icon

Povýšenecký manžel

mammi11
15. júl 2014

Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.

vetthy
16. júl 2014

aké je to zvláštne, tyran a obeť sa stretnú stále, lebo ten MANZEL by to nemohol robiť s bárkým, tomu potrebujú baby ako mammi, karamelovýveterník a pod. iné by mu rozbili hubu pri prvých takých viet. druhá vec, ako sa vytratilo význam manželstva z našej spoločnosti, ťahať sa za jeden konec, byť vzájomne oporou, solidarita, tolerancia - o to je správne manželstvo. drahá mammi, z vlastných skúseností ťa chápem- tvoje manželstvo je pre teba aká taká istota, nie sme všetci také, že dokážeme skočiť so zatvorenými očami do neznámeho. tvoj muž je chorý, to je jasné pre všetkých,ale ja ťa chápem, nie s rozumom. so srdcom chápem, prečo sa snažíš udržať ten vzťah až do posledného bodu, a ten posledný bod dôjde,uvidíš,ked sibudeš mať na výber bud otráviš sebe a detí alebo odídeš, lebo sa zblázniš. obviňuješ sám seba- výborné. ved ste ukážkový pár, ked donho nerýpeš, za chvíľočku sa ti bude pozdávať, žwe ty si blázon a nie on, ja ti poradím takto, neotváraj ty žiadny účet, bude z toho len peklo. vysvetli mu, že ked vo vačšom manželstve nie je všetko spoločné, tak to manželstvo nie je, a budete fungovať ako firma, ziober si zošit, napíš tam dve rubriky, má dať, dal, nech ti dá potom na ruku rodičovské. rodinné prídsavky, daňový bonus, sprav si účty- päť eur za hodinu upratovania, päť eur za hodinu za stráženie detí. tríi eurá za uvarenie obedu, potom ano, ked ti to všetko vyplatí, z toho si plať potom svoj telefon, hádam to nie je voľajaká horibilná suma, režiné polovicu a polovicu výdavkov na deti, druhú polovicu nech dá on. ked existuje jeho, tvoja, tak si porozmýšľaj, ked detičky spia, asi koľko by si "zarobila" ako gazdiná a pestúnka, a ked si v pluse, skús si vykročiť tým smerom, nemôže on pracovať za peniaze a ty zadarmo, tu to celé kríva

filipal
16. júl 2014

@vetthy prepac,ale trochu nebezpecne radis. naozaj si myslis, ze s psychopatom sa da dohadovat o cenach domacej prace? mammi sa konecne trochu rozhybala a ty ju vracias tam, kde uz bola, do pekla.

vetthy
16. júl 2014

prepáč, ale ja som tomyslela ako posledný pokus ho zobudiť,aby uvedomil, že čo robí, ved mammi sa raz od neho odíde, ale vidím, že nato ešte nie je pripravená a ani nechce

