Práca, rodina, domácnosť, osobný život
Zenyyyy... nastupila som po 8mich rokoch doma do prace a mam pocit, ze mi skoncil zivot.. Rano vstanem, vychystam sa, rychlo deti pripravit do skolky a skoly, vyrazit - hodina cesty v zapchach.. dojdem na 7.30 do 16:00 v praci.. rychlo pre maleho do skolky - cesta 40 minut, takze to ledva stiham (skolku maju do 17:00)... beriem ho medzi poslednymi 2mi detmi ☹ ... dojdeme domov, ledva sa troska porozpravame, uz dojde starsi zo skoly, spravi sa ulohy, priprava do skoly - desiata, veci do roboty a skolky a sup uz kupat a uspavat... ziaden cas s detmi - chce sa mi plakat 😢 😢
Vaaaazne, ako to prosim zvladate? Ste superzeny? Existuju snad prace aj do menej nez 16tej? /u nas nic nebolo ked som hladala/.. Chcem len pocut, ako to zvladnut a nezrutit sa - ved tot je len robota a povinnosti a cez vikend dohanat domacnost...
Dakujem - precitam si akekolvek rady, skusenosti, postrehy... odpisat asi neodpisem, padam na drzku a asi do 20 minut spim 😅 pekny vecer
@celasapremenim No ale zas ist si odtrhnut vlastnu bio broskynu, jablko, cernice, rajcinu, atd. stoji za to.
@rutie vela miest ma lokalne skratky alebo slangove oznacenie 🙂 napr. spominane Helsinki volaju miestni Stadi, Stockholm som pocula Stocka a podobne by som mohla pokracovat, je to asi normalne, nie kazdy berie vsetko tak vazne, ved je to len rec, zalezi od kontextu 🙂 V poriadku, respektujem tvoj nazor 🙂 ja tiez neznasam, ked na kosicanov hovoria na 'zapade' vyhodnare, kedze je to sarissky, a tak sa v Ke ani nerozprava 🙂 okrem CPckarov ofc.
@ceresnovci ja som ucitelka a robim aj do 17:20 takze toto by sm netvrdila
@celasapremenim 😀 tetky zavaraju, to maju z toho domu a zahrad, asi ich taky zivot bavi
tak aj ja som taká tetka, je to moja záľuba a relax zahradkarčenie. Viem že dnes sa vzťah k pôde nenosí , ale to tak vypadá že pre samé satelity a nové bytovky nebudeme mať čo o chvíľu jesť. A aktívne žijeme aj my.

@libawet nie je nas pripad, co popisujes :D ja mam aj dom, aj byt
byt mi vyhovuje viac, ale nie preto, zeby som bola leniva, alebo zavreta v obyvacke
sme velmi aktivna rodina, ale nemam potrebu tu vypisovat, co vsetko stihame a ako sme casto v prirode
myslim, ze prave ludia v d omoch v dedinach v zivote neboli na takych miestach v ich okoli, ktore si tam uzivame my
su to dvorovi povalaci, vedia tak popilit drevo a daco nasadit a tetky zavaraju, to maju z toho domu a zahrad, asi ich taky zivot bavi
nas nie a preto na dom chodime relaxovat, turistikovat a v byte sme blizko vsetkeho a tesime sa z cinnosti a roznych miest v prirode aj v ramci mesta