icon

Povýšenecký manžel

mammi11
15. júl 2014

Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.

mima4
16. júl 2014

@karamelovyveternik
chod za sestrou... surodenci su na to aby si pomahali...aby sa podrzali..kto ti pomoze, ked nie vlastna rodina... Ja verim, ze docasne najdes utociste u sestry.

karamelovyveternik
16. júl 2014

@mima4 Sestra zije v 2 izbovom byte,ma muza,deti.Urcite by mi pomohla ale na dlho by to nebolo.

lyzzy
16. júl 2014

@karamelovyveternik.. To nevadí že by to nebolo na dlho,to budeš riešiť keď budeš tam.Ale rob niečo prosím ťa.
boha ženy mne je až do plaču....celú knihu by som mohla napísať ako to potom vyzerá.... A poviem vám že frajerov otec je ešte horší ako ti vaši debilkovia.

mima4
16. júl 2014

@karamelovyveternik aspon na zaciatok... ale je to lepsie ako zostavat pri debilovi...urob to aspon kvoli svojim dcerkam...
Pre dieta je dozivotna stigma vyrastat v prostredi nevrlosti, chrapunstva, lahostajnosti...

lyzzy
16. júl 2014

@mima4... O tom by som ti vedela rozprávať

mima4
16. júl 2014

@lyzzy .. mne netreba

karamelovyveternik
16. júl 2014

@mima4 Tak po mesiaci by mi uz bolo trapne byt u sestri.Ona z muzom pracuju na zmeny,plus ich deti,ved potrebuju sukromie.Ja mam male dieta ktore v noci dojcim,niekolkokrat za noc je hore.A co po mesiaci kam pojdem.Mam nieco nasetrene,ale co potom,ono sa to lahko povie chod prec od takeho muza ale bez penazi a sama....

lyzzy
16. júl 2014

@karamelovyveternik.... A teraz si s peniazmi a?....S kým?....S dvoma deťmi a drbkom ktorý ťa nemá za nič.Hrdosť si nechala Kde?

karamelovyveternik
16. júl 2014

Ale mame kde spavat nechapes? Hned ako sa zamestnam to budem riesit.Hrdost uz nemam ani sebavedomie,nic,zijem uz len pre deti.

mima4
16. júl 2014

@karamelovyveternik
ake mas stare deti?
Trapne netrapne, lepsie ako znicit vlastnym detom zivot, psychiku...
Ved je to tvoja sestra... vasa mama mala dve deti, aby ste si vzajomne pomahali...a aby ste nemuseli ostat osamotene.

lyzzy
16. júl 2014

Pre toto som neprispievala do tejto témy a pre toto aj odchádzam.Nie ja nežijem s manipulatorom ale vidím ako to vyzerá ak sa matky vzdaju.A ako matke je mi Z toho zle.Môj drahy je síce poriadny,normálnyn chlap ale jazvy Z toho že jeho mama nerobila nič a mala tieto isté výhovorky si nesie dodnes. A nikdy sa nezbavi toho pocitu.

karamelovyveternik
16. júl 2014

@lyzzy Ja sa uz priatelovi vyhybam,nekomunikujem fakt len to nutne.On je casto vecer prec alebo pozera televizor.Ked je v praci mame klud a ked je doma a krici snazim sa nic nevraviet,A ked mi da malo penazi navarim hocico lacne,nebudem sa mu prosit.

lyzzy
16. júl 2014

@karamelovyveternik... Prepáč mi ale sama si zato môžeš.Je mi ťa ľúto

karamelovyveternik
16. júl 2014

@mima4 Moje deti su este male,viem ze uz vnimaju,hlavne starsie.Najhorsie je to z peniazmi a z tym ze mi pred detmi nadava do vselijakych.Vsetko chce cas,nemozem len tak ostat bez penazi,ved len plienky a sunar co stoji,a kde je strava a prenajom bytu.

karamelovyveternik
16. júl 2014

Nemam v plane byt doma na rodicovskej 3 roky,urcite to vsetko budem riesit.Sestra mi uz slubila ze ked budem zamestnana a deti budu chore ze mi bude pomahat kolko bude moct.

mima4
16. júl 2014

@karamelovyveternik nemozes dat dieta do jasliciek? a tak ist pracovat?

karamelovyveternik
16. júl 2014

Mozem jasne ze mozem aj to som zvazovala.Este dojcim ale mam malo mlieka tak dokrmujem sunarom.Zvazujem to zo vsetkych stran,je to urcite moje posledne dieta.Na jednu stranu chcem si deti uzit byt s nimi a na druhu stranu chcem pre nas lepsi zivot.

kaktusik007
16. júl 2014

@karamelovyveternik chod sestre!!!!! nicis zivot vlastnym detom... fakt.... vzdy sa da najst reisenie, vzdy!!!!!

