Povýšenecký manžel
Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@mammi11 to, co robi tvoj manzel je trestny cin a moze ist za to do chladku. Existuje na to §208 - tyranie blizkej a zverenej osoby. V domacnosti, kde ziju manzelia a deti ma kazdy pravo na zabezpecenie rovnakeho standardu, rovnakych zivotnych podmienok. Je to definovane v zakone. Normalne by som zacala zbierat dokazy, nahravala ho tajne a potom udala. 😉
§ 208
Týranie blízkej osoby a zverenej osoby
(1) Kto týra blízku osobu alebo osobu, ktorá je v jeho starostlivosti alebo výchove, spôsobujúc jej fyzické utrpenie alebo psychické utrpenie
a) bitím, kopaním, údermi, spôsobením rán a popálenín rôzneho druhu, ponižovaním, pohŕdavým zaobchádzaním, neustálym sledovaním, vyhrážaním, vyvolávaním strachu alebo stresu, násilnou izoláciou, citovým vydieraním alebo iným správaním, ktoré ohrozuje jej fyzické alebo psychické zdravie alebo obmedzuje jej bezpečnosť,
b) bezdôvodným odopieraním stravy, oddychu alebo spánku alebo odopieraním nevyhnutnej osobnej starostlivosti, ošatenia, hygieny, zdravotnej starostlivosti, bývania, výchovy alebo vzdelávania,
c) nútením k žobrote alebo k opakovanému vykonávaniu činnosti vyžadujúcej jej neúmernú fyzickú záťaž alebo psychickú záťaž vzhľadom na jej vek alebo zdravotný stav alebo spôsobilej poškodiť jej zdravie,
d) vystavovaním vplyvu látok spôsobilých poškodiť jej zdravie, alebo
e) neodôvodneným obmedzovaním v prístupe k majetku, ktorý má právo užívať,
potrestá sa odňatím slobody na tri roky až osem rokov.
(2) Odňatím slobody na sedem rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví alebo smrť,
b) z osobitného motívu,
c) hoci bol v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch za taký čin odsúdený alebo z výkonu trestu odňatia slobody uloženého za taký čin prepustený, alebo
d) závažnejším spôsobom konania.
(3) Odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví viacerým osobám alebo smrť viacerých osôb.
@mammi11 viem. takto to u nas zacalo, takze presne viem co prezivas. Ja ti k tomu viem napisat uz len to, ze ma nakopli moje deti - pre ne to spravit treba. A on mi to teda ulahcil - odstahoval sa, a to bola potom ta posledna kvapka... Kym sme boli spolu, tak som podanie vyzvineho odkladala, stale som verila, ze sa to da do poriadku... Tomu mojmu tiez nieco len tak prebrnklo cez nos a fakt netusim, preco zrazu mi zacal vydelovat financie.... Akurat teda mne to sakra moc vadilo a vyzivne som zvazovala uz po 3 mesiaci, ako to robil... Akoze ty to trpis rok, to je nonsens.
Podaj ten navrh na vyzivne. Vyzivne na deti sa da prisudit aj spatne, ak povies na sude ze si chcela udrzat rodinu a myslela si si, ze sa to spravi, tak mozno tieto okolnosti uznaju -- mne dali spatne 3 mesiace, neplatil nic pol roka... cize vlastne polovicu toho casu co neplatil... Ale vyzivne na manzelku sa spatne prisudit neda, ani ked su mimoriadne okolnosti -- to ti priznaju iba odo dna podania navrhu.
tak ho prosim ta podaj, aj ked je to tazke.....
a nemusis sa rozvadzat -- hovorim, mozno mu psychologicka pomoc otvori oci.... a ak nie, tak ser na takehoto chlapa!!!!!! fakt.
