icon

Poraďte mi - rodinné problémy

13. sep 2020

Ahojte, zaujímal by ma názor niekoho kto má nad vecou nadhľad a je nezaujatý. Mám 30 rokov s manželom sme manželia jeden rok a čakáme dieťa, predtým sme spolu chodili od mojich 16 a niekoľko rokov pred svadbou sme spolu žili v spoločnej domácnosti. Manžel je takmer o osem rokov starší odo mňa. V manželstve nemáme problémy, ale všimla som si, že vždy keď ide von s kamarátmi v dedine, tak vždy ide sám, nikdy ma nezavolal medzi nich. Ja ho nejak neobmedzujem, že by som sa pchala medzi jeho kamarátov nasilu. Ale napríklad tento víkend máme v dedine takú spoločenskú akciu a chcela som tam ísť s ním, odvčera som sa ho pýtala, či by sme tam nešli spolu. Včera sa celý deň vyhováral, že ho bolí hlava a nechce sa mu ísť atď..., ale pritom asi 5x volal kamarátom, že kde sú a s kým sú, ako tam je atď., tak mu hovorím, veď sa obleč a môžme ísť za nimi, že rada pôjdem trochu medzi ľudí a on sa vyhovoril, že nie, že nechce ísť. Dnes som sa ho znovu opýtala, či by sme spolu neišli na malinovku medzi ľudí, že by som sa tam rada pozrela a išla s ním ako so svojim manželom tak normálne medzi ľudí, na to povedal, že môžno neskôr. Asi o pol hodinu na to telefonoval v izbe na hlasný reproduktor, keďže si myslel, že som v záhrade - lenže som medzitým vošla už dnu, a počula som ako mu ten kamarát hovorí, šak dojdi sem, ale "bez starej". Keď dotelefonoval, tak som sa ho spýtala, že čo to malo znamenať, prečo sa o mne takto vyjadruje ten kamarát (nemala som s ním nikdy žiadny problém) a on mi na to povedal, že to si nemám všímať, že to sú také chlapské reči zo srandy. Potom som varila obed a on mi hovorí, že sa ide len previesť na bicykli a o chvíľu príde...neprišiel doteraz a je na tej "zábave" sám. Strašne sa ma to dotklo. Volala som mu, ale nedvíhal, tak som mu napísala sms, že prečo toto spravil, či sa za mňa hanbí a on mi zavolal a povedal, že to sa tam len tak zastavil a mám sa obliecť a prísť za nimi. Teraz mi píše správy, aby som prišla, ale ja viem, že to je nasilu. Neviem čo si myslieť, ja som veľmi tolerantný človek, nikdy som ho neobmedzovala, ani mu nerobila scény, neviem prečo má problém ísť so mnou von medzi ľudí v dedine. Neviem ako sa zachovať, iba tu sedím a plačem (asi tie tehotenské hormóny). Čo by ste urobili, obliekli sa a išli tam, aj keď je jasné, že ma zavolal, len pod tlakom? Alebo by ste ostali doma? Hanbím sa tam teraz prísť medzi nich, keď ma tam evidentne nechcú, ale tiež by som bola veľmi rada so svojim manželom vonku. Čo myslíte v čom môže byť problém? Ja tomu nerozumiem, som výzorovo celkom príťažlivá a k jeho kamarátom som vždy bola milá a kamarátska, tak prečo ma nechce medzi nich vziať, nechápem to. Nechcem to povedať nikomu pretože sa za to hanbím, tak keby mi niekto poradil aspoň takto anonymne.

mamutka
13. sep 2020

Nestras tu s obesenim, vieš, že je chlap na dve veci, to ťa neprekvapuje, mysli na babo. Tešíš sa naň a nič krajšie ta v živote nemohlo stretnúť. Blbca si tu povesili na krk mnohé, ty to aspoň vieš pomenovat a pripustas problém, keď budeš veľmi chcieť, aj poriesis všetko čo bude treba

autor
Autor odpoveď zmazal
rubinka
14. sep 2020

Nuž ja ako veriaca ti nebudem radiť ani rozvod ani rozchod. Treba však tento problém riešiť. Normálne si sadnúť a porozprávať sa. Tu už len Boh pomôže.

