icon

Pôžička na mňa pre niekoho iného. Mám ju vziať?

maybee
10. feb 2010

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o názory a rady. Ďakujem 🙂

Keby Vás Váš priateľ, s ktorým nie ste zobraté, nemáte nič spoločné, chodím s ním 5 rokov, poprosil o to, aby ste si na seba zobrali pre neho pôžičku 3 300 eur na splatenie ostatných pôžičiek... doteraz si toho nabral až 250tis. SK a zamotal sa trošku. Sám si to zobrať nemôže, lebo je szčo a má už veľa pôžičiek. Nespráva sa ku mne moc dobre, ani s ním neplánujem ostať... tvrdí mi, že to platiť bude... tlačí ma k múru a mňa to veľmi trápi, rada by som mu pomohla hocijako inak, ale urobiť to nechcem.

Preto chcem len vedieť, či by ste to vy urobili. ďakujem

Strana
z4
anatanka
19. aug 2013

@maybee Nikdy v zivote bych do toho znova nesla. Jednou jsem to pro nekoho hodne blízkého udelala a jsem uz několik let v totalnim haji, exekuce na plat az do vyse minima atd. Nikdy nemuzes v tomto nikomu stoprocentne verit - zvlast pokud je sam uz zadluzeny. Muze se taky hezky stat, ze ti rekne, ze ty peníze bohužel nemá a ty to za nej cele vylizes az do dna.
Za mne tedy ROZHODNE NE!

maybee
autor
20. aug 2013

@lumarque ako to dopadlo? 🙂 ďakujem za reakcie na 3 roky starú tému 😅 Dopadlo to tak, že vtedy sme sa rozumne dohodli a pôžičku som si na seba nezobrala. Momentálne sme už dva roky zobratí 😉

salot
20. aug 2013

Tak jak to pěkně dopadlo - ta diskuze i ten příběh. 😵

janickamakovicka
29. júl 2015

Určitě si na sebe nic neber ani kdyby sebe víc tlačil. Jinak se taky pěkně může stát, že tě stáhne sebou a pak bude pozdě. Přestane splácet, ty budeš v registrech a následně budeš ve stejné prdelce, jako on. Ono se tedy dá z registru dostat (viz tady http://www.nebankovnisvet-blog.cz/registr-dluzn...) ale je to poměrně složitý a ne vždy to vyjde, proto nikdy nikomu v tomhle směru nepomáhej ani tobě nejbližším. Stáhnou tě sebou. Lze jim pomoct i jinak, pokud se jedná o tvojí rodinu, ale na přítele bych se vykašlala úplně, navíc pokud by to bylo takovýhle hovado.

janickamakovicka
29. júl 2015

Jé, já si nevšimla, že nejsem na poslední stránce 😀 komentuju to dost s křížkem po funuse 😅

timea7
29. júl 2015

@janickamakovicka nie si prvá, ani jediná, občas sa to stane 😉

placem
29. júl 2015

Ani ja by som si to nezobrala na svoje plecia, keby bol normálny určite by to od teba nechcel, ale snažil by sa ti pomáhať, a nie vesat ti svoje problémy na tvoj krk

irusa
29. júl 2015

myslím, že sama si si odpovedala...určite by som nevzala

zkad
1. aug 2015

@melany_s skoda tej baby, mala sa naneho vysrat uz ked sem pisala a nieto este svadba.

vulka
1. aug 2015

@maybee V žiadnom prípade by som nebrala takú požičku.

melany_s
1. aug 2015

@zkad presne tak, všetci jej tu radili, nech od neho odíde a ona urobila presný opak... bola by som zvedavá, čo s ňou je teraz

noobsvk
1. aug 2015

bola by si blazon v dnesnej dobe

henamichal
1. aug 2015

Tak dopadla, že úver si nezobrala ale si pokašlala svoj život a to poriadne, lebo sa vydala za tohto bezcharakterného muža a teraz sa trápi! Ženy: KDE máte svoj rozuuuum???? https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ma-manzel-na-toto-pravo/

sklamanakanya
14. aug 2015

Jednoznacne neber peniaze pre nikoho. Napisem skusenost...moj najlepsi kamarat zobral takto pozicku. Pre bratranca. No najlepsi bratranec na svete. A prestal platit. Nasledovali sudy na ktore sa ani nedostavil. Problemy... A kamarat mal stresy dobry rok a pol.
To je moja rada. Nie.

sklamanakanya
14. aug 2015

Aha pardon neaktualna tema :D ale citala som ze to dobre dopadlo. Tak super.

Strana
z4