Poraďte mi - rodinné problémy
Ahojte, zaujímal by ma názor niekoho kto má nad vecou nadhľad a je nezaujatý. Mám 30 rokov s manželom sme manželia jeden rok a čakáme dieťa, predtým sme spolu chodili od mojich 16 a niekoľko rokov pred svadbou sme spolu žili v spoločnej domácnosti. Manžel je takmer o osem rokov starší odo mňa. V manželstve nemáme problémy, ale všimla som si, že vždy keď ide von s kamarátmi v dedine, tak vždy ide sám, nikdy ma nezavolal medzi nich. Ja ho nejak neobmedzujem, že by som sa pchala medzi jeho kamarátov nasilu. Ale napríklad tento víkend máme v dedine takú spoločenskú akciu a chcela som tam ísť s ním, odvčera som sa ho pýtala, či by sme tam nešli spolu. Včera sa celý deň vyhováral, že ho bolí hlava a nechce sa mu ísť atď..., ale pritom asi 5x volal kamarátom, že kde sú a s kým sú, ako tam je atď., tak mu hovorím, veď sa obleč a môžme ísť za nimi, že rada pôjdem trochu medzi ľudí a on sa vyhovoril, že nie, že nechce ísť. Dnes som sa ho znovu opýtala, či by sme spolu neišli na malinovku medzi ľudí, že by som sa tam rada pozrela a išla s ním ako so svojim manželom tak normálne medzi ľudí, na to povedal, že môžno neskôr. Asi o pol hodinu na to telefonoval v izbe na hlasný reproduktor, keďže si myslel, že som v záhrade - lenže som medzitým vošla už dnu, a počula som ako mu ten kamarát hovorí, šak dojdi sem, ale "bez starej". Keď dotelefonoval, tak som sa ho spýtala, že čo to malo znamenať, prečo sa o mne takto vyjadruje ten kamarát (nemala som s ním nikdy žiadny problém) a on mi na to povedal, že to si nemám všímať, že to sú také chlapské reči zo srandy. Potom som varila obed a on mi hovorí, že sa ide len previesť na bicykli a o chvíľu príde...neprišiel doteraz a je na tej "zábave" sám. Strašne sa ma to dotklo. Volala som mu, ale nedvíhal, tak som mu napísala sms, že prečo toto spravil, či sa za mňa hanbí a on mi zavolal a povedal, že to sa tam len tak zastavil a mám sa obliecť a prísť za nimi. Teraz mi píše správy, aby som prišla, ale ja viem, že to je nasilu. Neviem čo si myslieť, ja som veľmi tolerantný človek, nikdy som ho neobmedzovala, ani mu nerobila scény, neviem prečo má problém ísť so mnou von medzi ľudí v dedine. Neviem ako sa zachovať, iba tu sedím a plačem (asi tie tehotenské hormóny). Čo by ste urobili, obliekli sa a išli tam, aj keď je jasné, že ma zavolal, len pod tlakom? Alebo by ste ostali doma? Hanbím sa tam teraz prísť medzi nich, keď ma tam evidentne nechcú, ale tiež by som bola veľmi rada so svojim manželom vonku. Čo myslíte v čom môže byť problém? Ja tomu nerozumiem, som výzorovo celkom príťažlivá a k jeho kamarátom som vždy bola milá a kamarátska, tak prečo ma nechce medzi nich vziať, nechápem to. Nechcem to povedať nikomu pretože sa za to hanbím, tak keby mi niekto poradil aspoň takto anonymne.
Cize Tvoj manzel je kazdy vikend vonku v bare/krcme opity s kamosmi? Zabava sa s kamaratmi a pripadne aj inymi zenami. Tak?
Ty travis cas zatial doma - sama a coskoro budes sama aj s dietatom. Okrem toho Ty mas pracu a on nie. Pije z Tvojich penazi? No mne sa zda, ze problemov mas viac ako to, ze Ta nevezme do tejto spolocnosti. Co mi je voci Tebe luto, ale nezda sa mi, ze mas s nim dobre vyhliadky do buducnosti.
no vybrala si si teda. Dedinského géroja, ktorý sa potrebuje ukazovať pred 50 ročnými chlapmi. Vieš ako to bude časom. Ty budeš s deckom doma, on víkendy v krčme a bude ti chodiť domov viac a viac nabumbaný. A ešte ho aj živiť budeš.
