icon

Poraďte mi - rodinné problémy

13. sep 2020

Ahojte, zaujímal by ma názor niekoho kto má nad vecou nadhľad a je nezaujatý. Mám 30 rokov s manželom sme manželia jeden rok a čakáme dieťa, predtým sme spolu chodili od mojich 16 a niekoľko rokov pred svadbou sme spolu žili v spoločnej domácnosti. Manžel je takmer o osem rokov starší odo mňa. V manželstve nemáme problémy, ale všimla som si, že vždy keď ide von s kamarátmi v dedine, tak vždy ide sám, nikdy ma nezavolal medzi nich. Ja ho nejak neobmedzujem, že by som sa pchala medzi jeho kamarátov nasilu. Ale napríklad tento víkend máme v dedine takú spoločenskú akciu a chcela som tam ísť s ním, odvčera som sa ho pýtala, či by sme tam nešli spolu. Včera sa celý deň vyhováral, že ho bolí hlava a nechce sa mu ísť atď..., ale pritom asi 5x volal kamarátom, že kde sú a s kým sú, ako tam je atď., tak mu hovorím, veď sa obleč a môžme ísť za nimi, že rada pôjdem trochu medzi ľudí a on sa vyhovoril, že nie, že nechce ísť. Dnes som sa ho znovu opýtala, či by sme spolu neišli na malinovku medzi ľudí, že by som sa tam rada pozrela a išla s ním ako so svojim manželom tak normálne medzi ľudí, na to povedal, že môžno neskôr. Asi o pol hodinu na to telefonoval v izbe na hlasný reproduktor, keďže si myslel, že som v záhrade - lenže som medzitým vošla už dnu, a počula som ako mu ten kamarát hovorí, šak dojdi sem, ale "bez starej". Keď dotelefonoval, tak som sa ho spýtala, že čo to malo znamenať, prečo sa o mne takto vyjadruje ten kamarát (nemala som s ním nikdy žiadny problém) a on mi na to povedal, že to si nemám všímať, že to sú také chlapské reči zo srandy. Potom som varila obed a on mi hovorí, že sa ide len previesť na bicykli a o chvíľu príde...neprišiel doteraz a je na tej "zábave" sám. Strašne sa ma to dotklo. Volala som mu, ale nedvíhal, tak som mu napísala sms, že prečo toto spravil, či sa za mňa hanbí a on mi zavolal a povedal, že to sa tam len tak zastavil a mám sa obliecť a prísť za nimi. Teraz mi píše správy, aby som prišla, ale ja viem, že to je nasilu. Neviem čo si myslieť, ja som veľmi tolerantný človek, nikdy som ho neobmedzovala, ani mu nerobila scény, neviem prečo má problém ísť so mnou von medzi ľudí v dedine. Neviem ako sa zachovať, iba tu sedím a plačem (asi tie tehotenské hormóny). Čo by ste urobili, obliekli sa a išli tam, aj keď je jasné, že ma zavolal, len pod tlakom? Alebo by ste ostali doma? Hanbím sa tam teraz prísť medzi nich, keď ma tam evidentne nechcú, ale tiež by som bola veľmi rada so svojim manželom vonku. Čo myslíte v čom môže byť problém? Ja tomu nerozumiem, som výzorovo celkom príťažlivá a k jeho kamarátom som vždy bola milá a kamarátska, tak prečo ma nechce medzi nich vziať, nechápem to. Nechcem to povedať nikomu pretože sa za to hanbím, tak keby mi niekto poradil aspoň takto anonymne.