mambba
16. júl 2014

@karamelovyveternik takze takto, trochu sa rozpisem.. ja som ta advokatka co som tu uz vcera ponukala pomoc.. som ale z kosic, tak sa bohuzial s malym babom nedostanem tak skoro do BA, takze aspon takto na dialku..
u autorky tohto prispevku nemam absolutne pocit, ze chce svoj problem riesit, teda mozno by aj vnutorne chcela, ale nedozrela k tomu este a mam aj pocit, ze je to iny typ ako ty, ak je to mozne takto cez net odhadnut..
tvoja situacia sa mi zda este vaznejsia ako u nej..
vrelo ti odporucam situaciu riesit, kym mas este nejake svoje uspory, pretoze aj to vyzivne a vsetky tie veci okolo toho isty cas trvaju a akekolvek uspory ti pomozu to obdobie prezit, ak budes s usporami na nule, bude to o to tazsie.
k postupu, ktory by si mala zvolit.. rodicovsky prispevok a pridavky na svoj ucet ( uz sa mi nechce citat diskusiu, ci to chodi tebe alebo nie) okamzite navrh na zverenie deti do svojej starostlivosti a urcenie vyzivneho aj na teba , zaroven spolu s tymito navrhmi podat aj navrh na predbezne opatrenie na urcenie vyzivneho detom ale aj tebe. sudy tieto predbezka bez problemov vydavaju, priznaju ti tam sice na uvod len minimalnu ciastku, mozno 30-40 euro na dieta a mozno 50 euro na teba, toto sudy vydaju bez akehokolvek pojednavania, bez akehokolvek blizsieho skumania. nie je to vela, ale je to aspon nieco. Lebo pojednavanie o vyzivnom moze trvat dlhsie. Vobec sa neboj toho, ako si tvoj partner upravuje danove priznania a ze ma naklady vyhnane do vysok, aby nemusel platit dane. Sudy su na toto zvyknute, chce to len tvoje odhodlanie. Sud bude skumat vsetky jeho naklady, ktore ma zdokladovane v uctovnictve a bude skumat, ci su tieto naklady absolutne nevyhnutne. Vyzivne ma prednost pred ostatnymi vydavkami. Takze danove priznanie v strate je jedna vec, ale preskumanie nakladovych poloziek casto urobi divy.. Okrem toho vacsina panov podnikatelov je ochotna sa dohodnut v momente, ked ich sud vyzve, aby dolozili komplet uctovnictvo na preskumanie, pretoze velmi dobre vedia, ako to uctovnictvo maju vedene. Staci, ze ma uctovnictve polozky ako leasing vozidla ( ak ide o vozidlo co i len trochu vyssej hodnoty nez je nejaka nepatrna suma, ze povedzme nejazdi na starej felicii ale jazdi na octavii a uz to nie je uplne nevyhnutny naklad a uz mas hned mesacnu sumu na vyzivne). Takze jeho prijmov by som sa naozaj nebala, ak ako pises, mas pocit ze zarobi slusne, ten slusny prijem sa musi v uctovnictve prejavit a s nakladmi sa da velmi jednoducho nalozit. Dalsie zalezitosti.. chod na miestny UPSVaR, zisti si na ake davky a prispevky by si mala narok, nie si a ani nebudes jedina slobodna matka s detmi, su ich tisice a ziju.. su prispevky na byvanie a podobne.. apropo byvanie.. aj tam je niekolko moznosti, ked mas na to " gule" tak aj po vsetkych tychto navrhoch by si mohla este chvilu ostat byvat u neho, hoci by bolo zrejme peklo, ale maloktory je taky frajer, aby svoje deti vyhodil na ulicu.. dalej krizove centra, hoci mozno krutis hlavou, niektore su naozaj uplne v pohode, mam klientky, ktore riesili situaciu takto, maju vlastnu izbu o kuchynku a kupelnu sa delia s vedlajsou izbou v bunke, proste taky intrak.. da sa to urcite vydrzat.. dalsia klientka si napriklad nasla staru pani, ku ktorej sa aj s detmi prestahovala do jednej izby, tej pani za to poupratujem nakupi a robi spoločnost a velmi si to pochvaluje. Alebo ako tu uz bolo napisane, hladat inu slobodnu mamicku na zdielanie spolocneho byvania. K otazke penazi, jasne budes ich mat malo.. treba skusit nejaku brigadu, ak by ti mohla sestra obcas postrazit deti, upratovanie alebo hoci aj to vykladanie tovaru v tescu, nie su to velke zarobky ale niekde sa odpichnut musis.

a zakladna vec, v tvojej situacii mas narok na bezplatnu pravnu pomoc, chod do centra pravnej pomoci a pridelia ti regulerneho advokata, ktory ta bude zastupovat a v mnohych vyssie uvedenych veciach ti pomoze. a bude napomocny aj v tom, ze budes moct cez neho komunikovat s byvalym partnerom, ak sa ty sama na to nebudes citit..ja dostavam vela takychto pripadov aj prave cez centrum pravnej pomoci, preto zodpovedne prehlasujem, ze nikto ani okom nemrkne, pretoze su na pripady ako je ten tvoj zvyknuti.

filipal
16. júl 2014

@mambba si perfektna! dakujem aj ja za zprehladnenie moznosti riesenia pre nas ostatne. 🙂 🙂 🙂

mambba
16. júl 2014

@filipal moznosti je este podstatne viac.. zalezi do konkretneho pripadu, toto je len uplny zaklad.

mambba
16. júl 2014

@karamelovyveternik este som zabudla.. k tomu vyzivnemu na teba.. tym ze ako hovoris mas male dieta, tak mozes najneskor do 3 rokov od porodu ziadat prispevok na vyzivu na seba ale aj uhradu nakladov suvisiacich s tehotenstvom a porodom, ako nakup vybavicky a podobne. blocky z nakupov zozenies urcite aj tu na MK, nie raz som videla, ze tu zeny zhanali.. a ked das dokopy par blockov za vybavicku, tak minimalne tisicka je z toho hned.. a uz mas znovu nieco na zaciatok

tykat
17. júl 2014

@kaktusik007
"Pretoze ak by bol setrny - dal by vzdy v nedelu sumu, s ktorou treba do dalsej nedele vyjst."

