Povýšenecký manžel
Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@mammi11 drzim palce, vela sily a moj obdiv. 😉 Si jedna z mala, co sa dokaze vzopriet a rozhybat, preto ti velmi fandim! Priprav sa na hrozne coro-moro, ked zisti, ze tebou uz nemoze manipulovat a ze uz ta nema pod kontrolou. Povedz vsetko vasim a nejakej priatelke, aby stali pri tebe a cakali na telefone a okamzite prisli, keby nieco. Nechcem ta strasit, len aby si bola pripravena na vsetko. Na UPSVAR by mali mat aj pravnicku bezplatnu pomoc, opytaj sa na to. Este raz drzim silno vsetky palce! 😵
@mammi11 apropo, kufrik...... vezmi vasim, poriadne schovaj na poval. Ked budes mat cas, prerezes nozikom, vyrves zamok - ved je jedno, ze sa poskodi. Ak vies, ze tam su tie dokumenty -- urob to. Inak budes plakat - lebo budes s detmi bez penazi a nebudes sa ani moct domoct k nejakym peniazom od neho.... Ako mozno toto ti pride ako trosku drsny krok, ale - psychopati bezne davaju nozik od chrbta. Ty musis bojovat za svoje deti --- ak on zisti, co planujes, nikdy uz ten kufrik doma nenecha. Schova to vsetko pred tebou, takze v tomto musis byt o krok vpred.
Daj si poradit. Toto je uz vojna. Ber kufrik, daj na bezpecne miesto. HOcikam. Sestre, bratovi, vasim.... NIkomu nic nevrav. Len proste ho daj tak, aby ho nenasiel... ideal - dobrej kamoske. Pises okres bratislava --- ak ho nemas komu dat, viem ti v tomto pomoct. Len preboha to nenechaj len tak, ze nemas klucik...
a ak pride a bude sa pytat kde ma kufrlik --- ako sorry, ale aky kufrik??? aha, ten tak to neviem... co ja s tym mam??? ako mam vediet, akm si si ho dal????
musis byt v tomto presvedciva.
@mammi11 už si konečne uvedom, že on ťa nepochopí NIKDY!!!!! Inak mňa, keby nazval tak, ako včera teba, už som zbalená, veci u mamy, ja už stojím pred bankou a čakám kedy otvoria a hneď odtiaľ by moja cesta viedla na sociálku. Čo od takéhoto muža očakávaš? Čo ťa pri ňom ešte drží?
Este jedna vec, tusim aj ked je byt jeho, musi ti zabezpecit nahradne byvanie, ak tam mas trvaly pobyt. Len neviem presne okolnosti ohladne toho, to by bolo treba prebrat s pravnikom. Ak poznas BA trsku, tak v Technopole na prizemi je pravne poradenstvo.
@jklara si už od neho dokonale zmanipulovaná. Ak by ťa naozaj ľúbil, tak ťa nebude ekonomicky týrať, čo robil a ak by si nemala prácu, tak to robí stále. A čo ak príde do vášho života nebodaj také niečo, že dlhodobo ochorieš, po chorobe sa nebudeš môcť zamestnať a budeš zase na ňom finančne závislá. Myslela si na to? V žiadnom prípade ti to neželám, ale poisti sa pre tento prípad, lebo on bude opäť na koni a bude sa v tom neuveriteľne vyžívať. Muž, o ktorého sa nemôžem v akejkoľvek situácii oprieť, nie je mužom v pravom slova zmysle.