0silvia0
13. sep 2020

Je nacase sa ucit fungovat bez neho. Toto manzelstvo vam dlho nevydrzi....

anonymka11
13. sep 2020

Najskôr som nechcela vôbec reagovať ale keď som si prečítala všetky tvoje príspevky tak musím..
1.toto nie je manželstvo ale nočná mora
2. Vyzeráš byť inteligentná keďže vravíš ze si vzdelaná a robíš na súde tak kde je ta inteligencia v tomto manželstve? Naozaj nevidíš kam to speje?
3. Ženatý muž má právo na kamaratov( som vydatá a muž sa stretáva s priateľmi) ale tu treba naozaj nájsť tu správnu mieru raz za čas a hlavne nie na celú noc ci deň. A keď áno max raz za pol roka
4. Vieš si predstaviť ze dieťa bude vyrastať v takomto vzťahu? Predstav si, že tvoj muž bude čím ďalej piť viac prácu si nenájde budeš všetko ťahať z materskej peniaze budu chýbať a on bude viac a viac nervózny. Kam myslíš ze to speje?
5. Toto chceš aby tvoje dieťa videlo? Takto jej chceš ísť príkladom?
6. Myslím ze je len otázkou času kedy ta podvedie a myslím si ze to veľmi dobre vieš.
7. A nie nešla by som keď zavolal, rovno by som si začala baliť veci alebo jemu ak máš kam ísť.
Toto je začiatok konca, alebo to budeš trpieť ďalej. Ale ver mi, že máš na viac a nie len ty ale aj tvoje dieťa.

dilino
13. sep 2020

Takže tvoj muž sa obratil ako šiblo čarovným prútom. Predtým nepil nestretaval sa s kamarátmi 5 cenovou skupinou v krčme.Neexistuje že by sa tak nechoval predtým než si s nim začala ja si myslim že si to len prehliadala. Ty tehotna ho živiš a ON pánko veľkomožný každy týždeň v sobotu do krčmi v nedeľu navrat ráno domov mohla si ušetriť kopec nervov a stresu.Keby si nebola tehota poradim ti odid od neho ale aj tak si myslim si že aj tak na všetko zostaneš sama s dieťatom.Ako to môže jeden chlap nerobiť OK stalo sa prišiel o prácu ale vydi že si tehotna tak ma hľadať dalšiu s čoho má penazi do krčmi ked nerobi.TY ho živiš variš mu, perieš, poskytuješ full servis a ešte pišeš ON sa za mňa hanbi nikam má nechce vziať.Ako budeš takto dalej žiť pôjdeš na matersku ta až taka vysoka nebude ty budeš potrebovať peniaze pre male a pre seba a nie preňho na krčmi a jeho sobotne vyjazdy ON neprestane ani ked sa maličke narodi to mi ver.Vždy bude hľadať vyhovorku typu plače bude nervozny a bude utekať preč. Pišeš zmenil sa ked sme sa vzali dobre ale ked budeš žiť s malou/ malým tak že nikdy ho nebudete vydieť bude len penaize pýtať ako pišeš ked sa opije je agresívny.Najhoršia kombinácia nezamestnaný pijan.Ked mu nebudeš môcť dať peniaze ktore bude potrebovať pre tvoje male a pre seba tak čo ťa zbije ked bude agresívny.Ked uvydiš že nikam to nevedie a že ťa bude neskôr biť a ohrozovať budeš musieť skôr či neskôr odisť.Len škoda že si naletela jeho sladkým rečiam.Dalej flirtuje z cudzimi ženami, pije alkohol, stretava sa s kamarátmi a čo si mysliš že bude robiť ked sa male narodi no to iste čo doteraz. Nepotrebuje ťa a zrejem len si to prehliadala ale teraz ti to došlo akí je ku tebe že ťa potrebuje len aby mal full servis, a peniaze od teba to že po takom dlhom čase ste sa vzali bola chyba.Ja by som to urobila bud skôr alebo by som sa rozišla doteraz nič nemusel lebo ste neboli svoji a teraz po svatbe sa zmenil podľa mňa bol aj predtým taky len si to asi nechcela vydieť lebo si mala aj ty nejake kamáratky a hlavne ružove okuliare .Všetko teraz je zlé ako po roku od svatby sa môže tak chovať, s kamrátmi do krčmi snád predtým do krčmi nechodil ked si vydela pár krát za slobodna či si to pár krát prehliadla.ON by mal byť každú voľnu chviľu s tebou rok po svatbe a nie že dá prednosť kamarátom ženatý chlap každy víkend v krčme no žiadna výhra, je agresívny ked si vypije,flirtuje zo ženami, no tak toto je na najlepšej ceste ukončiť, pre teba aj to maličke čo sa narodi ked vydiš kde to prišlo.Ty zo svojich penazi ktoré budeš mať potrebuješ pre male a pre seba a nie preňho do krčmi.Ako sa jeden buduci otec tak chova k manželke s ktorou je rok.Nema ťa za nič skôr si myslim že to speje ku koncu bodaj by som sa pomylila.Ale skôr ostaneš sama lebo už teraz asi ako pišeš veľmi to vyznam nema dokazal sa pretvarovať a poriadne alebo mal pár krát taky vyjazd a až ti to tak nevadilo lebo si mala okolo seba kamáratki.Jedno je už však nad slnko jasne dobre to nebude ani náhodou.Určite do krčmi chodiť neprestane a odkiaľ na to bude brať je nezamestnany ty ho živiš všetko platiš.Jeho vôbec nazaujima že jeho tehotna žena chodi do práce a ON váľa šunky.Dobre prišiel o prácu situácia je aka je ale snád najdem druhu ked vydim že bude otcom ale ON nie ved tebe nebudu stačiť peniaze, a On ožran bude ešte od teba na krčmu vyťahovať a robiť dlhý a povie že žena to zaplati napište mi to a ty to pôjdeš zaplatiť a už zasa malo peniaze na domácnosť.Skôr či neskôr to ukončiš ty sama z vlastnej iniciativy nakoľko to už nebudeš zvladať mať doma ožrana nepoviem raz za čas ísť s kamarátmi vonku áno ved aj rozptylenie treba ale nie každu sobotu od rána a v nedeľu domov ked to teraz robi a ty si sama tak to bude dupľom robiť ked bude maličke lebo sa bude vyhovarať plače, nebude chcieť spať male v noci bude nevyspaty, náhnevany, tak pôjde do krčmi napije sa a ty budeš trpnuť kedy prie a o bude robiť môže vám ubližiť.Alkohol je hnus nie jednu rodinu rozvratil, a narobil veľa nešťastia,škoda že si to nevedela skôr.Lenže neide mi do hlavy aby sa toľke roky tak dokazal pretvárovať.Už by mi blikala kontrolka že tu už niečo nieje v poriadku drž sa a napiš ako si nakoniec dopadla veľmi ti zo ❤držim veľmi🙏 Verím že si poradiš aj bez ňeho bude ti len na priťaž.

