Potrebujem sa vyrozprávať
Ahojte 🙂
Som tu nová, len by som sa chcela s niekým poradiť.
Momentálne som na úrade práce ale zamestnanie si hľadám. Mala som pohovor, kde sa ma potencionálny zamestnávateľ spýtal otázku, či plánujem tehotenstvo.
V budúcnosti dieťa chcem, nepovedala by som, že momentálne silou mocou dieťa plánujeme ale skôr sme si prestali dávať pozor. Viem, že niektorím sa bábo podarí až po rokoch snaženia...
Otázka ma prekvapila, odpovedala som na ňu, že "to neovplyvním" pretože aj niektoré páry aj pri použití ochrany môžu "zamiesiť".
Môže sa stať, že by ma kvôli mojej odpovedi nezobral? Čo mi príde ľúto, ale riziko môže byť pri každej žene, lebo otehotnúť môže skoro každá :( alebo sa žena, ktorá v budúcnosti plánuje rodinu nemá snažiť hľadať si zamestnanie ak sa ocitne bez práce? :(
Autorka, zial po tvojej odpovedi som si ista ze ta neprijme. Ano nemali by sa pytat na tieto veci, ale robi sa to zial bezne.
Ciastocne ich aj chapem, ale zaroven je to nefer voci zenam urcite.
Autorka a este doplnim, ten problem, ze ta nebude chciet nikto zamestnat pride, ked tie deti uz mat budes. Zial toto je realita 😔
@joannita ďakujem za úprimnú odpoveď. Tiež mám z toho taký pocit, ale pri ženách to majú proste tí zamestnávatelia rizikové stále, lebo teoreticky na materskú môže ísť každá. Tak to sa mám na čo tešiť, čo sa týka pracovnej budúcnosti, aj keď si myslím, že aj keby sa zamestnám a zo zamestnania pôjdem na materskú, po materskej o to zamestnanie prídem, už asi len kvôli princípu, alebo pre "pomstu".
No čo už 🙂 každopádne sa budem snažiť hľadať si niečo, aspoň ma už pri budúcom pohovore táto otázka (snáď) nezaskočí.
Proste im hovor, ze deti mat nemozes. A ked otehotnies, tak ups zadarilo sa. Ved take sa stava bezne.
A co sa tyka potom, ked uz mas deti.... Najlepsie je mat pracu uz taku zabehnutu, nirkolko rocnu a z nej odides na MD. Ked sa vratis, zvyknu byt toleratnejsi ako keby si nastupila do novej po MD.
Teraz je moznost robit aj HO ked mas chore dieta, aj ked samozrejme nie vsade.
Autorka: Tato otazka je nielen nelegitimna z pohladu zakona, ale z pohladu etiky a moralny drza a absolutne nevhodna. Ak by sa ma toto niekto na pohovore spytal, neklamala by som, nevymyslala dovody ako to zaobalit. Ja by som sa slusne poďakovala za moznost byt na tomto pohovore, lebo uz viem, ktoru pracovnu ponuku si vybrat (aj keby ziadnu inu nemam). Zdvihla by som sa, podla ruku, pozdravila a odisla. Pre mna by taka firma nemala dostatocny moralny kredit, aby som v nej pracovala.
@kp7333 ano....prave preto za hlupu otazku hlupa odpoved. 🙂 pracovat som tam nechcela cize som si dovolila
@miskamicha
😂 aj ta zamestnali? My sme v kancli tiez robili taketo „ 5-ročnice“ uz ako zamestnanci. Mala som tiez 25. Napisala som super karierny rast, rozsirenie a ziskanie konkretnych vedomosti v 2 programoch.
A v skutocnosti som dufala, ze najdem vhodneho mm a zaroven aj otca nasich deti 😁.
Tak to je krasne, ze to to vyslo tak ako si si povedala - teda ak si to fakt aj planovala 😂
@katkine_terapie hmmm asi tak nejak
@svetlonos zmestnai ale inde 🙂 proste na pohovoroch to vie byt zaujimave. Planovala som dve deti a mam tri😂😂😂 / podarili sa dvojcata/ zelam ti vseeetko dobre
@miskamicha
dakujem aj ja tebe. 😂 Tiez som chcela dvojcata. Zatial druhe na ceste. Keby som otehotnela napriek opatreniam do tretice a s dvojcatami, neviem ci by to mm rozdychal 🤣
@svetlonos blahozelam ..nech vsetko dobre dopadne. Ale rozdychal🤣nemal by navyber

@miskamicha toto je tiez otazka za vsetky drobne. zial stale dost oblubena na pohovoroch.