icon

Poraďte ohľadom hypotéky.

obcanka123
9. júl 2019

Ahojte baby, chceli by sme riešiť nejaký bytik pričom bez hypo to proste nepôjde.. zaujímali by ma vaše skúsenosti pri brani si hypotéky (podľa tohto terajšieho systému). Koľko vám dali hypo,ako dlho to trvalo,ako ste vykryli tú zvyšnú sumu,ktorú vám nedali (tuším že teraz to dávajú do 80% hodnoty nehnuteľnosti). Ďakujem vám všetkým 😉

limetka69
9. júl 2019

ahoj, brali sme doplnkovy uver a ke to o hubu, hypoteku platim ja 200 eur a dalsich 200 plati muz uver na 10 rokov, teraz ideme refinancovat po 5 rokoch a chceme to spojit, takze by to malo byt ovela lepsie. kedze sa ten 10 rocny uver natiahne na 25 rokov tak to bude smiesna suma k tym 200 co platim ja. moja rads je nebrat tu mladomanzelsku pozicku, vypadlo mi ako sa to vola, ta ulava od statu. je to blbost. my sme na to doplatili.

tyrkysova_kobyla
9. júl 2019

@obcanka123 byt kupovany v januari, hypo 80 % ceny nehnutelnosti, t.j. 110 000 €, zvysok firemna pozicka

sajuri257
9. júl 2019

@obcanka123 2i.byt -holobyt (nic len betonova podlaha, okna, vchodove dvere), kupovany pred 2r., 111.000, 85% hypo, zvysok hotovost.

titla
9. júl 2019

My sme kupovali byt pred 1,5 rokom. Ako prve sme si obehali banky a zistili si do akej vysky nam banky s nasimi prijmami daju pozicku a vysku urokov pri jednotlivych sumach. Kedze sme v tej dobe uz planovali dieta, pocitali sme, ze nase prijmy budu muzov plat + rodicovsky prispevok a na zaklade toho si spocitali aku vysku mesacnych splatok budeme schopny splacat. Brali sme hypo vo vyske 80% ceny nehnutelnosti, 20% boli nase vlastne prostriedku (uspory) + rovnaka cast uspor ako na kupu bola pouzita potom na rekonstrukciu. Okrem hypo sme nebrali ziadne dalsie pozicky. Celu hypo nam schvalili do 2 tyzdnov. Navyse sme kupovali byt v decembri, ked banka mala "akciu" a neplatili sme ziadne poplatky spojene s poskytnutim hypoteky.

evinkakub
9. júl 2019

Skúste americkú hypoteku. A najlepšie je oslovit finančného poradcu. Nie takého, ktorého platíte vy, ale takého, ktorého platí banka, v ktorej vam vybaví úver.

dom_evi
9. júl 2019

ano viac ako tych 80% bohuzial z nedostanes a aj to neviem, ci teraz netreba dokladovat aj to, ze tych 20% mas ako uspory na ucte

pielka
9. júl 2019

@obcanka123 tak isto úver na dofinancovanie, je to dnes normálne, je fajn, mať aspoň niečo šetrené, úver je k hypotéke so zvýhodneným úrokom 🙂

janickacrazy
9. júl 2019

@obcanka123 tak najlepšie je mať dačo našetrené najskôr, my sme mali nejaké svoje peniaze a zvyšok sme brali na hypo /asi 50% z ceny domu/ a stavali sme dom, ono je to tak lepšie, lebo ked sa vyhádžeš z penazí a stále dačo ešte treba a plus hypo platiť plus ostatné náklady, tak je to masaker

marcelik88
9. júl 2019

Pokial nemate nasetrene peniaze tak sa asi braniu doplnkoveho uveru nevyhnete, nejaky spotrebak alebo tak, zalezi od toho kolko vam bude chybat

igor007
10. júl 2019

Ahoj. Aj v dnešnej dobe viem sprostredkovať financovanie nehnuteľnosti do výšky znaleckej 100% ceny . Ak niekto ma záujem dajte vedieť .

igor007
Odpoveď bola odstránená
nikoll29
10. júl 2019

@igor007 cez aku banku?

obcanka123
autor
10. júl 2019

@igor007 ahoj,zaujalo ma to. Vedel by si mi poskytnut bližšie info do súkromnej správy

neera_jm
13. júl 2019

100% hypoteku nedostanete v ziadnej banke. Klasika je 80%, 90% je na vynimku pri dobre hodnotenych klientoch, ale tam moze byt zase vyssi urok. Zvysok banky zvycajne dofinancuju spotrebym uverom na vyssi urok a kedze je na kratsiu dobu, tak aj splatka je pomerne vysoka. Takto sa da "sprostredkovat financovanie 100% znaleckej ceny" 😉 Druhym obmedzujucim faktorom okrem % nakupnej ceny je vyska prijmu. Vsetky uvery domacnosti mozu byt iba do 8-nasobku rocneho prijmu. Som taka mudra, lebo manzel je financak 😀

obcanka123
autor
13. júl 2019

@neera_jm ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď . 😉 Viem že 100% nedostaneme nikde 😉