kitycat
13. sep 2020

Zasnem, ze toto vidis az teraz!

nominativ
13. sep 2020

Nečítala som všetky komentáre, asi polovicu. Čo ma prekvapuje -

Pôsobíš dosť inteligentne. Aký máš problém, že si si našla takéhoto dedinského krčmového manžela? To si si od 16 rokov nevšimla, že budeš doma pri sporáku a on v krčme s kamošmi?

Ženy, ja to nechápem, tiež máme problémy a aj väčšie a áno, aj také, s ktorými som mohla z časti počítať z faktov, čo som vedela pred svadbou... Ale ja žasnem, čo sú ženy ochotné akceptovať svojim mužom. Škoda, že mám dve dcéry, chlapom môže byť v živote taaaaaaak dobre...

nominativ
13. sep 2020

Tým nechcem autorke ublížiť. Len tomu nerozumiem. A je to blbec. Aby som nemohla ísť na nejaké hody s mužom v dedine???

kristina2015
13. sep 2020

Okrem toho čo tu kocky spomínali ja by som sa strašne hanbila ísť s ním niekam a nie to ešte kde bude celá dedina. To je tá jeho žena ...žena ozrana ,sama sedí doma a podobne . Vieš ako to chodí . Hanbila by som sa mať niekoho takého pri sebe. Ty buď rada že ťa nikam nevzal a hlavne by som sa porozprávala o vašej budúcnosti .Neber moje riadky ako nejaký posmech alebo čo ale iba ako názor ako by som sa cítila ja v tv koži. Inak tu ženy múdro popísali rady,názory.