No pokial Ti nevedel vyhoviet ani v jednu jedinu akciu za rok, pricom pre Teba to bolo dolezite a on je kazdy vikend vo svojom zivle, tak on ma uz davno Tvoje pocity odsunute bokom. Byva opity? Vies ci ho v dedine tak poznaju.. Ak ano, tak casom sa to bude len zhorsovat a Ty uz ani nebudes mat zaujem sa s nim ukazat.
ked to tak citam chyba bola ,že si sa zanho vobec vydala,neviem ako to mate s byvanim ,ale ružovo to nevidim a neverim že to spravi jeden rozhovor,držim palce a vela sil
aj ja byvam na dedine ale nie som odtial, som z mesta . O akciach v dedine vieme vzdy skor, vtedy zvyknem zavolat rodinu ci kamosky z dediny. Moj chlap tiez chodi na akcie v dedine lebo zvacsa ich pomaha organizovat a je tam aj s partiou. vzdy za nim ale pridem. Mna nemusi volat.Ja tam pridem aj sama, lebo viem ze tam su aj moji rodicia ci moj brat zo zenou ci kamosky. Ani by ma nenapadlo pytat sa ci ma zoberie. Aj ja som bola tehotna. Vtedy som na akcie velmi nesla ale pravdu ani mne sa na akciach velmi nevenoval. Vedeli sme o sebe ale kazdy sme sa rozpravali so svojimi. Ano mavala som podobne pocity ked som bola tehotna doma a on sa bavil... potom sa nam narodila mala a neexistuje akcia kde by mi nevyvvolaval kedy prideme.A aj teraz ked ma mala 5 a ja som znovu tehotna, na akciach vedla mna nesedi lebo je s partiu pomahaju a ja raz za cas za nim pridem ci mala pribehne a tym vieme o sebe. Somov chodim vzdy s malou sama a on za nami pride. Ako z dedinskej akcie🙂 Neprosikaj ho ci ta zoberie chod z niekym sama. Estte to by bolo aby som chlapa prosila aby ma zobral... hlavu hore
a surodencov nemas ziadnych,pripadne bratranci,sesternice
to mi je luto,tiež byvam na dedine poznam ako to chodi,
boze to je ako v hornej dolnej, hned som si v mysli vytvorila tych nabumbanych dedinskych trtkov s holymi pupkami😂
No dievca, nemas to lahke, a nemate v dedine akcie, kde nechodia rozvedeni obstarozni chlapici? Nieco, kde by si mohla ist aj sama a najst si nejaku spriaznenu dusu? Nieco okolo skolky, skoly?
Nuz moj nazor: Tvoj manzel je pomerne dost velky sebec. V dalsich prispevkoch dost jasne pises, ze sa za teba hanbi, sprava sa k tebe dost zle a klame ta. Mozno sa opytam naco si si takeho brala. Ja netvrdim, ze ta ma trepat do krcmy, ale v podstate sa Ti absolutne nevenuje, nikam spolu nechodite (vsak vselico sa da vymysliet aj na dedine), ale zrejme mu vyhovuje jenoduchy zivot krcma a kamarati. Myslim, ze si mala na lepsie ako sa tam zakopat sa s muzom 4. cenovej. Zial uz je neskoro.
Mozem jedine poradit mu nevyplakavat, nech ta niekam berie a porozmyslat, co dalej a ci to takto chces.
Fuha tak ja by som skôr riešila muža a to že ti na celý deň a noc odíde z domu a teba nechá samu v cudzom prostredí a tehotnú a on ešte k tomu flirtuje s cudzími ženami...toto nevesti nič dobré a je to len začiatok
Ženatý chlap nemá čo robiť sám každý víkend v bare. Slobodný áno ženatý ani z daleka. Víkendy máte tráviť spolocne . Tvoj muž je sen každej ženy. Toto by som mu povedala.
Je mi ľúto Teba a veľmi! Žiaľ, vybrala si si muža, ktorý Ti vôbec nie je hoden a vôbec si Ťa neváži. Čakáte bábätko, mali by ste sa spolu tešiť a čo najviac si užívať tieto chvíle, ukázať všetkým, že ste šťastní mladí budúci rodičia... Miesto toho Ty musíš prežívať takéto nepekné momenty... Nevidím ružovo váš vzťah a je mi to kvôli Tebe veľmi ľúto. Drž sa! ❤
Ja neviem ci nebalil ci nejakej trubke tam nieco nesolechol.. neviem. Maval v dedine aj byvale. A na akciach vzdy boli. a motalibsa okolo neho. Ano byvali aj za to hadky. Ale to sme riesili ked som mala 23. Teraz mam 33 ale posledne by bolo ze by toto povedal jeho kamos. Zbalila b ysom sa a odisla. Skus na vikend. Lebo ja si myslím ze ti skace po hla e a ty len sklopis usi. Nedaj sa ved ty si jeho zena. ty si s nim tehotna. To si ako dovoluje takto sa spravat. Nedaj sa. A to ze takto je to u twba vo vztahu k dedine...nuz. Mne nikto kamaratov nehladal ani nikto sa za mna nezoznanovala. Skus trosku urobit krok ty. Co sa ale tyka tvojho muza a jeho správania to je na tebe. Ale odporucim trosku asertivnosti. Nie si s nim rok ani dva...
