Povedal mi, že som zlá matka
Baby, manžel mi dnes povedal, že som zlá matka, že nemám nervy na dieťa a čo majú povedať také, ktoré majú tri deti. Áno, máme len jedno, som úplne vyhorena za posledné dva roky, vďaka manželovej chorobe, pre ktorú bol dva roky PN, čiže som ťahala ja, otcova choroba o ktorého som sa starala na smrteľnej posteli minulý rok + robím si výšku a domácnosť. Variť manzel nevarí, občas umyje riad a občas vysaje. Malú od narodenia nezobral sám nikde, ani kočíkovať, na prechádzku dnes prvý krát v živote, aj to prišla s rozbitými kolenami a má 6 rokov. Ja pracujem z domu, dcéra je na baterky, od rána do večera rozpráva. Nonstop sme spolu od jej narodenia, občas ju vezme babka na víkend, niekedy sestra, inak som na ňu viac menej sama každý deň, kým nepríde muž z práce.. Je pravda, že večer už ju nedokážem počúvať a občas po nej skriknem, nech je už ticho, nech prestane v kuse rozprávať, že chcem kľud. Muž je s ňou tak dve hodiny denne, keď príde a kým ide mala spať a tiež ju okrikuje, nech toľko nerozpráva. Dnes som jej v aute neodpovedala, keď mi v kuse niečo rozprávala a za to som dostala ocenenie, že nie som dobrá matka. Ja len revem.. nevládzem takto.. toto bola príšerná rána od manžela..má niekto ako on právo má takto vôbec označiť ? 😢
@autorka ty sa daj prosim po psychickej stranke do poriadku, asi si vyhoreta. mas homeofis (teda ti odpada cesta z/do prace, jedno samostatne dieta a robis zo seba utrpitelku, vrieskas si po dietati, lezie ti na nervy. prezivas teraz najkrajsie obdobie tvojho zivota, namiesto toho, aby si si to uzivala, zasieras si zivot..
A ty mu povedz ze je príšerný manžel a nemal sa ženiť!!!
Utri slzy, hlavu hore a ideš! Inak nikde som sa nedocitala, dcéra nechodi do škôlky, alebo len teraz počas prázdnin si s nou sama?
Ja by som vám neradila aby ste si teraz začali dokazovať kto je horší a kto je lepší. Vaša dcéra sa musí cítiť príšerne. Všetko sa vám vráti.
Musíte si to férovo podeliť a ty potrebuješ pre seba oveľa viac času.
A dcéra len možno potrebuje byť aktívne vypocuta.
Skúša si niekedy k nej sadnúť a vážne ju počúvať co hovorí? Skus si nájsť na ňu aspoň hodinu aktívneho času. Nie chodiť po výletoch. Sadnúť si, počúvať ju a rozprávať sa s ňou. Potom jej povedať ok teraz musím ísť pracovať- dat jej nejakú albi knihu, koralky, niečo čo ju proste zabavi.
Viem co je to ukecane dieta - kamoskin syn je taky a ja mam 1x za mesiac po 2hod DOST! FAKT....ide mi z neho vybuchnúť hlava. Lenže on je naozaj nezastavitelny, ale má aspergera. Takže ak je tvoja dcéra podobný prípad, možno by som sa poradila s psychologickou ku ktorej chodíš, čo je ešte v norme a co je už naozaj hranica.
ale inak mate pekny, harmonicky vztah 😀 😀 😀 toto ma vzdy dostane.. zenska opise neschopneho ignoranta, ktory ju bez stipky ucty douraza, ale to je len taky detail, inak maju super uzasny vztah a vsetko je v poriadku
jezkovy voci 🙄
skuste si niekde nastudovat vyznam slov harmonia a vztah 😝
Tvoj chlap je jeden otrasny lenivý ignorant a ty napíšeš že inak máte krásny harmonicky vzťah? 😅😂😂
Chápem ze sa ta to dotklo, obzvlášť ak on sa v starostlivosti nejde pretrhnúť ale teba komentuje. No niekedy treba takéto reči ignorovať, jedným uchom dnu druhým von.