stanislavicenka
13. sep 2020

Ja tA chapem. Ked idu kamosi, chlapi spolu, nech idu. Ale ked je nejaka taka dedinska veselica, tiez by som Isla s muzom

medeaa
13. sep 2020

Ja to mam celkom inak ako pisu baby... Odkedy sme s muzom spolu chodili, boli sme spolu v spolocnosti stale, bral ma medzi svojich kamaratov, aj medzi nasich spolocnych sme chodili vzdy... Niekedy som ho uz aj sameho posielala nech ide, nech su len chalani spolu. Nikdy som nepocitila, ze by som nepatrila do ktorejkolvek casti jeho zivota a nemam pocit, ze by to jeho kamosov obtazovalo, tiez ked mali baby, tak im robili spolocnost. Mozno to zavisi od partie, my sme sa vzdy brali navzajom ako samostatne osobnosti, chlapi nemali problem so zenskym elementom v partii, a naopak. Z mojho pohladu je teda smutne, ze prezivas to co prezivas. Neviem si predstavit vztah s muzom, ktory by ma takto vylucoval zo svojho zivota. Je v poriadku, ked chce mat muz aj pansku jazdu a pokecat len medzi chlapmi, ale to co podla tvojich slov robi tvoj muz, to podla mojho nazoru vobec nie je v poriadku. Ale ktovie, bude to asi partiou. Ja som nikdy nemala pocit, ze by sa muzi museli pred zenami v partii kontrolovat, pretvarovat a obmedzovat. Na tvojom mieste si asi zacnem budovat vlastnu partiu a priatelov, ktori ma prijmu. Ked s tebou muz nechce travit takto cas, asi s tym nic nenarobis. Snad to casom pochopi, ked mu zakazdym vysvetlis, ze su pre teba taketo situacie tazke.

vivien232
13. sep 2020

Prepáč že to takto napíšem ale keď dokáže flirtovat s druhou pred tebou tak je to kkt sorry za výraz ja tiež nemám ideálny vzťah :D pohadame sa väčšinou priateľ vybuchne a ja som radšej ticho ako sa hádať ale je to moje zlatíčko sme spolu už 8r. Druhé mimi na ceste nechodim do krčmy medzi jeho kamarátov ale mňa s malým na kofcu sám od seba zavola niesme zatiaľ svoji ale myslím si že natom až tak nezáleží ale čo robí ten tvoj to je chrapunstvo a povedať si ze nech sa malô narodí a budem sa jemu venovať je hlúposť... Chlapa do riti kopnúť

autor
Autor odpoveď zmazal
veronikadany
13. sep 2020

Váž si samu seba. Z čítania mi prídeš veľmi inteligentne, múdre žieňa. Nikto a zvlášť tvoj muž ta nemá čo podceňovať.
Vzchop sa kvôli drobčekovi, si silna a možno ešte ani nevieš ako💪

hlubik
13. sep 2020

ked bude doma on tak sa vezmi a chod ty.

sasa1310
13. sep 2020

to si vážne tomuto povedala "áno"?

autor
Autor odpoveď zmazal
komplikovana
13. sep 2020

Prestan sa podcenovat, prestan sa trapit, uz neplac, taky chlap za tvoje slzy nestoji. Ako sa hovori, treba vziat rozum do hrsti a porozmyslat ako sa z tejto situacie dostat. Hlavne prestat ocakavat, ze narodenim dietata sa chlap zmeni. Mozno on uz taky bol, len si si nevsimla, kedze ste boli spolu iba cez vikendy. Si inteligentna a sikovna, kazdemu sa moze stat, ze sa v zivote nieco nepodari.
Hlavne, nezotrvavat vo vztahu iba kvoli dietatu, lebo ti to polezie na mozog /jeho nezaujem/ a to je psychicky velmi velka zataz.
Inac nechapem, co ti ten chlap ako partner dava? Ved on si zije zivot slobodneho mladenca a doma ma osobu, ktora sa stara o jeho pohodlie.

autor
Autor odpoveď zmazal
kristina2015
13. sep 2020

Ono ver že nie je dobré ak sa stretáva s chlapmi kt sú rozvedení,slobodní . Ťahajú ho dole . My máme tiež partiu ale zloženie je trochu iné. Sú to kompletné rodiny ja si mám s kým pokecať,deti a chlapi sa pri pive postazuju navzájom na ženy a aké to majú ťažké v práci. Si predstav že ty by si mala kamarátku rozvedenú ,ste manželia a si s ňou čo víkend v bare opitá. Úplne zle.

