icon

Povýšenecký manžel

mammi11
15. júl 2014

Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.

kaktusik007
15. júl 2014

@zabka88 nie, oni nemaju cit... nepoznaju emocie.... to, co ich zenie do predu a do vztahov je iba a iba ich prospech z toho - vlastne ego. Potreba vlastnit, potreba mat niekoho, kto robi to, co chcem ja.

mammi11
autor
15. júl 2014

@filipal ale plrave naopak. BERIEM.... len to neni take jednoduche. Ucet si zalozim a rodicovky mi bude chodit tam. Potom bude doma vojna tym som si ista a potom podla toho sa budem musiet zariadit. Neda sa takto dlho zit a v podstate ani nechcem. Ak sa nejako prenesie cez to ze mam svoj ucet tak sa budem snazit to vyriesit bez rozvodu. Ale ak bude robit problemi tak budem riesit vyzivne a rozvod.

filipal
15. júl 2014

@kaktusik007
asi sme sa nepochopili. rozdiel medzi sebavedomou zenou je v tom, ze sa nakoniec vzoprie. vidis, aj ty si riesila a vyriesila svoju situaciu. to, ze si sa manipulovat urcity cas dala, musi mat svoje priciny.(zena je oslabena ked je gravidna, ma male deti, chora atd...)
aj ja som zila s manipulatorom, pre svoju blbost, ale rok mi stacil na to, aby som si povedala, ze toto si nenecham.
manipulatori idu do vztahu uz s vopred vybratou obetou.

0silvia0
15. júl 2014

@mammi11 bolo by dobré mať premyslené stratégie dopredu. Ty si svojho manžela najlepšie poznáš, takže vieš ako bude asi reagovať. Maj vopred premyslené vety, ktoré mu povieš na jeho reakcie a neustúp. Nedaj sa zaháňať do kúta a bojuj.

anatalia77
15. júl 2014

@mammi11 nie je to tvoja chyba!to on vyvolal urcitu situaciu,a je na tebe ako to prijmes,alebo zmenis.

anatalia77
15. júl 2014

@filipal aj ona vyriesi. Ako,to uz je na nej.

filipal
15. júl 2014

@mammi11 fajn, tak som rada, ze ta to nastartovalo. 🙂 ano, takto sa dlho zit neda, ale niektore zeny sa rozhodnu takto zivorit cele roky, alebo cely zivot.

kaktusik007
15. júl 2014

@mammi11 nie. cele zle.

ak do toho pojdes, tak nie polovicato!!!!!
takze nie ze zalozim si ucet a dam si tam poslat rodicak a uvidim, ako sa k tomu postavi... moja zlata, ty velmi dobre vies ako sa kt omu postavi a ze bude zle z toho, pretoze si sa mu tym dovolila vzopriet.

takze - zaloziz ucet, das navrh na vyzivne aj na deti a aj na manzelku. RAZOM vsetko. A navrhy nestiahnes, ani keby tanky padali z neba!!!!!!

ak nieco ma tvojho chlapa prebudit, aby sa spamatal, tak to je razne odhodlanie. Ak spravis iba ucet - on ta tak zmagori, ze ty sa este budes citit vinna, pretoze isto pouzije slova typu ved stacilo povedat, ze preco si to spravila jemu poza chrbat, ako on teraz vyzera na urade, ako si to on ako tvoj manzel, co sa o vsetko stara, zasluzil!!!!! A ty si tak zmagorena, ze mu tieto absurdity este uveris a budes sa citit na piiiiiip....

