Povedala som si názor na priateľovu matku

lienocka321
8. júl 2015

Ahojte, mam syna , ktory ma nevyliecitelne ochorenie mastocytozu. Vcera mu mastocyty v tele zareagovali a cely ocervenel a zacal sa dusit. Dala som mu cipok a bezala s nim na pohotovost ( po cipku zbledol a uz som ho len utisovala ,lebo plakal). Byvame s mojimi rodicmi a nastastie moja mama bola doma a pomahala mi. Priatel bol v praci a jeho sestra pracuje na jeho smene, takze jej dal hned vediet, ze s malym je zle a ona to potom oznamila ich mame a povedala aby zavolal ako je s malym. Tak aj urobil, zavolal sestre a povedal jej co sa stalo, ze uz je dobre. No priatelova mama vobec nezavolala co sa stalo, nebyva ani daleko, ze by prisla pozriet. Vcera som sa priatela pytala dva krat ci volala ohladom maleho a on , ze nie co ma kazdy den volat mi na to povedal. tak som mu povedala, ze sa o maleho vobec nezaujima , ze bol v ohrozeni zivota, tak aspon zavolam co je snim a ako sa ma. On nato, ze ved som volal sestre a ona jej povedala. Ja si myslim, ze ked niekoho lubim , mam o neho strach a zaujimama co je snim. On sa , ale teraz hneva zato co som povedala na jeho mamu. Myslite ,ze som povedala nieco az tak zle?

prego81
8. júl 2015

@lienocka321
Keby som ja bola ta priatelova mama tak by som tiez nevyvolavala tebe. Ak by mi moja dcera (priatelova sestra) povedala co a ako tak by som urcite "neotravovala" aj teba. To len pohlad z inej strany. Mysli na to ze si hovorila o JEHO MAME. Podla mna si to prehnala.

monicm
8. júl 2015

@lienocka321 Zlé ani nie, ale možno trošku necitlivé. U nás je to v opačnom garde. To, že ti priateľova mama nevolá, čo a ako je podľa mňa normálne. To isté je u nás. Proste si s rodičmi nevoláme často, ak sa niečo stane, zavoláme si, keď sa zmení situácia, oznámime si to a tým to končí. Berieme to tak, že keď bude niečo nové, sami sa ozveme. Môj manžel je zas ako ty. A tiež mi už párkrát povedal niečo podobné, ako ty svojmu priateľovi a bolo to nepríjemné. Vyznelo to, akoby jeho rodina bola niečo viac, akoby sme sa v našej rodine nemali radi a nezaujímali sa o seba. Ale to nie je pravda, len nefungujeme tak, ako oni, ale svojim vlastným systémom, ktorý nám vyhovuje a na ktorý sme zvyknutí.

A ešte jedna vec: možno ti nevolá preto, lebo nechce otravovať.

vierocka888
8. júl 2015

@lienocka321 vies, kazdy je ina povaha. Ty to beries citlivejsie, islo o tvoje dieta a to je normalne ze ta to rozhodilo. Moja svokra sa tiez o mna nezaujima. Ked som skoncila v nemocnici, ani sa neopytala ci zijem... ale uz som si na to zvykla. Vykasli sa na nu. Ak nema zaujem zistovat, ci si ty alebo tvoje dieta ok, neobtazuj sa nabuduce jej nieco odkazovat.... a ked sa osopi preco si jej nezavolala, tak jej povedz ako to dopadlo teraz, ze namala zaujem, tak si ju neobtazovala..... so svokrami je to tazke, musime sa s nimi naucit zit... 😉

