Poraďte triky na neporiadneho muža
Baby da sa nejak naučiť neporiadny chlap poriadku? Dnes rano som.vosla do kuchyne a co si robil večeru tak všetko na linke, zaschnute.... Nervy do mňa vošli,on veľmi dobre vie ze to neznášam a robi to stále, niekedy si umyje inokedy to nechá na ,,sama,, ... Ja tu všetko upratujem po nom každé ráno , rozhádzaná deka,pyzamo ... On nema absolútne režim, do polnoci hore, pivko, pc... Jeho matka mu vsetko tolerovala a Nikdy nič nepovedala,naucila ho ze ona poprace... Mne je z toho uz nagrc. Mame deti a citim sa ako slúžka niekedy. Keď sa rozčulim.je arogantný a povie mi ze sak ,, ponožky som si hodil do prádla, už neurobím ani to! ... Da sa to zmeniť? Ak ano ,ako sa mam správať aby som dosiahla ze začne sam od seba? Sú nejaké triky ako ste naučili chlapa?
@alzbetka71 obavam sa, ze humusakovi by to bolo fuk
Ja som sa s tým mojim proste hádala. :D síce hádky vyčerpávajú ale rezignovať a tiež neupratovat by neviedlo nikam pretože má klapky na očiach, jemu bordel nevadí. A pratat po ňom nebudem lebo nie som slúžka. Hucala som ako niagarske vodopady, a keď som videla prvé výsledky tak som ubrala z nárokov lebo som videla jeho snahu a aj to že sa konečne naučil robiť to čo mi vadí. Stálo ma to síce kopec nervov ale ja tu nie som na prevýchovu dospelého chlapa, to ho mala naučiť jeho mama.
Netvrdím, nie je teraz z neho pedant, ale vie že papieriky patria do koša, že zapratany konferenčný stolík nestrpim, že oblečenie si odloží do skrine a že riady patria do drezu ktoré rovnako umyje ako ja. Vysávanie máme pol na pol. Takto krok po kroku to všetko pekne ide a domácnosť máme upratanu denne 🙂
@sari24 suhlasim s tebou, ze dospeleho muza nema co zena urit uptat si za ritou. Odpratat po sebe tanier a umyt ho, zitriet omrvinky, postlat postel, ulozit si vyzlecene veci na jedno miesto, odhodit spinave do kosa na bliezen, to su uplne normalne veci, ktore asi kazda matka ocakava od dietata (ktore uz je schopne umyt riad) a preto to ma zvladnut aj muz. Ak sa to nenaucil doma, zacinam mat pocit, ze tam nastala chyba, lebo by som chcela vediet, ci matky takto upratuju za zadkom aj dceram.
@alvaluka niektore bohuzial ano a potom sa tu mnozia temy, ako nezvlada jedno dieta, nestiha domacnost.
@elizabet173 mam asi uzky okruh priatelov, lebo babu bordelarku nepoznam 😁 ja som tu uz niekde pisala, ze mama mala upratovanie nastavene na tyzdennej baze a vzdy v piatok/sobotu doobeda bolo treba upratat a zmyt podlahy.
Tyzdenny interval dodrziavam aj teraz na rodicovskej, hoci podlahy dam obcas az co dva tyzdne, ale kazdy den je povysavane, umyte co mala zakyda, upratane hracky aj pocas dna, aby sa nepotkla a necapla, prach neutieram kazdy den, hoci by som mohla, ale vzdy si najdem inu robotu a nie teda kukanie serialu. Ale mozno som aj leniva matka ja uz neviem.
@mila19 ahoj, skúšala som aj tieto argumenty , že akym ide príkladom,.jemu je to jedno, on celkovo nerieši výchovu, od toho som tu ja odzaciatku. On len nakrici alebo sa zahra snimi nejak ked musí. No fakt ľutujem a včera som plakala kvoli deťom večer, ze mi je ľúto všetkého a ked si predstavim ze ich asi raz odtrhnem od ich otca..budu z nekompletnej rodiny , pretože si fakt uz neviem predstaviť takýto život v budúcnosti. Ked je medzi nami dobre,tak je 98% úžasný
.. ked príde takáto chvíľa ze sa urazí tak je ticho a ignoruje a najhoršie ze ked uz sa zacne baviť, nemilosrdný povie ze sak je to moja vina. Je yo neskutočne arogantný a nesebavedomy zakomplexovaný chlap. To uz vidim dlho.. aj som mu to povedala. A on sa iba smial mne do očí... čistá arogancia. Neviem co mám robiť,som na MD vela možnosti nemam teraz
Tento jeho neporiadok je asi slaby odvar toho co ma trápi, urazil sa na kravinu,ze som mu poďakovala za neumyty riad a hrniec doteraz sa somnou nebavi a ja uz nevládzem a nemam ani náladu sa udobriť. Akoby som rezignovala uz.. Úplne pre prkotinu sa toto deje vždy. A môžem mu čokoľvek povedať,nehne snim.
