Povýšenecký manžel
Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@mamavera zase to nemôžem povedať, že sa nemôžem naňho spoľahnúť v tažších situáciách, sme spolu takmer 12 rokov a čo-to sme si už odžili. AJ som bola chorá, aj po úraze, bola som na operácii, o barlách, dlhodobá maródka... a už mi nič nevykrikoval, sa o mna staral ako sa patrí. A zas taký extra manipulátor nie je, vlastne na čo ja chcem ho stále "zmanipulujem"... Ja si tak kadečo vsugerovať nedám, za to on sa skôr podvolí.
@mamavera vlastne sa vôbec necítim utláčaná a manipulovaná. Za tie roky, čo sme spolu, aj keď neboli ťažšie chvíle, že som rozmýšľala, čo by som robila, keby som od neho odišla? mám kam ísť, mám rodinu - rodičov, krstnú, ku ktorým by som mohla ísť, to je rozdiel medzi mnou a týmito babami. Vyhliadky sú oveľa horšie, ak žena nemá kam ísť. Ja som proste taká (pesimistka?), že aj keď je všetko v poriadku, myslím na skoro najhoršie scenáre... možno preto som pripravená na skoro všetko.
@karamelovyveternik nemusis odchadzat hned podla mna. presne si premysli kroky, zavolaj na nonstop linku aliancie zien slovenska (0903 519 550), pohovor s tou pani psychologickou, prinajmensom ta pochopi, vleje silu a nadej, ak treba konkretne pravne veci, prepoji ta na ich pravnika, vo vsetkom ti poradia, denne to riesia. nic nerob unahlene, hoci ti to niektore radia, aby to nezneuzil proti tebe. dost, ze si zmatena a mas plno iných starosti kde byvat, ako nakrmit deti, kde ich dat, kde si najst pracu ak by si odisla...kym jemu sa v zivote nic nestazi prave naopak a ma cas sledovat kazdu tvoju chybu a zneuzit ju. tvrdim, ze aj na odchod treba dozriet, pretoze pootovrene dvierka su pre tyrana idealne, na to aby ta ziskal spat. velmi ti drzim palce!
ked nechceš rozvod tak hraj jeho hru,bud povýšenecká aj ty,navar pre seba aj oper a ked bude hovorit že prečo si pre neho nespravila tak mu odvrkni že to su tvoje ruky čo to spravia a čas ktorý pri tom stráviš tak do toho ho nič,ver tomu zaberá to.Moj manžel je tiež povýšenecký ked mu niečo hovorím tam my povie daj my pokoj a nezožieraj ma tak si to zapamátám a ked sa ma on niečo pýta tak mu odpoviem to iste
@reni93 U mna to nie je unahlene rozhodnutie,asi si necitala vsetko.Som pripravena na odchod a som z tym vysporiadana.
Baby ozyvam sa po par dnoch. Bolo vseliako, vela vycitania, hadok, vyhrazok.... Az..... Rano sa zobudil OBJAL MA a povedal ze takto to nechce. Ze sa zacne ku mne spravat inac a dokonca slubil ze cez dovolenku mi spravi pristup k jeho uctu. No som zvedava. Zatial to vyzera tak ze sa snazi. A ja cakam. Uvidime co spravi. Zatial mu davam este sancu...
@karamelovyveternik viem, ze nie. reagovala som na to, ze ti to odporucali niektore dievcata. ked uz je zena jasne presvedcena, ze nic z toho vztahu a spol.zivota nebude, vie uz mysliet a premyslat nad konkrétnymi krokmi. napisem ti IP.
sancu mu budes davat este dva krat, tri krat, polroka, rok...mam pocit, ze ty to riesit nechces.
myslis na svoje deti??? prave to, ze su dievcene take male je plus, skor sa z toho dostanu, ako ked zacnes rozchod riesit po 5rokoch...
prepac, ja mam z toho vsetkeho pocit, ze si sa potrebovala vyzalovat, polutovat, mozno nejake mensie rady. ale riesit to radikalne nechces.
otazka: naco mi je v zivote takyto muz? je moja opora? nie je. bude dobrym prikladom nasim detom, ako ma fungovat normalna domacnost? nebude. vazi si ma? nevazi.
takychto otazok ti tu napisem na pol strany a odpovede budu rovnake.
takze bud to ries kvoli sebe a detom, alebo to jednoducho trp. ale nikde sa potom nestazuj, pokial neurobis nic preto, aby si to zmenila. ano, je to tazke, jak svina tazke, s dvomi detmi, malo penazi, vsetko sa da. len treba chciet.
viem o com hovorim z vlastnej skusenosti. nic lepsie ako odist som nemohla pre seba a dieta urobit. jedine, co lutujem, ze som neodisla skor. zaciatky boli tazke, s rastucim dietatom, ktore potrebuje toho viac a viac to bolo este tazsie, clovek ma aj tri roboty, aby to utiahol. ale mohla som sa sama na seba pozriet s uctou do zrkadla a svojmu dietatu do oci bez hanby.
