icon

Požiadali by ste rodičov o založenie rodičovskej nehnuteľnosti?

Včera o 08:52

Ahojte, mam otazku, co by ste robili v tejto situacii, ako by ste sa zariadili?
Predstavte si, ze mate cerstvych 25 rokov aj s partnerom, ste novomanzelia, pracujete obaja asi cca 3 roky ako predavaci a zijete v podnajme v BA. Takze uspory nic moc a do toho sa postasti babatko.. Chcete uz v takejto situacii ist do svojho, ale nie su financie ani podmienky na ziskanie hypoteky (300tis.€). Isli by ste v tomto pripade za rodicmi - svojimi, alebo partnerovmi a poprosili ich o pomoc - financnu, konkretne zalozenie rodicovskeho domu? Vy ako rodicia, urobilo by ste toto pre svoje deti? Nie je to podla vas uplne od veci poziadavka?
Dakujem.

Strana
z4
anonym_8b2541
Včera o 08:54

@anonym_autor urcite nie. Je to obrovsky risk.

anonym_c2fd9b
Včera o 08:57

My sme tak išli a mám pocit, že to založenie ani nie je na celý čas splacania

anonym_a67d47
Včera o 08:58

Tak je ine ked je to na chvilu,kym sa nepostavi dom,ale vtom to pripade Vam ani hypo asi nedaju a deti,nedeti fakt nie.Ved byvajte s rodicmi,usporite si,rodicia pomozu zo strazenym a mama dietatka moze ist do prace,tak to usetrite aspon na 20percent na byt aspon 1 izbovy.

anonym_0e3794
Včera o 08:59

Nam zalozili rodicia dom ale brali sme hypo 120 tisic a uz mame dom aj postaveny byvame 3 roky a preniesli sme si to na svoj dom

anonym_a67d47
Včera o 09:01
@anonym_c2fd9b

My sme tak išli a mám pocit, že to založenie ani nie je na celý čas splacania

@anonym_c2fd9b takze hypo je uz na vasu nehnutelnost,ze???ci stale zalozeny rod.dom,byt.

pribinak
Včera o 09:01

V živote by som niečo take rodičom neurobila. V živote !!!!

nikdenikto
Včera o 09:03

Neviem, ešte nemám tak staré deti aby toto riešili, ale inak je to bežná prax že rodičia zakladajú dom keď deti berú hypo. Ale takto sa to robí, nezakladajú hodnotu hypotéky, zakladajú len na hodnotu tých 20percent, ktoré ľudia na začiatku nemajú.

januska12323
Včera o 09:11

Nie nešla by som s tým za rodičmi akurát by som ich možno poprosila o bývanie aby sme si našetrili.

anonym_66464a
Včera o 09:12

@anonym_autor Mám rada svoje dieťa, dôverujem mu, viem, že je zodpovedný,ale život prináša aj situácie s ktorými nerátame alebo nevieme ovplyvniť,a tak je moja odpoveď "NIE,,

anonym_acf36c
Včera o 09:13

Nikdy by som to od rodičov nechcela a nikdy to neurobím pre svoje deti.
Nemusíte pracovať ako predavači a ani nemusíte mať dieťa v 25. Tovby bola moja odpoveď.

selest
Včera o 09:20

Nie hoci sme podobnu ponuku dostali. Radsej sme boli chvilu v podnajme, neskor kupili stary maly neprerobeny byt kt sme casom zalozili a teraz mame velky byt. Nikdy nevies co sa ti moze stat a potom co..

muchotrafka298
Včera o 09:21

Moja znama to urobila, zalozila rodicovsky byt. Rozhadala tym komplet celu rodinu. Nastastie sa jej nic nestalo, ze to bolo v pohode, platila vsetko ako mala. Ale aj tak, je to velky risk v dnesnej dobe. A z coho budete platit hypoteku? Ked mate platy predavacov a este dieta k tomu? 300 tisicova hypoteka? Z coho to chcete platit a budete to vladat z jedneho platu? K tomu mate este naklady na byvanie, neratam bezne vydavky ako je strava, lieky, doprava a ine nevyhnutne veci.

goodidea
Včera o 09:24

@anonym_autor prečo 300 000? Určite sú v BA aj lacnejšie byty

anonym_523544
Včera o 09:26

Nikdy by som nezaložila svoju strechu nad hlavou niekomu kto povie, že bábätko sa pošťastí
To je ukážka totálnej nezodpovednosti, dnes sa sa rodičovstvo naplánovať, nežijeme v roku 1350
Pošťastí sa aj druhe, do prace dotyčná nepojde aj 6-7 rokov a ja budem na ihlách či mi banka nezoberie strechu nad hlavou
Nie. Ďakujem

prasiatko30
Včera o 09:28

Obaja mate plat predavacov a idete si zobrat hypo na 300.000€ a aj pocitate s tym, ze po skonceni MD ostanete na platenie hypoteky len s jednym platom predavaca? Ako budete potom splacat?

pribinak
Včera o 09:30
@goodidea

@anonym_autor prečo 300 000? Určite sú v BA aj lacnejšie byty

@goodidea samozrejme že sú. Na tomto krásne vidieť ich “finančnú gramotnost”

autor
Včera o 09:33
@pribinak

@goodidea samozrejme že sú. Na tomto krásne vidieť ich “finančnú gramotnost”

@anonym_523544 ale to nebolo myslene, ze sa postastilo nahodou.. ale po dvoch rokoch snazenia a navstevach lekarov sa podarilo.
@pribinak kde prosim? Vacsinou novostavby 3iubaky vsetko okolo 300 ide..

anonym_a67d47
Včera o 09:35
@anonym_autor

@anonym_523544 ale to nebolo myslene, ze sa postastilo nahodou.. ale po dvoch rokoch snazenia a navstevach lekarov sa podarilo.