@mammi11 prave si to cele vystihla jednym slovom..je to "ponizujuce". a prave o to mu ide. prepac, ale manzel ktory vedome ponizuje svoju zenu, to znamena ze ju nelubi, a ze jej chce ublizovat...a kedze si matka jeho deti, ublizuje aj im...mozno sa ti to teraz nezda take zavazne, prpste ked je po jeho, tak je klud...ale ty si rovnocenny partner, a ot nielen v otazke penazi ale aj v otazke narozov. cize mas pravo na vlastny nazor, aj ked je iny ako jeho, a on je povinny akceptovat tvoju osobu. vo vasom vztahu je teda nieco chore, a to , ze on z teba robi zavisleho otroka...a zneuziva na to vase deti. lebo keby nebolo ich, tak si v praci, a dokazes byt od neho nezavisla. ty mas deti, a pretoze chces pre ne klud, znasat toto jeho spravanie. ak si aj myslis, ze rozvod je ta najlahsia cesta a chces sa jej vyhnut, resp. chces skusit veci napravit, musis zacat konat. musis sa vzopriet tomuto vzorcu co doma zaviedol. cize zajdi sa poradit s nejakou psychologickou, ohladom jeho spravania, nech ti odbornik povie, ci je vsetko ok (mozno najde aj nejake dalsie znaky, ktore by mohli byt napr, aj prinakom psych. choroby), na UPsVaR ti poradia aj na co mas a nemas pravo ako manzelka...za dalsie, ziadaj vsetko na co mas pravo - pristup k uctu ako SPOLUMAJITEL, nie len ako disponent, samozrejme dalsiiu kartu k uctu, chces vidiet jeho vyplatnu pasku. ale akonohle toto zacnes riesit, bohuzial priprav sa prave na moznost rozvodu. lebo su len dve moznosti - chlapec sa uvedomi, ze co robi robi zle, alebo ti urobi prave to peklo, ktoreho sa tak bojis...neda ti nic, a zacne ta naozaj tyrat psychicky....a nebodaj aj fzicky. najdi si oporu u rodiny, zaloz si vlastny ucet a daj si tam posielat RP a pridavky na deti, najdi a skopiruj si jeho vyplatne pasky, pre pripad vyzivneho, a neboj sa otvorit usta v rodine, aj jeho a otvorene poveadt aky je problem. cele ta to bude stat vela sil, ale uvedom si ze investujes do buducnosti svojich deti...lebo to ze teraz ekonomicky a psychicky tyra teba za chvilu postupi dalej a odnesu si to prave tvoje deti. drzim palce, bude to tazkae, ale mysli sa to, ze si zasluzite normalnu buducnost.
@mammi11
Počuj, včera ti tu ponúkla jedna advokátka pomoc a dokonca bezplatné zastupovanie na súde.
Inak,@mambba , klobúk dolu pred takouto ponukou.
Ak to aj nemáš ako využiť, tak by som ju minimálne poprosila o skontrolovanie návrhu+konzultovala ďalšie kroky. 😉
A @mammi11 účet v mbank si založíš aj cez internet a nemusíš dávať ani vklad. Pokiaľ si neaktivuješ zbytočné veci, máš ho mesačne bez poplatku. 😉
@mammi11 ešte som chcela dodať, čítala som si opäť ten tvoj príspevok, kde si sa snažila o "uzmierovací rozhovor" - sebavedomá žena by to takto nikdy nenazvala, o aké uzmierenie ide? Veď ty si sa s ním nepohádala. Ty trpíš pri človeku, ktorý ťa ekonomicky týra. Že máš všetko? Stravu, oblečenie, hygienické prostriedky? No to majú ľudia aj vo výkone trestu. A asi ako v base by som sa v takom vzťahu aj cítila. s tými 140 eurami to chce zalepiť oči. keby som bola v jeho koži, tak to urobím tiež a budem dúfať, že budeš čušať, dúfam, že mu na to neskočíš. Daj ich ako prvý vklad na svoj účet a stiahni si z netu, koľko stojí na hodinu opatrovateľka detí, koľko pani na upratovanie a žehlenie a vycáluj mu účet. Ak chceš niečo dosiahnuť, tak už nesmieš cúvnuť. Síce ani v pol percente neverím tomu, že sa zmení, už vôbec nie, že sa zmení natrvalo, to ani náhodou, potvrdila ti to nakoniec aj odborníčka, ktorá s takýmito prípadmi pracuje, ale získala by si trochu času, kým si zoženieš prácu a rozvedieš sa s ním. Čo k tebe cíti ti včera dal jasne najavo - si nevďačná .........
