Pôrod na Vianoce a návštevy
Zeny,tie ktore ste rodili pocas vianoc,ako ste mali doma zariadene navstevy?
Mam 2 male deti,termin porodu na vianoce a popravde absolutne nemam chut cez sviatky obskakovat navstevy..bohuzial,rodina to neakceptuje,oni chcu prist a hotovo.oba predch.porody boli tazke,dlho som sa zotavovala,deti boli od babatka narocne,hlavne prve dni po prichode domov,noci boli hororove..vzdy navstevy prisli,ocakavali pohostenie,dieta budili,a ja ubolena som obskakovala a noci s muzom prebdela pri placucom babatku.pomoct nikdy nikto neprisiel..
Tentokrat to uz takto nechcem,chceme sa zohrat najprv my,myslim ze tych par dni moze rodina pockat.hlavne sa chcem dat dohromady bez ocumovania cudzich ludi..
Ako to rodine vysvetlit?bez toho aby sa niekto urazil?
Ak sú takí nástojčiví a silia to, tak by mi bolo jedno, že sa urazia. Hlavne nech máš podporu v manželovi, ostatní sú vedľajší.
autorka chapem ta, moji svokrovci ked pridu tak to je ze naozaj kontrola hygieny , vsetko smiruju sleduju
@danielahamar mna sa opytala stara mama manzelova, ci neprideme aspon na Stedru veceru (ona chodi k svokrovcom, uz je sama), svokra, ze no jasne, ze nie, bol rok 2020, vsade zuril covid a ja termin 25.12., rodila som nakoniec tyzden pred Vianocami a 22.12. sme prisli domov, tak aj vtedy sa opytala, ci neprideme 😆. Akoze ja ju chapem, ona je zlata a miluje deti, ale no...a o tyzden, na Silvestra lezala doma s covidom 😔. By sme si dali, keby sme sa niekam trepali. Akoze svokra a mama su zlate, prisli mi pomoct vzdy, to bolo tak, ze mi zakazali cokolvek robit, ony varili, prali, zehlili. Toto mi chybalo pri tomto tretom, ale manzel toho vela porobil. Svokra vtedy plakala, lebo ona je zdravotna sestra a bola mi pri porodoch deti, akurat pri tom tretom bola v karantene. Ked jej vysiel potom PCR test negativny, tak s respiratorom ma prisla pozriet, doniesla mi veci, co som potrebovala, inak zakazane navstevy. Manzel videl maleho nazivo, az ked sme prisli domov. Moji rodicia az ako 5 mesacneho, sestra ako 3 mesacneho, ked sme krstili. Aj to bol krst o 6 ludoch v kostole. A vsetci sme to prezili.
@nevenka ja som malého dostala až domov, po 5dňoch, mne ho brali hned po pôrode preč. Ja som rodila 25,12😀 a potom malého všetci videli až po mesiaci real tuším, už ani neviem, ale jeho príchod veľa vecí zmenil, alebo covid veľa vecí zmenil, už ani neviem
@saw_ velmi sa mylite 😹😹 nie som ani svokra ani sa nesackujem na navstevy. 🤦♀️ len som si dovolila napisat svoj nazor 👆
Ako dnes ste ženy fakt divné. Do pôrodnice nechodiť, domov nechodiť aspoň pol roka.
Tak ja som myslela, že sa jedná o návštevy sesterníc a bratrancov z 5.kolena, ktoré chápem, že by mohli byť v tejto situácii otravné, ale ty tu riešiš mamu a svokru??? Akože mama je nejaká "návšteva" ktorá čaká, že ju budeš obskakovať?? Nie si ty nejako moc z toho tehotenstva precitlivelá?? Bolo by skôr divné, keby tie staré mamy NEPRIŠLI navštíviť svoje vnúča, keď príde domov. Preboha, veď to je úplne normálne, ja nechápem čo tu riešiš.
@janka1011 co je na tom divne? Ja som prvé dve mala návštevy, a hned... vkuse bábätka chore, behanie po Dr, atb, ja v strese lebo som v noci nespala, pocas dna sa niekto dotrepa..Pri tretej som povedala ,,a dosť, mam sestonedelie,, a chcela som sa dat hlavne po pôrode dokopy, spraviť si režim a neriesit navstevu ktorá sedí 3h. A este aj to sestonedelie je oreatku, otca, pripadne surodencov a nie pre X ludi,ze vedatka.je naaterskej tak podme k nim...
Pre nás je to navsteva a aj bude,tak ako aj my k nim ideme, tak to berieme ako navstevu. neviem si predstavit,že prídu naši alebo svokrovci s kľúčami od nasho domu ,,caute sme tu,, každý to ma inak v rodine a to,že niekto nechce hneď návštevu neznamená,že je divny. Divne je skôr to,keby robíme to co nechceme.
