Potrebujem na dva dni preč, ale nemám za čo
Mame jedno dieťa 2r, som s nim 24/7, manžel logicky v práci. Nemám kamarátky, rodičia moji ani jeho tu niesu, sme proste sami, nikam nechodím, nič pre seba nerobím, lebo myslím ze dve hodinky na manikúre by mi aj tak nepomohli od stereotypu a potom spat domov do kolotoča... A aj tak niesom veľmi na fintenie... Uz som sa bavila s mužom, bol by v pohode keby som jeden víkend išla sama preč, niekam kde to mam rada, mozno aj z detských čias.. Ale byť sama, žiadna rodina, žiadne otázky.. Uz som si pozrela aj celkom lacny penzión, lenze na taky výlet nemám financie. Neviem ci je ok pýtať ich od muža, a neviem do akej miery je ok siahnuť na rodinné spoločne peniaze, ktoré máme na núdzové časy... Nevedela som si ani posledné mesiace nič odložiť, mali sme nečakane výdavky, a tie ceny potravín a všetkého v obchodoch, to je katastrofa :( co navrhujete dámy?
Skôr ako dva dni,ktoré aj tak prespis by ti možno pomohlo zavedenie nejakého času pre seba aj v bežný deň.Napriklad každý štvrtok poobede fitko,občas manikura,nákupy,prechádzka,beh atď.....
To je snad na rozhovor s manzelom, nehnevaj sa. Ved ani nevies jeho stanovisko, o com sa chces radit? Peniaze mate hadam spolocne. Tak o ich minani sa treba radit s nim, nie s nami.
Čakáš, že Ti to tu niektorá zaplatí? ... a možno by si sa divila, ako by Ti dve hodinky na manikúre pomohli vypadnúť zo stereotypu ... či myslíš, že keby si šla na dva dni do nejakého penziónu, nevrátila by si sa do toho istého stereotypu, kolotoča? ... samozrejme, že áno ... doma si to nejako preorganizuj, vyčleň si hodinku len pre seba, choď sa prejsť, čítaj knihu, zájdi ku kaderníčke atď. ... kopu iných možností ako vypadnúť zo stereotypu existuje, len treba chcieť ... a ďalšia vec, si manželka-matka, kolotoču a stereotypu sa nevyhneš, vždy to budeš Ty, na ktorej to stojí a padá.
Ako je spomenuté vyššie, nemyslím si, že to vyrieši tvoj "problém"....ale ak už si myslíš, že áno...tak prečo nejdeš k svojím rodičom na víkend? Sama? Ubytovanie by si mala zadarmo ...verím, že by ti aj najesť dali...
A ešte jedna vec...ja som 3 roky nemala kamarátky (predtým som bývala mimo SR), tiež som mala rôzne stavy...teraz mám 3 kamarátky, chodíme spolu na kúpaliska, ihriská, do detských kútikov, a ver alebo nie...môj život je oveľa krajší a lepší...takže na tvojom mieste by som s dieťaťom chodila von každý deň, na ihriská, do detských kútikov atď. a možno si aj ty nájdeš práve tam nejake kamarátky a už nebudeš žiť v stereotype...
Pri prvom dieťati som mala popôrodnú depresiu. Keď som sa z toho dostala, tak mi v tej dobe partner, teraz už manžel umožnil chodiť raz za mesiac, dva na víkendy do Piešťan s mojou sestrou. Peniaze som neriešila, zaplatilo sa to z našich peňazí, ktoré v tej dobe zarábal môj manžel.
Našich peňazí = dieťa je naše, logicky sa jeden z nás musí o to dieťa postarať, v našej rodine som to ja, ktorá sa stará a manžel pre nás zarába peniaze.
Si vezmi peniaze od muža, veď sú spoločné a žiadny lacný penzión! Čo si ty nejaká lacná ??? Vždy si dopraj!
A čo nejdes k rodičom na víkend ? Akoto že nemáš žiadnu kamošku ? Každý človek ma nejakého kamaráta.
Mas dieta, dostavas hadam rodicovsky prispevok. Tak ho minies jeden raz na penzion, svet sa nezruti ked uz takto cudne uvazujes ze pytat od muza. Asi to mate doma nejake divne.
Ale skor by som sa orientovala na psychicku pohodu pocas beznych dni. Uzila si to aj s dietatom, nasla si aj v bezne dni nieco prijemne. Ved pre kazdu mamu je fungovanie s dietatom stereotyp.
