Skúšala si aspoň Krizove centra? To vážne nemáš absolútne žiadnu rodinu, rodičov, súrodencov, vzdialenú rodinu. Čo čakáš od žien tu?
@kavasmliekom a keď mňa a deti vyhodí kde pôjdeme ?
Co čakáš od tejto diskusie?
Načo si súložila nechránila sa, keď nemáš na jedlo pre deti??
Hľadaj krízové centrá tam kde bývaš, alebo choď na kuratelu nech ti s tým pomôžu, tým deťom bude lepšie hocikde s cudzími ako s vlastnými rodičmi.
On ta nemôže vyhodiť na ulicu s deťmi. Ak je to aj tvoje bývanie

Vybaviť výživné na deti môžeš aj počas trvania manželstva.