@mamelka to je tvoj názor, môj názor je, že mama alebo svokra nie sú žiadna "návšteva" Je to najbližšia rodina a skutočne si neviem predstaviť povedať mame, aby prišla po 6nedelí. Ak to fakt niekto takto má, tak k tomu poviem len jedno - veľmi smutné, ak sa vlastná mama musí ohlasovať a doprosovať sa, aby mohla vidieť svoje narodené vnúča.
@janka1011 ja mam s mamou krásny vztah. Po prvom isla na 3-4dni so mnou rovno z porodnice. Kedze sme byvali cca 100km od seba a ja som bola po sekcii. Muz volno nemohol. Tak aspon tie dni ze mi pomohla ci okupat. Varit. To bolo všetko.
Pri druhej-klasicky porod prisli do porodnice. Domov som uz isla sama.
Pri tretom bola korona. V nemocnici klud. Ani len muz nebol a predstav si kazdy bez ujmy ze maleho videli len cez fotky a videli ho az po 4-5.dnoch. 😂
A ano. Kazdy kto s nami v dome nie je/nebyva je navsteva. Rovnako to beriem ked idem k rodicom ci k svokre. Aj si dovolim povedat ze halloooo-tu som doma ja. Moje pravidla. Tak ako ja respektujem ked pridem k nim co povedia snazim sa dodrziavat. Takze ano. Necitim sa tam ako doma a nebudem sa tak ani spravat lebo toto nemam rada ani v opacnom garde.
Este dodam ze pri druhej 🙈 to som asi musela pisat vyssie. Prisiel muzov kamarat. So zenou. S detmi. Ja este v koseli. Sietovane gate co z porodnice. Uprostred leta horucavy. Navyse som mala strasny opuch. Hemoroidy ze som len lezala a oni na navsteve 😂🙈 na toto ozaj nezabudnem. Ked este mama. Brat a neviem kto ok. Ale pre mna “cudzi” ludia…toto ozaj nie ☹
@janka1011 tu nejde o doprosovanie. Tu ide aj o to co chce novopecena mamička. Ja na tom nevidim nič zlé. S druhou som skončila takto vďaka návštevam v nemocnici,lebo veď treba návštevy, aj chorý niekto prišiel. Pri tretej chcel.k nám prísť otec keď môj brat mal covid🙈 takže smutne skôr to,že pozerajú na to kto uvidí skôr bábätko, ale nepozerajú na to,že to bábätko nemá imunitu a matka po pôrode je vyčerpaná
Ohľadom návštevy. Ja si neviem predstaviť,že prídu ku nám svokrovci alebo naši a idu si zobrat niečo do chladničku, z kuchynskej linky kde mam potraviny.
@janka1011 asi si necitala celu diskusiu,ani to aky mam vztah-nevztah s mamou.moja mama sa neozve ako je mesiac dlhy,nikdy nema cas na nas.ked k nam pride,je to ako kontrola zo socialky a z hygieny,ako cudzi clovek.ziadna vrucna navsteva,ze babicka prisla pozriet vnucata.pri oboch dcerach to bolo po porode rovnako,este som doma ani tasky z nemocnice nevybalila a uz zvoncek zvonil,od mami hned medzi dverami hejt ze mam doma bordel,preco nemam pre navstevy nic pochystane.to,ze som bola totalne vycerpana,ubolena ju nezaujimalo.len sadnut na kavu,urobit zo 2 fotky a prec.tak mi povedz,preco by som mala este aj pocas sviatkov akceptovat taketo navstevy?
@morgane1975 ty to mas riadne pomylene, autorka sa pyta zien, ktore rodili cez Vianoce, ako mali zriadene navstevy. Ty jej tu zacnes vypisovat, ci jej mali rodicia pomahat 😂 no a na tvoj “nazor” na dnesne matky sa tiez nikto nepytal. Jedine, ze by si ho chcela pisat v inej diskusii. Najskor skus nacvicit citanie s porozumenim predtym, ako zacnes vypisovat “nazory”.
@saw_ Kks vy sa musite strasne nudit 😂😂😂screenshotovat nazory 😂😂😂 to si normalne vediete evidenciu nazorov jednotlivych diskutujucich? 🤦♀️ slnko, seno…d…ita 😂😂😂 mam dost odchadzam z tohto slepacinca 🤣🤣🤣
@morgane1975 evidencia nazorov 🤣🤣🤣 ta by sa zisla tebe, kedze nechapes pisanemu textu. Este aj screenshot je pre teba nadludsky vykon. Cau ty nazor 🙋🏼♀️

My sme nepustili dva týždne kým bral muž na mňa ocr tiež som mala druhu komplikovane ona v pohode ja celé zle,,, vyvolávali ale proste nie a hotovo a bolo nám jedno co hovoria na to