A jeho matku poznám a ona by skakala okolo každého.keby môže aj mne robo slúžku no ja som to zatrhnla hned. On doma nemusel nic ale vôbec nic. A aj ked ho poprosím aby cosi..tak neurobi to hned ale za hodinu ,, večer,zajtra..o mesiac... Robota stoji lebo on je lenivý sa dvihnúť a ísť. A to bolo vždy. Ja neviem,asi im to doma vyhovovalo ze si len valal sunky ako kral sveta,no svojho syna toto učiť nebudem.
Byvate v dome/byte? Robi aspon okolo domu ak ste v dome? Co vlastne robi, ked pride po praci domov? To jeho matka by po nom umyvala tanier z ranajok este teraz?
Ked si s nim sa uz rozoravala, nadavala, kricala, neupratovala a nechala na nom a s nim ani nehne tak on to ma proste na salame a trpis iba ty.
@alvaluka na byte..po práci ( konci casto podvečer ale ma v pohode prácu,ziadna manualna ani s ľuďmi-.. Malá súkromná firma)sa chvíľu venuje deťom,nakup potravín ked treba.. a ked zaspia tak ide na pc do polnoci,alebo tv somnou ked sme za dobre.do kazfej práce ho musím dokopat aby ju dokončil,aj to nasratý a má reči ze furt súrim..no ja som zas typ co ked musi čosi urobiť tak idem hneď a koľkokrát si tie veci urobím nakoniec ja sama... Tehotná som po schodoch vláčila v ťažšie veci co boli v byte uz pár mesiacov a mali ist do pivnice ,ale akosi furt nebolo kedy.... tak som sa nasrala jeden den a všetko tam preniesla sama( Vytah nemáme). Takže tak
@alvaluka myslim ze je to tak..asi az ked by sme odišli si uvedomi ze je kdesi chyba,ale pre mna to bude definitívne.
A ano jeho mama je taka zlatá žena ze este teraz okolo nas skáče a skakala . a to sme po 30r. . bohužiaľ si neuvedomuje aky to ma vplyv...
Sme dost podobne, pre mna je tiez automaticke urobit veci ked ich je treba. Moj priatel doje necha tanier na stole, vie ze mala uz taha veci zo stola ale neda ho hmed do umyvacky a ja z toho rastiem, ale uz v poslednom case zvlada odlozit po zjedeni hned do umyvacky.
On je lenivec a nevadi mu, ze ty vsetko robis a verim, ze pohar trpezlivosti uz prekvapkava a zacne pretekat.
Nech sa ale nehneva, nema zas az tak vela prace, zeby nevedel, kde mu hlava stoji a musi si zorganizovat cas na upratanie taniera.
Je mi to velmi luto, ze mas takeho debila, kvoli ktoremu zacnem chvalit toho mojho trocha viac, lebo kym som davala spat malu sam spratal.
Ahoj, tak prva časť úplne ako u nás. Dve deti, ktoré našťastie sa učia skôr poriadku lebo sa snažím vysvetliť prečo to robiť a podobne a urobiť to skor ako hru. Ale u chlapa 🤦♀️ nula bodov. Po celom dni konečne keď je upratané, príde starý domov a urobí taký bordel, že idem radšej spať. Posledné dni už ani potichu nevie tanier položiť, tak len kričím z izby stíš tv, nešušti, nebúchaj... Ráno vstanem a bordel. Omrvinky, jedlo vonku a koľkokrát aj to, ktoré som cez deň uvarila a on to nechá vonku. A že daj to deťom jesť 🙈
Keď si sadnem pred tv, robí sa že upratuje. Prehadzuje vlastne bordel do iného bordeloveho stavu. A ak uprace tak ja musim po ňom dorobiť veci. V novom bývame skoro 4 roky a stále nevie kam ktorý riad patrí ale samozrejme je to moja vina lebo vraj presúvam veci cez deň kym je v robote a stále to má iné miesto. Výhovorky všemožného druhu. U nás je ale toho viac nie len bordel za riad a podobne ale to sem nepatrí. Tiež na ponožky mi povie, veď nemusím sprav to ty. To ako by som mala 15 ročného syna, ktorému keď sa niečo nepáči sa urazí čo je lepšia varianta ako keď pred deťmi sa začne so mnou hádať.
Za vyše 10 rokov som robila všetko aby sme fungovali, veľakrát som si aj idelizovala čo bude keď budú deti, že to bude lepšie budeme rodina.... Hahaha naivná 🐮
Moja mama tvrdí, že pokiaľ dáva peniaze mam byť ticho a neriešiť. Mám to spraviť ja aby bol kľud. Lenže tie deti to vidia a to nie je v poriadku. Starší syn bude mať už 5r a viete aké to je s deťmi keď sa samé už prejavujú. Nechcem aby boli ako ich otec. Mladší má 16m ten to nevníma ale bude.
