icon

Práca v Prahe verzus život v Trnave

beus1_8
14. apr 2025

Caute. Potrebovala by som pomoc. Aktuálne so snúbencom žijeme už v našom byte v Trnave. Máme psíka, svoj byt, ktorý sme nedávno prerobili a čerstvo sa nasťahovali. Ja som dostala ponuku prace v Prahe a je mi z toho teda celkom smutno. Už mesiac to mám v hlave a neviem sa rozhodnúť. Je to niečo po com túžim, úplne ma to tam ťahá. Zároveň by mi nerobilo proboem všetko čo mám tu nechať len tak. Je mi to ale luto keď si predstavím čo všetko sme tu spolu budovali, no aktuálne to cítim tak že by som sa chcela posunut inde a možno aj bez neho. Mám 26 on 30.. som z toho zmätená

crazy_cat_lady
14. apr 2025

a preco mas pocit, ze by si sa chcela posunut bez neho? vztah Vam nefunguje, alebo mate nejake problemy?

deti95060810
14. apr 2025

ak to tak cítiš tak asi nie je vzťah úplne Ok...
s partnerom hoď rozhovor

denkabemommy
14. apr 2025

Pomôžem ti: Predstavi si, že máš tak 60 rokov a spomínaš na život, ktorý si doteraz prežila, ľutovala by si viac, že si šla do Prahy alebo to, že si do Prahy nešla? 🙂 Z odpovede na túto otázku budeš mať jasno, čo je pre teba správne.

luccija
14. apr 2025

@beus1_8 choď...čas ukáže či to bolo správne asi vzťah nie je úplne dobrý, keď tak uvažujes
on nemôže, nechce ísť?

tiezjedna
14. apr 2025

@beus1_8 život letí príliš rýchlo, premýšľaj. Veď môžete odísť spoločne, aj so psom. Predať byt je to najmenej.

brrunetkaa
14. apr 2025

Praha nie je koniec sveta. Zbaľte sa a choďte. Byt zatiaľ do prenájmu. Ak chces odísť ale bez neho to je už na inú diskusiu a to s partnerom.

koniarova
14. apr 2025

Tvoj problém nie je Praha, ale vzťah.

madeincssr
14. apr 2025

@beus1_8 partner ma dobru pracu v TT (nemyslim az tak spickovy plat, ale ci ho praca bavi, dobry kolektiv...)? Ma sancu najst si obdobnu v Prahe? Ak ano, chcel by zit v Prahe (neviaze ho nieco k TT)? Teba tam taha mesto samotne (zivot v CR) ci ambicie/kariera/plat?
Ak to neriesis najma s nim, asi nebudete velmi kompatibilni partneri.

petronelag
14. apr 2025

@beus1_8 Ak máte prácu aj v Trnave, do Prahy by som nechodila, tam je o trochu vyšší plat, ale aj všetko drahšie. A ak máte dobrý vzťah, tak buď obaja alebo ani jeden. Ale ak je ten vzťah neperspektívny, žeby ho bolo najlepšie ukončiť, tak aj odchod do Prahy by mohol byť riešenie.

andrejka1974
14. apr 2025

@beus1_8 tak ak žiješ s partnerom , tak je samozrejme , že budete o tom rozhodovať spolu však spolu určite plánujete aj budúcnosť a vermi spolu to vyriešite ľahšie

liusa82
14. apr 2025

mňa keby tam tahá,tak by som určite išla..či už s ním alebo bez neho.Najlepšie je počúvať svoju intuíciu v tomto tá nesklame.Povedala by som mu čo a ako a buď by išiel alebo nie.Keby to neskúsiš, ešte by si mu to v budúcnosti možno raz aj vyčítala že kvôli tebe som tam nešla a mohla som byť dnes úplne niekde inde.Toto býva vo vzťahoch často.A možno tam ťa práve čaká niekto druhý ak tvoj milený nepôjde.Nikdy nevieš ako sa život zvrtne

sidicek
14. apr 2025

Väčšinou ľutujeme to co sme neurobili ako naopak

lija22
14. apr 2025

ak zarobis vyrazne viac akov tt alebo, ak je to uzasna, vysnena praca, tak budes hlupa neist. Ale co bude so psikom? Alebo chodit na tyzdnovky alebo tyzden v praci tyzden HO

