icon

Povedať kamarátke o riziku nepripútaného dieťaťa?

20. júl 2024

Viem že stačí malý ťukanec a detská lebka to nemusí vydrzat...podla mna to nie je malickost a mala by to vediet.
Co si myslite vy? Je to miesanie sa alebo kvoli moznej zachrane zdravia povedat?

Strana
z2
lonely66
Odpoveď bola odstránená
colsami
20. júl 2024

No a, ved to nie je nijaka specialna sukromna zalezitost, preco by som zvazovala ci to povedat ci nepovedat.

melanta
20. júl 2024

Mala si jej to okamžite povedať. Nemám štipku pochopenia, ak dieťa nesedí pripútané a v sedačke v akej má byť. A nemám pochopenie ani na tie kecy že "veď ideme len kúsok v rámci dediny".

candii
20. júl 2024

Samozrejme. Ja vždy hlásim kamoškám keď niečo vidím 😁 či vedia o tom.

tenerifka
20. júl 2024

Ano

autor
20. júl 2024

@melanta hned sa mi nedalo

vroni
20. júl 2024

Áno, povedala by som. Ti je riskovanie života a nie morálna dilema.

dixitka
20. júl 2024

Určite povedať.

alickapusinka
20. júl 2024

Stači že prúdko zabrzdi a môže dieťa spadnuť a udrieť si hlavu. Jednoznačne povedz.Niečo sa prihodí a budeš si to vyčitať že si jej to nepovedala a o tom si vedela.

zorkahorka
20. júl 2024

Ake velke je dieta a kam ho vozi? Po dedine alebo na dlhšie trasy do mesta?

kocurikpupcek
20. júl 2024

Keď to neoznámiš kamoške, v podstate sa prizeráš a súhlasíš s lajdáckosťou a nezasiahneš. Prosím ťa,povedz jej to a hneď.

laurita285
20. júl 2024

@zorkahorka National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) uvádza, že približne 52 % všetkých autonehôd sa stáva v okruhu 8 kilometrov od domova a približne 69 % v okruhu 16 kilometrov od domova.

melanta
20. júl 2024

@zorkahorka a nie je jedno, kam ho vozí? Po dedine ak pôjde 20 a bude musieť prudko zabrzdiť, lebo mu vybehne niekto na cestu, tak môže dieťa umrieť ak zle narazí hlavou. Alebo pôjde v dedine iba 10, ale vletí do neho rýchly vodič, ktorý pôjde cez dedinu 80. Akože by ti nevadilo, ak by dieťa zomrelo, lebo veď v dedine netreba byť pripútaný? Choré riešiť toto. Je úplne jedno kde a aká dlhá trasa.

beata_k
20. júl 2024

Len sa priprav aj na moznost, ze o tom vie.

portret7
20. júl 2024

Ano, bez vahania.

vkatush
20. júl 2024

Nemám problém vynadať cudziemu človeku, nie to ešte takému, čo poznám.
Často vidím, že dieťa dajú len tak nepripútané do sedačky alebo aj bez nej. A to sa nevyjadrujem o tých, čo si dajú na kolená malé dieťa a po dedine behajú, vtedy políciu by som na nich volala, ak by som stihla.
Poznám bohužiaľ viac prípadov, kde to nedopadlo dobre. Stačí sekunda a obrovské nešťastie.

sisska96
20. júl 2024

Ja keď rozmýšľam ako mladé decka sme len tak sedeli vzadu nepríputané, a nič sa nám nestalo 😅🤷🏻‍♀️

janica_
20. júl 2024

@sisska96 to je skvely argument. Esteze sa za tie desatrocia nezhustila doprava…autorkina kamoska moze byt uplne v klude

janai1
20. júl 2024

@sisska96 tak kľudne vytiahnime zase azbest na stavby a deti dávajme do pavúkov. Veď kedysi sa to používalo 🤷🏽‍♀️

betulinka1
20. júl 2024

@sisska96 keby len nepriputane ale kolkokrat aj 3 dospeli a deti na kolenách 🤣🤣🤣 kludne aj 200km daleko sme tak chodili. Ale tak v tych časoch sa nejazdilo tak rychlo alebo sa jazdilo inak neviem. Ale proste sa to tak neriesilo. Alebo si vobec nepamatam, ze by sme boli ako deti pripútané, ked sme isli do zahranicia. Ale ani tam to nik neriesim. Podla mna vzadu ani pasy neboli. Bavíme sa rokoch 1990. Teraz aj ked ideme kusok deti musia byt pripútané. Cize autorka hned by som jej pisala sms.