lintu
14. sep 2020

Najlepšie, keby obaja idete z toho prostredia preč. Ty tam aj tak nemáš nikoho a jeho tí ľudia raz úplne zničia. Manžel nemáva svetlé chvíľky, počas ktorých si je vedomý, že máte problém? Žeby ho to aspoň kúsok trápilo? Nejaké ultimátum by naňho neplatilo? Prípadne mu priamo ukázať túto diskusiu a ohlasy naňho.... Niekto by sa po nich zobudil.
Zjavne si príliš dobrá. Ľudia tvoju dobrotu zneužívajú. Najvyšší čas možno začať myslieť viac na seba. Si ešte mladá. Ešte máš možnosť začať odznova. Áno, ľahké to zjavne nebude, ale...

vilma7
14. sep 2020

Ahoj budúca maminka, tej skvelej "podpory" si tu na MK veľmi nevšímaj, mnoho žien si sem chodí rado poriadne "kopnúť" do niekoho. Hlavne sa nevešaj 🤪.
Aj keď tvoja situácia vypadá teraz ozaj zle, môže sa zmeniť. Určite nie zo dňa na deň, ale časom, keď a ak tvoj manžel dospeje.
Je hrozné čo i len čítať o tých víkendoch, nie to ešte prežívať. Robieval to, aj keď bol zamestnaný? A takto chce, má v pláne pokračovať celý život? Partnerky ostatných chlapov sú s tým v pohode? Nie sú medzi jeho kamarátmi aj nejaké vaše ročníky že by si sa zoznámila s ich priateľkami?
Je naozaj veľmi smutne, že sa nesnaží ti pomôcť, aby si sa tam kde bývate cítila ako doma a bola šťastná. Neviem prečo potom od teba chcel, aby si sa prisťahovala. Svadbu, ženiť sa chcel? Lebo spolu ste ozaj veľmi dlho. Pomaly 15 rokov.

To jeho správanie v krčme v tvojej prítomnosti ani radšej komentovať nejdem, ale môže byť pod "psychickým" tlakom a predvádzať sa ako pubertiak, hoc by to za iných okolností nerobil, čo samozrejme nie je aj tak ospravedlniteľné. A o tej dedinskej alcii ani nevravím. Hlavne keď vedel, ako veľmi by si tam chcela ísť. Otras, otras!!!

Ináč aj vzhľadom k jeho veku, divné že ešte nechcel dieťa. V 38 a s dlhoročnou priateľkou...
Ja by som ešte vyčkala, ešte nič neriešila. Porodila dieťatko, starala sa a uvidela, čakala, či sa z manžela stane aj otec. Možno sa do toho malého batôžteka zaľúbi a spontánne príde k zmene. Možno nie... možno by to aj chcel, ale možno ho budú kamaráti ťahať tam, kde doteraz. Uvidíš. Budeš s drobčekom chodiť po dedine na prechádzky, možno spoznáš nejaké maminky na ulici, ihrisku atď.
Možno sám bude chcieť s vami odrazu tráviť pekné a príjemné víkendy (ak už ovšem nie je závislý na alkohole, lebo aj tam už môže byť problém).

A ak by sa časom nič nezmenilo, potom by som to začala riešiť. Ak budeš mať denne na podnose, veď ty si chcela dieťa, tak si za triezva vydiskutujte vaše predstavy o budúcnosti a uvidíte, či niekde ešte vedie aj cesta spoločná. Snáď sa chlap spamätá a bude z neho človek, ktorého si spoznala, do ktorého si sa zaľúbila.
Držím palce. Ale teraz nič nerieš...a ani tesne po pôrode, hormóny budú burcovať na všetky strany a toto treba riešiť s chladnou a z jeho strany "triezvou* hlavou.

zun
14. sep 2020

Vo vzťahu si musíš určiť aj hranice. Nefunguje to tak že ja som dobrá odpustím všetko prispôsobím sa a preto som dobrá žena a zaslúžim si lásku. Chýba nejaká reciprocita. Nečudo, že si vyprahnutá. Myslíš že to dieťa ti dá lásku, ale keď sa budeš správať aj k nemu takto, budeš aj dieťaťu len otrokom a bude ťa mať na špagáte. Všetko sa dá zmeniť. Musíš sa mať rada a vidieť že veci vieš ovplyvniť aj sama.