Lenze podla zakona ani na toto nema pravo. Prijmy su spolocne nema preco vydelovat nejaku sumu zene a pytat od nej zdovodnenie preco s tou sumou nevysla. Ak tak sa mozu OBAJA dohodnut ze budu hospodarit z nejakej sumy a toto aj dodrziavat.

tykat
17. júl 2014

@karamelovyveternik ...prosím ťa zmeň si prezývku, už hodinu sa tu krútim za sladkým 😝

karamelovyveternik
17. júl 2014

@mambba
@mambba Dobre rano,velmi pekne dakujem,toto ma uz posunie dopredu.Lebo vobec som nevedela co robit v mojej situacii,zdala sa mi neriesitelna.Prajem Vam vsetko dobre,ste skvela advokatka.Vcera som aj lutovala ze som sem do diskusie pisala a dnes som taka rada,mam nadej na lepsiu buducnost.V mojom vztahu z priatelom okrem toho vsetkeho co som tu predtym pisala uz neni ani laska po tom vsetkom a ked sa ani detom nevenuje nevidim vyznam zotrvavat v takomto vztahu.Urcite Vase rady pomozu aj inym mamickam v podobnej situacii,dakujem pekne.

kaktusik007
17. júl 2014

@tykat ano, suhlasim... ja som to napisala iba ako odpoved jednej diskutujucej, ktora pisala, ze ked to manzel robi, ze asi ma na to dovod a vydeluje ju preto, lebo minala na hluposti..... Tak som jej odpovedala tymto stylom, ze ak by to bola pravda a minala by na tie hluposti, tak manzel v snahe setrit by to mohol riesit tyzdennym limitom (apropo, ja tak fungujem a funguje tak vela domacnosti) -- ano, nie je to spravne, ak manzelka s takymto hospodarenim nesuhlasi, ALE - toto sa este da chapat, ak ta suma je dostatocna a zachovava rovnaku zivotnu uroven pre vsetkych. A ak je zena naozaj rozhadzovacna a mina na hluposti (lebo aj take su) osobne nevidim ine riesenie, ako ju naucit hodnote penazi.... ALe toto nie je tento pripad.

kaktusik007
17. júl 2014

@karamelovyveternik nelutuj ze si sem pisala!!! spravila si vyborne... Urcite!!! apropo, praca... napisala si ze si z BA, idem ti pisat do IP moznost brigady.

karamelovyveternik
17. júl 2014

Uz mi tu jedna mamicka pomohla,je pod nickom LOLITAELITA,kupovala som u nej 2x sunar spolu 18 krabic sunaru za velmi dobru cenu.Vsetkym prajem pekny den a dakujem.

mambba
17. júl 2014

@karamelovyveternik tento hore uvedeny nacrt mas fakt len tak v skratke, je toho viac, ked tak mi kludne napis hoci aj IP ohladom vsetkeho co ta zaujima.. mas ty bohuzial smolu v tejto situacii, ze nie ste manzelia, bolo by to co sa tyka financii jednoduchsie, ci uz ohladom vyzivneho, naroku na vyporiadanie majetku a podobne..Ja sa vzdy len pozastavim nad tym, ked niektore zeny vyhlasuju, ze na lasku papier nepotrebuju a preto sa neberu.. Ano, na lasku papier nepotrebujete, ale ked ta laska pominie, ten papier sa moze sakra hodit a moze vam pomoct zacat novy zivot.. Pri vztahoch bez manzelstva je to, najma pre zenu s malymi detmi, podstatne komplikovanejsie a narocnejsie

adrioska
17. júl 2014

@tykat 😀 😀 😀 mne napadlo to iste, nam tu robi chute a to az tak veternik nemusim 😀

yanni
17. júl 2014

@karamelovyveternik juuuuuj veternik. Dala by som si 😉 Nie teraz vazne.
Ake mas stare deti? Ak nieco pre ne potrebujes, rada ti zozeniem. V Nemecku je vsetko lacnejsie ako na SK. Umele mlieko atd. Zaciatkom augusta cestujem na SK, cez BA, tak by som ti doniesla. Nech tlk nesomre, ze kupujes draho.

mava1
18. júl 2014

Ahojte dievčatá, niečo podobné zažívam aj ja.....Prosím Vás ako prebiehal Váš vzťah naďalej keď ste odišli zo spoločného bytu, prípadne po rozvode?

gabkostanka
18. júl 2014

@mava1 pokial mate dieta/deti, tak sa treba pripravit nato, zeti bude robit zle cez dieta 😖 napr. stvat ho proti tebe, robit napriek vo vychove, pretoze on je ten najlepsi a ex manzelka je majhorsia...tak to uz je s manipulatormi, moj dokonca chcel rozbit nas 3, starsieho chcel k sebe a mladsieho nech si necham...

mava1
18. júl 2014

Máme 6 ročnú dcéru....práve toho sa najviac bojím....

mamavera
18. júl 2014

@mambba hovoríš mi z duše, som toho názoru, že vykrikovať, že na lásku papier nepotrebujem, si môže dovoliť žena s vlastným bytom, finančne zabezpečená, ktorú nezloží to, keď ju partner opustí a ona je materskej s tromi deťmi.