vevesh
20. júl 2024

@sisska96 aj v kurdistane chodime tak, ze do auta nastupime aj 10. Ale v europe by som si to nedovolila -nie pre pokutu, ale preto ako sa jazdi. V kurdistane mozes ist maximalne 30tkou, kazdych par metrov stopna, a ak ides 60tkou, to uz ako nasa dialnica. Ale u nas doma po dedine mame 50tku, cize vsetci jazdia 60- tak to je trochu rozdiel...🤨🤨🤨

veselo_neveselo
20. júl 2024

@sisska96 Vtedy nebola premavka ako je dnes, rychlosti (aj zrychlenie a brzdenie) boli ine, konstrukcie aut tiez. Nie kazdy mal soferak, a urcite nie kazdy mal auto (lebo si ho nemohol dovolit).
Toto vsetko sa odraza na sposobe jazdy, na situaciach, ktore vznikaju.

vevesh
20. júl 2024

@betulinka1 tak v 90tych rokoch nemal kazdy 2 auta, auto nemalo 260km na tachu a tie plechy boli o cosi kvalitnejsie ako teraz a nikto sa nikam neponahlal, lebo nestihacky - suma sumarum mas o dost viac a o dost hrozivejsie nehody ako kedysi.

vroni
20. júl 2024

@veselo_neveselo, a netreba zabúdať, že pri ani nie štvrtinovej premávke bol desaťnásobný počet mŕtvych oproti dnešku. Takže písať, že sa nám nič nestalo, je blbosť. Lebo ti, ktorým sa niečo stalo, už nepíšu nikde nič.

laurita285
20. júl 2024

V 90tkach keď si mal nehodu tak si už z auta po vlastných nohách neodišiel :D lebo ti nohy zostali v aute :D

laurita285
20. júl 2024

@vevesh je to presne naopak ako tvrdíš, prosím ťa venuj polhodinku naštudovania štatistík 🙂 (tú časť o plechoch :D )resp. kúp si prosím škoduľu 105 alebo škodulu 120 a poďme sa čelne zraziť na autách alebo aj bokom 🙂

sisska96
20. júl 2024

@betulinka1 teraz keď auto nie je v pohybe aj tak musí byť 🤷🏻‍♀️😅

vevesh
20. júl 2024

@laurita285 moj otec bol mechanik a presne tieto plechy po nehodach vyklepaval. V 90tych rokoch boli plechy kvalitnejsie ako dnes -boli ine zmesi a ine konstrukcie. Je pravda, ze bolo pri jednoduchsej nehode viac mrtvych, ale to preto, ze sa nepouzivali pasy.🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

betulinka1
20. júl 2024

@vevesh no tak neviem ci trabant, zastáva alebo warburg (neviem ako sa to pise) boli kvalitnejšie plechy. Ziadne airbagy. Zápchy smerom Nitra Zvolen boli stale ale neboli diaľnice iba taky kusok. Čiže Ano jazdilo sa tak max 90km za hodinu. A hlavne nebol internet, Cize sme nevedeli o kazdej nehode na ceste. Cize clovek nemal taky strach ako teraz, lebo nepoznal vsetky nástrahy a neuvedomoval si tak nebezpečenstvo.

sisska96
20. júl 2024

@vevesh kvalitnejšie? No vôbec tam nebola kvalita. Keď v tých časoch by si mala nehodu tak ostaneš tam v šrote

Strana
z2