Držím palce všetkým, ktoré to potrebujú aby sa to doma napravilo.
Skus najprv pokec stylom, ze nebyva v hoteli s kucharkou, casnickou, upratovackou atd. ale v SPOLOCNEJ domacnosti, tak nech sa zacne tak chovat. Ak to nepomoze, skusila by som ist na to stylom neuprace, neumyje tanier? Sup do jeho postele. Nehodi si spinave veci do kosa? Sup do postele. Po celom dni by videl ten svincik a ked by si nemal kde lahnut, tak by to mozno s nim nieco urobilo. Ak by zacal byt agresivny nedala by som sa. Ak by ani to nezabralo, tak by som rozmyslala o tom aby bud on zdvihol kotvy alebo ty. Nikto nechce zit v bordeli. Mne sice nijaky chlap nerobi nervy (ziadneho nemam), ale zato deti musim tiez korigovat. Aj tym stacilo vysvetlit, ze nebyvaju v hoteli a mamka nie je sluzka. Dokonca som im ukazala, ze niekedy staci 5 minut casu, par krokov a hned je poriadok, alebo to aspon lepsie vyzera. Uz to ma vysledky a deti uz aj sami od seba niekedy upracu. Chcelo to niekedy vyssie oktavy ale zabralo. Mozno aj k tvojmu muzovi sa musis chovat ako k dietatu. Ked to uz pokazila jeho mama a ty si ho v tom podporila, tak musis bud bojovat, alebo to vzdaj. Sama musis vediet, ci je moznost na zmenu
@evelyn226 kym si chodila do prace tak namiesto vyplaty si dostavala mechy muky? Ci vtedy nemusel po sebe upratat lebo zas nejaky dovod? Teraz ze ty si na rodicovskej. Nejde predsa o to, ze od neho chces aby utieral prach, zmyval zem, ale aby po sebe upratal ako clovek, co si neplati pani na upratovanie.
@potvorka88 ja mam pocit ze u detí je to ľahšie lebo sa len učia... dospely chlap vie po pár rozhovoroch co od neho partnerka očakáva, a aj tak si ide svoje, lebo je hnilý ako voš lebo to ma jednoducho na haku. Ja uz neviem ani co cakam. Vyčerpáva ma tichá domácnosť, som z toho psychicky na nič. Úplne akoby dolahla depresia z toho celeho... Ja si myslím ze aj ked urobí sem tam pokrok, koľkokrát ked uz vidi ze ide cez čiarku tak sa polepší a snaží sa..ale casom zase sme tam kde sme boli. Nevie di to do tej hlavy nejak zakodovat že proste to je na celý život a nie na chvíľu.
@evelyn226 presne akoby si písala o nas..dokonca aj názor mami... Ja chcem aby decka mali dobrý príklad do života, a nie lenivého tatka a narušeny vzťah medzi rodičmi. Bojim sa ze sa to nenapravi.. a vies co ma strašne deprimuje? Pocit ze raz deti vyrastú, odídu a ja s takým človekom budem starnúť..neviem si to predstaviť ,ako spolu budeme žiť sami, keďže ja som dosť aktívna vo všetkých smeroch a on minimálne. Dokonca aj do prechádzky, športu musím presviedčať,volat ja....
To je chyba väčšiny matiek, že skáču synom okolo riti. Toto je môj tretí vzťah a v každom jednom som videla to isté. Matka slúžka, synovia mali bordel v izbe, chlap mal na háku a ešte boli drzí. Absolútne nechápem, pretože sme s bratom vyrástali v inom prostredí. Tam sa s nami mama nemaznala, jeden či druhý každú sobotu sme upratovali. Ano prevratili sme očami, ale výsledok je taký, že dnes ked prídem k bratovi tak ma čisto a upratane a u mňa to tiež vyzerá normálne.
