icon

Povedala som si názor na priateľovu matku

lienocka321
8. júl 2015

Ahojte, mam syna , ktory ma nevyliecitelne ochorenie mastocytozu. Vcera mu mastocyty v tele zareagovali a cely ocervenel a zacal sa dusit. Dala som mu cipok a bezala s nim na pohotovost ( po cipku zbledol a uz som ho len utisovala ,lebo plakal). Byvame s mojimi rodicmi a nastastie moja mama bola doma a pomahala mi. Priatel bol v praci a jeho sestra pracuje na jeho smene, takze jej dal hned vediet, ze s malym je zle a ona to potom oznamila ich mame a povedala aby zavolal ako je s malym. Tak aj urobil, zavolal sestre a povedal jej co sa stalo, ze uz je dobre. No priatelova mama vobec nezavolala co sa stalo, nebyva ani daleko, ze by prisla pozriet. Vcera som sa priatela pytala dva krat ci volala ohladom maleho a on , ze nie co ma kazdy den volat mi na to povedal. tak som mu povedala, ze sa o maleho vobec nezaujima , ze bol v ohrozeni zivota, tak aspon zavolam co je snim a ako sa ma. On nato, ze ved som volal sestre a ona jej povedala. Ja si myslim, ze ked niekoho lubim , mam o neho strach a zaujimama co je snim. On sa , ale teraz hneva zato co som povedala na jeho mamu. Myslite ,ze som povedala nieco az tak zle?

Strana
z2
ammellia
9. júl 2015

Dôležité je aj podanie myšlienky. Nie je dobré v hodnotení druhých používať slová ako "vždy, nikdy, všetko" a pod. Teda nie povedať:"tvoja matka sa o malého vôbec nezaujíma". Ale napr: "mrzí ma, že tvoja mama nezavolala". Vyjadri svoj pocit a nesud svokru.

dzjanetta
Odpoveď bola odstránená
guinevre
9. júl 2015

@lienocka321 Riesis hluposti. Keby ti volala kazdu chvilu, vadilo by ti to (ako vacsine zien na tomto fore, maju furt nejake problemy so svokrou relane a nerealne), ked nevola, tak tiez ti vadi. Stari rodicia nie su rodicia vasim detom, takze ej to na osobe ci sa zaujima kazdu chvilu, ci iba raz za tyzden - nie je to povinnost, a mozno ta zena naozaj ma rada tvojho syna, len proste nechce ta otravovat, oboznamena bola.

prasiatko30
9. júl 2015

Ja neviem ale ja som asi taka ako tvoja svokra ked ste uz teda rozpravali so svagrinou a povedali ste jej ako sa veci maju tak naco ma este vyvolavat a pytat sa na to iste co uz vie ak potrebujete pomoc a je blizko a je ochotna pomoct tak ju o pomoc poziadaj ty a povedz jej presne co by si potrebovala. Ja tieto zdvorilostne telefonovania tiez neznasam aj ak prijemca a hlavne ked je dieta chore aby mi furt zvonil telefen a ked boli este male a boli chore ze spali aj cez den a furt by bol drncal telefen no by ma vystrelo.

lennytka84
29. sep 2022

No ja v takomto prípade by som bola rada,že ma neotravuju telefonáty ako je s dieťaťom..
Švagriná jej dala vedieť čo je na tom?
Alebo ti to chýba v zložitej situácii riešiť telefón a vysvetľovať ako čo je ?
Možno si mala ty zavolať svokre a povedať jej ,že.vsetko je uz v poriadku.
Sú ľudia ktorí neradi zaťažujú ostatných keď sa niečo deje.

amiaja
29. sep 2022

@lienocka321 prehanas. Je to tvoje dieta, prezivas to ovela viac ako ostatni. Jeho mama vedela ze sa mu polepsilo tak asi nechcela vyvolavat a otravovat vas. Je mi luto tvojho syna ale nemozes cakat ze cela rodina bude teraz hore nohami a lietat kvoli nemu. Bud rada ze sa mu polepsilo a neries hluposti.

zuzinka888
29. sep 2022

Ked som bola tehotna 2x ma hospitalizovali- hrozil mi potrat. V tom case som komunikovala iba s manzelom. Citila skm sa hrozne bala som sa co i len pohnut... A posledne co som chcela bolo 20x denne telefonovat so sestrami/ svagrinami/ kamoskami......ako sa mame, co mi hovoria lekari a co by som mala robit. Jednoducho som to chcela zdielat len s manzelom. Nikomu som nedvihala ani vlastnej mame- az na 4. den. Kto chcel kontaktoval sa u manzela. Ja som chcela len oddychovat a nebyt v strese. A nik sa na mna preto nehneval.

bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
zooeynka
29. sep 2022

@lienocka321 nic od nikoho neocakavaj, neries a neorganizuj kto sa bude kedy o co zaujimat. Ludsky to asi zabolelo, ale ved mala info od svagrinej, naco to mala pocut druhykrat aj od teba?

bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
trema
Autor odpoveď zmazal
zooeynka
29. sep 2022

@trema a autorka davno neaktivna 🙂

Strana
z2