rainee
14. sep 2020

Podla mňa ti tu dobre rádia zmeniť prostredie a úplne najlepšie presťahovať sa inde, napr.do BA keď si tu žila. Jasne byt v kralikarni dom nenahradí, ale za ten kľud to stojí. Prácu si tu on nájde hocikde, takže z jeho platu a tvojej materskej by ste vedeli vyžiť. Na ihrisku sa zoznámis s mamičkami, takže kamošky by si si vedela skôr nájsť. A hlavne on bude odstrihnuty od ožran partie a možno sa konečne zmení. Tiež ma inak napadlo ze ci ti ostatní chlapi nemajú ženy a deti, že to tým nevadí.

rainee
14. sep 2020

Inak napíšem ti ze mame podobnú skúsenosť z okolia. Chlapík tiež nasával s partiou kamošov, doma žena deti denne v strese kedy a v akom stave príde domov, navyše bol aj agresívny a časom tu ženu začal bit. Nič si nepomohla, policajti ho zobrali na 1 deň na zachytku a stanicu, dúfala že ho za to všetko aspoň na rok zavrú a nič. Nemala kam ísť, byt bol jeho a vyhrážal sa jej keby odišla že jej spraví peklo čoho bol schopny, bála sa ho. Deti sú dodnes z toho poznačené. Potom prišiel o prácu, presťahovali sa inde, dostal dobrú robotu kde nehrozilo piť, takí ozrani tam ani neboli v okolí a dosť sa zmenil k lepsiemu, ale zabudnúť sa na to nedá.

mariska1989
14. sep 2020

🙈 toto fakt ? Ako viem hormóny sú hormóny ser na takéto veci .dúfam že si nešla to by si sa viac strápnila .chlap potrebuje voľnosť nie byť na reťazi čo by som za to dala ja keby môj šiel za kamarátmi ((/ nie že by mi liezol na nervy alebo by sme sa hádali to chvalabohu nie len chcem až vypne ale on chce byť somnou doma a deťmi /)) si tehotná de sa chceš hrabať medzi ľudí ešte v tejto dobe nedajbože by ťa tam niekto buchnul sotil by ťa opitý a už by si plakala že by si prišla o bábo, a stará je total pri každom chlapovi tak nás proste volajú chlapi a to môžeš mať aj 15 rokov aj tak by povedali stará ,

mariska1989
14. sep 2020

Až teraz som čítala zvyšok tak sa ospravedlňujem čo som písala taký chlap by už mal byť na reťazi a to je dobré ináč hovado ako keď on chcel po tebe niečo tak si to urobila ako poslušný psík je na čase zmenu takže byť tebou si poriadne otvorím hubu a poviem mu všetko s poriadnym krokom a just by som otvorila okná až to susedia počujú aby vedeli aké je hovado 😠.. a ako naviazať kontakt určite tam máte v dedine potraviny takže pekne čo najčastejšie tam chodiť sem tám niečo povedať pri pokladni s predavačku a pomalí to pôjde a do podniku chod aj sama cez deň dať si čaj momentálne len a všetko pôjde

vilma7
14. sep 2020

@mariska1989 tak jej chlap je každú sobotu 24 hod. S kamošmi a v liehu, takže na reťazi určite nie je...treba si prečítať aspoň autorkine príspevky 🤪🤪

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
ukulela
14. sep 2020

Ahoj, v dobrom, skús psychológa. Môže ti to pomôcť, otvoriť oči, nasmerovať. Ty si upnuta na chlapa, čo je a využíva, zneužíva, ponižuje. Možno ho po čase dotiahneme do manželskej poradne a možno sa to bude dať zlepšiť. Ale v prvom rade ty musíš riešiť seba a svoju sebaúctu. Nie si handra. Si úspešná žena, čo sa vie o seba postarať. Ak si to chlap neváži, nestojí za tvoje slzy. .... A este, žena, neminaj už svoje úspory. Odkladaj si bokom peniaze. Nie na spoločný účet. Potrebuješ rezervu, keď sa dačo stane. Drž sa a choď na tú terapiu, môže ti veľmi pomôcť.