Pekne krasne sokovu terapiu na neho - vlastny ucet, rodicak a pridavky nan, do toho navrh na vyzivne na seba, na deti, zverenie deti tebe..... a ak sa ta spyta, ze preco - tak preto, ze ides zachranit vas vztah a nehodlas byt ekonomicky vydelovana peniazmi. A ze ak sa mu to nepaci, tak OK - ak si mysli, ze to, ze chces mat peniaze na zivobytie pre deti, je dovod na rozvod, tak nech ho poda.
a viac sa s nim na tuto temu fakt nebav.

a potom, ako som tu uz pisala -- ty rozvod NEPOTREBUJES !!!!! Tebe hra do karat, ze ste svoji. Jeho peniaze, su tvoje peniaze... Nech si nimi plati svoju hypoteku... cim dlhsie to bude robit, tym viac penazi ti vyplati po rozvode!!!!!!! chapes?

filipal
15. júl 2014

@kaktusik007 no dobre, ale ma potom cenu s takym clovekom dalej zit? suhlasim, ze je to polovicate riesenie....

kaktusik007
15. júl 2014

@filipal nemusi s nim zit... staci, ze budu spolu manzelia.... ono aj tak sa to tym, ze uvidi, ze ten navrh voci nemu na vyzivne tam je, vykrystalizuje.... bud to ustoja, a takto nastavene financie im zachrania vztah, alebo to neustoja - co je skor pravdepodobnejsie... Ale jej to moze byt v danej chvili jedno. Moze sa zobrat s detmi, odstahovat sa prec - a rozmyslat. Moze podat o rozvod - ale nemusi...
A nemusi to takto tahat vecne, staci pol roka, rok.... pripadne trosku ponatahovat rozsudok o rozvode -- dat navrh, tesne pred pojednavanim stiahnut -- ze ide teda skusit dat rodinu dokopy... kym on poda dalsi navrh na sud o rozzvod, ubehne opat cas..... no a vsetko toto hra v jej prospech -- ako manzelka bude mat svoje vyzvine, bude mat vyzivne na deti.....

no a penaize z toho uctu samozrejme nebude drzat na ucte, ale pekne v ponozke.... doma u mamy pod postelou 🙂

hold, je to krute,a le treba sa financne na zivot osamelej matky s detmi pripravit.

zabka88
15. júl 2014

@mammi11 ahoj, pozitívne je že si sa rozhodla pre prvý krok.. ale ty sama vieš, čo bude, veď už ste sa o tom s mužom rozprávali , vyššie si písala :
"Musim si spravit svoj ucet, ale raz uz davnejsie sa vyjadril tak ze ak si spravim ucet, tak si mam platit sama telefon, potraviny pre seba a deti, detom veci, polovicu elektriny, plynu, vody a polku hypoteky za to ze unho byvam. A kde by som to z rodicaku zaplatila?"
Takže ak si otvoríš účet môžeš predpokladať že tieto poplatky od teba bude chcieť, v praxi ťa na začiatku mesiaca prinúti aby si mu celý rodičák dala a ešte ti bude vyhadzovať na oči že to nie je dosť a že aký je on dobrý že ti to napriek všetkému toleruje.. len mu dáš do ruky ďalšiu možnosť ťa ponížiť..
preto potrebuješ dať žiadosť o výživné - na seba , na deti... takto budeš mať k dispozícii aspoň nejaké peniaze ak ti prestane dávať čokoľvek, lebo on prestane - bude sa ti chcieť pomstiť za to že si sa postavila na odpor...
je mi ľúto že si sa dostala do takejto situácie - zahnal ťa do kúta a ty sa musíš začať brániť... veď ty nechceš nič viac len to čo ti patrí...

mammi11
autor
15. júl 2014

@kaktusik007 obavam sa toho ze ak podam na vyzivne na mna a na deti a zverenie deti, tak on poda o rozvod. Sice mas pravdu v kazdom pripade mi to moze byt jedno.... Ale chcela by som s rozvodom pockat, aj ked nie koli peniazom ale detom, stale dufam ze sa to moze zmenit. Aj ked na druhej strane kazdy cent je plus. Aj ked s tou hypotekou by to bolo neviem ako. (On ma tu hypoteku branu spolu s jeho sestrou, preto lebo banka vyzadovala rucitela, ale celu hypoteku plati on ona nic a po splateny hypoteky bude majitelom bytu on). No ale v kazdom pripade by som s toho nieco dostala tak ci tak. Nie som pripravena na to aby som zbalila deti a odisla.

