Povýšenecký manžel
Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@lblb ahoj, pozri, prvý krok si už urobila , nastavila si zrkadlo svojmu životu a pomenovala si problém .. teraz "už iba" hľadať riešenia.. v prvom rade potrebuješ poriešiť bytovú otázku - máš kde odísť? zistila si si ceny prenájmov v tvojom okolí? vie ti pomôcť niekto so synom, keby si si našla druhú prácu napr.? Odísť nebude ľahké, ale ide to!!! len musíš nájsť v sebe silu a odhodlanie osamostatniť sa a bojovať za seba a svoje dieťa, aby ste mali lepší život, taký aký si zaslúžite!
@maminuska
@bodka 70 úplne súhlasím s názorom, že do manželstva by mali vstupovať dve rovnocenné bytosti, a to po všetkých stránkach - aj ekonomickej ..
@mima4
bohužiaľ realita je taká, že samé ženy vstupujú vedomo a doslova plánovane do takýchto nerovnocenných vzťahov, väčšinou "s holým zadkom" , dokonca bez ukončeného vzdelania, bez akejkoľvek praxe , bez manželstva (lebo im papier netreba, oni sa ľúbia ) a hneď robia na bábätku, však svet gombička.. práve kvôli nezrelosti myslenia (finančného, právneho povedomia) dnešných žien sa dostávajú do situácie že ťahajú za kratší koniec.. a keď ich chlap okašle, tam majú čo robiť aby neskončili pod mostom a prežili.. Ale ja za toto neviním spoločnosť, ak - tak iba preto že nedokáže mladé ženy pripraviť či už v rámci vzdelávania alebo osvety pripraviť na realitu..
@kaktusik007 perfektné výpočty 🙂
@zabka88 hovoríš mi z duše, ja ale trochu z toho spoločnosť viním. Obrovské percento toho, čo sa v škole učíme, nikomu z nás nikdy na nič nebude. S vzájomnou komunikáciou vo vzťahu, s rodičovstvom, s narábaním s financiami sa stretne takmer každý. To je jedna stránka. Druhá je celkové ponímanie postavenia ženy v našej spoločnosti- rodinou, okolím, cirkvou. A v neposlednom rade to, čo som tu už písala - mzda ženy v našom štáte, výška výživného.....Nie každá mladá žena má to šťastie vyrastať v rodine normálne fungujúcej, často krát berie vydaj ako únik z tohoto prostredia a často ide z blata do kaluže. Ak by mali v rámci strednej školy, prípadne dvoch posledných ročníkov základnej školy aspoň hodinu týždenne možnosť mladí ľudia o tomto diskutovať a rozoberať rôzne modely rodiny, myslím, že by sa správali ináč, aj keď samozrejme nie všetci. Mňa napríklad zaskočil názor jedného mladého muža, ktorý sa na strednej škole prihlásil na náboženstvo, nie preto, že bol z rodiny silných ateistov, ale zaskočilo ma to preto, že mi povedal, že sa nemá s kým porozprávať o veciach, ktoré ho zaujímajú ohľadom partnerstva a že katechétka mu odpovie vždy na všetky otázky. Ak v rodine nefunguje komunikácia medzi rodičmi a deťmi, tak sú vlastne tí mladí ľudia vydaní napospas, idú metódou pokusu a omylu a ostáva len dúfať, že nenatrafia na primitíva. Ja som si donedávna myslela, že dnes sa mladé ženy nehrnú do manželstva ešte pred dvadsiatim rokom života. Ale témy, ktoré tu sú, mi to vyvracajú. Nechcem nejako kategorizovať, alebo niečo ohraničovať vekom, ale už len tým, že mladá žena študuje vysokú školu, alebo je v zamestnaní, získa iný pohľad na svet, počuje more iných názorov na život a rozmýšľa o nich a v neposlednom rade či už s vysokou školou, alebo s pár rokmi praxe má iné vyhliadky na trhu práce, ako 22 ročná s dvomi deťmi bez vysokej školy a bez praxe. Veď do takých 24-26 rokov, čo si myslím, že nie je na dieťa neskoro, si stihne aj čo to našetriť a nevstupuje do manželstva s vedomím, že MUSÍ bývať u svokry, lebo nemá kde, MUSÍ sa uspokojiť s tým čo jej muž dá, lebo nemá ani cent a pod.