K autorke - nechala by som ho urazeného. A prešla by som z výčitiek rovno na žiadosti - prosím zober tanier zo stola a umy ho. Chod vyniesť smetie. Prosím povysávaj ja medzitým umyjem riad. Fakt by sa na toto ofukol? Lebo aj môj je lenivý, ale vyslovene na žiadosti reaguje a preto nemám nikdy pocit, že by som bola na všetko sama. 🙂
Ale dufam, ze si uvedomujes aj to, ze ta tresta za to ked on "urobi zle". Lebo vidi, ze ta to trapi. To ty by si mala pravo spravit mu tichu domacnost a nebavit sa s nim za to aky je, nie on. To tiez nie je v poriadku. Hold vzala si si nezrele decko. Vies ako sa vravi, na hrube vreco, hruba zaplata. Mala by si byt viac asertivnejsia a nedat sa nim manipulovat, ked sa oduje. Mne by to spravil raz chlap a uz by mal zbalene. Pokial nechce zit normalne, tak nech sa prace aj so svojimi naladami. To nema dobry vplyv na atmosferu v domacnosti a tak by som nechcela vychovavat deti. Tie sice vies naucit, ale vacsina ludi ide vzdy lahsou cestou. Ked uvidia, ze je sice dusno, ale otcovi sa to prepecie a mama spravi aj tak, tak tiez to casom budu vyuzivat stylom chvilu vydrzim a "ono sa to spravi" . Na to by som dala pozor.
@potvorka88
@sari24 ďakujem za rady, .. áno je to asi tak, ale byt je jeho, nemôžem mu zbalit vecí a pa, môžem odísť ja k mame ,no aK by som to urobila,bolo by to definitívne. Ja viem ze on sa zase raz odrazí a bude sa tváriť ze nič a ze ja som zato mohla lebo riešim blbosti podla neho... Uz to poznám, vinu si nepriznal.. zozaciatku taky nebol, prvý druhý rok vzťahu sa vedel aj ospravedlnit, ale uz pár rokov na to kašle. Asi je to moja chýba. Ako myslíš ze sa mam zachovať ked sa bude chcieť ,, vrátiť do normálu,,? Neviem asi ako si znovu vybudovať rešpekt unho,aby ma bral vážne.
Triky na bordelarskeho chlapa? Nebrat si takého 😂
Sprav mu jeho obľúbené jedlo do spinaveho hrnca
Alebo praženicu do spinavej panvice
Alebo mu poskladaj spinave prádlo naspäť do skrine pokiaľ nebude v koši na prádlo
@slavkajurko toto nie, niesom tak bezcitna. Som schopná jeho obľúbenu panvicu ked ju neumyl, nechať na balkóne špinavú zaschnutu,dokym si ju on sam neumyje. A pokiaľ by to neurobil do mesiaca šla by do koša. ale jedlo by som mu v nej nerobila.
@alvaluka vtedy sme byvali v jednej izbe v jeho byte, kde bol aj jeho otec a sestra so synmi. Chcela som to aj vtedy po nom ale tym ze som mala izbu upratanu za pár minut a zbytok bytu sme upratovali akosi spolocne tak sme to neriešili lebo nemal ani co. Nepotrebujem po nom aby utieral prach samozrejme. Staci ako pises aby si po sebe ako clovek upratal. Len to je aj ten problém, že on nikdy nebol tomu učený od mala.
Mala som aj obdobie keď som prácu nemala, a teraz som už 5 a pol roka +- na rodičaku. Jeho výhovorky, že on chodí do práce je tam celý deň a keď príde domov chce si oddýchnuť (v poriadku beriem) a mat 10min pre seba a aby bolo upratané a na varené.... Že to je zase moja robota. Neviem mu vtlct do hlavy, že to nie je moja robota, je to náš spoločný život, máme to robiť obaja. Moja 'práca'je starať sa o deti kým som s nimi sama a keď je doma máme sa o ne starať spolu ako aj o domácnosť že je to naše spoločné ale on proste nerozumie. Snažila som sa dosť a robila všetko možné ale nula bodov. Je to u nás na dlhú debatu.
To ale nejdem rozoberať, nejedná sa tu o mňa. Ja sa to snažím poriesit inak nakolko som v inej situácii ako autorka.
Presne aj ja to isté. Predstava byť s ním... To ani nešlo... Bojím sa, že budem sama keď deti odídu. Áno budeme sa navštevovať ale to není ako spolu bývať. A zase deti budú mat vlastný život. Úprimne som totálne vyčerpana, emocne, fyzicky....
Trieskam si hlavu o stenu aka som sprosta a po x krat som nám dala šancu a máme k tomu dve deti.. Tiež by som sa po pýtala po radu kto co a ako urobil niečo, a ako funguje. Lenže ako vieme, sú tu ženy, ktoré rady píšu aj keď by mali od ignorovať status. Som si vedomá tohi, že som urobila aj ja dosť chýb, no snažím sa zistiť co urobiť ďalej aby som bola šťastná a mala vyriešený nie jeden problém, ktorý ma teraz ťaží.
@evelyn226 presne presne a presne. Ani by som neverila se sa nájde niekto kto to ma ako ja. Je mi to ľúto 😒 snáď raz sa naša situácia vyrieši a budeme šťastné,ja v tom verím ..v tu lepšiu budúcnost

Prestaň aj ty po sebe upratovať napr.v kúpeľni, v jeho aute si otvor kofolu alebo nejakým mastný langos. Už čo vydržíš a znesies