alaguema
8. júl 2015

@lienocka321 na tvojom mieste by ma zaujímal syn, ďakovala by som bohu, že je v poriadku a či niekto volal, alebo nevolal, by mi bolo absolútne jedno. Ale ty evidetne riešiš...tak fajn: To, že si to povedala, bolo zbytočné a necitlivé. Tvoj priateľ určite aj sám zaregistroval, že jeho mama nevolala, nepýtala sa na vnuka, možno mu to bolo nepríjemné, ale nedal to najavo - chlapi to nemajú vo zvyku a hlavne nie v súvislosti s ich matkami. Nebolo to treba rozmazávať. Svokru zrejme nemáš veľmi v láske, že? Alebo sa nejakým spôsobom domáhaš pozornosti...každopádne, odpoveď na tvoju otázku - áno, prehnala si to. Mužovu mamu, alebo rodinu vo všeobecnosti je lepšie akceptovať a nehľadať problémy, kde nie sú. Zbytočne si podrývaš vlastný vzťah s priateľom. Čím viac chýb na jeho mame nájdeš, tým viac ich on nájde na tebe. Zvlášť ak sa budeš zbytočne obúvať do takých citlivých vecí, ako je napr. táto, o ktorej píšeš. Trocha taktu by nezaškodilo.

lienocka321
autor
8. júl 2015

@monicm .Vsetci sme sa strachovali o neho a moja rodina volala, dokonca ho prisli aj pozriet a prislo mi to luto, ze z ich strany vobec nikto ani najmensi zaujem a strach neprejavili. uz predtym mi to vadilo, ze ked bol mensi si ho bravali na cely den k nim a odkedy si nasla noveho priatela jeho mama tak prestala. O to ani tak nejde, ved maly ma okolo seba kopec ludi co ho velmi lubia , ale teraz ked sa stala takato vazna vec som cakala , ze prejavi zaujem.

worker_falcon
8. júl 2015

@lienocka321 pozri. Sú dva zásadne odlišné prístupy (alebo možno sú to iba štádiá?) k ťažkým/nevyliečiteľným stavom. Prvý - správam sa k nemu ako k normálnemu. Druhý - súcit a účastenstvo v rôznych úrovniach. A u každého sú rôzne štádiá. Tak ako u teba boli asi rôzne štádiá, keď si sa o tom dozvedela. Psychológovia to majú spracované. Od popretia, odmietnutia, obviňovania, hnevu až po prijatie. Nemôžeš čakať, že niekto bude na tom rovnako ako ty. Možno stará mama dieťaťa čakala, že sa jej ozveš ty, aby sa už toľko nebáli. Možno ťa nechceli otravovať, keď vedeli, že máš ťažké chvíle.
A možno ťa priateľova mama neuznáva celkovo, pretože jej vnuk nemá postarané o budúcnosť, keďže otec dieťaťa je iba "priateľ". Ktovie, chcelo by to poznať viac vzťahy a hlavne to riešiť s ňou, nie s neznámymi ľuďmi.

natalym
8. júl 2015

@lienocka321 A čo keby si jej to takto povedala? Že ťa to mrzí, ale že si bola v takej situácii a vnímala si to takto. Možno stačí sa len normálne slušne porozprávať.

prego81
8. júl 2015

@lienocka321
zbytocne sa trapis vecami ktore su nepodstatne 😉 Mas taku blbu zensku vlastnost hladat chyby tam kde nie su a domyslat si. Myslim to v dobrom.
A porovnavat tvoju rodinu a priatelovu, alebo citujem "nikto ani najmensi zaujem a strach neprejavil" to ani nejdem komentovat. Ako by si sa citila ty keby ti toto povedal priatel?

lienocka321
autor
8. júl 2015

@alaguema Moj syn ma zaujima najviac na svete, prosim nesud ma. A ohladom mojej otazky dakujem za odpoved.

lienocka321
autor
8. júl 2015

@prego81 Mas pravdu, ze toto je uplne nepodstatne. Najdolezitejsi je moj syn a aj ked si nieco myslim, najlepsie je si to nechat pre seba.Dakujem za odpoved.

prego81
8. júl 2015

@lienocka321
niekedy je aj lepsie nemysliet 😉 Ja si toho niekedy tolko navymyslam ked sa nudim...s priatelovou rodinou si uzi spolocne stravene chvile a zbytocne ich neries. Pochval ak sa ti nieco pacilo a radsej venuj energiu synovi a priatelovi.

