Poníženie od svokry, ako sa mám ďalej správať?
Ahojte píšem sem.. S takou vecou a neviem ako sa mam k tomu postaviť.. Ide o to ze mame v novembri svadbu a ešte nemáme stále všetko zajednanye.. So svokrou mame katastrofálny vzťah robí mi zle už podrobila všeličo aj vykrical.. Oukej co bolo bolo nemám ju rady to jed fakt ale idem k veci ide o to ze včera prišli moji rodiča na návštevu k nám svokra sa do valila večer.. Za našimi snúbenec s mojim otcom boli vonku ja moja mama a jeho babka sme sedeli v obývačke rozprávame sa o obleku a svokra bola ticho a zrazu že počúvaj ty si ale pribrala co chceš byť obrina na svadbe musíš schudnúť a takéto reči ja sánka dole.. Nechápal som co rozpráva.. Ja viem uvedomujem si že mám o 3 mesiace svadbu ale snažím sa aby som vyzerala k svetu nakoľko mám teraz za sebou ťažšie obdobie plne stresu a nemocníc nejaké to kilo som pribrala ale ako som sa vrátila do prace zase sa dávam do formy.. Som určite baculka nikdy mi na moju postavu nič nepovedala až včera.. Veľmi ma to ponizilo ešte aj takto pred všetkými teraz neviem ako sa mam chovať snúbencovi som to nepovedala zatiaľ nechcem ho zaťažovať tím neviem ale veľmi ma to ranilo lebo cely život bojujem s váhou posledné dni som zažívala samy stres.. A ona mi povie toto určite má to ranilo.. Také veci sa podľa mňa hentak necitlivo nehovoria ona sama tiež dosť pribrala lrbo bola dlho doma.. Ale nikdy by som jej hentak na rovinu pred všetkými nepovedala nič.. Veľmi ma to za bolelo.. Osobne.. Ako nevesta mam pocit ze neviem sa mam k tomu ďalej stavať.. Lebo dobre nevie nič len zle 🤮
@bezmena18 dá sa to povedať aj normálne a citlivo na úrovni niekomu, že mala si lepšiu postavu voľakedy, mohla by si sa o seba znovu viac starať a znovu si zlepšiť postavu, stravovanie a pod. Nazvať nevestu obrom vie jedine taka osoba, čo chce skutočne ublížiť, je drzá, sebavedomá bez koša na papuli...
Ja by som jej v súkromí povedala že mi to vŕta hlavou, že ma to ranilo a že nabudúce keď ti bude chcieť niečo také povedať, nech ti to oznámi v súkromí. Keď nezakrocis môže sa to zopakovať... 😒
Ja mam velmi dobre sebavedomie aj postavu a aj tak mne to pride vrcholne netaktne a nevhodne taka poznamka, Ved cloveku stači zrkadlo nepotrebuje ako školkar aby mu druhi skomentovali čo je na nom “zle”. Take povrchnosti. Zeny su krasne v roznej forme a tvaroch. Nepaci sa mi body shaming.
@didaa a co je na tom? Predstav si som tehotna a citim sa krasna. Ty sa pozeras do zrkadla a vidiš tam chuderu škaredu? Tak to uz je tvoj problem ked sa nevieš mat zdravo rada. Ja sa koli nejakej tvojej falošnej skromnosti nebudem hrat na zakomplexovanu osobu čo mà mindraky z toho ako vyzera. Spokojnost so sebou prichadza z nutra. Ak to mas v hlave vyrovnane možeš kludne povedat “ mam dobre sebavedomie aj postavu a pačim sa sama sebe.” Ak sa to neda hmm tvoja smola. Popracuj na sebe. Btw nepovedala som že som najkrajšia žena na svete 😆v tom pripade by si mohla mat narok vrtat a navažat sa 😝Ale teraz si uplne mimo
@bezmena18 ahoj bezmocná ja som vydatá 5rokov mám dcérku má 1rok bývame so svokrou pokiaľ budeš bývať po svadbe sama tak je to ok, ale keď nie tak to ta už vopred ľutujem a riešila by som hneď odchod ja už nemám na výber ale ty ešte máš. Ja som mala tri potraty a keď som mala po druhom potrate tak mi svokra vždy vravela všetci majú deti a vy nemáte Daniel budú mať druhé aj Matej vy ani jedno nemáte ako tak chces žiť bez detí atď....tak raz prišiel deň keď mi svokra hovorí uvidíš Peter ta nechá nájde si druhú ktorá mu porodi dieťa lebo on je zdravý môže mať deti a ty nemôžeš. Teraz máme krásnu pozehnanu dcéru a babka mi nepomôže s ničím čo sa týka malej som sama na všetko, tak toto je premna poníženie, urážka a veľmi smutné. Tak ti poradím dva krát si rozmisli aký krok spraviť a už teraz ti dala na javo, že ťa nemá rada a ani nikdy nebude mať a ty budeš len nevesta nie dcéra. A ďalšia vec musíš poznát dobre snúbenca tak pokiaľ bude stáť pri tebe sa ťa zastávať tak je to v poriadku keď bude stáť stranu máme tak to dlho nebudete spolu lebo môj tatik stojí vždy pri mne keby nie už dávno nie sme spolu, moja skúsenosť je takáto. Mám viacej situácii čo by sa dalo písať možno aj knihu, ale je toho strašne veľa tak len tak na porovnanie. Držím prsty a aby som nezabudla on ťa má rád takú aká si na svokru kašli nech si vraví čo chce ty správ kompromis jedným uchom dnu a druhým uchom von😁😄😃 prajem vám veľa šťastia a lásky 😀
Kolko tém si uz založila?
Baby ti vsade napísali ze len ked sa odstahujete z dosahu svokry ,mate šancu ustat nápor zivota.
V situacii v akej si by som svadbu odložila, najskôr sa osamostatnila, odišla byvat inde. Vyskúšala by som ako to bude fungovat nam dvom osamote a ci sa tvoj partner odstrihne od tej osoby.ci budu mat normalny vztah alebo bude skakat ako ona piskne.
Az po par mesiacoch ked sa ukaze ako na tom ste, či normalne pracuje, ako sa podieľa na chode domácnosti, ako sa viete financne zhodnut a spolu hospodarit, ake ma vztahy s ľuďmi a okolim, ako rieši problémy a zasahy jeho mamy do vás, by som sa rozhodla.ci rozchod alebo planovanie svadby.
Par kilometrov inde ukaze ako na tom ste vy dvaja.
Bez prehrabavania skrine, bez ostatej kupelky, bez urazok v priamom prenose,utekov do lesa,...
Na začiatok stačí garsonka, 1izbak. Radsej ako "dom" s geriatriou a besnou svokrou.
Ps.aj ja som radsej s chlapom v 1izbaku ako u svkrovcov 7i.dome....

@eliska13 tak ale asi to nebolo take zle,ked si naska priateka a zasnubila sa...