icon

Poraďte mi - rodinné problémy

13. sep 2020

Ahojte, zaujímal by ma názor niekoho kto má nad vecou nadhľad a je nezaujatý. Mám 30 rokov s manželom sme manželia jeden rok a čakáme dieťa, predtým sme spolu chodili od mojich 16 a niekoľko rokov pred svadbou sme spolu žili v spoločnej domácnosti. Manžel je takmer o osem rokov starší odo mňa. V manželstve nemáme problémy, ale všimla som si, že vždy keď ide von s kamarátmi v dedine, tak vždy ide sám, nikdy ma nezavolal medzi nich. Ja ho nejak neobmedzujem, že by som sa pchala medzi jeho kamarátov nasilu. Ale napríklad tento víkend máme v dedine takú spoločenskú akciu a chcela som tam ísť s ním, odvčera som sa ho pýtala, či by sme tam nešli spolu. Včera sa celý deň vyhováral, že ho bolí hlava a nechce sa mu ísť atď..., ale pritom asi 5x volal kamarátom, že kde sú a s kým sú, ako tam je atď., tak mu hovorím, veď sa obleč a môžme ísť za nimi, že rada pôjdem trochu medzi ľudí a on sa vyhovoril, že nie, že nechce ísť. Dnes som sa ho znovu opýtala, či by sme spolu neišli na malinovku medzi ľudí, že by som sa tam rada pozrela a išla s ním ako so svojim manželom tak normálne medzi ľudí, na to povedal, že môžno neskôr. Asi o pol hodinu na to telefonoval v izbe na hlasný reproduktor, keďže si myslel, že som v záhrade - lenže som medzitým vošla už dnu, a počula som ako mu ten kamarát hovorí, šak dojdi sem, ale "bez starej". Keď dotelefonoval, tak som sa ho spýtala, že čo to malo znamenať, prečo sa o mne takto vyjadruje ten kamarát (nemala som s ním nikdy žiadny problém) a on mi na to povedal, že to si nemám všímať, že to sú také chlapské reči zo srandy. Potom som varila obed a on mi hovorí, že sa ide len previesť na bicykli a o chvíľu príde...neprišiel doteraz a je na tej "zábave" sám. Strašne sa ma to dotklo. Volala som mu, ale nedvíhal, tak som mu napísala sms, že prečo toto spravil, či sa za mňa hanbí a on mi zavolal a povedal, že to sa tam len tak zastavil a mám sa obliecť a prísť za nimi. Teraz mi píše správy, aby som prišla, ale ja viem, že to je nasilu. Neviem čo si myslieť, ja som veľmi tolerantný človek, nikdy som ho neobmedzovala, ani mu nerobila scény, neviem prečo má problém ísť so mnou von medzi ľudí v dedine. Neviem ako sa zachovať, iba tu sedím a plačem (asi tie tehotenské hormóny). Čo by ste urobili, obliekli sa a išli tam, aj keď je jasné, že ma zavolal, len pod tlakom? Alebo by ste ostali doma? Hanbím sa tam teraz prísť medzi nich, keď ma tam evidentne nechcú, ale tiež by som bola veľmi rada so svojim manželom vonku. Čo myslíte v čom môže byť problém? Ja tomu nerozumiem, som výzorovo celkom príťažlivá a k jeho kamarátom som vždy bola milá a kamarátska, tak prečo ma nechce medzi nich vziať, nechápem to. Nechcem to povedať nikomu pretože sa za to hanbím, tak keby mi niekto poradil aspoň takto anonymne.

marikost
14. sep 2020

no napriklad niektori chlapi by chceli byt stale slobodni, ty uvar, uprac, ja idem von. Na to treba chlapa naucit, nie ze idem von ale ideme von! To iste bude s detmi, musi sa naucit, ze IDEME von vsetci, teda bude cakat alebo pomahat balit veci aj pre deti podla zoznamu.

marikost
14. sep 2020

V tehotenstve hormony lietaju, urcite neries dolezite veci, pockaj! Pri babatku treba dvoch. Ale zena sa matkou stava narodenim.Muz sa casom stane otcom,ked to pochopi, nie je to tehotenstvom,narodenim ani zo dna na den, chce to dlhsi cas.

marikost
14. sep 2020

@lintu preco jej radis zacat odznova? 17rokov zahodit! Ved ho miluje a pre jednu scenu si pokazit zivot? Byt slobodnou matkou?To je teda fakt vyhra! Ale mozno tak pre chlapa,ze si moze hladat druhu...

marikost
14. sep 2020

@tulipanicek prestat mu prat a varit moze aj bez rozvodu! Preco vsetci chcu najskor rozvod, to uznie je cesty spat.Ved najskor skus teda zit ako rozvedena a potom po roku sa rozved. Na manzelstvo kazdy povie,ze papier nepotrebuje,ale na rozvod,nech je tam prve papier,potom ostatne ...Cele naopak!