@mammi11 čo ti na to napísať - jedine to, že na radikálny krok nie si pripravená - tak ako si aj písala. Dávaš mu šancu, pretože nie si schopná mu povedať - nie cez dovolenku, hneď zajtra zariadiš, aby som mala prístup na tvoj účet, na tomto mieste bude vždy doma toľko a toľko eur, aby som ich mohla použiť, keď ich budem potrebovať. Nikdy už nechcem počuť, že som nič, že mi tu nič nepatrí, alebo budem tvojou rovnocennou partnerkou, alebo podám žiadosť o rozvod. A to, ako si ma nazval, že som píííp, to vyšlo z tvojich úst naposledy. Pri prvom porušení pravidiel podám žiadosť o rozvod a buď si istý, že ju nestiahnem. Lenže, toto by povedala žena sebavedomá, vlastne nepovedala, ona by nedovolila mužovi, aby ju do tejto pozície muž dotlačil. Lenže tvoje sebavedomie je nijaké, ty jasáš - citujem - dokonca sľúbil, že cez dovolenku mi spraví prístup k jeho účtu....tak ti len želám, aby sa tvoj muž naozaj zmenil, aby si ty našla svoje stratené sebavedomie a nedovolila mu to, čo robil doteraz, aj keď priznávam sa, neverím tomu, že to bude o rok o dva inak. Ale držím palce.
@mammi11 Vies kolko ja som takto davala sanci? Nasluboval hory-doly a po par dnoch,tyzdni bolo vsetko po starom.No kiez by to v tvojom pripade takto nebolo ako u mna.Vzdy sa musia snazit obidvaja,prajem ti vsetko dobre.
@karamelovyveternik tiež si myslím, že jej nasľubuje hory-doly a po roku, možno ani nie sú zase tam.
, kde boli. Neverím tomu, že muž, ktorý vie o tom, že má doma ženu a deti jej nenechá ani cent!!!!!, že vie, že si musela viac krát požičať na lieky pre deti a ani ho to nepohne 😝 😝 😝 , keď sa nešťastná žena bráni nazve ju..... sa odrazu nebude chovať ako normálny manžel. Len sa možno bude viac snažiť o ďalšie dieťa 😝 😝
Tebe želám, aby sa ti veľmi rýchlo podarilo uniknúť z tohoto ponižujúceho vzťahu a žiť život, aký si zaslúžiš.
@mamavera Presne tak,keby chcel tak hned zajtra jej da spristupnit jeho ucet,plus ostatne veci aby sa vyriesili.Tiez som prechadzala roznymi fazami,od sebaobvinovania,maximalneho snazenia,trapenia,odpustania az pochopenie ze je koniec a silu riesit to.
@mammi11 Ahoj,musis este dozriet do stavu,kedy si povies dost a koncim!
Ja ked som ostala s dietatom doma na MD nemala som narok ani ist s chorym dietatom "nasim autom" lebo nezarabam,netankujem ,nesplacama pozicku za auto! "Nase auto" sluzilo pre jeho sestru,kamosov a kurvy!
Nemala som pristup k uctu,lebo to su jeho peniaze.On chodi do prace a zaraba!
dokym som pracovala a zarabali boli "nase peniaze" spolocne....mala som narok aj na auto!
utiekla som...rozviedla sa... utec aj ty....je to tazke,velmi tazke...hlavne ten pocit vinny co v tebe stale prebudza! Poznam to! Budeme uz skoro rok rozvedeny a stale chce aby som citila vinnu...stale nemam klud...cez prachy mu to nevyslo ma terorizovat.Teraz to je nase spolocne dieta! 😔
B
Hm, keď som si tak prečítala úvodný príspevok zakladateľky, zaspomínala som: Jednorázový príspevok pri narodení dieťatka som ani nevidela. Materská a rodičák mi síce chodili na môj účet, no aj som z nich kupovala veci do domácnosti, veci pre seba a časť vecí pre dieťatko (a na začiatku celú výbavičku). Nikdy som si od muža peniaze nepýtala (keď bolo treba, dali mi rodičia), a také niečo, ako dostať na domácnosť, alebo slovko "nepotrebuješ?" som za celé obdobie nepoznala. A ešte som aj z toho mála jeden čas prispievala mesačne na bývanie (troškou, ale prispievala).
No na rukách by ma mal nosiť, nie? 🙂
@lorela Ak sa mozem opytat este si z muzom? Ak ano ako je to teraz u vas? Poviem za seba ze nemohla by som takto zit do konca zivota.
