icon

Pomôžte pri rozhodovaní

henikapetko
3. feb 2014

Ahojte baby,nejeden problém tu začína slovami...uz to v sebe nemôžem dusiť...tak začnem takto aj ja...uz to v sebe nemôžem dusiť a tak by som chca ísť s pravdou von.Som v 6.mesiaci,rodičov nemám,teda mam no nestoja o mňa (bezvýsledne som sa skúšala s nimi spojiť),mám priatela,ktorý je aj otcom mojej žabky,ktorý nosím v brúsku.Momentálne sme v .nemocnici,lebo nám hrozí predčasný pôrod,a tak asi mozno aj preto,že som na izbe sama rozmyslam nad istými vecami.Priateľ stále tvrdil,že je neplodny,lebo s bývalou sa o babo pokúšali 2 roky a nič a ja som s ním otehotnela 2mes po vysadeni antikoncepcie.Nemôžem povedať,že sa netešil,to áno a aj teraz ked zistil,že to bude dievča,ale náš vzťah neni až taký ako som čakala a aký potrebujem.Na začiatku sa všetkým chválil,že on zvládne tehot.nálady a pri pôrode bude somnou a zrazu keď sa to pomaličky blíži nálady nezvláda a pôrod tiež nechce vidieť.Príde mi taký chladný,druhý valí sú poOrni,aj čo si vsimam keď.tu do nemocnice chodia za tehot.priateľkami.Hladkaju bruško,rozprávajú sa s ním,utesuju partnerku a ten môj???Akoby sa nič nedialo,sú dni med sa považské a nebaví sa somnou aj 3-4 dni,sú dni kedy ho ani nevidím,ochladol ku mne.Viem,že tvrdí,že ma ľúbi,(v mnoznom čísle to nevravi),nepýta sa má ako sa mám a ani ako sa má malá a mne to hrozne chýba.Keď A mnou do nemocnice príde,tak sa somnou skoro ani nebaví,pozerá von oknom,alebo sa hrá s telefónom,keď som mu zavolala,že idem na príjem rozplakala.som sa,lebo mi prišlo aj ľúto a malá SOM aj strach čo bude s malinkou a on namiesto toho,aby ma utisil tak mi povedal,kocúr odíde myši budú mať raj.Ja uz neviem čo si o ňom myslieť,prečo sa zrazu deje to,čo sa deje,lenže najhoršie na tom je to,že je tu jeho teda nás spoločný kamarát,ktorý by mal ísť za krstného mojej malej.A ten je presný opak ,stále sa pýta ako sa MAME ,ci sme ok,ci niečo nepotrebujeme....ako sa cítime,že mu chybame.Proste sa do mňa zalubil viem o tom,asi 4.mes on bol stále ku mne pozornejsi.Píše mi,že má ľúbi a,že má chce aj s malou,že uz to bez nás.nevydrží.A ja neviem čo mám robiť..mám ho rada,záleží mi na ňom,ale.neviem ako sa rozhodnúť unho mám to čo potrebujem nehu,pozornosť a úprimnosť.Záleží mu aj na malej síce neni jeho a som presvedčená,že z neho bude fantasticky otec....Prosím poraďte,ja uz nejak neviem ako ďalej...

Strana
z4
kykka
5. feb 2014

@henikapetko Ja si myslim, ze ty dobre vies, co chces. Chces jeho kamarata, preto hladas na partnerovi vsetko negativne aj na jeho rodine. Len sa potrebujes nejak uistit pred tym, ako odides... Ved odid od priatela, ked ku nemu uz nic necitis a zacni zit s krsnym tvojho dietata. Je to tvoj zivot, nikto ho nebude zit miesto teba, len ja sa pozastavujem nad tym, co je to za kamarata tvojho muza, ked mu poza chrbat vypisuje jeho tehotnej zene, ze ju chce.... Myslis, ze ma az taky cestny a dobry charakter? Ako by sa asi zatvaril tvoj muz, keby vedel, ze jeho blizky kamarat vypisuje sms jeho tehotnej zene, ze ju chce aj s dietatom?...

afrika
8. feb 2014

@henikapetko ako pokračujete s maličkou a priateľom?