Prave som precitala tvoju odpoved: "Ach jaaaj baby, moje rozvod je to posledne co by som chcela. Musim si spravit svoj ucet, ale raz uz davnejsie sa vyjadril tak ze ak si spravim ucet, tak si mam platit sama telefon, potraviny pre seba a deti, detom veci, polovicu elektriny, plynu, vody a polku hypoteky za to ze unho byvam. A kde by som to z rodicaku zaplatila? "
on ta normalne psychicky a ekonomicky tyra, hladala by som riesenie ako sa osamostatnit - poradila sa s pravnikom, pouvazovala ci sa neda prestahovat s detmi k rodicom. to akoze on je samostatna ekonomicka jednotka a ty mas zivit deti aj seba? a ty mas platit za to ze unho byvas? on ti akoze robi laskavost ze si tam nechava? prepac, ale to je chore zmyslanie. je extremne takzke odist, ale uvedom si ze ak to neurobis teraz, cakaju ta roky trapenia - aj tvoje deti.
@suzzi_ boze ty asi byvas u nas. Presne takto to je! Nechodim s kamaratkami nikam. A vlastne za co na kavu? Len tak na kavu s kamaratkami by mi peniaze nedal. Mame co jest mame co na seba peniaze mi da ale dopresu mu musim povedat na co a kolko. Minule som si vecer odskocila k susese tak na dve hodky. Starsia s nim kukala telku a malu sice uspal ale nenajednu a posranu. To je vraj moja robota starat sa o deti.
Urob presne tak ako ti tu radia dievčatá. Hlavne materskú a rodinné si daj posielať na svoje meno - na účet alebo v hotovosti. A keby som už z tých mojich peňazí navarila, tak by som mu povedala, že to je len moje a detí a ty si navar zo svojho. A možno by som si aj k mame chodila prať a žehliť a jemu by som povedala, že mu šetrím energie...je to riadny blbec - niekto mu dáva rozumy, alebo neviem....
@mammi11 tvoj prispevok o 8:44 ma uplne pobavil:
citujem:
Ach jaaaj baby, moje rozvod je to posledne co by som chcela. Musim si spravit svoj ucet, ale raz uz davnejsie sa vyjadril tak ze ak si spravim ucet, tak si mam platit sama telefon, potraviny pre seba a deti, detom veci, polovicu elektriny, plynu, vody a polku hypoteky za to ze unho byvam. A kde by som to z rodicaku zaplatila?
koniec citatu.
Ak toto povedal, ked si sa snazila nieco riesit a mat peniaze na lekara pre deti, tak nie je o com. Ser na neho. On sa nezmeni, nemas co lutovat. Chlapec to ma v zivote pomylene. Ad jeden - potraviny pre deti a veci pre ne je POVINNY hradit minimalne vo vyske 1/2. Hypoteka je iba jeho, je povinny si ju platit akurat iba on sam... a elektrina, plyn voda -- no to nemam slov... Ale pvoiem ti jednu vec -- kym ste manzelia, tak ty presne toto vsetko platis!!!!!! Pretoze nie su moje a tvoje peniaze. Su iba VASE peniaze. A je jedno, ze to plati ON zo svojho uctu -- platis to aj ty, lebo BSM.. Nedaj sa zastrasit!!!! ALe je na tomto tvojom prispevku vidiet, ze ten chlap je hajzel. A fakt si podaj tie navrhy na sud. toto budes iba a iba trpiet. To nie je v poriadku.
@mammi11 Toto urcite nie je zdravy vztah. Tvoj manzel trpi nejakym komplexom a tym, ze budes ticho ho nevyliecis. Svojim sposobom ta chapem, ze k tomu takto pristupujes, ale verim, ze nazbieras silu a zacnes konat. Je to o to tazsie, ze nie si financne zabezpecena, mas malicke deti, takze si v nevyhode, ale je to situacia, ktora sa riesit da a hlavne musi! Je to urcite chory pristup a bud ho dokop do nejakej poradne, alebo ako radia dievcata, odid od neho. Osobne poznam pripad, ze chlap najskor odstrihne manzelku od financii, potom aj od blizkych a rodiny a to urcite nie je normalne. Ja tiez nie som zastancom rozvodov, ale je ine, ked chlap napr. zahne-to sa este s prizmurenym okom odpustit da, ale ak nema v hlave v poriadku, to je uplne nieco ine a cim dalej to budes trpiet, tym horsie sa ti to potom bude ukoncovat. Ak nepristupi na poradnu, urcite zvazuj odchod od neho, pretoze toto co opisujes, to nie je manzelsky a rodinny zivot, to je peklo a urcite v tomto duchu nevychovavaj svoje deti. Zasluzite si viac. Drzim ti palce.