@anonym_autor tak ale nemate na to prijem,ved uvazuj trosku aj ty,to chces rodicov zatazit hypo aby ju platili za Vas,lebo proste 300tisic hypo je splatka 1000eur a to ani ako predavac nezarobi.A z coho chcete platit najomne,a ostatne vydavky.
Rozmyslajte trosku.

anonym_cd6e29
Včera o 09:37
@anonym_autor

@anonym_autor tak nehnevaj sa, hádam este horšie ked ste to plánovali...absolútna finančná negramotnost

muchotrafka298
Včera o 09:39
@anonym_autor

@anonym_autor a ine byty ako drahe novostavby za pol miliona pomaly v BA podla teba nie su? Alebo chcete len drahu novostavbu, na ktoru nemate a nedokazete zarobit ani na splatku hypoteky, aby si mohla hovorit, ze mate drahy byt? Ked byt stoji 300 tisic, kde mas zariadenie? Na to potrebujes tiez nie malo penazi.

januska12323
Včera o 09:40
@anonym_autor

@anonym_autor tak nehovor, že sa pošťastilo ale, že ste to celé nedomysleli a teraz idete do toho zatiahnuť aj rodičov. Načo vám je bývanie za 300 tisíc keď na to najbližšie roky nemáte?

alickapusinka

Nie nikdy .Môjmu susedoví tak mama založila svoj byt aby si kupil ved splacať bude aj tak bolo splacal až so momentu pokiaľ nie že prestal splacať mlady chlap ľahko po 50 ochorel ale tak že nevie či dožije pol roka dostal tu hnusnu ALS. Momentalne situácia je taka že ON svoj byt predal všetky jeho peniaze z bytu išli na veľmi drahu nakladnu liečbu lebo aj ked pracoval štat náš vieme aký je. A jeho mama no nič ma 70 rokov a modli sa každý deň aby bola zdrava aby vladala splacať úver na byt aby banka byt nevzala musí chodiť do roboty ešte aby stihala splacať úver lebo syn je v takom stave že s neho nič behom mesiaca úplne prestal chodiť je ležiaci. Takže nie nie je to o tom že budete splacať ale môžu sa stať aj neočakavane veci jednou z nich je choroba partnera. Toto sa dopredu predvidať neda. Ja som susede vravela ked to dovolila len aby nenastali problémy že sa môže stať hoci čo a ONA že sa nič nestane a ajhľa teraz plače vychudla na kosť a kožu a len nahana peniaze aby neprišla aj ONA o byt.A navy 300 tisic su aj lacnejšie nehnuteľnosti nemuite hned kúpiť byt veľky kupte menši a postupne. Prečo musite mať novostavbu su aj byty ktore su v dobrom stave za mnej.Nemate na to tak sa uskromnite.

bonboniera

Toto musí byt troll 😂😂😂

la_dolce_vita
Autor odpoveď zmazal
anonym_2eaa90
Včera o 09:42
@anonym_autor

@anonym_autor chodte robit predavacov do mensieho mesta, kde stoji byt menej ako polovicu...aj tak to nebudete zvladat...s 1 prijmom....

moonlight1210
Včera o 09:46

Svojim detom verim, ale nie, neurobila by som to.

Cokolvek sa stane, budem bud dako splacat ja, alebo sa budem musiet vystahovat. A banka rozhodne nebude predavat za najvyssiu cenu. Preda tak, aby sa jej hlavne vratili peniaze. Taka cena od kupcu jej staci.

Takze nie.

anonym_a67d47
Včera o 09:47
@anonym_2eaa90

@anonym_autor chodte robit predavacov do mensieho mesta, kde stoji byt menej ako polovicu...aj tak to nebudete zvladat...s 1 prijmom....

@anonym_2eaa90 a zarobi manzel 700eur,ona 560 a aj tak im to nevyjde,lebo aj za 150000eur je splatka okolo tych 500eur,a plus naklady a ltt budu mat par eur na jedlo.A pojdu zobrat k rodicom aj jedlo.

terezia74
Včera o 09:48

@anonym_autor pre teba ako dceru by som to nespravila. Chyba ti finančna gramotnosť a zodpovednost. Najprv píšeš že dieťa sa zadarilo ,neskôr že po 2 rokoch snaženia. Nedokážete ušetriť nič a teraz keď budeš 3 roky finančné závislá od chlapa, kto vám bude splácať byt? Byt tvojou mamou, nezakladám nič, inak reálne hrozí že o ten byt príde

anonym_a67d47
Včera o 09:49

Ale mate to super prespekulovane,len dufam ze rodicia naozaj nie su tak blbi.

autor
Včera o 09:51

Ok.. dakujem pekne vsetkym za nazory, poobzerame sa po inych lacnejsich moznostiach..

Strana
z4