Mama hotel nefunguje? Či to je z dažďa pod odkvap? Ak máte málo financií (OBAJA), tak by som skúsila tam. Ak ale on ti peniaze vydeľuje a na tvoje vlastné potreby ti neostáva nič, tak treba riešiť najskôr túto záležitosť. Ale tiež sa prikláňam k tomu, že voľný čas radšej v menších dávkach, ale zato pravidelne, 1-2x do týždňa si naplánovať vlastný čas bez dieťaťa a manžela. Oni nech si budujú puto, muž pocíti aj trošku zodpovednosť a keď pôjdeš napríklad opaľovať sa niekam k jazeru a dáš si k tomu kofolku a nejaký časopis z obchodu (kniha z knižnice), ani ťa to nevyjde nejak extrémne draho.
Ja Ťa chápem o čo Ti ide. Mne tiež kaderníčka a masáž nedobije baterky. Ale poradiť okrem návštevy rodiny neviem nič. Ale aj pri rodine nebudeš mať pokoj, lebo aj im sa trochu venovať musíš. Iba ak by Ti niekto požičal chatu alebo byt kým ide na dovolenku a budeš strážiť zvieratko a zalievať kvety. 🤷
K rodičom je to z dažďa pod odkvap, ved by po mne pozerali ako na vraha ze kde je vnučka, prečo som sama prišla, co ste... A určite, tie co radíte kaderníčku a manikúru a masáž a neviem co a toto je zadarmo? Keď by som každe dva týždne odbehla na nejaku jednu procedúru, to pri dnešných cenách mam dve noci v lacnejšiom penzióne ved.. A hovorim, niesom fiflena, nechty nepotrebujem, fitko stojí sorry ale pomaly majland uz dnes.. To niesu veci zadarmo dievčatá, a myslím ze hodnota týchto procedúr 4x do týždňa je celkom dosť peňazí... Kamarátky mam v rodnom meste dve, obe majú práve novorodencov... Asi nemajú kapacitu chodiť somnou po chatách a odísť na víkend..
Na šport nepotrebuješ fitko.. korčule, behanie, plaváreň tiez nestojí majland, po prípade nejaka prechádzka sama s hudbou .. alebo telefonát s kamoškou.. nejaká aktivita doma .. ja neviem čo ťa baví .. pri čom vypnes .. kreslenie, hranie nejakej hry, nejaký dobrý film alebo seriál .. veď je toľko možností.
Aky program by si si v tom penzione predstavovala? Budes spat, pojdes plavat, alebo na prechadzku, budes tam sama…..myslis si, ze to splni Tvoje ocakavania?nebudes potom sklamana? Asi mas financne problemy, nestacilo by Ti, keby sa manzel staral cely den o malu a Ty by si si vysla na vylet do ineho mesta, tam si mesto popozerala, teraz su vsade zlavy-mozno by Ta nieco nove potesilo, posedela by si si na dobrom obede, zasla na nejaku vystavu alebo co by Ta bavilo a vecer sla domov, lebo uz by Ti chybali🙂🙂🙂 bolo by to za rovnake peniaze
@autor
Rozumiem, že financie možno na všetko nie sú...ale napr. také fitko, ktoré si spomenula...neviem, kde bývaš, ale napr. u nás je 35€ na mesiac, myslím, že toto by si si dovoliť mohla, resp. tvoj manžel by ti na to prispieť mohol, veď si to predsa zaslúžiš...masáž je vážne drahá záležitosť, hodina u nás výjde aj na 35€ a jedná masáž nestačí...teda nič ti to nedá...
Ja keď som žila v zahraničí...tak som išla aj sama raz, dvakrát do týždna na pol dňa preč, napr. do väčšieho mesta, pozrela si obchody, alebo len sadla do kaviarne s obľúbenou knihou, časopisom...a presedela tam aj 2 hodiny...alebo som išla na výstavy, do múzea...aj do kina sama...proste odreagovať sa...alebo do parku sa prejsť...jasne, že zo začiatku sa mi samej nechcelo...ale zvykla som si...a je to taký detox mozgu...veľmi som si oddýchla...teraz na Slovensku, som sa prvé 3 roky išla zblázniť...pokiaľ som si nenašla kamarátky...ty máš manžela, ktorý ti s dieťaťom ostane, pomôže...ja som na dieťa sama...ale babka rada postráži, takže niekedy si s kamarátkami výjdeme aj večer posedieť...pohár vína...pokec...smiech...uvoľnenie...myslím si, že kto chce niečo zmeniť, nájde si spôsob, kto nechce...nájde si dôvod...