marikost
14. sep 2020

Nie si prva, myslim,ze kazda zena sa chce po roku,dvoch-piatich rozviest, lebo nevie ako dalej, mysli,ze za dverami ju caka lepsi,ze si pomoze. Ano to je ten zly,co ti to nasepkava, on je otec lzi. vydrz, to pekne vas este len caka. Kazdy ma pochybnosti, ale ked vydrzis, budes stastnejsia ako rozvedena.

marikost
Autor odpoveď zmazal
mareka49
14. sep 2020

Skus nehadzat flintu do zita.
Ste manzelia v kostole?
Mysim, ze cesta pre vas, je vytrhnut ho z toho prostredia.
Partia kamaratov, ktora mu bola rodinou dlhe roky s nou budes tazko sutazit.
Co jeho surodenci, rodicia?
Aky maju postoj k jeho piatikam?
Ideal otca iste nebude, ale zas treba do neho hucat a hucat.
Aby bol pripraveny.
Bude otec.
Ak budes pol roka s malym doma len sama a prosby ani vycitky nebudu fungovat..
Nebude ochotni travit v krcme o mnoho menej casu..
Potom uvazuj o odchode.
Ver, ze sa to zmeni narodenin dietatka.
Mal daky rodinny vzor?
Ako fungovala jeho rodina?
Drzim palce, snad sa uvedomi

autor
Autor odpoveď zmazal
tulipanicek
14. sep 2020

@marikost Nepíš mi prosím tá s vykricnikmi. Ja netvrdím že sa má najprv rozviesť ale že keď tak urobí, nech sa potom fakt už o tieto veci nestará. Lebo podľa toho čo píše, toto ona dovtedy robit proste bude. A tiež neviem kde si vzala že ja tvrdím že manželstvo je len papier a netreba ho. Na manželstvo mám úplne iný názor tak mi nevkladaj prosím tá slova do úst.

mareka49
14. sep 2020

No su chlapi, ktory toto vidia v rodine a si povedia, toto presne nechcem aby moje decko zazivalo.
Zial je ich menej a viac je tych, co su zatrpknuty a nevedia sa z toho vymanit a vlastne opakuju ten model nefungujucej rodiny.
Hovor s manzelom o jeho detstve ake mal pocity a ajo vtedy zili ako ho to poznacilo.
Ci teda chce z trucu pre svoje dieta to iste.
Alebo sa chce naopak vymanit a zit zivot s manzelkou a dietatom miesto alkoholu.
Aj pomaly prerod by bol pokrok.
Pracuj na tom kazdy den.
Zial nemal ten vzor rodiny a ani v okoli, bude to tazke..
Ale stoji to za pokus

elizuella
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
marikost
14. sep 2020

@tulipanicek iba prva veta bola tebe, a sorry za vykricnik

lily246
14. sep 2020

Prosím otvor oči, to čo si si zobrala za dedinského opilca 🤦‍♀️ toľko zabitých rokov a ešte si s ním dieťa urobíš a jeho dom mu zafinancuješ 🤦‍♀️ ako môžeš byť tak naivná? Dávno obrába sliepky čo s nimi chodia piť do toho domu, ver mi, vyrastala som v hornej dolnej medzi takými dedinskými degešmi ako máš ty, mali doma ženy a deti a za krčmou šukali 16 ročné dedinské šľapky...čím skôr skončíš s ním a s týmto životom z ktorého je normálnej žene na grcanie, tým lepšie pre teba...s týmto chudákom budeš mať hrozný život a ty sa mu ešte podkladáš a doprosuješ? Rýchlo preč od neho do podnájmu, garsónku utiahneš, hocičo bude lepšie ako toto. A že s ním túžiš po rodinnom živote? Kedy si konečne uvedomíš, že to on nechce? On chce piť s kamošmi a šukať vonku šľapky. Nádherná vyhliadka fakt.

mmoni89
14. sep 2020

V takomto.manželstve by som ja žiť nemohla. Popravde som ja bola niekde s kamarátkou asi 2x a ani som si to neuzila ja bez muža. Vystačíme si, chodíme všade spolu a nikto nemá pred nikým žiadne tajnosti. Ja by som takto.šťastná nebola

lintu
14. sep 2020

@marikost pre jednu scenu? Citala si aj ostatne autorkine komentare? Tam je tych problemov viac nez dost. Preco by mala pri nom trpiet, ak on ich nema zaujem riesit? Inak nepovedala som, ze sa maju hned rozvadzat. Najprv som poradila aj ine riesenia.