0silvia0
14. sep 2020

oslov tu jedinú partnerku toho jedneho kamoša, ak teda riešime to, čo chceš riešiť a to, že trčíš len doma a chlap ťa nikam nezoberie a ty nemáš s kým...

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
veronikadany
14. sep 2020

Pozri. Keď muž vystriezve, porozprávaj sa s ním normálne a povedz mu úplne všetko, čo ti prekáža a akoby si si to predstavovala. Uvidíš, jeho reakciu. Ak ta naozaj ľúbi, zmení sa a obmedzí stretávanie s hentymi tupelami.
Ak nebude ochotný, tak vždy budeš na vedľajšom mieste a ty budeš nešťastná, trápiť sa aj s bábätkom. Myslím na seba a na to malé ❤️

ktochytavzite
14. sep 2020

a nechce ta brat len oreto lebo rad flirtuje s inymi zenami?Pises ze bol od soboty do nedele rana prec,to je strasne dlha doba a boli tam aj ine zeny,ako nemyslis ze orave kvoli im Ta nechce k nim bravat?Ved este aj v tvojej pritomnosti flirtoval s inymi,no nvm mne to pride ze sa tvoj muzicek chodi s orepacenim kur**t a preto Ta tam nepotrebuje.

dkethe
14. sep 2020

Nuz, tiez si myslim ze mas vacsi problem, nez ze ta neberie do krcmy.
Pol roka nezamestnany, a chlasta cely vikend z tvojej vyplaty? Fuuu, to je velmi velmi zle, fievca :'(

No a co sa tyka tej krcmy, uz nikdy (NIKDY!!!) mu nepovedz ze tam chces ist s nim. Musis si najst vlastny program, zena co ma muza v riti ma viac "bodov" nez taka co zobre o nieco. To je pod uroven. Si tehu, kamosky nemas, tak... Na kavu do knihkupectva a citas zadarmo co chces. Na prechadzky kade tade, na nakup kvietkov a rob si zahradu, tehotensky kurz, materske workshopy ktorych je dnes po milu jarmilu. Coskoro spoznas maminy v dedine, tak uz nebudes tak sama.

No ale spat k mojmu uvodu - mrzi ma akeho chuja si si v puberte narazila, aneodhadla ho poriadne ani za 15 rokov :(

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
dkethe
14. sep 2020

Za svoju podporu... Kks to tak nemozes brat. Nez sa budes rozvadzat a pod, skus spravit tak ako ti radim. Ak nic, aspon sa pozbiera tvoja psychika a sebaucta

autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
14. sep 2020

vybehni za nejakou kamoškou tam, kde si bývala predtým, kludne u nej týždeň zostaň. Prídeš na iné myšlienky, rozptýliš sa trochu a oddýchneš si od svojho cteného manžela.

tatiana1329
14. sep 2020

Spravila by to co ti radi 0silvia0. Sla by som za kamoskou, prespala u nej na par dni ak sa to da a kedze on ti tiez nedava vediet ze je 3 dni prec, mozno by som mu tiez nedala vediet. A uvidis ako sa zachova.

mircalla
14. sep 2020

@0silvia0
@tatiana1329 Tiez tak. On si je totiz isty, ze vzdy na neho caka. Dostala by som ho do situacie, aby aspon trochu pochopil, ako sa citi

komplikovana
14. sep 2020

Preco si ta vzal, ked s tebou nechce travit cas, ale je radsej s kamaratmi a alkoholom? Koho to bola myslienka o svatbe? Z kazdeho vlaku sa da vystupit. Mozno to nebude teraz hned, ale da sa to.

mariska1989
14. sep 2020

@vilma7 však som písala potom že som až potom čítala čo viac písala ..takeho by už dala na poriadnu reťaz ale sú niektorí nepoučiteľný .. takže takému by som zaviazala ešte ruky nohy a s tú reťazu a poriadnu záťažou hodila do Dunaja