@mammi11 som.rovnakého.názoru ako.baby co ti písali,rozvod je v tomto.prípade asi jediné riešenie,ja by som.netrpela také.ponizovanie, on si.nemôže k tebe hento dovolovat....založ si účet kde ti.budu posielať peniaze a k jeho narodeninám.mu daj žiadosť o.rozvod,bud sa spamata alebo nie,držím.palce 🙂
@mammi11 nečítala som diskusiu, moja prvá reakcia na otázku - čo mi kúpiš k narodeninám? Tvoj je byt - nemám sa starať, tvoje sú aj narodeniny - tiež ma nezaujímajú. Môžeš si naozaj robiť čo chceš - môžeš si na tie narodeniny upiecť koláč, urobiť chlebíčky, kúpiť darček. Sú tvoje. Nechováš sa ku mne ako partner - manžel, ja sa k tebe tiež od dnes nemienim chovať ako partnerka.
V prvom rade okamžite si založ účet a daj si posielať výplatu na svoj účet. Takto s tebou manipuluje ako chce. To ako si predstavuje, že ty si ideš požičať peniaze? To sú VAŠE peniaze, nie JEHO!!!! Aj tie, čo zarobí. Ste predsa manželia. On ti platí za to, že mu varíš, perieš, ožehlíš, upratuješ, staráš sa o deti?! Jeho nezmeníš, zmeniť sa musíš ty. Viem, ľahko je písať, ťažšie uskutočniť. Urob prvý krok s tým účtom. Si dospelá, svojprávna osoba, nedaj sa stále od neho zahnať do kúta!!!! Určite sa bude pýtať, čo to znamená s tým, že ti výplata chodí na tvoj účet. Tak mu kľudne vysvetli, že z´takéto spolužitie je pre teba neprijateľné a ďalej to nemieniš trpieť. Neviem, ako staré máš detičky, ale ja by som asi uvažovala o ďalšej práci, alebo aspoň brigáde, ak by ti mamka mohla deti postrážiť a prenajala si hoc aj garsónku, ale nemohla by som žiť s tým, že mi niekto vyhadzuje denne na oči, že byt je jeho. Možno by stačilo len mu pohroziť, že takto zmýšľaš, lebo on si je istý, že takýmto spôsobom, nemôžeš nič. Ale ty môžeš, nie musíš!!!! Už len kvôli deťom, aby nebrali toto vaše spolužitie ako dokonalý model rodiny a neboli raz nešťastné aj oni. Držím ti palce!!!! Veľmi!!!! Urob ten prvý krok s tým účtom a potom postupuj postupne ďalej a ďalej.
ja nechapem co nuti zenu zostat s takymto chlapom :o. Naco???? kvoli detom? aky priklad si z takehoto spoluzitia tie deti vezmu? ze mama ma drzat hubu a krok a je nesvojpravna? co najskor sa porad ohladom financii, rozvodu a vyzivneho jednoznacne materska len na tvoj ucet a najlepsie by bolo ist nacas byvat k rodicom ak by sa ti dalo lebo toto nie je vztah a manzelstvo to je chore spoluzitie 2 nerovnocennych partnerov. Cim dlhsie s nim budes tym viac bude tvoje sebavedomie udupane a tiez tvoj pohlad na to ako ma vyzerat vztah. Po rozvode mas narok na vyzivne na deti aj na seba istotne ti bude lepsie ako s nim tomu ver
@kaktusik007 on lieky zaplati, len ked potrebujem peniaze nemam mam si pozicat a on to potom vrati. Je to ponizujuce ☹
@mammi11 aj u nas padali take vety ako:-do mojho uctu ta nic,do toho sa nestaraj..ano aj vydelovanie zacalo. Ale len zacalo. Tiez to bolo zrazu a ja do dnes neviem preco. Ale uz ma to netrapi. Ja som si v duchu spocitala vsetky prikoria a vyhodila som ho. Dala ziadost na rozvod,zverila mu deti a pappapa..
