icon

Pomoc rodičom okolo domu

dennynkoo13
27. feb 2022

Ahojte. Doteraz sme bývali blízko mojich rodičov cca 2 km od nich od Novembra sme sa presťahovali a bývame cca 95 km od nich. Kým sme bývali blízko často som mame pomáhala s nákupom a domácimi prácami tak isto aj ona mne aj muž pomáhal občas pokosil, drevo narubal také práce vonku. No odkedy bývame ďalej snažíme sa k nim chodiť aspoň na víkendy kvôli deťom avšak mam pocit že mama si myslí že prídu vnúčatá a dvaja sluhovia. V piatok sme sem prišli na týždeň však deti majú prázdniny pôjdeme na výlety s babkou a dedkom a tak. Hneď pri príchode mi mama splechla do očí že si mám povysavat a upratať izbu kde spávame že tri týždne sme tu neboli a ona sa toho ani nedotkla že si mám dať oprať a prevliect periny utrieť prach a dlážky umyť to by bol najmenší problém ale hneď vyletela z plánom na celý týždeň že chce aby sme im išli spraviť veľký nákup umyť okná, vymaľovať, drevo narúbať a uložiť, že bude rada ak budem cely týždeň variť všetko upratať vyumyvat aj zelinu v skalke vytrhať posadiť do sklenika no neskutočne veľa veci keď som ju stopla že okej veď variť môžem aj upratať ale že sme chceli ísť aj z deťmi na výlety tak sa urazila že oni ako starý rodičia pôjdu s deťmi na výlety a my môžme robiť čo treba. Nechcela aby sme sa sťahovali tak ďaleko už keď sme jej to oznámili tak bola nešťastná že zostanú na všetko sami aj keď sme sem prišli napríklad na vianoce na víkend tak nás zahrnula robotou. Nehovorím nemám problém pomôcť s varením upratovaním alebo aj niečo vonku porobiť ale vždy si vymysli toľko roboty že je to na celé dni a keď sa ohradim že sme ich prišli pozrieť tak sa urazí že či ich chcem nechať všetko robiť a nepomôcť. Naozaj dnes sme tu tretí deň a už je mama nervózna že ako to stihneme keď není spravená ani polovica jej zoznamu. Minule keď sme prišli na víkend hneď zahlásila že vôbec neupratovala lebo rátala s tým že to spravím ani riad nebola schopná dať do umývačky.. celá kuchyňa bola zapratana minimálne 3 dni starým riadom a čakala kedy to naložim do umývačky a dám umyť. Stále naráža na to že keď sme bývali tu stihala toho viac. Myslíte že to je nejaká forma trucu s jej strany? Dá sa to nejako normálne vysvetliť bez hádok?

Strana
z4
dennynkoo13
autor
1. mar 2022

@0silvia0 dobre si pamätáš nemajú ale berieme to vrámci podpory že keď jej to budu vysvetľovať aj oni skorej pochopí že to není len môj názor

dennynkoo13
autor
1. mar 2022

@elizabet173 nepracuje lebo mala zdravotné problémy z vyparov v robote. Ona je skôr už tak nastavená že veľa rokov robila a už by si najradšej len užívala s vnúčatámi

nikanu
1. mar 2022

Heh tak s týmto by u mňa teda nepochodila a nabudúce by som si asi premyslela, takéto dlhšie návštevy. Nie ste ich sluhovia a nesmie to ani ona proste nejak zneužívať

elizabet173
1. mar 2022

@dennynkoo13 nemá problémy s chrbticou, vekovo je mladá, iba vás využíva a má potrebu všetko riadiť. Je na vás, aby ste ju stopli a na rovinu jej povedali, že sa citovo vydierať nedáte, tak si môže ušetriť tie divadelné výkony, lebo vás tým nedojme a názor nezmeníte

0silvia0
1. mar 2022

@dennynkoo13 to je jej problem ake ma predstavy. Predstavy su predstavy, a realita je ina. Evidentne jej tych 5 rokov doma neprospelo. Zlenivela, zostala pohodlna a citi sa kompetentna dirigovat svoje dospele deti. Teraz je cas, aby dospele deti svoju mamu s predstavami upratali a predostreli svoje predstavy, drzim palce.

zavana
1. mar 2022

v tú ranu ak by na mňa hentak y som sa proste pobalila a pálila by som nazad domov. urazená môže byť ako chce, veď najdôležitejšie snáď je, aby si to svojim mužom a deťmi boli proste šťastný nie

sidicek
1. mar 2022

@dennynkoo13 si robíš prdel, mama pred 60 celé dni doma a ani riad si po sebe neumyje? Ja by som teda výrazne obmedzila návštevy a ďalšie jarné prazdniny strávila niekde na horách. A stále platí, že ľudia si k tebe dovolia len to, co ich necháš. Ty si jedináčik? To aj k svokrovcom chodite na brigády?

dennynkoo13
autor
1. mar 2022

@sidicek nie niesom jedináčik ale som najbližšie. Ksvokrovcom chodíme na tvz. nárazove roboty napr tiež pomôcť z drevom alebo minule sme vypratavali starú šopu. Ako som už spomínala stará sa o domácnosť len kým vie ze neprídeme a aj to to nejako extra nepreháňa

Strana
z4