@kaktusik007 ked budu detska spat tak sa tam skusim dostat
@mammi11 kam? k rodicom? ci do kufrika? len ak nemas kluc, aby si ho neposkodila... potom je rozumnejsie ho dat uplne prec a schovat a vratit sa k nemu neskor... aj o mesiac, ci dva, ci o pol roka...
@kaktusik007 no neviem, či by som šla do toho, že by som mu čmajzla kufrík.....predpokladám, že by mohol na ňu aj fyzicky zaútočiť. Keď jej včera dokázal povedať to, čo jej povedal, ani s fackou nebude mať veľký problém 😝 . Je hrozné, že manžel niečo pred manželkou zamyká, pre mňa absolútne nepochopiteľné, bolo by super, keby mohla dokázať, že má ešte ďalšie účty, ale do takéhoto spôsobu by som nešla. Možno len vtedy, ak by nastal cirkus, keď zistí, že požiadala o zverenie detí do svojej starostlivosti, o výživné na ne aj na ňu, o posielanie peňazí na svoj účet, potom by som odišla s deťmi aj s kufríkom k rodičom, všetko skopírovala a kufrík mu otrieskala o hlavu - to aby vedel, že som nezabudla na tie jeho narodeniny. Inak tie prachy jej zrejme nechal na darček pre seba a na oslavu 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
Ešte dodám, že žiadny účet cez internet by som neotvárala, normálne v banke, aby ho mala hneď, zmeniť to predsa môže kedykoľvek.
@kaktusik007 do kufrika. Samozrejme ze tak aby som ho neposkodila a este skusim pohladat kluc
Babule mam sice pisane ze okolie BA ale neni to tak to len aby nahodou ma niekto nesponal. V mojom okoli nemam mbank takze do tejto banky nejdem
Mam v okoli unibanku, csob, vub a tatrabanku
Účet v mbank sa dá založiť cez internet, sprav to už čím skôr
@mamavera len ked nastane tento cirkus -- a on nastane -- ku kufriku sa uz nikdy nedostane. Teraz ho ma moznost zobrat. A ano - je tam aj tato moznost fyzickeho napadnutia. ☹
ja som to napisala - pretoze to by som urobila ja a ten hnev by som riskla. Lebo tu ide o buducnsot mojich deti.
ako inak dokaze, ze tie sporiace ucty existuju??? ze kolko je na nich??? aky ma plat???
ano, sud to vie vyziadat.... ALE - to nejdem pisat ako - sa to da veeeelmi jednoducho pototo... a chce to peniaze na pravnika, ktore ona nema... bsm kao take bude potom pruser... ale hoooodne jej to usetri, ked bude mat tie papiere z kufrika...
akoze co jej teraz spravi??? maximalne zbije... a kedze buducnost praje pripravenym --- mala by som mobil stale pri sebe, vytukala 158... je to mozno divne, ale ja by som toto riziko podstupila.
a len co by sa ma dotkol -- pohotovost, lekarsky zaznam... a trestne oznamenie. Fakt, natvrdo.
@mammi11 ja by som volila tatru -- ale ta je najdrahsia.... No uz mam k nej sentimentalny vztah - 3x ma vytiahli z financnych sraciek a dali mi hypo 🙂 takze mna u nich drzi sentiment.
@kaktusik007 ja mám s nimi tiež vynikajúce skúsenosti, nie vždy to, čo je najlacnejšie je aj najlepšie
@kaktusik007 keby tam neboli deti, risknem to, ale pri deťoch, no neviem.....máš pravdu v tom, že si to súd môže vyžiadať, ale všetky vieme, čo on urobí okamžite, ako zistí, že mu manželka nemieni ďalej robiť otrokyňu. Prevedie prachy na sestru, mamu.....ja by som sa ho pokúsila otvoriť a skopírovať všetko, čo je v ňom. Zobrať k rodičom by som ho zobrala len vtedy, keď by som tam odišla aj s deťmi, čo by som ja osobne bola urobila už dávno.