K vašej dcérke, som tiež mama jedináčky, v 6 tích rokoch bola presne takáto ukecana a vyžadujúca sociálny kontakt nonstop. Je to veľmi vyčerpávajúce a určite treba takéto dieťatko trochu korigovat lebo je potom ako malý upír. Nehovorím ze ju máš posielať preč, ale su situácie ako napríklad v tom múzeu keď jej vieš vysvetliť ze si chceš aj chvíľku v kľude čítať nápisy, pripadne jej ich čítať nahlas a ona bude iba počúvať. Naučiť ju viesť dialóg, nie nekonečné monológy.
Lebo to potom naozaj konci tak ze večer už po nej skríknes lebo máš dosť.
@elmivelmi, predstav si, ja mam 2 deti, a starsia, tiez skoro 6 rocna je presne ako autorkina dcera. Jej sa pusa nezavrie cely den. Niekedy ju uz nevladzem pocuvat. A ze sme ju tak vychovali...kedze mam 2 deti, vidim, ake su medzi detmi rozdiely, niekedy je to osobnostou dietata, nie vychovou. Dcera je proste kliest, ona musi byt stale na niekom nalepena a rozpravat sa. Sama sa zahra tak 5 minut a aj to mi stale komentuje, co robi, ukazuje..od malicka som sa ju snazila nechavat samu, ale stacilo sa ist napit vody a uz bola pri mne. Vzdy som ju vratila k hre, snazila sa predlzovat intervaly, ale nie..naopak syn, ten este je malicky, ale od babatka nieco uplne ine. Samostatne zaspavanie v postielke, kludne sa sam zoberie a zahra.
@amelie2017 aj to moze byt ja mam deti 3 starsia podobna ale uz ma sestry len o 2roky mldsie a vedia sa pekne vyhrat.Lebyze mam vatsi rozdiel alebo ju len kedinu bide takato ze non stip a co budeme robit.
Ale vo vatsine jedinacikovia tym ze doma nemaju partaka urobia si z neho rodica.Aj sestra ma jedinacika a ked prode na prazdniny k druhej sestre s 3 detmi stale rozobera veci,co naprikld detom so surodencami by nenaoadlo.
Cize to je jednoa druhe stale nechapem z coho je autorka vyhorena.Ma vlastne doma klud .A to ze rozobera kto ,co neurobi je zvlastne.Ved muz sa jej stara onstatok,ona tam nechodi cize maju to ako tak podelene,zahra sa aj lego neswdi doma a necumajuje .Ale normalne sa zapaja do chodu domacnosti,mozno nenavari ale zasa ide k statku.Ja tiez foma nevrtam zasuvky,ale uvarim,upravem a necakam to od muza .A nebudem nasrata ze ja som dnes toto a toto a muz len pokosil travnik.
Podľa mna by si sa mala spamätať najmä ty a čosi so sebou seriózne robiť lebo síce tvoj úvodný príspevok vyznel ako si na všetko sama ale potom si dopisala že vlastne ani nie si, z manžela si spravila prvotriedneho neschopného ignoranta ktorý okrem toho že chodí do roboty tak sa stara aj okolo domu o zvieratá a ešte aj občas v domácnosti, zoberie dcéru na dvor, pohra sa s nou atd…keď tu čítaš diskusie tak niektoré by o tomto mohli len snívat, bohvie ako by to bolo z jeho pohľadu… prídeš mi extrémne vyhorena, sorry ale zoberiete 6 ročnú na výlet do Betliara a ona si dovolí svoju vlastnú mamu otravovať? 🤦♀️ V konečnom dôsledku na tvoje správanie voči nej doplatí len ona
A teraz ešte poriadne čítam že muž je s ňou tak dve hodiny denne keď príde z roboty kým ona nejde spat 😃 ja neviem, tebe to príde malo? Možno by bolo fajn keby si odišla z domu do roboty, nebola na HO a bola medzi ľuďmi
@kaitlin3 dve hodiny je v dome, rozumej v jej prítomnosti a nie, že sa s ňou dve hodiny hrá. Na dvor ju zoberie raz za mesiac v sobotu. Staranie sa o statok znamená, že večer ide doliat zvery vodu z nádrže a zoberie vajcia, ak ich nezobrala cez deň malá. Ja som nikde nepísala, že je ignorant, ale s malou trávi veľmi málo času.. čítanie s porozumením sa učí ešte na základnej škole, to že si niekto vytvorí svoj obraz inak, ako je podaný, za to už nemôžem 😊
@aurora33 a keď chlap príde dajme tomu z roboty o 5-6 a o 8 ide dieťa spat tak ju ma nasilu držať hore alebo ako si to predstavuješ?