wienetta
8. feb 2014

Ahoj! Môj názor je, že keď nevieš čo urobiť tak nerob nič. Ono sa to samo ukáže, ver mi. Nie je dobré robiť veci nasilu, lebo by si to potom mohla ľutovať. Keď sa malá narodí, uvidíš ako sa zmení tvoj vzťah s priateľom. Moja skúsenosť je, že dieťa je fakt skúška vzťahu. Ak je tvoj priateľ taký ako píšeš, pravdepodobne sa aj tak postupne rozídete a ak ten kamarát o teba stojí tak budete nakoniec spolu. Ale to sa ukáže až časom, takže počkaj a bude tak ako má byť. Držím palce!!!

willin
8. feb 2014

@henikapetko vôbec Ti neprospieva sa trápiť... mňa v tehot. tiež všetko rozplakalo / aj to, keď mi manžel zabudol priniesť čaj .../. Myslí v prvom rade na dieťatko na nič iné - teš sa z neho, žiadne slzy! To ostatné sa časom vyrieší, keď zazrie vaše spoločné dieťa.. A na rovinu sa ho pýtaj - čo sa deje? prečo zmenil názor? Ak chce mlčať, nech mlčí za dvermi nemusíš sa na nho pozerať.
Želám Ti hlavne veľa zdravíčka

henikapetko
autor
9. feb 2014

Stále sme v nemocnici nevyzerá to s nami ok,uz 11 dní sa trápime,za 11 dní bol ocino malej za nami 2x ...situácia sa zhoršuje aj doma svagrovia sa pobili svokra za nami do nemocnice došla v stredu opitá,ja sa domov netesim...

henikapetko
autor
10. feb 2014

@afrika no uz sme v nemocnici 12dni

rutie
10. feb 2014

@henikapetko Ja mam pocit, ze si sa uz rozhodla. Len si tu hladas potvrdenie svojho rozhodnutia. Do materstva si sice vhupla nepripravena a nezrela, ale mas este par tyzdnov nato, aby si to napravila. Hlavne prestan riesit chlapov. Jedneho aj druheho. Hrozi Ti predcasny porod, tak svoje myslienky a energiu presmeruj do obdobia potom. Ries, kam privedies svoje dieta, ktore bude mozno velmi nezrele, bude potrebovat 100% sterilne prostredie. Bude mozno potrebovat rehabilitacie, operacie, procedury. Snaz sa dozvediet o meterstve, dojceni predcasniatok co najviac. Sustred sa na babatko, presviedcaj ho, aby vydrzalo, co najdlhsie. Uprac si vztahy so svojou rodinou. Mas par mesiacov nato, aby si sa stala samostatnou osobnostou, zatial si sla len z ruk do ruk. Nechaj cas dozriet aj otcovi svojho dietata. Mozno mu otcovstvo pomoze a posunie ho niekam. Vies, ty uz matkou svojim sposobom si, ale nato aby sa muz citil otcom, ked dieta nema pred ocami, treba uplne iny stupen vyvoja, nez sa v akom sa tvoj partner nachadza.

afrika
10. feb 2014

@henikapetko a doktori sa ako vyjadrujú? máš ešte bolesti?

henikapetko
autor
10. feb 2014

@rutie zaujímalo by ma ako viete ze som do materstva vstúpila nezrela a nepripravena,a to,ze moje dieťa bude mozno potrebovat operácie a podobne to ste odkiaľ nabrali???Pokiaľ viem,moje dieťa podľa lekárov je v uplnombporiadku,neviem ako by sa vám pacilo,keby ste sa dozvedela,ze počas toho ako ste v nemocnici vám napity a nafetovany svagrovia rozbili novú preribenu izbu,otrávili rybky,nacuvali do auta a po tom,čo vykrikovali,ze som votrelec v ich rodine a,ze dieta ktoré čakám neni ich brata vám tu prídu na návštevu a začnú sa tváriť ako najuzastnejsi svagrovia pod slnkom.A príde vám ešte nadrbana svokra do nemocnice na návštevu spravila mi hambu pred babami čo sú somnou na izbe aj pred ostatnými,nikdy som nezažila horšie poníženie.Ja mám každý deň na tanieri od oca malej,ze sa mám v nemocnici držať rukami nohami,lebo ze vrátiť sa späť domov neni dobry nápad.Chcela by som vedieť ako by ste to vy,čo ma tu odsudzujete riešili.Fakt by ma to zaujímalo!!!!