@mamavera ano... ta konfrontacia bude... toto asi fakt nema zmysel zit pod jendou strechou.... no je to na zvazeni - ci mu rupnu nervy... aj ked je pravda, ze v amoku sa robi cokolvek... a on ten amok teda urcite dostane, ked to zisti.....
ako ti radia baby, kufrik zobrat, vsetko co je v nom skopirovat a idealne vratit na miesto predtym, ako si to vsimne. Pripravit si podu na rychly unik, v pripade potreby a inak si vsetko postupne zariadovat. Moj prvy vztah bol s manipulatorom a poviem ti ze som sa este dlho musela otacat a davat si pozor. Tito ludia su vacsinou zbabelci, ale vedia sa ohanat v ramci zakona, skor balansuju na jeho okraji a zneprijemnuju inym zivot. Hlavne, vsetci su alibisti, na to si daj pozor, velmi im zalezi, aby ich ludia vnimali ako tych dobrych, tych, ktori sa obetovali, atd...a ich protivnikov ako tych zlych, nevdacnych, co si nic nevazia. Hlavne, takto diagnoza ked to tak mozem nazvat sa casom stupnuje a postihnuty straca zdravy usudok o tom, co je dobre a co nie...skratka si po case mysli, ze moze druheho aj prizabit, lebo sa na neho neusmial, ked to on zrovna chcel...
@mamavera vsak v pohode ale nechapem ako moze ktokolvek dobrovolne zapriet svoju identitu, svoje hodnoty na ukor manzela/manzelky, preto som to napisal, pretoze je super ked mozete svoju praludsku agresiu tak krasne ventilovat bez nasledkov u svojej manzelky a ona sa este tvari ako ze supeeer 😀
@maria1989 hmm asi ano ja nemam to stastie 😠
@jabadaba ja chcem zenu ako sa tu samocharakterizovala zakladatelka topicu. A najlepsie ked ma velke mamae hovori mi kazdy den aky so uzasny 😀 popri inych aktivitach
Poviem len ja som toho tolko uz prezil... 😅 (aj prezil ale jaksi by mi tento argument nepresiel tak lahko)
Baby este ma napadli, nemoze byt toto spravanie prejavom schyzofrenie? (Jeho otec mal preto ma to napadlo)
@mammi11 uz dlhsie mam podozrenie a toto ma len dorazilo, nemas co robit? zasa jedna idiotska tema na zabitie leta??? najprv chodis pytat peniaze, potom zamknuty kufrik... teraz schyza...
najprv je z teba utlacana matka 2deti, uz mas aj papier na rozvod napoly vypisany.....
Bezne zeny napisu na kona, dostanu kaleraby od nestatnych zien co sa porozvadzali, nasadia si tretri a palia podat ziadost na sud o rozvod....
Len tolko : kto co spomina, to privolava

@mammi11 moja, ty si uvedom jedno --- toto nikdy NEPOCHOPIS. toto sa totiz pochopit proste NEDA.
On je chory - psychicky chory. Takto k nemu pristupuj, ziadne chapanie, ziadne vysvetlovanie.... Lebo zosalies z toho. Budes hladat vinu v sebe - co si mala spravit inak... Ale ty vsetko robis SPRAVNE a DOBRE. To on ma totalne pomylene zivotne hodnoty, jeho sposob myslenia je zvrateny. A rovnako aj jeho konanie. Neries, neplytvaj na neho energiu, budes ju potrebovat inde.
A ty si mozes slobodne vybrat - ci s takto psychicky chorym jedincom zostanes zit. Ja som odmietla, nie som povinna, ani ked je to otec mojich deti.