@anonym no tak si potom na tej základnej škole dosť chýbala lebo ja len interpretujem to čo ty napíšeš 😁 “Muž je s ňou tak dve hodiny denne, keď príde a kým ide mala spať a tiež ju okrikuje, nech toľko nerozpráva.”
@aurora33 ano, máš pravdu nik nepracuje každý deň, sú aj dni dovolenky, víkendy a štátne sviatky, ale tých pracovných dni je trosku viac 😁 no to je možno pravda že sa jej nevenuje 100% ale to ani autorka keď do nej vrci aby bola ticho 😑 hlavne je to šesťročné dieťa a nie dvojročné ktoré treba stále prizerať a venovať sa mi, 6 ročná sa vie zahrať aj sama, autorka ma každý deň aj čas pre seba kedy počúva hudbu a behá na bežiacom pase tak buď to robi keď už dieťa spi alebo kým je s ňou otec
Oh toto mali moje deti vo veku tak 4 roky, že stále rozprávali… bez prestávky… pamätám si to ako fakt veľkú školu sebaovládania im nehovoriť “buď už ticho!!!” Akože mozog si potreboval oddýchnuť a oni dalej a dalej donekonečna: našťastie to u oboch trvalo len pár mesiacov - tak máš možno aj ty nádej!
Bol to vtedy taký pocit ako počúvať dve radia naraz a bez prestávky hodiny
@aurora33 pred ľuďmi som ju neokrikovala, okrikla som ju v aute, aby už bola ticho. Keď sme boli v kaštieli, na čo sa pýtala som jej odpovedala, bola som rada, že ju to fascinuje, ale ja som si ten ,,výlet" neužila. Hrať sa vie aj sama, ale ako som písala, zahrá sa pri mne a pri Tom rozpráva. Ja sa aj potrebujem sústrediť na prácu, musím rozmýšľať, nesmiem sa pomýliť.. na yt som jej pustila vyučovanie, doniesla z izby stôl a hrala sa že je v škole, vtedy bola ticho aspoň hodinu a dávala pozor.. v škôlke bola tento rok Max dva mesiace, lebo bola nonstop chorá a dr neodporúčala ísť do škôlky pravidelne, aspoň mesiac po chorobe a takto každý rok, čiže väčšinu času som ju mala doma.. kým som pracovala ako učiteľka, bolo to super, ja som si oducila, dieťa sa socializovalo, keď som bola s ňou na ocr som si to neuveriteľne užívala, že sme spolu..
@kaitlin3 on sa jej nevenuje plne dve hodiny, príde o 6, dáme si spolu všetci večeru, kávu - dieťa s nami kakao namiesto kávy, rozprávame sa pri stole, resp dieťa nonstop rozpráva a občas sa aj nám podarí, keď po dohovore stíchne.. to je už 7 hodín, kedy sa už diva mala na rozprávku, ide do sprchy to je už pomaly 8, následne čítam rozprávku, dieťa zaspí a idem na pás..asi takto.. kým je mala v sprche, muz ide dať zvieratám vodu a jesť..