mammi11
autor
15. júl 2014

@zabka88 tak ja dufam ze to boli iba jeho silne reci aj ked ista som si tym neni. Tie peniaze by som mu tak ci tak nedala a mohol by sa aj na usi postavit. Bojim sa ze ak podam o vyzivne on poda o rozvod a na to pripravena nie som

jabadaba
15. júl 2014

@mammi11 doma vojna nebude, pretoze uz je. Tvoj muz voci tebe vedie vojnu - sofistikovanymi zbranami. Jedinym jeho cielom je dokazovat opakovane kto je panom situacie. A dari sa mu. Takze nejakej vojny by som sa uz neobavala. A o rozvod podaj Ty ako prva! Skus zacat byt o krok vpred pred tvojim manzelom. Necakaj uz az co spravi tvoj majitel a pan! Napisat navrh na rozvod manzelstva nie je tazke, na internete mas vzory. Ako jadro navrhu - opis vasho manzelstva, tam pekne mozes skopirovat svoj prispevok, ktory si pisala sem. A hotovo. Ziadna veda to nie je. Len si pekne odloz 66 eur, tolko stoji jeho podanie.

zuzanka.zuzu
15. júl 2014

zbežne som čítala iba 4. stránku a samozrejme prvý príspevok. ja neviem aké je to byť v podobných situáciách, som šťastne vydatá a finančne sme obaja nezávislí, čiže iba môj praktický názor (nezahŕňam do toho psychológiu, neviem aké je to vydržať v jednej domácnosti s podobným človekom) - tiež by som sa zatiaľ nehrnula do rozvodu. a prečo? najskôr treba naň pripraviť zázemie, nech si ten rozvod vyžerie v plnej paráde 😎 z tvojich príspevkom mám pocit, ako keby si sa za súčasnú situáciu hanbila ☹ to je strašná strategická škoda... naopak! ja by som just išla k lekárovi a vyplakávala, že manžel mi nedáva peniaze. just by som išla na úrad (hoci iba pre formulár) a vyplakávala, ako ma manžel týra, na deti nič nedáva, neprispieva na domácnosť... je úplne jedno, či ti uveria alebo budeš iba ako vďačný objekt pre unudené úradníčky. no treba toto vypustiť von. lebo pri rozvode ak má dobrú povesť a nedajbože ešte sa niekde ako na potvoru zjaví nejaký kamarát na správnom mieste, môže nastať problém... ak to bude hajzel čo si neváži ani vlastné deti, nestará sa o ich zdravie!!!! a podobne, veci pôjdu rýchlejšie a v tvoj prospech 😅 a hlavne - ak nezačneš konať, tak potom všetky rady od týchto skvelých báb, čo sem prispievajú a už majú podobné odžité, sú úplne k ničomu...

kaktusik007
15. júl 2014

@mammi11 tak poda o rozvod.

a co????? Jeho rozhodnutie. Ma nan pravo.

Ale aj ty mas pravo na zivot - na to, aby si mala peniaze pre seba a pre deti. Coho sa bojis? Ze co deti?
Pre deti je najlepsie, ked je rozvod cim skor... lepsie sa vyrovnaju so situaciou... takze argument typu kvoli detom neberiem -- iba tym detom spravis zle.

Neboj sa!!!! Zvladnes to. Nie si ani prva, a ani posledna.

maria1989
15. júl 2014

@tatko_bebe takých je tu celá kopa

mammi11
autor
15. júl 2014

@kaktusik007 Dakujem!!!! Idem bojovat a nie skovavat chvost!