@mammi11 zatial som si precitala len prve komenty, ale baby asi dobre radia, tak moj suhrn je asi takyto: chod na cas bez slova, oznamenia k mame ak mozes, a ked sa bude pytat, povedz ze je to jeho byt a teba do toho nic, ak on chce aby si tam nanho cakala ako jeho chyzna pripravena sa postarat o jeho blaho a spokojnost. ze ma narodeniny tiez treba povedat, ze ked on si moze robit s peniazmi co chce, tak nech si aj kupi co chce a nech si tam napise ze je to od teba 😉 a presne, treba bezat do banky a zalozit si vlastny ucet, nahlasit na urade ze ti to maju tam preposielat a ked sa bude pytat, tak mu aj povedz, ze to su tvoje peniaze a teba do toho nic. ak je byt jeho, nech ho plati a vy si s detmi "uzite" rodicak len pre seba. neni to sice daka suma z ktorej sa da vyskakovat, ale aspon zaklad... ostatnenech financuje on, ked je taky šéfe... a teba do toho nic... ale asi sa nieco muselo v jeho hlave daco stat, ked sa takto zmenil... nema dakych kamosov, co maju podobne zmyslanie, alebo kolegov? jeto neprijemna otazka, ale nemohol si narazit daku "ambicioznu mladu fesandu, ktora vie co v zivote chce a je sebavedoma"? u mojich rodicov sa nieco podobne stalo, teda, nevlastny tatko je dost arogantny od prirody a moju mamu vzdy potreboval ponizovat, lebo kvoli nam detom nestudovala a podobne blbosti jej vytykal, ael kym sme byvali v maminom byte este tak nevyskakoval. ked sa byt predal a postaval sa dom, zrazu je hradny pan a tiez si narazil krasavicu... nebolo to prvykrat, ale taketo chovanie presne mal aj on: mama je nic, peniaze nedava ani teraz a tak, ale nastastie skroto, ked sa zistilo ze ta jeho ambiciozna priatelka bola podvodnicka a kurva... 😅 sorry za vyraz ale inak sa to nazvat neda... urcite ale pories ten novy ucet, to je prve co mozes urobit... drzim palce, aby si to zvladla a ak ten chlap stoji za to, snad sa mu oci otvoria. ak nie, pre teba bude lepsie ak sa ho zbavis, lebo byt otrokom vlastneho muza nie je zivot...
sorry, si na MD, zle som čítala, daj si na svoj účet posieľať MD a ponáhľaj sa do práce. Musíš sa za každú cenu finančne osamostatniť. Inak asi by bolo najlepšie - liečba šokom - návrh na rozvod, deti do tvojej starostlivosti, bývať k mamke, ak sa dá a milosťpán ti musí platiť na deti, aj na teba.
@cuculiatko88 rozvod ani nie.... staci to vyzivne a poriesit financie... Z taktickeho hladiska rozvod prave nie je dobrym riesenim -- aktualne. Byt je iba jeho, splaca si z majetku BSM svoju vlastnu hypoteku -- v tomto pripade hra manzelstvo v prospech
@mammi11 - treba co najskor podat navrhy na vyzivne na deti a na zverenie ich sebe a plus vyzivne na manzelku. No a cakat, ako sa situacia vyvinie... Osobne, by som mu nic ani nevravela.... Proste toto je na vojnu, informacie su vo vojne zakladom -- takze ako on informuje teraz, kolko ma penazi a kam ich dava svoju manzelku, tak rovnako by som ja ako jeho manzelka ho informovala o tom,z e som podala navrh na sud, zalozila si vlastny ucet a podobne -- teda neinformovala by som ho absolutne o nicom. Naco? ten vztah je pruser.