karolinakr
14. apr 2025

najlepšie čim viac precestovat, kym sa usadiš..ked budeš mat deti, svoje sny na mnoho rokov pochovaš a oddiališ

lujza123
15. apr 2025

Ja som celý ten čas od skončenia skoly až do otehotnenia -7 rokov cestovala a zila v rôznych štátoch, miestach …
Teraz mám po 40 tke a spätne si myslím ze to bolo málo, mohla som viac, skúsiť viac destinácii. Život vo veľkom meste by si mal každý vyskúšať, Praha je super ma svoju atmosféru, genius locci..
Tiez som sa držala frajera ako kliešť, mysliac si ze toto je jedina prava láska do konca života aj ked som niekde úplne vzadu v podvedomí tušila ze niesme moc kompatibilní (on je otcom môjho dietata a samozrejme ex, intuícia neklame nikdy)

Byt tebou neváham a idem. Ked ta to tam vylozene ťahá treba skúsiť. Budovať zázemie môžeš vzdy odznova , podľa mňa v živote sa treba robit to co cítiš, ist tam kde ta to volá. To vidno aj v týchto komentároch, niekto uprednostní skôr stabilitu, dobrý plat a niekto radšej využije príležitosť.

karolinakr
15. apr 2025

Ja si tiež myslim, že radšej do Prahy, to je uplne iny svet ako Trnava..Tiež som si myslela, že Bratislava je pupok sveta, a nikam som nechcela isť, až kym som do Londyna neprišla..Som ostala s otvorenymi ústami, BA je taka mala dedinka oproti tomu..

mysicka36
15. apr 2025

Tak možnosti máš zhruba takéto. Ísť do Prahy a zobrať ten job a s partnerom si vykonzultovať vzťah a či chce ísť s tebou, alebo ostať. Potom nastáve otázka čo so vzťahom. Bude na diaľku? Vyprchá do stratena? Alebo sa rovno rozísť. Ďalšia dilema je byt. Ak on ostane v Trnave, bude musieť náklady na bývanie potiahnuť sám, lebo ty budeš mať náklady na život v Prahe. Z písaného "máme svoj byt" neviem, či na LV ste obaja rovným dielom, ač máte či nemáte hypotéku. Každopádne byt zbrklo nepredávajte, dá sa vždy prenajať a ďalej platiť hypo a kľudne po roku alebo aj za 10r. sa máš kam vrátiť, byt bude z jednej tretiny splatený. No ak sa rozítete a ste spolumajitelia, je to horšie.

mantilka
15. apr 2025

Poviem ti, neobetuj svoje sny, budeš ľutovať. Aj toto je skúška. Ešte krajšie bývanie ťa možno čaká inde. Byt nemôže byť prekážkou. Ak nie si spokojná s partnerom, ries to....zbytočne sa viazes a stráca čas.

kittykat22
15. apr 2025

Aby si v tej Prahe neskoncila single ako polovica mojich kamaratov a znamych. Praha, Praha, Praha - praca, peniaze, budeme mat uspech. A v 40 maximalne so psom alebo mackou pretoze nie je vztah.

alica110
15. apr 2025

Praha je neskutocne predrazena. Ja som tam obcas, ale zit by som tam nechcela. Je krasna, ale strasne vela cudzincov, velmi drahe najmy. Mam tam sesternicu, ktora tam zivori. V Prahe zarobi 30 tisic, co je okolo 1100 euro. Ak nemas fakt dobru a odbornu pracu, tak sa Praha nevyplati.
Skor si myslim, ze s nim byt nechces a toto je dovod na rozchod.

petronelag
15. apr 2025

Praha je predražená, syn tam bol na výlete a hovoril, že si mysleli, že ušetria, tak si objednali v reštaurácii iba syr a hranolky a cena za porciu bola 420 čes.korún.

rikarika
15. apr 2025

@beus1_8 booože ved Praha je za rohom, ak ťa to tam ťahá, vôbec nerozmýšľaj. Do TT sa môžes vrátiť kedykoľvek. clovek naozaj ľutuje len to čo neurobil.

blog_betka
15. apr 2025

@beus1_8 keď chces zmenu skús to nemal by ti v tom branit muz keď to uz neklape...naco je to dobre