sharlotta
18. júl 2014

@mamavera ja to beriem ako zmluvu.Keby som s niekym isla podnikat,tiez sa nespolieham na kamaratstvo,ale chcem papier v ruke. Nejde o to,aby mi sobas zarucil,ze.so mnou ostane,ale o to,co by bolo,ak by so mnou neostal...

sharlotta
18. júl 2014

A to si inak nikto nevsimol,ze zakladatelka temy prestala prispievat,odkedy ju obvinili,ze si to vymyslela? Niekedy uz tato pretrvavajuca paranoia z vymyslenych tem moze cloveku aj ublizit.

cobhan
18. júl 2014

@sharlotta tiez si myslim, ze manzestvo je dobra vec...v podstate z pravneho hladiska ti dava taky univerzalny balicek zmluv, ktore by si inak nemala alebo by si musela na kazdu blbost spisovat novu zmluvu. A to si vela ludi neuvedomuje, oni vidia svadbu ako taku, x clenov rodiny, hostinu, vybavovacky okolo a to fakt vela ludi nepotrebuje.

filipal
18. júl 2014

@sharlotta ja si skôr myslim, ze prestala prispievat preto, lebo sa rozhodla zase dalej trpiet. prestala riesit. a mozno sa teraz hanbi za vlastne zlyhanie. dobre to vystihla
@mambba ze este nebola odhodlana svoju situaciu radikalne riesit.

je mozne aj to, ze uz nema pristup na internet. po tom, ako si zalozila vlastny ucet si zacal na nu davat psychopat-manzel pozor

kaktusik007
18. júl 2014

@sharlotta pisala mi este ip....
@filipal

ale je pravdou, ze uz vcera sa mi neozvala...

kaktusik007
18. júl 2014

@mava1 no... co sa dialo potom.... od nas sa odstahoval on - takze na otazky deti som odpovedala pravdu - odstahoval sa.

inak co bolo -- udania na socialke, ze mu branim v styku.... udania u lekarky, ze deti tyram, ze im nedavam jest.... mal tu vystupy a klasika, hral na city -- oooo, moje deti, moje deti!!!! ako velmi mi chybate.....

toto trvalo mesiac.... asi by to trvalo aj dlhsie, ale hned ako vybrakoval byt som bola na upsvare - povedat ze co sa mi stalo a poprosit ich, kedze mi zobral pocitac a vsekto, aby mi napisali navrh na sud...
No a potom som mala taky krasny teleofnat, s koliznou... bola ako britva na mna a fakt dost hnusna.... Ale iba do momentu, kedy si spomenula, ze ja som ta, ktorej ona pisala ten navrh.... Hned jej bliklo ze ten magor co sedi aktualne u nej v kancelarii nehovori pravdu - a vdaka tomu vlastne potom uz jeho udania brali uuuuplne inak.

gabkostanka
18. júl 2014

@mava1 tazko takto povedat ako to bude u vas, ale pokial sa riadne o malu staras, mate dobry vztah, bude to ok, neboj sa🙂 Mozno ju bude chciet do striedavky, ale to neviem aky ma k malej vztah a ona k nemu a ci sa sam dokaze o malu postarat.

gabkostanka
18. júl 2014

@kaktusik007 u nas udania na socialke - branenie v styku, zanedbanie zdravotnej starostlivosti, nepobalenie veci synovi a vyhrazanie sa...kolizna to setrila, prisla k nam asi 3 x neohlasene a nakoniec videla aka je pravda 🙂
inak ten moj stale nieco proti mne riesi, ale on zije s matkou a ta mu tlaci kaleraby do hlavy a on ju pocuva na slovo 😝

mava1
18. júl 2014

Dievčatá, takže chystám sa do vojny....aj by som vam tu rozpísala aké peklo sa u nás deje, ale mohol by to tu objavit...a to nepotrebujem...

ukulela
18. júl 2014

@mammi11 - precitajsi,co si napisala:
Ach jaaaj baby, moje rozvod je to posledne co by som chcela. Musim si spravit svoj ucet, ale raz uz davnejsie sa vyjadril tak ze ak si spravim ucet, tak si mam platit sama telefon, potraviny pre seba a deti, detom veci, polovicu elektriny, plynu, vody a polku hypoteky za to ze unho byvam. A kde by som to z rodicaku zaplatila?

ved ty si eksonomicky tyrana!!!! takze - vlastny ucet - mbank - bez poplatku. neda ti prachy na stravu - navrh na sud na vyzivne! alebo dohoda - ja pol rodicaku a ty pol platu na domacnost spolocne, plus pridavky na deti. ostatne prachy su vlastne vreckove. nie? tak jedina cesta je rozvod a vyzivne ... ak chces, tak to riesenie mozes odmietat. ale budes cely zivot zit s tym, ze si nebudes moct kupit ani ruz, ci mascaru? tak sa potom nebudes moct stazovat :(

otvor oci a zacni si vazit samu seba!