No v prvom rade by som napisala ze chlap si k zene dovoli len tolko kolko mu povoli zena...takze tvoja prva chyba je, ze pravdepodobne si taka siva myska, sklopis usi a sadnes do kuta, v druhom rade suhlasim s uzivatelkou @sharlotta kedze pracujem s tymito vecami tak ti poviem len tolko, vytlac si ten paragraf co ti dala a daj mu predlozit, ano MATE PRAVO NA ROVNAKY STANDARD A PODMIENKY AKO PAN VELKOMOZNY. To ze mate co jest a ste osateni je sice pekne, ale to akym sposobom ti vyhradzuje financie uz normalne nie je . Skutocne, vyltac si vsetko o tomto paragrafe, plus vsetko o BSM ano byt je jeho cize v pripade rozvodu pripadne jemu, ale taktiez by mu v tvojom pripade pripadlo vyzivne na deti a teba kedze ako chapem si na materskej ci rp... takze dvihni rit, trosku sa vschop a zacni sa spravat ako dospela inteligentna zena a nie ako soplave decko ktore za trest poslu do kuta. Mas deti tak hadam nechces aby sa museli prizerat na taketo manzelstvo. To ze mala ocinka miluje je sice pekne ale vies ocinkovia vedia deticky velmi pekne spracovat aby boli najsamlepsi. a cim mensie dieta tym je to lahsie. Je uplne normalne ak chlap decko nevidi 6 dni v tyzdni, na siedmy den mu nakupi dary a decko ma v ociach len toho uzasneho ocinka a mamka je niekde v dialke..tak ak nechces aby to takto dopadlo aj u vas, zacni to riesit. A ocakavaj vyhrazku ze ti po rozvode vezme deti lebo nemas byt a on ma...to je tiez casta taktika ocinkov pri rozvode, ale nemas sa coho bat, myslim ze rodicia sa ta ujmu a ak nie exzistuje aj podnajom, na ten ti bude pekne krasne prispievat manzelik kedze momentalne nemas dostatok financii...a tu sa opat opakujem o vyzivnom na teba a deti lebo ako manzelia mate rovnake pravo na podmienky na zivot. Vela stastia
Moj priatel neni odo mna starsi ale sprava sa rovnako ako tvoj manzel.Tiez mam s nim 2 deti,pred mesiacom som potratila nase 3 dieta.Nebolo planovane,priatel vedel ze dalsie dieta nechcem kvoli tomu ze si nerozumieme a hadame sa.Antikoncepciu nemozem uzivat zo zdravotnych dovodov,vzdy mi vravel dam si pozor......Aj napriek vsetkemu ked som zistila ze som tehotna tak som sa na dietatko tesila,nikdy by som na potrat nesla.Bohuzial vsetok ten stres a hadky mal ten nasledok ze som potratila.Cele roky mi priatel vycita ze byt je jeho,vsetko v nom je jeho,on nas zivi a ja si sedim doma na materskej.Z nicim mi nepomaha ani len detom sa nevenuje,vobec nechape co je to starat sa o 2 male deti a nase druhe dieta je v noci niekolko krat hore,a cely den povinnosti okolo deti,domacnosti.Strasne mi vycita peniaze,nic mi nekupi a ak aj nieco kupi tak mi to stale vycita.Mam to stastie ze mam svoje uspory a z toho minam ked nieco potrebujem.Vycita mi napriklad aj to ze mam malo mlieka,dokrmujem sunarom.Len obracia oci a komentuje kolko stoji sunar.Vela razy som nakupila sunar za svoje peniaze ani o tom nevedel,snazim sa pozerat akcie na internete kde je sunar najlacnejsi a kupujem viac do zasoby.Tiez nemam kam odist tak toto vsetko trpim,ale moj plan je taky ze po rodicovskej sa zamestnam alebo sa vratim k podnikaniu a budem setrit a jedneho dna bude koniec.Toto neni zivot,a keby si vedela ako mi mrzko nadava,aj pred detmi......ziadna ucta,nic.Velmi ta chapem,velmi,ak mas kde odist nezostavaj v takom vztahu.