paskolinka
8. júl 2015

@lienocka321 vies, ona by sa zase mohla urazit, ze ste jej ani nedali priamo vediet, len cez dceru. da sa na to pozerat vseliako. u nas by urcite manzel informoval priamo svoju mamu a nie sprostredkovane a ona by sa potom zase urcite interesovala, ze ako to dopadlo. neries to, hlavne si nepokaz vztahy tym, ze budes rozmyslat, ze kto co ako mohol...

lienocka321
autor
8. júl 2015

@paskolinka ja viem, mal hned priatel zavolat svojej mame a informovat ju. Vzdy ked sa nieco zle stalo hned ju o tom informoval. Ja som jemu volala, az ked sme vchadzali do nemocnice.Skor som cas nemala , kedze prvorade bolo zachranit nasho syna.

bonaqa2013
8. júl 2015

My to máme podobne, ani sa s tým už nezaoberám. aj bola dcéra v nemocnici - moji rodičia prišli dieťa pozrieť, ale svokrovci sa ani len neobachli. Aj dcéry keď sa narodili - svokra prišla do nemocnice pozrieť len prvú, ostatné 2 si ani nevšimla. pamatám sa, že druhá dcéra keď sa narodila a mala 5 mesiacov tak sme ju išli ukázať svokrovcom. Išli sme vlakom 30 km - takže svokrovci nebývajú na konci republiky. To len aby si vedela, že aj to sa stáva, že ľudia sme rôzny a reagujeme rôzne na isté situácie.....

lienocka321
autor
8. júl 2015
sante81
8. júl 2015

@lienocka321 keď nema svokra zaujem, tak nerieš, taku istu pozornost potom deti budu venovat aj oni jej

lienocka321
autor
8. júl 2015

@bonaqa2013 Mne to, len prislo luto, lebo vidim ako ho moji rodicia lubia a staraju sa o neho a z priatelovej strany ma o maleho najvacsi zaujem len jeho sestra a priatelov otec maleho uz pol roka nevidel.Nehovorim , ze jeho mama maleho nelubi, ale asi to dost porovnavam s mojimi rodicmi.

janinah
8. júl 2015

robíš somára z komára 😒 venuj sa dieťaťu a nie babke...apropo to nie je jej pokrvný vnuk,či?

jabadaba
8. júl 2015

Cisto z ludskeho hladiska, ako zena zene, matka matke - by bolo normalne ak by matka priatela jeho partnerke zavolala. Ale zda sa, ze ludskost sa akosi vytraca! Je absurdne komunikovat s niekym a o niekom sprostredkovane, cez tlmocnikov. V tomto pripade cez sestru. Zakladatelka poda priatelovi, predpokladam, ze otcovi dietata, on svojej sestre, jeho sestra matke cize babke. No fasa komunikacia. 😝 Myslim, ze z nikoho by neubudlo ak by nasiel v sebe kusok zdvorilosti a prejavil aspon minimalny zaujem. No ale ako vidim, je bezne, ze tak prirodzene veci ako slusnost ludi uz dnes bolia! 😝 Tolko k tomu povyku tu, ze zakladatelka robi z komara somara a zaobera sa prkotinami. Zamrzelo ju to celkom opravnene. Netreba sa vsak preto vesat, aky pozicaj taky vrat a najblizsie to opatovat takymto "slusnym" ludom rovnakou mincou. Doba je uz taka....tukame do fasbukov, vesiame tam aj farbu nasich spodarov, ale dvihnut telefon a prejavit elementarny zaujem je uz nad nase usilie... 😵

jabadaba
8. júl 2015

@janinah a keby aj nebol pokrvny, tak co? Raz dotycna zije s jej synom, ten zdiela teda starosti o dieta, hadam by z pani matky ubudlo? 😉

janinah
8. júl 2015

@jabadaba či sa ti to páči či nie,je možné,že žena vo veku tej mamy nemá taký vzťah k "cudzím",vlastne oficiálnu nevestu nemá a dieťa tiež nevieme či je jej "krv",ja som to z príspevku nepochopila........a nik ju nemôže nútiť sa starať resp. mať vzťah,ak je tam nejaký dôvod z jej strany sa správať rezervovane

sue
8. júl 2015

1.M᧠málo starostí, že si pridávaš ďalšie vymyslené?
2.Vieš ako by ti liezlo na nervy, keby ti vyvolávala 10x za deň?
3.Keďže ani ty s ňou priamo nekomunikuješ, ako vieš, že ona sa netrápi?