@mammi11 paragraf 208 odsek 1e....za to mu hrozi tri az osem rokov...myslim, ze dievcata uz popisali dost na to, aby ste sa rozhodli...a on sa spokieha na to, ze vas tak ponizije, ze urobi z vas chuderu, ktora sa bude bat co i len pipnut. Nedajte sa, ved snad este mate svoju hrdost. A ponizovanie moze gradovat do fyzickeho nasilia....takze radsej odist od nrho po svojich, ako v plastovom vreci, ked sa rozzuri. Mala dom znamu, ktora mala takyto zivot. Uz je 9 rokov po srti a ostali ppo nej chlapec a dve dievcatka. A teraz ziju s nim a tyra deti. Ale nik mu to nevie dokazat, lebo to robi velmi rafinovane. Chodte prec, deti to cadom pochopua. Mozno az ked hudu dospele, ale vsetko ma svoj cas. Drzim prsty.
presne tak tyranie blizkej osoby ked vam nedava peniaze vas tyra a ponizuje a mozte dat na sud urvcenie vyzivneho aj ked nie ste rozvedena hned sa zlakne ak chcete napiste mi na postu vsetko vam poslem mailom vtedy ani neplatite sud ked ste na materskej netreba si to nechat a nemusite sa ani rozvadzat
a iba mimochodom k tým peniazom, to sa nedá ísť tam odkiaľ chodia peniaze a požiadať o zmenu platobného príkazu na iné číslo účtu alebo šekom na adresu??????????????????????????????????????????????
Už si velmi túto debatu nepamätám,ale aj tak ma zaujíma ako to u niektorých skončilo.
A mala som pravdu,som rada,že sa nenechám ovplyvnovať tradíciami.
vybav si rodičak na UPSVR a daj do banky ako ti radia ostátne kde nemusiš platiť za vedenie účtu každýmesiac sa to da uzavierka na úradoch je do 9 vždy v mesiaci takže ak by si si nahlasila teraz že máš nový účet tak najbližšie už ti pošľu na účet lebo na poštu ked si dáš ti listok pride ked je tvoj manžel môže ho vybrať na pošte najlepšie na svoj vlastný účet a kartu schovať pred nim budeš to mať lepšie a mysliš si že ked to bude plynuť že sa zmeni nezmeni ako môže povedať aj ked si byt kúpil za slobodna že je to jeho ved si jeho žena a máte spolu deti tak čo je to za človeka vždy ťa bude držať v šachu podaj žiadosť o rozvod a chod k mame bude sa to len zhoršovať a ako pišu tu ženy odijd pokiaľ je čas a nie je to ťažke myslim že sa to bude len zhoršovať treba si s nim sadnuť a na rovinu sa opytať ked je taký divny už rok nemá inú ženu ked je byt jeho ako pišeš do bytu si môže nasťahovať hoci koho tvoj súhlas nepotrebuje tak aby si potom neostála sklamana radšej sa zariad tak že v pripade núdze by si mala kam isť to je moja rada držim veľmi palce.
a ked budeš dostavať na účet na svoj a pride na to že počuj rodičak si nedostála a ty povedz dostála a je to moja vec nie tvoja ako on sa chova tak aj ty a ked by si aj mala nejake peniaze aj ked maličko na viac ukladaj si pre deti a seba nie do spoločneho a tak ked sa on chova chovaj sa aj ty ale účet si založ ako ti radia ostátne aby si mala na všetko čo pre deti treba.
jaj stara tema, teraz pozeram.. ako si dopadla po case?
♥️♥️♥️

@kaktusik007 aha prepáč, nevšimla som si