Ty si vzdelaná zamestnaná žena a cítiš sa pri nezamestnanom každý víkend opitom chlapovi menejcenna? Silou mocou sa snažíš zapadnúť do jeho partie, pred ktorou ti on ešte aj nadáva a flirtuje s inými? Vy máte väčší problém akosi zatiaľ ochotná pripustit a to, že ty budeš sedieť doma s dieťaťom a on bude od soboty do nedele ožratý s kamarátmi. Rodinný život žiadny. Aby si to ešte celé netahala z materskej. Nemyslím že ak by ta do jeho partie prijali, že by si bola šťastnejšia. Nezapadla by si medzi takýchto ľudí.
Píšeš, že chyba bolo sa odtiaľ odsťahovať. Nie, nie, nie. Chyba bola vziať si takehoto manžela. Vieš, čo ťa čaká po pôrode? Ty celé dni sama doma a manžel nadrbany v krčme. Ty chceš zapadnúť do partie dedinských po ozranov? A trápi ťa, že ťa medzi seba nechcú? Skôr by malo trápiť, že tvoj dementný chlap pred tebou flirtuje s nejakými ženskými z krčme. Zavarila si si ja nepekné manželstvo. Je mi to ľúto. Ak by som ti chcela poradiť Ako nadviazať sociálny kontakt dedine, tak začať možno od susedov. Urobiť guláš, grilovačku, .... Ale keby som ja bola na tvojom mieste, tak by som zvažovala, či chcem dalej s takýmto manželom žiť.
stavim sa ze keby si mu navrhla odchod spat do BA s tym ze si tam najde pracu tak odmietne, a keby si sla sama tak nepojde. Vyskusaj aj ked len zo srandy, uvidis kde budu jeho priority, Dievca, kde si mala rozum ked si si ho vzala za manzela?
No toto chce poriadny rozhovor, aby si uvedomil, že už nie je slobodný chlapec, ale chlap, a ak si to neuvedomí, tak to bude ešte len ťažké, keď sa narodí dieťa, pretože potom ho bude potrebovať ešte omnoho viac ako teraz. A ak on bude stále chcieť takto tráviť víkendy s kamarátmi a ty furt len sama s dieťaťom, tak to pôjde dole vodou veľmi rýchlo.
K dnešnej situácii: on vedel, že by si tam rada išla, dávala si mu to najavo celý víkend, takže toto je jasný podraz do neho, nech sa vyhovára ako chce, chcel to zahrať pred tebou, že sa tam len zastavil a potom pred kamarátmi, že akože ty si tam len docupitala za ním. Tiež by ma to urazilo, čo je malý chlapec že sa hanbí za vlastnú ženu? Čo ešte nedospel? To dokedy bude takéto ťahy robiť? Takže určite by som mu to dnes večer pokojne vysvetlila, nech to pocíti, že ti ublížil, že nie si blbá aby si si to neuvedomovala, a kľudne by som mu povedala, že skutočne dospelý chlap je na svoju ženu hrdý a nie že sa za ňu hanbí.
Pôsobíš na mňa ako inteligentná, vnímavá a citlivá žena, vieš mu dať priestor keď ho potrebuje, ale aj ty máš svoje potreby, a vzťah stojí na dvoch nie len na jednom, čiže každého potreby majú byť vzájomne napĺňané, nie len jeho. Držím ti palce a dúfam, že úprimný rozhovor mu otvorí oči.
Prepáč ale tvoj manžel je jedno nevyzrete decko, budeš to mať ešte ťažšie keď sa ti narodí bábätko.
Ahoj, ja mám z tvojho písania pocit že asi muž ide len s čisto mužskou partiou a potom je to úplne v poriadku . Ak chodia len chlapi, čo by si tam robila, iné by bolo keby brali aj manželky . Zrejme preto že si tehotná si tetaz citltlivwjsia , že tá nazval starou jeho kamarát - nemáš s ním problém vidíš, chlapi sú proste takí koľkých ja takých poznám a aj žien mojich kolegýň čo hovoria o svojich polovickach štáty stará . Netráp sa moja, čo by som ja dala za to aby moj chodil s partiou kamosov von za to sa stále drží pri mne 🙂 prídeš mi ako zlatý mily človek , oddychuj sustred sa na babo a uvidis všetko bude jak má byt 🙂
viem že sa to lahko pise ,vidim to na rozvod a urcite odid od neho ,nestoji ti ani za slzu,take poniženie a na dedine,klobuk dole že si ho este neposlala k vode