Potrebujem na dva dni preč, ale nemám za čo
Mame jedno dieťa 2r, som s nim 24/7, manžel logicky v práci. Nemám kamarátky, rodičia moji ani jeho tu niesu, sme proste sami, nikam nechodím, nič pre seba nerobím, lebo myslím ze dve hodinky na manikúre by mi aj tak nepomohli od stereotypu a potom spat domov do kolotoča... A aj tak niesom veľmi na fintenie... Uz som sa bavila s mužom, bol by v pohode keby som jeden víkend išla sama preč, niekam kde to mam rada, mozno aj z detských čias.. Ale byť sama, žiadna rodina, žiadne otázky.. Uz som si pozrela aj celkom lacny penzión, lenze na taky výlet nemám financie. Neviem ci je ok pýtať ich od muža, a neviem do akej miery je ok siahnuť na rodinné spoločne peniaze, ktoré máme na núdzové časy... Nevedela som si ani posledné mesiace nič odložiť, mali sme nečakane výdavky, a tie ceny potravín a všetkého v obchodoch, to je katastrofa :( co navrhujete dámy?
Ísť sama na celý deň na kúpalisko, večer sama do kina, na turistiku, vlakom za kamarátkou..... Dá sa vymyslieť kadečo, hlavne teraz v lete a ani to nemusí stáť veľa. Tých pár € si normálne zo spoločného zober
Nerozumiem, ake financie ty nemas? Vsak ked nemate peniaze na vylety, tak asi nikam nejdes. Ak myslis, ze peniaze ma tvoj manzel, tak hadam su spolocne, najdi si ubytko a chod, ked myslis, ze ti to pomoze.
@anketkarka "Uz som si pozrela aj celkom lacny penzión, lenze na taky výlet nemám financie" = z tohto som vychádzala že keďže nie sú peniaze na jeden výlet tak asi celkovo 😊
Btw môj syn chodil do škôlky od 2 rokoch, na škôlku a stravné išiel rodicak a ja som mala celý jeden plat navyše 😊 rodicak je dostatočný aby pokryl škôlky aj stravu ak teda má žena ten vyšší
Autorka,
mohla by si tu vysvetlit, ako to mate s muzom v peniazoch?
Mas pristup ku vsetkym peniazom?
No neviem,co cakas od nejakeho vikendoveho vyletu. Ze zaplatas dieru,ktoru v sebe zjavne mas? Naozaj myslis,ze toto ti nejak pomoze? Je kopec ludi na tom ako ty,ze sa starju sami o dieta a nepocituju to takto. Tam bude problem inde. Skor by som skusala riesit ten a teda pricinu,nie nasledky.
@autor.....a muž čo? Pracuje ...a ďalej? Po práci čo? Nech berie dieťa a ide s ním von a ty budeš mať čas aj na seba.
@zuzana76 na Podhajsku chodievam a za 23 eur som tam teda nikdy nevidela izbu. Nie je to cena v januári, alebo 22 km od Podhájskej?
Pýtať od muža?? To čo je, prosím ťa?? Je to tvoj muž a nie sused, aby si si od neho mala pýtať peniaze. Celé zle...
Ja som si každý týždeň vždy oddýchla tak, že muž bol s deťmi a ja som išla na veľký nákup potravin.. nikdy som sa neponahlala, boli to dokopy s cestou aj dve hodiny.. ale bolo to pravidelne, čiže 4x do mesiaca.. vždy som sa na to tešila.. tak som minala len na potrebné veci, ale predsa som bola sama.. muž bol zatiaľ s deťmi vonku, alebo doma ak sa byť vonku nedalo..
Osobne si nemyslím že víkend bez detí raz za 100r pomôže, musí to byť pravidelný a častý voľný čas aby mal človek pocit že je stále človekom..
