icon

Pracujúci ženatý muž je "závislý" na materiálnej pomoci svojich rodičov

19. apr 2022

Muz, nedokoncil skolu, ma priemernu robotu, ale na vyzitie mladej rodine to staci.
Zena, ma dobru skolu, mala dobru robotu, je financne nezavisla.
Muz vycital zene, ze zeniny rodicia ich nenabalia tak velmi ako muzovi.
Ked idu na navstevu k muzovym rodicom, tak dostanu nabaleny plny kufor auta (zelenina, maso, vajicka).
Ked idu na navstevu k zeninym rodicom, dostanu menej nabaleny kufor auta (jej rodicia samozrejme davaju vsetko co maju, a zene je to trapne prijat, kedze ona nie je od ich materialnej pomoci zavisla). Jej rodicia ale toho nepestuju tolko vela a nechovaju.
Muz sa z nabaleneho auta tesi, lebo musi potom menej minat na zakladne potraviny.
Muzovi rodicia muza v tom podporuju (maju poznamky aj k zeninej rodine aby ich tam tiez poriadne nabalili). Muzovi rodicia sa rozhodli zit bio lebo nechcu brat lieky a boja sa smrti (aj ked bio to uplne nebude kedze blizkosti maju chemicky zavod). Takze pestuju v zahrade velmi vela zeleniny, chovaju, zavaraju, vypekaju a potom tym vsetkym nabaluju svojich dvoch synov - jedneho menej uspesneho a druheho viac uspesneho.
Otazka znie: Je toto normalny standardny pristup, nechat sa ako dospely zenaty pracujuci muz nabalovat rodicmi? Nehovorim o situacii ze mladi maju financne problemy, tam je to samozrejem ine.
Je nenormalne ze zena neocakava od rodicov vacsiu pomoc ked jej zabezpecili take vzdelanie ze je nezavisla a postara sa aj o muza?
Potesia aj muzske nazory.
Poprosim slusne nazory.
Dakujem.

Strana
z2
alanko20
19. apr 2022

@nyusika je to tazka povaha. Neda si nic vysvetlit, robi si len svoje. Urazliva, vztahovacna, ano a chce strasne pomahat a ja to nechcem, neznasam to. Ja som schopna sa o seba postarat. Nechcem byt nevdacna. Ja prave o nic neziadam. Nemusela by balit nic. Vobec by mi to nevadilo.

autor
19. apr 2022

Tu to nie je len o zelenine, mase a vajickach. Muz dostava od rodicov aj ich trvanlive potraviny z domu, dalsie potraviny mu nakupuju v obchode, davaju obalky, platia opravy jeho auta, vymenu pneumatik, najnovsie aj poistenie na auto.
Samozrejme bolo uz aj par emocionalnych vydierani zo strany rodicov a muz sa ihned podvolil.
Mozno si rodicia nevedia zvyknut na samotu a dufaju ze syn bude castejsie chodit domov (teraz byva niekolko hodin od rodicov).
Mozno bol problem ze muz byval prilis dlho u rodicov a nevie v urcitom zmysle odstrihnut od nich svoju pupocnu snuru.

nyusika
19. apr 2022

Sprav si poriadok s manželom doma.
Iná rada neexistuje

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
luckynat
19. apr 2022

Tak ja som dospela, zabezpecena, ale ked ideme k mamine tak ta nam vzdy da, co ma….hlavne kopu navareneho atd, vie, ze sa potesim, ze nemusim aj tyzden varit, zatial co ona je rada ze ma pre koho navarit, lebo je sama…svokra ta pestuje (moja mama nie), ale ked moj syn u jej zahlasi ze je hladny posle nas najest sa domov 😂😂😂😂 byvame par minut od nej….neriesim, uz seriem na to, muzovi nic nehovorim, ale jasne, ze si pomyslim…
Vo vasom pripade by som odporucila muzovi nech si svoje myslienky drzi pre seba a jeho rodicom detto, nedavaju vam preto aby sutazili s tvojou rodinou, ale preto, ze chcu…

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2