Ešte keď som bola s otcom mojeho dieťaťa, sám ma posielal von, bola to tá najlepšia odmena pre mňa ako matku, vypnúť od všetkého...ak máš rozumneho muža, tak si myslím, že tých pár eur mesačne ti dopraje...
Je aj širšia rodina. Kamarátky môžu mať chatu, čo by Ti mohli požičať na víkend 🤷 a nechápem ženy čo Ti tu radia konicky, keď sa pýtaš na ubytko. Ale zasa nechápem ako Ti to prejde u chlapa.lebo aj ten chudák robí tak ako tvoja práca je materská. Tak aj on by si s Tebou zaslúžil ten pobyt na oddych. Zdá sa mi to trochu nefér, že sa mu postaras o pracu aj na víkend. Snáď bude ok, keď si ďalší víkend urobí také voľno aj on. Som zvedavá, či mu to doprajes.
Tak keď nemáte peniaze čo tak ísť do práce veď dieťa má už 2 roky 🤷
Dieta ma 2 roky, vikend ti nepomoze stale to bude to iste, odporucam do prace a bude aj viac financii aj ty v pohode aj dieta
No áno....autorka,hľadaj teda ďalej výhovorky,ale potom nerumazgaj.
@kris_tin257 oni majú peniaze, ale nie na luxus čo si chce dopriať jeden člen rodiny. Predpokladám, že toto rieši pre manžela, aby nebol dôvod na to nepustiť ju, lebo nemajú peniaze. Prečo by mala ísť pracovať, len pre dva dni čo chce ísť mimo domu. Vieš koľko stoja jasle? V niektorých zamestnaniach zarobis tak málo, že sa Ti jasle neoplatia a tá starostlivosť o tie deti tam sa nedá porovnať s možnosťou venovať sa mu matkou. Ona len píše, že tie prachy čo iné minú na manikúru, obočie, jogu, posilku by jej nestali za to, že si viac cení dlhodobejší oddych. A ona sa pýtala rady na nápady na ubytko. Keď už by ste jej radili brigádu kým ocko stráži dieťa, tak pochopim.
Autorka má tvoje dieťa nejakú diagnózu že sa mu musíš venovať 24/7? Zdravé dvojročné dieťa sa zahrá aj samé netreba mu robiť stále animátora. Keď muž príde z roboty daj mu dieťa a choď na 1-2 hodiny na prechádzku. Aj otec musí byť s deťmi sám aby si vytvorili vzťah.
@anketkarka ešte raz si prečítaj úvodný príspevok autorky...nikde sa nepýta na rady a napady na ubytko! Ona rieši financie...či si ich vypýtať od muža alebo nie...tak jej tu dávame rady ako výjsť zo stereotypu aj za málo peňazí...
Tak si chod vyčistiť hlavu do lesa, chod na prechádzku/túru na celý deň. Jazdím na bicykli a v lese stretam veľa osamelých žien, očividne im to robí dobre. Zadarmo. Takisto, sadnúť na bus a zviezť sa niekam kde majú pekne, nie predražene kúpalisko tiež nestojí veľa. Večer môžeš spať doma.
Tvoje dieťa ma 2 roky, nie dva dni, určite sa on nemusíš starať 24/7, ak je zdravé. Takže si uprav svoje nastavenie. Keď sa v lete s vedierkom a lopatkou odtrepete k potoku, máš šťastne dieťa, relax pre seba a čistú hlavu.
@tanyag však aj príspevok sa volá, že potrebuje ísť preč. Ona sa už rozhodla ako chce von zo stereotypu. Podľa mňa komenty takého typu sú úplne od veci. Každý je iný a inak si predstavuje svoj relax a investovanie svojich peňazí. A hlavne to čo si môže dovoliť finančné prípadne časovo, keď sú len dvaja na to dieťa s manželom.
Ja toto nechápem, tak dieťa je spoločne ale financie nie? Bola som s kamoskou na víkend preč, všetko som platila zo spoločného úctu. Pre muža je to normálne, nemáme potrebu sa vydeľovat. Peniaze mame spoločne. Nikto nevykrikuje, komu na účet kedy prišlo viac. Rodicak nie je príjem, je to príspevok na dieťa, takze samozrejme pre mna, že ak niekam pôjdeš, tak zo spoločných peňazí.

Akože pýtať od muža? Veď súhlasil s tvojim výletom čo je na tom čudné, že peniaze pôjdu z jeho účtu? Veď ste rodina sú to aj tvoje peniaze ak to naozaj potrebuješ choď.