zuzap33
13. sep 2020

Hlada miesto, aby sa vyspal. Skoro mi zabehlo. Precitala som svojmu, ten len rukou hodil.

mimkao
13. sep 2020

Obliekla by som sa, šla tam, ale nie za ním. Šla by som s kamoškou.
A to by som urobila, aj keby on bol doma a nechcel by ísť.

karmen118
13. sep 2020

No, tak po tvojom príspevku, že dieťa si chcela ty a hľadá si miesto pre postel , aby sa vyspal, mi sánka v šoku padla dole, prepáč ale to je fakt riadny kkt a chrapúň neskutočný! Nezaslúži si tebe ani to bábo, čo nosíš pod srdcom! Očividne má už prepitý mozog a dostáva rady od rozvedených kamarátov, ktorý sa len tak trasú aby neprestal chodiť do partie s nimi chľastať, možno im platí často alkohol, tak to by bolo, aby prišli o sponzora.... Prosím ťa hneď ako sa ti bude dať, začni riešiť rozvod, popros o pomoc rodičov, kamarátov a odíď od neho, s maličkým ti bude lepšie inde, tam kde si teraz lásku ani šťastie bohužiaľ nenájdeš ☹. Odsťahuj sa niekam, kde sa ti bude s malým dobre žiť, kde máš nejaké zázemie, rodinu , kamarátky, a neskôr prácu. Hlavne pri ňom neostávaj lebo sa utrápiš, vyždíme ťa z peňazí na chlastačky, a chudák dieťa v takom vyrastať :(

medeaa
13. sep 2020

ked citam ostatne komentare a doplnujuce info, tak ak sa neda najst si v dedine nejakych priatelov tak lahko, to je ozaj priserna situacia, ja sa obavam, ze tvoj muz sa nezmeni... Neviem, mozno od neho odist na cas, ak mas moznost, aby sa prebral... Alebo odist nadobro. Neznic si zivot.

veverickav
13. sep 2020

A odkial si? Kludne aj IP 🙂

medeaa
13. sep 2020

nemyslim si, ze si ty skoncila, myslim si, ze to bude on kto nakoniec skonci. Ozaj by som to nechcela tak tvrdo napisat, ale neda mi. Bude ta to stat este vela trapenia, ale nakoniec s nim podla mna nezostanes aj tak. Ale ten, kto nakoniec skonci ako krcmovy, opusteny a zatrpknuty povalac, bude on. A ty si mlada, este stale mozes zacas novy zivot aj s dietatkom.

stefi_k
13. sep 2020

Polož si jednu otazku čo s tym chceš robiť? Ospravedlnujes jeho ospravedlnuješ seba, čo bude dalej ? Veci su ake su s tym nič nezmeniš ak to on nechce, zmenit možeš len seba a svoj postoj k veciam, takže bez ohladu na detajly čo urobiš ? Možme sa tu do nekonečna rozpravat, možeš dostat kopec rad, možes revať ale to je v podstate na nic dokym si ty neni ochptna situaciu zmeniť a niečo urobit, je to tvoj život a ako ho budeš žit je len na tebe. Rad si dostala kopu aj nazorov a teraz čo ? Budeš sa tvarit, že najväčší problem je že nemaš v dedine kamošku?

aprilowka
13. sep 2020

Uz vcera bolo neskoro na odchod od tohto cloveka... velmi ta lutujem a aj sa ti cudujem ze zijes s takym clovekom

0martina0
13. sep 2020

keby som mala kam isť,tak idem preč určite hned teraz,aspon na jednu noc,počkala by som ako sa zachova zajtra a podľa toho sa rozhodla čo dalej

autor
Autor odpoveď zmazal
0martina0
13. sep 2020

ja ťa rozumiem,ja som myslela len dnešnu noc,ako by asi reagoval ak by ťa nenašiel doma,ak je ešte von,možno by si uvedomil,o čo prichadza

autor
Autor odpoveď zmazal