ty stale hovoris ze potom, neskor.... teraz mas uspory ,ale platis z nich sunar.... takze sa ti stencuju...
na co cakas???

budes mat vyzivne, male je male, takze mas vyzivne aj na nevydatu matku!!!!! pre boha ziveho, podaj si navrhy na sud a padaj od tohto kretena co najdalej!!!!!!!

dobre, sestra ma maly byt.... ALE vsetko sa da. vsetko!!!!!!!

karamelovyveternik
16. júl 2014

@kaktusik007 Este sa opytam keby som odisla od priatela z detmi bez toho aby o tom vedel neberie sa to ako unos? Alebo mu to mam povedat?

mambba
16. júl 2014

@karamelovyveternik kde byvate?

karamelovyveternik
16. júl 2014

@mambba V Bratislave.

monciky
16. júl 2014

@karamelovyveternik
keby som ja mala sestru v takejto situacii, prichylim ju aj keby sme byvali len v jednej izbe, vsak aj jej manzel to musi chapat.....

mambba
16. júl 2014

@karamelovyveternik pytala som sa na bydlisko preto, ci nahodou neziteje niekde v zahranici, vtedy by to bolo komplikovanejsie s detmi odist..ak zijete na slovensku, tak uplne bez problemov mozes odist..samozrejme s nim musis aspon v minimalnom rozsahu komunikovat aj po odchode.. mal by mat v zasade vedomost, kde sa nachadzas.. hoci aj to sa da vyriesit..

kaktusik007
16. júl 2014

@karamelovyveternik nic mu nehovor.... ma na teba mail??? a ty na neho?

podaj navrh na sud aby ti boli deti zverene do starostlivosti... vid postup co som tu napisala na prvej strane..odstahuj sa s detmi... nemozes mu branit v styku, takze ak bude mat zaujem vidiet deti - dohodnes sa s nim na nejakom verejnom mieste a vezmes deti tam.... a nepojdes sama - pojde niekto s tebou...

unos to nie je -- akurat obaja rodicia mate rovnake prava na deti... takze ak mu drbne v bedni - pruser... ale nemuselo by..
nikdy nevies komu preskoci... ale nemusis mu hovorit, kde byvas.... zatial urcite nie.... kym sa das dokopy...

a potom --vzdy maj niekoho pri sebe. Zo zaciatku rozhodne.

karamelovyveternik
16. júl 2014

Prave som popozerala ceny jasliciek v BA,ceny su vysoke okolo 350 eur plus minus,a plus strava.Aj ked mi stat preplati 230 eur,plus prenajom bytu,cestovne do prace,strava,lieky v pripade choroby,oblecenie,plienky,sunar....no to uz fakt nevyzijem.Naozaj neviem ako to mam urobit,necham si poradit.

karamelovyveternik
16. júl 2014

Neviem ci to mozem takto pisat,priatel podnika,zarobi dobre ale vie si to v danovom dat urobit tak ze ma nizky prijem,Takze vyzivne viem ze bude mizerne,ono sa to povie ries to ale ako? Mam taky strach z buducnosti,bojim sa ze dopadnem zle,

karamelovyveternik
16. júl 2014

A tiez aj lutujem ze som vobec pisala sem,iba sa teraz citim este horsie,fakt ako neschopna zena.Ani zaspat nemozem co rozmyslam nad vsetkym.Keby som bola sama he to inemale mam deti potrebujem sa o ne postarat,

filipal
16. júl 2014

baby, nemate niekto moznost
@karamelovyveternik pomoct s ubytkom? aspon docasne, kym sa trochu spamata.
z toho pekla musi odist.

filipal
16. júl 2014

@karamelovyveternik bud rada, ze o tom hovoris. konecne sa to zacina rozpustat, preto ta bolest, lebo si zacala citit. urobila si velmi dobre, ze si sa rozpisala.
pamatam si, ze pred casom sa na koniku dali dokopy dve matky s podobnou situaciou a spolu si prenajali byt. pomahali si s detmi a pod. zaloz si vlastnu temu, ze hladas spolubyvajucu v Bratislave.
v dnesnej dobe v europe uz nemozu takto zit ludia.
bola si na socialke? mozno ti poradia. azylovy dom je tiez moznost. horsie ako u toho debila sa uz mat nebudes.
neboj, platit bude musiet aj ked si vykaze maly prijem, ma majetok.
napis tej pravnicke, ktora vcera ponukla pomoc. poradi ti, ako presne mas postupovat.

bonaqa2013
16. júl 2014

manžel by mal platiť na deti, ale aj na teba kým budeš doma s deťmi. A potom možno ti pomože to, že sa budeš pomaly pripravovať na odchod od toho bezpotu. Všetko si radšej premysli, kde pojdeš, čo a ako potom. aby si za nejaký čas nemusela prísť za tým trubom naspať. Ešte len potom by Ti to dal vyžrať....