autor
Autor odpoveď zmazal
ikissedagirl
14. sep 2020

nepracuje, kazdy vikend s kamosmi, flirtovanie, posmesky z teba, nespravi nic pre teba. to nie je manzel, ale pubertalne dieta. sam od seba ta respektovat nezacne. asi by som nechcela byt vo vztahu s manzelom bez respektu. co bude dalsi krok? nasilnosti?

lily246
14. sep 2020

Nehnevaj sa, ale ty pred tým len zatváraš oči. Necháš sa mu ponižovať hoci on a jeho správanie je pod tvojou úrovňou. A on sa za teba hanbí? No prd, nechce aby si zistila pravdu, lebo by ti mohla nejaká zo sliepok vonku "zaspievať ". Hanbiť by si sa mala ty za neho a uz vôbec by som neriešila že ma taká spodina nechce medzi seba, to by ma trápilo ako posledné. Pozbieraj sa, prestaň s ním spať ak nechceš chytiť kvapavku a začni konečne žiť odznova a lepšie.

0kristina0
14. sep 2020

Uz to nezvladam ani docitat tieto tvoje prispevky. Bolo tu spomenute ze si inteligentna, vzdelana zena. Nie si ani omylom, si sprosta, sorry ale je to tak.
Zhrmne si to:
Vzala si si chlapa, ktory je bez prace, slope, ma problem s alkoholom, nestojis mu ani za to aby ta zobral von, o dieta sa tiez nezaujima, flirtuje so zenami a dvakrat nepoviem, ze uz nejaku nepretiahol a ceresnickou na torte je to, ze si mu za svoje peniaze zrekonstruovala dom, ktory ani neni tvoj a v prioade rozvodu si bezdomovec. A tvojim najvacsim problemom je ze ta nezoberie so sebou slopat do krcmy. 👏

miskamichalka
14. sep 2020

Si tehuľky, teraz mysli na bábätko ak sa dá a nestresuj sa tu tými hroznými komentármi bez citu ktoré tu niektoré hádžu. Všetko treba riešiť chladnou hlavou. Sama musíš vedieť čo chceš. Povedz mužovi čo ti vadí, prekáža, čoho sa obávaš a ak nezmení správanie povyhrážaj sa mu odchodom. Ver mi, že pokoj je to najdôležitejšie čo teraz potrebuješ. Takýmto rozhovorom zistíš, či tvojmu mužovi na vás záleží, alebo mu je presnejšie niečo iné. Držím palce

sasa1310
14. sep 2020

@0kristina0 asi tak. A ešte napíše, že jeho sestra je sebec. No lebo on je Belmondo. Ja by som na tej dedine nevydržala ani týždeň a úprimne. Radšej dieťa vychovávať aj keď len na chlebe ako mať takého chlapa a zadebniť sa v hladovej doline dobrovoľne na celý život.

charlinka111
14. sep 2020

Ach smutné, ale skús myslieť pozitívne. Si zdravá, vzdelaná, šikovná, máš super robotu, čakáš vytúžené bábätko, no veď to je supeéér. Kvôli dieťatku sa netráp, ono to všetko cíti a teraz rastie (keby sa narodilo s nejakou chybou ver, že by si si to veľmi vyčítala). Zober si to tak, že čo najhoršie sa ti môže stať, najhoršie sa s ním rozvedieš a vysúdiš peniaze za prerábku a nájdeš si niekoho iného, o moc lepšieho. Tak mysli aj keď je to ťažko, len na to dobré, perfektné a skvelé 🙂😉 Posielam ťi veľa pozitívnej energie a pomodlím sa za teba. papa

katrin2015
14. sep 2020

Možno má kamarátov, ktorí, ešte nemajú manželky, nečakajú bábätko, a žijú si slobodne, ale toto vysvetli, manželovi, že niekedy si treba dať STOP

keziah
14. sep 2020

prosim neber si to tak, tieto hrozne reakcie, napis mi do ss, nech pokecame a nech ta mozem trosku povzbudit

robin30
14. sep 2020

Anonym a maze prispevky.postrada to logiku ale budis 🤦‍♀️toto by mali admini zmazat

vilma7
14. sep 2020

@robin30 po tých reakciách ako tu niektoré nakladajú tehotnej žene, ktorá ma sama dosť hlavu v smútku z celej situácii, sa ani nečudujem.

autor
14. sep 2020

@robin30 No, aby moje prispevky uz nikoho nepoburovali, nerobi mi dobre, ked mi tu zeny nadavaju do sprostych a podobne. Dakujem vsetkym zenam za ich dobre mienene rady a cas, ktory mi venovali. Prajem Vam vsetkym vsetko dobre. Svoju situaciu si poriesim. Pekny vecer.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
robin30
14. sep 2020

@vilma7 netusim necitala som to uz cele len doobedu a z toho co som sa docitala si moze sama za to v akej je situacii a ocividne v nej chce zostat viac neviem nakolko zmazala prispevky