rutie
10. feb 2014

@henikapetko Ja netvrdim, ze ste v lahkej situacii. Nezavidim vam. Ani netvrdim, ze mate ist domov. Naozaj ostat v nemocnici a snazit sa donit to babatko najdlhsie ako sa da je najlepsie, co mozte urobit. Ze ste nezrela tvrdim preto, lebo zjavne ste sa nikdy nepostavila na vlastne nohy. Od priatela, ktory vas tyral, ste usli priamo k druhemu, ked ste zistila, ze nie je podla vasich predstav, motate sa na dalsieho muza. Aj zdrave babatka, ktore sa narodia predcasne, potrebuju obrovsku starostlivost a pokial viem, ste v nemocnici preto, lebo vam hrozi predcasny porod. V kazdom pripade vam zelam, aby ste babatko donosili do 37 tyzdna, bolo zdrave a silne. V ziadnom pripade vas neodsudzujem. Zjavne nemate oporu vo vlastnej rodine, neviem ako ste vyrastali. Viem ze ste chceli pocut, ze ten "krsny" bude urcite skvely otec a ze sa mu mate hodit na krk. Ci by vam to pomohlo - nemyslim. Pytate sa co by som robila ja? Napisala som vam to. Sustredila by som sa na seba a dieta, nie na chlapov a ich rodinu. Snazila by som sa urobit si poriadok vo svojich vztahoch s vlastnou rodinou. Najst v sebe silu zvladnut to sama. To, ze sa otec dietata zobudi, by som brala ako bonus. Nespoliehala by som sa nanho, ani na ziadneho "krsneho". Ak sa neosamostatnite sama v sebe, nikdy nevytvorite vztah v ktorom vas ten druhy bude respektovat. Ja vam drzim palce a prajem vam vela sily a mudrosti.

rutie
10. feb 2014

@henikapetko A este nieco, otec dietata ma zjavne pochybnosti o svojom otcovstve. Je to voci vam nefer a nespravodlive. No do porodu dietata s tym nic nenarodite. Ked pride k vam na navstevu normalne vecne to otvorte. Povedzte mu: "Mam pocit, ze to ako sa ku mne spravas, je sposobene tym, ze sa necitis byt otcom mojho dietata. Velmi ma to zranuje, ale to je tvoj problem, nie moj. Ja viem, aka je pravda, a toto si musis vyriesit sam. Nechcem, aby si tento problem, prenasal na mna. Ked sa mala narodi, podstupime skusku otcovstva, dovtedy mi alebo budes oporou, alebo mi daj pokoj. Zatial nasetri peniaze na geneticke testy." Potom sa sustredte na seba. A na toho chlapa c. 2 sa ozaj nemotajte.

henikapetko
autor
10. feb 2014

@rutie v 17tke ma rodičia vyhodili z domu,spavala som pod mostom na chatách až kým som si nenašla prácu v CR,len toľko m tomu,ze som sa ešte nepostavila na vlastné nohy.

rutie
10. feb 2014

@henikapetko Ale to bolo materialne, ja som mala na mysli vnutorne, psychicky. Je to strasne tazke priviest na svet dieta bez zazemia a podpory. A hlavne tej emocionalnej. Viem, ze hladate u muzov to, co ste nedostali doma, oporu, stabilitu. Ale zjavne vas ta potreba zenie do tych nespravnych dveri. Bola by som velmi opatrna pri nadvazovani dalsieho vztahu aj ked to je z vasho pohladu lakave vychodisko. Pokial tuto situaciu zvladnete sama (netvrdim, ze mate odist od priatela, ale jednoducho rozhodnutia budete robit sama, za seba a svoje dieta) posilni vas to. Najlepsie si partnera vyberiete vtedy, ked ho v podstate nebudete potrebovat. Hajzlici maju nos na bezbranne zeny.

christabe
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4