Víkend Ta nespasi aj tak teraz naňho nemáš.Fintenie Ta nebaví, tak cvic doma, choď behať, na prechádzku každý večer, bicykel, čítaj knihy po veceroch vyhrad si svoj cas dieťa asi o 20-21 spí a potom rob čo Ťa baví .Vsetko stojí peniaze Možno by Vám viac pomohlo ísť všetci 3 niekde na pár dni prec
Zmena prostredia je fajn, treba ale zmeniť svoj režim. Absolútne nič nevyriešiš tým, že pôjdeš preč na víkend. Nastav si niečo pravidelne.. Beh, prechádzky alebo bicykel. 2hodiny 2-3x do týždňa a to nech je tvoj čas pre seba.. Budeš mať chuť sadneš popri tom niekde na kávu, colu a hotovo. Niekedy proste len zašportuješ, prejdeš sa.. Podľa nálady... A máš to pravidelné a bez veľkých výdavkov.
Mila autorka, ty nepotrebujes ist na dva dni prec. Ty akutne potrebujes vyriesit vas zasadny problem. Financie v domacnosti. Nepochopim vztahy, kde je spolocna domacnost, spolocne deti ale peniaze nie su spolocne, nerozhoduje sa o ich minani spolocne a niektory z partnerov si "musi pytat peniaze" na cokolvek. Ci uz by to bol vikendovy nakup, topanky pre dieta, kadernicka, vrtacka alebo vikendovy pobyt pre jedneho.
Každý večer sa ísť sama prejsť či bicyklovať korčuľovať nič nestojí .ani plaváreň nieje dráha .a pár eur predsa môžeš pre seba obetovať,či si snáď nezaslúžis? psychické zdravie matky je predsa viac ako par eur
@viestta to viď, toto je tá dnešná ženská hrdosť a sebestačnosť a učenie chlapov, že vždy všetko pol na pol.
@zmrzlinka2021 keby pol na pol by bolo fajn, horsie je, ak chlap povie, mas rodicak, zaopatri deti, stravu aj pre mna, seba, ja zaplatim byvanie co urobim so svojimi peniazmi do toho ta nic a hlupa zena na toto cela natesena pristupi. Potom to dopadne takto ako tu.
Úplne ti rozumiem. Popytaj peniaze bez výčitiek od muža, choď sa zrelaxovať. Treba rátať s výdavkami okrem ubytka aj na cestovné a symbolicky darček pre manzela, dieťa.
@stanulienkat nie, teraz je to, daj si Dom v Zahrade , hladala som izbu pre jedneho, 23 eur na noc od 17-18 jula som zadala
@stanulienkat je to podhajska, ziaden extra luxus, ale pre jednu, vycistenie hlavy, okupanie sa, uplne postaci
@stanulienkat aj na googli ti najde ten dom, presne tak sa to vola Dom v zahrade
Mne by taky dvojdnovy vylet osamote bodol tiez. Dobre sa vyspat😍byt len tak v tichu, ziadne mama mama, nic nemusiet aspon chvilku, ja ta uplne chapem. Samozrejmw, ze je ok pytat si peniaze od manzela, ked svoje minas na spolocnu domacnost
Ďalšia smutná téma.
Chod a uzi si to! Zivot je len jeden. Aj ja som tak bola, ked sme nemali druheho syna, ktoreho teraz este kojim. A padlo mi to super.
odkiaľ si? U nás bývajú napríklad letné kiná. Mnohé z nich sú zadarmo. Tak sa 1 večer vyber aj sama, nájdi si oddychovku a môžeš chodiť každý týždeň. Okrem toho, máš si pýtať peniaze od manžela? To akože fakt sa pýtaš? Nie sú to náhodou vaše spoločné? Nájdi si pobyt a pošli mu číslo účtu, nech to uhradí. Alebo zober bicykel a choď. Alebo na plaváreň, kúpalisko. Je toľko možností. Myslíš si, že iné ženy to majú doma iné? Alebo cho´d do práce a budeš mať zmenu

@autor napr taka Podhajska, jedna izba tam vyjde 23 eur, som nasla teraz na bookingu, neviem odkial si, este cesta a nejake jedlo, no zmestis sa mozno aj do 60 eur na dva dni, to by vas rozpocet nemalo az tak zatazit.