mamavera
15. júl 2014

@mammi11 prepáč, ale ty si ním už naozaj zmagorená - dúfaš že sa zmení.....áno, zmení, bohužiaľ vekom h horšiemu... PRÁVE KVOLI DEŤOM by som tento vzťah okamžite ukončila. Veď im neberieš otca! Môže sa potrhať, ak bude chcieť byť s nimi. Spočítaj si, koľko hodín sa im týždenne venuje. Nebude to náhodou viac, keď ich bude mať na víkend? A ako sa im venuje? Sama si písala, že malú ani neprebalil a nechal ju zaspinkať pokakanú......Ako sa chceš na rozvod pripraviť? Mohla by si si odkladať peniaze, ale ty nemáš z čoho? Čoho sa bojíš? On tebou manipuluje práve preto, lebo sa ho bojíš a on to vie. Ty mu predkladáš účty, ako malé decko. Predkladá ti ich aj on? Ani netušíš, kam dáva VAŠE peniaze!!!! Kontaktuj prosím ťa aspoň tú bezplatnú právnu pomoc, lebo tým, že sa budeš priečiť len troška, vyvoláš vojnu s jasným víťazom.

kaktusik007
15. júl 2014

@mammi11 HURAAAAAA

a ja idem konecne pracovat, dnes musia mat zo mna radost 😀 😀 😀

mamavera
15. júl 2014

@jabadaba mám pocit, že žena na MD nemusí platiť a návrh na rozvod, ale nie som si istá.

lalinko2010
15. júl 2014

@zuzanka.zuzu je úplne jedno, či ti uveria alebo budeš iba ako vďačný objekt pre unudené úradníčky - tak toto je nádhera!!!!!! 😢
treba ísť an sociálno právna ochrana detí a kuratela a tam všetko spísať! zbytočne pôjde na oddelenie štátnych sociálnych dávok, tam len keď zmeniť číslo účtu.

jabadaba
15. júl 2014

@mamavera to je kludne mozne, to by bol ten lepsi pripad, ze by este aj usetrila.

lalinko2010
15. júl 2014

@mamavera ja som úradníčka, tak ma to trochu zamrzelo, že som unudená...

mamavera
15. júl 2014

@lalinko2010 sorry, ale ja som to nepísala

mammi11
autor
15. júl 2014

@kaktusik007 heh no verim... ja som dneska tiez nic nerobila len sa detom venovala. A v podstate mi to ani nevadi... Mala by som dat prat ale monterky si do pracky snad zvladne dat chlap aj sam a ak nie tak ich oprate mat nebude...

lalinko2010
15. júl 2014

@mamavera ja viem, len mi ukázalo že si like dala na tú moju odpoveď.

sansulinka
15. júl 2014

@mammi11 uf teda ja mam muza starsieho o 17rokov,dve deti na ceste a takisto byt je jeho ALE nedava mi to pocitovat,ja som tu doma takisto ako on..a prave ked mu nieco poviem,zenieco treba ze sa nieco pokazilo tak to riesi spolu so mnou.ano su dni ked nema naladu je rozculeny a nechce sa mu riesit taketo banality v byte ale snazi sa aby nam tu bolo dobre obidvom...neviem co sa stalo s tym tvojim muzom ale teda ja by som mu to dala pekne pocitit.okamzite by som si zalozila svoj ucet a vsetky nalezitosti a takisto by som sa k nemu tak stavala ako sa on sprava.bud to pochopi alebo je ozaj mimo.otazka je ci sa takto choval od zaciatku alebo az casom...

mamavera
15. júl 2014

@lalinko2010 lebo sa mi páčila druhá časť tvojej odpovede, či ma niekto označí za unudenú, neriešim, včera som tu bola za sekeru 😀 😀 😀 , že môj chudák partner sa podieľa na chode domácnosti, že domácnosť je záležitosť ženy a ja si dovoľujem mať iný názor, ja som tu už prežila všeličo, neber osobne, ja som učiteľkou a to je diagnóza....nehnevám sa,ak niekto hádže všetky do jedného vreca.

mammi11
autor
15. júl 2014

@sansulinka sme manzelia tri roky a poslesny rok je to takto. Zrejme ma pocit ze ma moze ovladat kedze som doma ma rodicovskej