@karamelovyveternik ste manzelmi? nie? tak na kieho krista mu toto trpis a nemas este vyzivne na deti poriesene????
@sherynkamalinka Suhlasim s tebou,aj ja som taka siva miska,pri priatelovi som stratila uplne moje sebavedomie.Tvrvalo mi dlhe roky pokial som si jedneho dna povedala dost,nemozem takto zit dalej.
Ahoj, ako keby som sčasti videla svoj vlastný príbeh. Bola som presvedčená, že máme len krízu v manželstve a môj - teraz už našťastie bývalý manžel - nemá frajerku... a bác, predsa. Z ničoho nič mu preplo, začal chodiť kade tade, dokonca neprespával doma, tváril sa, že chodí do roboty a pritom sedel v krčme. Ja doma s dvoma deckami, hlava v smútku, prečo to neklape, prečo sa stále hádame, prečo si musím drankať o každý cent a prečo mnou opovrhuje. Jeho mama prisahala, že on taký nie je, že má len krízu a že sa všetko vyrieši... áno, vyriešilo sa, Definitívne rozvodom, určením výživného...
Nehovorím, že je to ľahká cesta, ale pri takomto type chlapa nemáš inú šancu. On sa nikdy nezmení a ty budeš len trpieť. Si mladá, máš dve deti a nikdy sa nesmieš obetovať pre chlapa. Deti to všetko vidia a raz ti to budú vyčítať, že si s tým nič nespravila. Mám jedno zlaté pravidlo a to platí - šťastná mamina, šťastné deti. Ak niečo nie je v poriadku, oni to do seba len nasávajú a ONI budú tie, ktoré to postihne do budúcnosti najviac.
Ak sa nechceš rozvádzať, nemusíš, to nie je podmienka. Musíš v prvom rade nabrať odvahu a urobiť potrebné kroky... vlastný účet, rodičák na seba - veď ty sa staráš o deti, nie to s prepáčením HOVADO, výživné na deti a na seba. Na úrade ti pomôžu so všetkými žiadosťami, ak nevieš, ako to spísať. A ak máš dobrý vzťah s rodičmi, choď bývať k nim a nenechaj sa vydierať, že on ti prestane platiť telefón a podobné hovadiny... Možno dostane rozum. Ak sa to nevyrieši ani takto, tak potom je rozvod na mieste.
Držím ti moc palce. Hlavne odvahu a hlavu hore. Ak si budeš veriť, že to dokážeš, tak to naozaj zvládneš.
@kaktusik007 Nie sme manzelmi a rodicov nemam,nemam kde odist.A financne neutiahnem prenajom bytu plus strava a ostatne vydavky.
@monka1979 to kolko je nas s rovnakym pribehom??? des toto... :(
@mammi11 j ja som si v zapale zachovania rodiny pozicala peniaze:
15 tis eur na kupu domu-v dome nebyvam,hypoteku platim
1500 eur ked sa k nam vratil prvy krat-platim sama,este 1 rok
Staci ti???
A ked som sa opytala na financie-co ta do toho,je to moj ucet,do mojejvyplaty ta nic.Zopakoval to 3x. Viac som sa nepytala.

@mammi11 toto ti povedal? daj ho na súd, nech platí výživné na teba a deti! to je hajzel, ja mám tiež experta manžela, aj ten môj dom / kúpili sme spolu počas manželstva / tak som mu povedala, že sa stretneme na súde a čo je tvoje bude moje a synove a hotovo a také budeš platiť výživné že budeš plakať! a je pokoj, umúdril sa, ja som tá čo šetrí, čo všetko kupuje malému, ale on zase dáva do domu - prerábame, a ak treba dám mu peniaze - požičiam, s tým že VRÁTIŤ, viem že je to sviniarňa, ale inak sa žiť nedá, keď sa niekto správa tak ako sa správa!