Vykasli sa ty na vylety, respektive chod na vylet niekde inde ako muz s dcerou. Rozumiem ti, ze potrebujes klud a cas pre seba. Na druhej strane, z najhorsieho si skoro vonku, dcera predpokladam tento alebo buduci rok pojde do skoly a ty zrazu budes mat richo a klud doma, lwn vydrz.
Co sa tyka vyjadrenia muza, nevyjadrujem sa. Mozno mu len ozrejmi, ze matka nie je nadbytost, ale obycajny clovek, so svojimi muchami. Aj ona ma pravo na emocie, na klud a odpocinok a sebarozvoj mimo rodiny
@autorka ja absolutne nerozumiem, kde v tejto rodinnej idylke, ktoru si popisala, vidis problem. ved bud rada, ze mas dceru repetulku. aj moja taka je, nikdy nebola samostatna. ako babatko, ked nespala alebo som nemala cas sa s noj hrat na zemi, som ju musela na rukach/v satke nosit. non-stop potrebuje spolocnost, rozpravat sa, kreslit si, citat, hrat sa od malicka. Az teraz, ked je v puberte, sa len obcas zatvori od izby a pozera netflix, ci je na telefone. Ale vacsinou je pri mne, so mnou vencit psa, varit, piect, nakupovat, ked pracujem z domu teraz cez prazdniny, vedla mna lezi na posteli a rozprava mi. O 2 roky starsi syn bol vzdy sebestacny, ako babatko sa hodiny prehral s hrazdickou, hrackami. Sam sa vkuse hral, obcas sme mu knizky citali, podobny je aj teraz, ale on, ked mal slinu, tiez rozpraval do aleluja. Ja si to velmi uzivam, ze je dcera taka pricucka. Ved ma uz 14, deti mame len nachvilku, tsk rychlo to utecie.
Porozpravaj sa s nim o tom, tak ako si to napisala tu.
autorka ja ta chapem, a vedela som ze ti tu napisu “auperzeny” ktore maju 10 deti, 3 poschodovy barak s mega zahradou, a su take uzasnucke super zienky top ze dokonca aj dobre vyzeraju a chodia cvicit. Mozno taky nadclovek existuje, ale neda sa tak zit skhodobo lebo vyhoria… a ukludia sa takto na modrom koniku kde sa pochvalia ze prisla ku nim necakana navsteva ale oni maju vzdy uzasne to vyluxovane cize sa nehnabila ich pozvat dalej a dokonca im za 10 minut upiekla kolacik, a samozeejme vyzerala dobre 😂 a doma bola namalovana 😂 v top najnovsom domacom uboriku a ich uzasnucke dietatko spokojne sa hralo potichucky…
Kazdy potrebuje oddych, neda sa byt dlhodobo top, raz ta to proste dodrbe ..: a potom potrebujes vypnut … jedna moja pacientka sa dala hospitalizovat na psychiatriu, su take zeny ktorym prepne (myslim z tych TOP zien), prepne im, a idu si oddychnut na psychiatriu normalne na lozko na 2 tyzdne….
Chapem ta, ja som si vsimla ked moj manzel ma nejake narazky, buzerujuce, ze on je takyy isty clovek ako ja, aj on moze popratat, aj on sa koze rozpravat s dcerou , najlepsi je vtedy taky isty utok… surovo.. potom ti muzi sa trosku uvedomia.. Ano som na hovno matka musim si ist oddChnut zober ai v robote dovolenku a ostan s dcerou ja si pojdem na tyzden do kupelov… nech sa ukaze ako top otecko

tl potom z coho si unavena???Tomu nerozumiem. Lebo ak si unavena z jej dlhehonopisu vsednej udslosti,nuz to je diagnoza jedinacik.Ked ste xhceli mat 1,s tym treba ratat.Ona nema komu povedat co zaziva,jedina jej kamoska doma si ty.Vatsina jedinacikov su tayto,kebyze ma surodenca opisuje to jemu,nema ty si ta co to musi trpiet.