@mamavera Ale inak mám muža veľmi dobrého, charakter, povaha, väčšina vlastností, no len ten jeho "vzťah" k peniazom. A názor, že aj v čase rodičovskej dovolenky sú peniaze jeho len jeho a moje len moje. Samozrejme, platil bývanie aj časť výdavkov súvisiacich s bábätkom a menší nákup pár krát do týždňa.
@karamelovyveternik Áno, sme spolu. Ako som vyššie spomínala, má vlastnosti, ktoré prevyšujú tento fakt. Ako je to teraz u nás? Máme svoj plat na svojom účte a rozdelené položky, čo kto platí.
No veľa krát počujem, že spláca úver, tak o radu ďalších vecí sa mám postarať ja (napr. úpravy v byte, zariadenie a doplnky väčšie, menšie do bytu, výlety - lebo však on spláca úver, reštaurácia? - Ale veď on spláca úver...).
Je síce správne, aby sa obaja partneri podieľali na chode domácnosti a ostatných výdavkoch, aby mali podelené výdavky v súvislosti s dieťatkom, len u nás vo vzduchu stále visí to "fikty - fifty".
@lorela v čase rodičovskej dovolenky vlastne nemáš manžela, čo ak ochorieš, príde nejaká dlhodobá PN, prípadne invalidita? Manžel či partner má byť človek, ktorý ťa v takýchto chvíľach podrží, nie podrazí tým, že ti nedáva peniaze. Nehnevaj sa, ja som stará škola, som toho názoru, že v manželstve má byť účet spoločný, teda aj peniaze. Máte to nadstavené inak, je to samozrejme vaša vec, len ty si v obrovskej nevýhode. Neviem si osobne predstaviť také spolužitie, že neriešime všetko spoločne.
@mamavera Bola som dlhodobo PN, a samozrejme vystačila som si so svojimi peniazmi. Ako píšem, u nás "nehrozí", že by mi muž dával peniaze ani v takýchto výnimočných situáciach. No napriek tomu ma vraj v tomto čase živil (platila som polovicu nájmu aj stravy), tak neviem... Vlastne svojou láskou ma živil, aha 😀.
Nevidím to tak tragicky, lebo jeho ďalšie vlastnosti prevyšujú túto. No len občas sa nad tým tak zamyslím...
Vlastne som k mužovi viac ako férová; keby sme mali spoločný účet, tak "míňam aj z jeho", keďže, ako väčšina žien, mám nižší plat ako on.
Chichi, keby mi už nezostalo z výplaty na nový rúž, zoberiem síce zo spoločného, ale v skutočnosti z jeho. A takto, keď mi nezostane na nový rúž, tak si ho jednoducho nekúpim 😉.
... No uvažujem nahlas.
A vlastne som si na tento model tak zvykla, že si neviem predstaviť spoločné konto.
Viete čo dievčatá , ja ked čítam takéto niečo , normálne sa mi obracia žaludok , kolko chujov , fakt chujov chodí po svete.
Ja si to ani neviem predstaviť že by som takto žila, my zarábame obidvaja s manželom zhruba rovnako, s tým že mi vždy pošle každý mesiac ešte na účet peniaze, aby som mala ja a deti dostatok a to platí veľku časť výdavkov , robí nákupy, platí dovolenky ... , obidvaja máme prístup k účtu toho druhého .
Preto keď toto čítam , tak sa pýtam kde na takých debov chodíte preboha ?
@lorela nerozumiem asi na čo ti je taký partner. Ty mu účtuješ za to, čo robíš v domácnosti? Kde je láska, úcta k tomu druhému? Aké, že míňaš aj z jeho? Ty nevychovávaš aj jeho deti? Alebo máte niekoho na varenie, upratovanie, vychovávanie detí? Nie som za to, aby muž, ktorý má za slobodna postavený dom, po svadbe prepísal polovicu na manželku....ale aby boli jeho peniaze a jej peniaze....že máš nižší plat? Nikdy som nemala vyšší ako môj partner, asi takých žien nie je veľa. Jasné, že si si na to zvykla, najmä keď to neuveriteľne vyhovuje tvojmu partnerovi. Mal šťastie, že stretol teba, nie mňa.

@mava1 tak tak... ja som sem zacala pisat blizsie info o tom, ako je u nas, az po rozvode, a konkretnejsie veci az ked som mala uz podpisane vyrovnanie BSM... pretoze nidky nevies...
@gabkostanka heh, tak isto !!!! ale do bodky... akurat teda u nas kuratorka nebola -- lebo vedela hned ze kolka bije, jej to vdaka tomu ze som tam bola doslo.... Ale inak by to asi malo rovnaky priebeh -- tri neohlasene anvstevy a finito 🙂