jabadaba
8. júl 2015

@janinah hm, tiez nazor. Ze je cudzia je snad aj vizitka jej syna, ci? Mal si zakladatelku vziat. Nevieme samozrejme ako spolu vychadzaju, ale nemozem si pomoct, ta elementarna slusnost by sa hodila. Nikto tu nehovori o extreme, ze si maju vyvolavat niekolkokrat denne, taketo ciernobiele ponimanie je kapanek od veci. Trosku rozlisovat nezaskodi. 😉

jeennyv
8. júl 2015

@lienocka321 podla mna zalezi vsetko od toho ake mate vztahy medzi sebou bezne v zivote...ak su tie vztahy vlazne, bohuzial casto nemozes ani v takychto situaciach ratat s nejakym prehnanym zaujmom...no ak su vztahy ok a jeho mama bola informovana o stave a proste sa momentalne neangazuje zbytocne by som to nerozpitvavala,.....

monicm
8. júl 2015

@lienocka321 Viem, že ťa to ranilo, ale naozaj boli tvoje slová tvrdé, lebo netušíš, prečo sa neozvala sama. Možno to bola tolerancia z jej strany a možno ignorácia. Ale tvojho priateľa tvoje slová ranili a to je fakt.

katarinamarkova
8. júl 2015

@lienocka321 ale ak je prakticky 100% predpoklad ze sestra novinky o zdr. stave zreferovala mame, tak nevidim ziadny dovod sa na nu hnevat.
a navyse to, ze je zle ste komunikovali len so sestrou....mame ste to priamo vediet nedali - preco?
ty cakas, ze ti priamo zavola a spyta sa ako je malemu ale ked je malemu zle, ci uz lepsie, tak jej ty vediet nedas.

vroni
8. júl 2015

Nuz, ak by bolo moje dieta v ohrozeni zivota a niekto z najblizsej rodiny by sa ani neunuval zdvihnut telefon, vyjadrila by som sa na jeho adresu aj onakvejsie ako zakladatelka. A, prepytujem, nasral by ma do nepricetnosti. Ze robim z komara somara? Jaj, a potom co nie je komar, ked zivot dietata je len nepodstatna "blbost", ze sa babka ani spytat nemusi? Zvlastne rodinne vztahy to mate niektore, fakt....

bonaqa2013
8. júl 2015

@lienocka321 viem čo myslíš, ale nepomôžeš si. Napísala som ti, že aj ja to mám, ale ja sa nad tým vôbec už nepozastavujem.

tova
9. júl 2015

@lienocka321 cize ma alergiu "nevyliecitelnu chorobu", aj moj syn ma alergiu na vajicka. Oboznam sa s postupom liecby a ako sa alergickej reakcie vyhnut , nebudes panikarit . Ja som tiez prisla raz do skolky pre syna a mal celu tvar cervenu a napuchnutu, dali mu antihistamina a cakalo sa, do 30 min. bolo vsetko v poriadku. Nevolala som nikomu ani muzovi ani babkam, tatam, ked bol 1r. mal tiez silnejsiu reakciu pri tej som zistila ze ma alergiu, volala som dr. dal mi instrukcie podat antihistamin a prist hned k dr. do hodiny bolo vsetko ok. Zivot je proste taky s alergiou , ze stale mame pri sebe antihistamina a epi pero (ktore sme zatial nastastie nikdy nepouzili) Prvy krat ked to mal mi muz nezdvihal a povedala som mu o tom az ked prisiel z prace a ostatnej rodine az vecer, necakala som navstevy a horucu tel. linku.

natalym
9. júl 2015

@lienocka321 Keby Ti vyvolávala každú chvíľu zase by bolo zle, že čo furt vyvoláva. To že nevyvoláva, neznamená že neľúbi a nemyslí. Rozmýšľaš nad sprostosťami.